Η Google επενδύει 168 εκατομμύρια δολάρια στον τομέα της ηλιακής ενέργειας !!!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
REDODIN7
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 11 Απρ 2011 13:09
Επικοινωνία:

Η Google επενδύει 168 εκατομμύρια δολάρια στον τομέα της ηλιακής ενέργειας !!!

Δημοσίευση από REDODIN7 » 13 Απρ 2011 19:21

Η Google ανακοίνωσε ότι επενδύει 168 εκατομμύρια δολάρια σε ένα έργο που αναμένεται να διπλασιάσει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ .

Η Google θα επενδύσει αυτό το ποσό για έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής από ηλιακή ενέργεια που σχεδιάζει η BrightSource Energy στην έρημο Mojave της Καλιφόρνιας , η εταιρεία θα παράγει 392 MW πράσινης ενέργειας όταν ο σταθμός θα λειτουργήσει το 2013. Σύμφωνα με την Google αυτό ισοδυναμεί με την απόσυρση περισσότερων από 90.000 αυτοκίνητων από τους δρόμους για 25 χρόνια με βάση πάντα με την διάρκεια ζωής του σταθμού .

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι σήμερα , η Google έχει κάνει και άλλες τέτοιες επενδύσεις με σημαντικότερες την επένδυση 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε ενα αγρόκτημα στη Γερμανία με φωτοβολταϊκά και 38,8 εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή 169,5 MW ενέργειας σε αιολικά πάρκα στην Βόρεια Ντακότα .

Η Προώθηση της ενέργειας που προκαλεί λιγότερη ρύπανση αποτελεί μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που προασπίζεται η Google αλλά είναι επίσης ένας τρόπος έξυπνης επένδυσης , όπως αναφέρει το Reuters η Google έχει μια θυγατρική που ονομάζεται Google Energy από την οποία η Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας ενέκρινε πέρυσι να αγοράζει και να πωλεί ενέργεια .

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει επίσης τις επενδύσεις αυτές για την τροφοδοσία των τεράστιων data centers που έχει και είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα , η Google με την συμφωνία που έκανε με την BrightSource Energy φθάνει σε επενδύσεις τα 250 εκατομμύρια δολάρια .

http://tinyurl.com/6hqefw4

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης