Απλή απορία για javascript και φόρμες

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
NikolasMu
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 22 Μαρ 2009 22:22

Απλή απορία για javascript και φόρμες

Δημοσίευση από NikolasMu » 02 Μάιος 2011 02:59

Έχω μία εργασία στην οποία πρέπει να φτιάξω μία φόρμα με 3 textbox για να γράφω αριθμούς και 1 scroll bar για να διαλέγω μία πράξη και να βγάζω αποτέλεσμα. Ενώ λοιπόν οι 3 από τις 5 πράξεις βγάζουν σωστό αποτέλεσμα, η πρόσθεση μου δείχνει τα νούμερα που δίνω κολλημένα (σαν να κάνει πρόσθεση συμβολοσειράς στην Java) και μία πράξη με δυνάμεις βγάζει αποτελέσματα παράλογα. Τι μπορεί να γίνεται?

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/javascript">
function Ypologismos&#40;form&#41;&#123;
var a1 = form.num1.value
var a2 = form.num2.value
var a3 = form.num3.value
var praksi= form.praksi.value

if &#40;praksi=="Πρόσθεση"&#41;
alert&#40;a1+a2+a3&#41;;
else if &#40;praksi=="Αφαίρεση"&#41;
alert &#40;a1-a2-a3&#41;;
else if &#40;praksi=="Πολλαπλασιασμός"&#41;
alert &#40;a1*a2*a3&#41;;
else if &#40;praksi=="Διαίρεση"&#41;
alert&#40;a1/a2/a3&#41;;
else if &#40;praksi=="Δύναμη"&#41;
alert &#40;a1^a2^a3&#41;;

&#125;
</script>

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Απλή απορία για javascript και φόρμες

Δημοσίευση από fafos » 02 Μάιος 2011 04:02

prosthesh:

Κώδικας: Επιλογή όλων

Number&#40;a1&#41;+Number&#40;a2&#41;+Number&#40;a3&#41;
dynameis:

Κώδικας: Επιλογή όλων

var power = Math.pow&#40;a1,a2&#41;;
alert&#40;Math.pow&#40;power,a3&#41;&#41;;
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

NikolasMu
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 22 Μαρ 2009 22:22

Απλή απορία για javascript και φόρμες

Δημοσίευση από NikolasMu » 02 Μάιος 2011 07:00

Ευχαριστώ για την απάντηση...Δεν υπάρχει όμως κάτι πιο απλό (όπως με την αφαίρεση πχ) γιατί εννοείται πως δεν έχουμε μάθει πολύπλοκα πράγματα

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Απλή απορία για javascript και φόρμες

Δημοσίευση από korgr » 02 Μάιος 2011 09:45

:roll:

Skywalker
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 20 Μάιος 2008 17:33

Απλή απορία για javascript και φόρμες

Δημοσίευση από Skywalker » 02 Μάιος 2011 10:43

Κατ'αρχήν πρέπει να διορθώσεις αυτό για να παίξει σωστά με την xhtml

Κώδικας: Επιλογή όλων

var a1 = document.form.num1.value
var a2 = document.form.num2.value
var a3 = document.form.num3.value
var praksi= document.form.praksi.value 

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Απλή απορία για javascript και φόρμες

Δημοσίευση από fafos » 02 Μάιος 2011 18:49

NikolasMu έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση...Δεν υπάρχει όμως κάτι πιο απλό (όπως με την αφαίρεση πχ) γιατί εννοείται πως δεν έχουμε μάθει πολύπλοκα πράγματα
:think: an pisteueis oti h Math kai h Number einai polyplokes entoles ths javascript pou na deis parakato :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

NikolasMu
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 22 Μαρ 2009 22:22

Απλή απορία για javascript και φόρμες

Δημοσίευση από NikolasMu » 02 Μάιος 2011 19:00

Ναι, εννοουσα πως αν το γραψω αυτο, ισως να μην το παρει σωστο γιατι δεν μας εχει δειξει κατι τετοιο.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Απλή απορία για javascript και φόρμες

Δημοσίευση από fafos » 02 Μάιος 2011 19:18

NikolasMu έγραψε:Ναι, εννοουσα πως αν το γραψω αυτο, ισως να μην το παρει σωστο γιατι δεν μας εχει δειξει κατι τετοιο.
den yparxei kathighths pou na mporei na didaxei oles tis entoles mias glossas.. an to ekanan auto tha thelate 2-3 xronies gia kathe glossa!

enoeitai oti diavasate kai tis mathate tis entoles..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

NikolasMu
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 22 Μαρ 2009 22:22

Απλή απορία για javascript και φόρμες

Δημοσίευση από NikolasMu » 03 Μάιος 2011 05:05

Για να μην ανοίγω νέο θέμα...Έχει άλλο ένα κομμάτι η εργασία που με δυσκολεύει, μου ζητάει να φτιάξω άλλη μία εφαρμογούλα που θα δίνω σε μία φόρμα μία πόλη και πατώντας πάλι το button θα πρέπει να μου εμφανίζει την χώρα στην οποία βρίσκεται. Στο να φτιάξω την φόρμα όλα οκ. Μετά πρέπει να βαλω χωρες και πολεις σε ενα πινακα για να μου τις εμφανιζει; Δεν ειναι ακριβως απορια πανω σε javascript αλλα στην λογικη της εφαρμογης.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Απλή απορία για javascript και φόρμες

Δημοσίευση από fafos » 03 Μάιος 2011 13:46

Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

NikolasMu
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 22 Μαρ 2009 22:22

Απλή απορία για javascript και φόρμες

Δημοσίευση από NikolasMu » 04 Μάιος 2011 02:53

Έτσι πίστευα και εγώ ότι έπρεπε να είναι...Ευχαριστώ fafos για την βοήθεια σου

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες