browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Δημοσίευση από pimpogio » 06 Απρ 2011 20:56

Πως μεσα απο την php μπορω να παρω τα headers που στελνει ο χρηστης
στο get/post request? (Με ενδιαφερει το header για την γλωσσα του browser)

Επισης πως θα προσδιορισω απο ποια χωρα ειναι βαση της ip?

την database της geoip δεν την εχω...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Δημοσίευση από fafos » 06 Απρ 2011 21:14

browser lang:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?$lang = substr&#40;$_SERVER&#91;'HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'&#93;, 0, 2&#41;;
echo $lang;?>
gia thn ip yparxoun kapoies free yphresies san authn: http://api.hostip.info/?ip=12.215.42.19 h opoia sou gyrna ena xml kai apo ekei pairneis tis plhrofories pou thes..

to provlhma einai an stamathsei auth h yphresia na dinei tis plhrofories.. ekei pas stn maxmind opou katevazeis to free dat arxeio pou dinei kathos kai tis classes se php (h kai alles glosses) kai pairneis ta stoixeia..

to dat prepei na to ananeoneis kathe mhna...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Δημοσίευση από jpk » 06 Απρ 2011 21:17

Το πρώτο που ρωτάς είναι εύκολο
http://php.net/manual/en/function.get-headers.php
το δεύτερο δεν έχει αλγοριθμική λύση. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιο αλγόριθμος βάση του οποίου δίνονται οι IP’s ανά χώρα οπότε αναγκαστικά μιλάμε για βάση δεδομένων είτε κανονική είτε κάποια άλλα scriptakia που έχουν την βάση μέσα τους (από εκεί ως εκεί είναι αυτό&#8230; και πάει λέγοντας) κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις πολλά.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Δημοσίευση από mrpc » 06 Απρ 2011 21:18

Για την πρώτη ερώτηση, μέσω της μεταβλητής $_SERVER:
http://php.net/manual/en/reserved.variables.server.php

Για τη δεύτερη, πρέπει να κατεβάσεις την database. http://www.maxmind.com/app/geolitecountry

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Δημοσίευση από mrpc » 06 Απρ 2011 21:19

Καλή φάση, 3 απαντήσεις περίπου ταυτόχρονα :p

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Δημοσίευση από vassilism » 06 Απρ 2011 21:28

mrpc έγραψε:Καλή φάση, 3 απαντήσεις περίπου ταυτόχρονα :p
Σας έφαγε ο fafos :lol:

papoukas
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: 18 Ιαν 2011 23:24

browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Δημοσίευση από papoukas » 06 Απρ 2011 21:31

pare synarthsh kai kali tyxi.

function getUserCountry()
{
$site_name = "www.mysite.com";
$aip=explode(".",$_SERVER['REMOTE_ADDR']);
if (($aip[0]=="192") and ($aip[1])=="168"){return 'YY';}
$fp = fsockopen("api.wipmania.com", 80, $errno, $errstr, 5);
if (!$fp) {
// API is currently down, return as "Unknown" :(
return "XX";
} else {
$out = "GET /".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."?".$site_name." HTTP/1.1\r\n";
$out .= "Host: api.wipmania.com\r\n";
$out .= "Typ: php\r\n";
$out .= "Ver: 1.0\r\n";
$out .= "Connection: Close\r\n\r\n";
fwrite($fp, $out);
while (!feof($fp)) {
$country = fgets($fp, 3);
}
fclose($fp);
return $country;
}
}

Άβαταρ μέλους
jpk
Δημοσιεύσεις: 441
Εγγραφή: 09 Μαρ 2011 21:17

browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Δημοσίευση από jpk » 06 Απρ 2011 21:51

wipmania.com ή hostip.info αυτές δεν είναι λύσεις είναι μπαλώματα γιατί δεν ξέρεις ποτέ πότε τα κλεψιμέικα data θα σταματήσουν να έρχονται ( το είπε και ο fafos ). Μάθε πώς να το κάνεις &#8230; θα σου πάρει ίσως μια μέρα αλλά μετά θα ξέρεις &#8230; και δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις την Αμερική μόνος / μόνη σου &#8230; υπάρχουν ατελείωτα tutorial για αυτό &#8230;

papoukas
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: 18 Ιαν 2011 23:24

browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Δημοσίευση από papoukas » 06 Απρ 2011 22:01

den einai klepsimeika data afou afto perigrafoun sto api tous. http://www.wipmania.com/en/api/#apitab_wie_a

sxetika me basi dedomenon ginete syxna update kai ua prepei na kanei kai o xristis update. h epilogi einai apopsi.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Δημοσίευση από fafos » 06 Απρ 2011 22:46

an thes na pairneis thn vash me tis ip apo thn maxmind feiaxneis ena cron job pou trexei ena arxeio kathe 4-5 tou mhnos:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
copy&#40;'http&#58;//geolite.maxmind.com/download/geoip/database/GeoLiteCity.dat.gz','GeoLiteCity.dat.gz'&#41;;

$buffer='';
$handle = gzopen&#40;'GeoLiteCity.dat.gz', 'r'&#41;;
while &#40;!gzeof&#40;$handle&#41;&#41; &#123;
   $buffer .= gzgets&#40;$handle, 4096&#41;;
   
&#125;
gzclose&#40;$handle&#41;;


$filename = 'GeoLiteCity.dat';
 $myFile = $filename;
 $ourFileName = $myFile;
$ourFileHandle = fopen&#40;$ourFileName, 'w'&#41; or die&#40;"can't open file"&#41;;
fclose&#40;$ourFileHandle&#41;;

 
 
$fh = fopen&#40;$myFile, 'w'&#41; or die&#40;"can't open file"&#41;;
$stringData = $buffer;
fwrite&#40;$fh, $stringData&#41;;
fclose&#40;$fh&#41;;
?>
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

browser headers / εύρεση χώρας επισκέπτη

Δημοσίευση από pimpogio » 07 Απρ 2011 04:00

σας ευχαριστω παρα πολυ ολους με καλυψατε 1000%

θελω να κανω αναλογα τη γλωσσα/χωρα redirect...

Θα υπαρχει καποιο προβλημα με την google επισης τι redirect να κανω 302 ?

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες