Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
g_p
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 28 Μάιος 2010 12:43

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από g_p » 18 Απρ 2011 18:22

παιδιά γεια σας,

έχω κολλήσει σε ένα σημείο και δεν ξέρω τι να κάνω.
Χρησιμοποιώ mysql + php.

Θέλω να εμφανίσω σε μία σελίδα ένα image gallery που θα περιέχει
τις φωτογραφίες που τραβάω από τη βάση, μία κάθε φορά, όχι όλες.
Και ανάλογα με τον αριθμό της φωτογραφίας θα πηγαίνει σε αυτήν.

Τραβάω από τη βάση τον αριθμό των images ανάλογα με την κατηγορία.
π.χ. num = 8.

Φτιάχνω ένα div που περιέχει τους αριθμούς των φωτογραφιών
π.χ. 1 2 3 4 5 6 7 8

Πίσω από κάθε αριθμό "κρύβεται" και ένα href στη φωτογραφία,
δηλαδή αν κάνεις κλικ στο 1 θα σε πάει στη σελίδα http://localhost/TestFolder/images/01.jpg και φεύγεις από τη σελίδα που ήσουνα

Εγώ θέλω η φωτογραφία να φορτώνει μέσα σε ένα div στην σελίδα που βρίσκομαι
από την αρχή και να μην με πηγαίνει σε μία νέα σελίδα που θα περιέχει μονο τη φωτογραφία.

Να έχω ένα βασικό slide show.

Πώς μπορώ να το κάνω αυτό??

Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από manos2010grr » 18 Απρ 2011 21:21

Μπορείς να δοκιμάσεις την load (jquery)
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλα λογικά γίνεται!!!

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από manos2010grr » 18 Απρ 2011 21:49

Λοιπόν το έκανα είναι απλό

Σου δίνω ένα παράδειγμα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script>
$&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41; &#123;

$&#40;"li"&#41;.click&#40;function &#40;&#41; &#123; 
      var a=$&#40;this&#41;.text&#40;&#41;;// pairnw to text apo to li poy patisame
	  $&#40;'#manos'&#41;.load&#40;"load_image.php?url="+a&#41;;//fortonw tin selida poy 8a emfanizetai i eikona
    &#125;&#41;;

&#125;&#41;;
</script>

</head>

<body>
<ul id="manos">
<li>1</li>
<li>2</li>
<li>3</li>
<li>4</li>
</ul>
</body>
Και η σελίδα load_image.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$url=$_GET&#91;'url'&#93;;
echo $url;
?>
[/code]

g_p
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 28 Μάιος 2010 12:43

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από g_p » 19 Απρ 2011 01:49

Ευχαριστώ για την απάντηση,

Λοιπόν έχω 2 αρχεία

1. index.php
2. load_image.php


Το αρχείο index.php περιέχει τα παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
<script type="text/javascript">
$&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41; &#123;

$&#40;"li"&#41;.click&#40;function &#40;&#41; &#123;
      var a=$&#40;this&#41;.text&#40;&#41;;// pairnw to text apo to li poy patisame
     alert&#40;a&#41;;
	 $&#40;'#manos'&#41;.load&#40;"load_image.php?url="+a&#41;;//fortonw tin selida poy 8a emfanizetai i eikona
    &#125;&#41;;

&#125;&#41;;
</script>

</head>

<body>
<ul id="manos">
	<li><a href="photos/002.jpg">1</a></li>
	<li><a href="photos/016.jpg">2</a></li>
	<li><a href="photos/021.jpg">3</a></li>
	<li><a href="photos/023.jpg">4</a></li>
</ul>
</body> 
</html>
Σε αυτό το αρχείο κάθε li περιέχει ena href σε κάποια εικόνα.
Εκτελώντας τον κώδικα javascript με πηγαίνει σε μία νέα σελίδα
η οποία περιέχει μία εικόνα και τίποτα άλλο, δηλαδή
δεν φορτώνει μέσα στην υπάρχουσα σελίδα το image στο οποίο έχεις κάνει κλικ αλλά σε ξεχωριστή σελίδα εμφανίζει ένα image κάθε φορά

Το αρχείο load_image.php είναι copy-paste όπως μου το έδωσες

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
	$url=$_GET&#91;'url'&#93;;
	echo $url;
?>

Θα έπρεπε να κάνω κάποια αλλαγή που δεν την έχω κάνει μέχρι τώρα??

Γιατί δυστυχώς με πηγαίνει σε άλλη σελίδα και όχι στην υπάρχουσα...

Ευχαριστω,
Καλο βραδυ

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από fafos » 19 Απρ 2011 02:11

to href eina bad idea pou elegan kai oi arxaioi.. efoson exeis tis diadromes ton images sta li mporeis na to kaneis me ton exhs aplo tropo:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head><script type="text/javascript" src="http&#58;//code.jquery.com/jquery-latest.pack.js"></script>
<script type="text/javascript">
$&#40;document&#41;.ready&#40;function&#40;&#41; &#123;

$&#40;"li"&#41;.click&#40;function &#40;&#41; &#123;
    $&#40;'#inmanos'&#41;.remove&#40;&#41;;//katharizeis prohgoumenes photos

      var a=$&#40;this&#41;.find&#40;'a'&#41;.attr&#40;'rel'&#41;;//pairneis to url tou image pou exeis sto attribute rel

    $&#40;'#manos'&#41;.append&#40;'<div id="inmanos"><img src="'+a+'" /></div>'&#41;;//vazeis ena div me id=inmamos mazi me to image mesa sto div me id=manos 

    &#125;&#41;;

&#125;&#41;;
</script>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
<title></title>
<style type="text/css">
<!--
LI&#123;
  color &#58; #0000cc;
  cursor &#58; pointer;
&#125;
-->
</style>
</head>

<body>
<ul>
   <li><a rel="photos/002.jpg">1</a></li>
   <li><a rel="photos/016.jpg">2</a></li>
   <li><a rel="photos/021.jpg">3</a></li>
   <li><a rel="photos/023.jpg">4</a></li> 
</ul>
<div id="manos"></div>
</body>
</html>
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από pimpogio » 19 Απρ 2011 02:35

το href πρεπει να υπαρχει εστω για fallback και για να κανει index η google

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από fafos » 19 Απρ 2011 02:45

pimpogio έγραψε:το href πρεπει να υπαρχει εστω για fallback και για να κανει index η google
ase mas me th google re pimpogio.. gia poion feiaxneis tis selides? gia ton xrhsth h gia ton googlh? vale to periexomeno sthn mhxanh xoris na "phdas" tous xrhstes me axrhstes paparitses kai tha ta vrei ola o googlhs..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από manos2010grr » 19 Απρ 2011 02:59

Συμφώνω με τον fafo εγώ έδειξα απλά ένα τρόπο που μπορεί να γίνει!

g_p
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 28 Μάιος 2010 12:43

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από g_p » 19 Απρ 2011 23:51

Ευχαριστώ πολύ,
όντως έπαιξε!

Αλλά έχω μια απορία, γιατί δεν δουλεύει με href?

Απλά η php function που έχω δημιουργήσει κάνει
assign se li me a href="src of image"


Απ'οτι διάβασα στη συζήτηση, θα υπάρχει πρόβλημα με το google??

Επίσης, εσύ κάνεις append κάθε φορά ένα div και το img που φορτώνεις.
Γίνεται να έχεις ένα υπάρχον div από την αρχή και να φορτώνεις εκεί τη φωτογραφία,
χωρίς να χρειάζεται να κανεις append κάθε φορα??

Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από fafos » 20 Απρ 2011 00:31

me to google? nai.. mporei na sou mpanarei to site :lol:

vazeis allo ena append ne to image pou thes prin to $("li").click(function () {
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

g_p
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 28 Μάιος 2010 12:43

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από g_p » 20 Απρ 2011 00:41

οταν λες να το μπαναρει τι εννοείς?


δεν μπορώ χωρίς να κάνω append μέσα στη
javascript
να έχω καθορίσει κάποιο χώρο από πριν στον html
κώδικά μου και να φορτώνω εκεί μεσα το image??

eyxaristo

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από fafos » 20 Απρ 2011 00:50

plaka kano me to google.. den exeis kanena provlhma..

ti ennoeis den kanei append? kanei append oti einai mesa sthn function tou click kai den kanei apexo? proth fora to akouo auto!

vale ena image sto div..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

g_p
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 28 Μάιος 2010 12:43

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από g_p » 20 Απρ 2011 01:02

Ευχαριστώ για την απάντηση,
αυτό που μου λες με το append από πριν
το έχω κάνει και δούλεψε!

Απλά,στο παράδειγμα που μου εχεις δώσει κάθε φορά που
κάνει κλικ στο li γίνεται append και το div που θα περιέχει τη φωτογραφία


Δεν θέλω όμως να γίνεται append το div κάθε φορά,
θα ήθελα ν έχω ορίσει από πριν με html το div
και απλά να φορτώνω το img χωρίς όμως να κάνω append
γιατί μου χαλάει το layout

Δηλαδή, δεν θα ήθελα να υπάρχει πουθενά το append.

Αυτό γίνεται??


ευχαριστώ

ps -> οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με το google einai ola ok

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από fafos » 20 Απρ 2011 01:23

pos sou xalaei to append to layout?? afou den exei oristei kapoio style! mallon h photo pou vgazei sou xalaei to layout..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

g_p
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 28 Μάιος 2010 12:43

Φόρτωση images σε ένα div με χρήση php

Δημοσίευση από g_p » 20 Απρ 2011 01:31

Απλά τον κώδικα τον ενσωματωνω μέσα στο δικό μου layout
στο οποίο προυπάρχει ένα div και έτσι το append δεν το χρειαζομαι

Οπότε θελω μέσα στο υπαρχον div να εμφανίζω τη φοτο χωρίς να κάνω
append, δεν μου χρειάζεται δηλαδη...

ευχαριστώ

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης