text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από heavyaris » 06 Απρ 2011 14:46

καλησπέρα παιδιά, έχω την εξής ανάγκη:
πρέπει να δημιουργήσω autocomplete σε ένα online πελατολόγιο με σχεδον 7000 καταχωρήσεις (ναι μου πήρε αρκετό καιρό να το γεμίσω!) το έχω κάνει με php + mysql και θα ήθελα όταν παταει ο χρήστης ένα γράμμα (πχ το Α)να γίνεται μια αναζήτηση του στύλ select from clients where name like 'Α%' και στο autocomplete να εμφανίζονται όλα τα ονόματα απο Α, στο επόμενο γράμμα (πχ το Υ) να κάνει select from clients where name like 'ΑΥ%' και ούτω κάθε εξής. τα παραδείγματα που βρήκα όμως είναι με καρφωμένο τον κώδικα μέσα τους, ενω εγώ πρέπει να το συνδιάσω με βάση, άρα πρέπει και να βρώ κώδικα σύνδεσης με βάση, εκτέλεσης ερωτήματος, επιστροφής αποτελεσμάτων κλπ κλπ (ότι κάνω με την php δηλαδή αλλά σε js).
το πελατολόγιο δουλέυει κανονικά, μόνο το autocomplete χρειάζομαι..
όποιες οδηγίες ευπρόσδεκτες:)
ευχαριστώ.[/list]

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από Khronos » 06 Απρ 2011 14:56

http://jqueryui.com/demos/autocomplete/
Ψάξε εδώ και θα βρείς αυτό που χρειάζεσαι.

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από heavyaris » 06 Απρ 2011 19:56

ευχαριστώ για την απάντηση, βρήκα αυτό http://www.nodstrum.com/2007/09/19/autocompleter/
το οποίο δίνει .zip με έτοιμο το script, το σύνδεσα επιτυχώς με την δική μου βάση αλλά λειτουργεί μόνο με τα λατινικά, στα υπόλοιπα βγάζει ερωτηματικά:
http://bit.ly/fHWcKW
τι μπορώ να τροποποιήσω? (ο κώδικας φαίνεται στο πρώτο σύνδεσμο του script)
ευχαριστώ.

τελικά ήθελε

Κώδικας: Επιλογή όλων

				$query = $db->query("SET NAMES 'utf8'");
				$query = $db->query("SET CHARACTER SET 'utf8'");

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από korgr » 06 Απρ 2011 20:40

Καλά, σου δίνει ο άλλος το ευαγγέλιο και εσύ άρχισες να ψάχνεις για κάθε αμφίβολο script για autocomplete?
Απλά απορία!

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από heavyaris » 06 Απρ 2011 23:33

χμ.. επειδή δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα ποιοτικά ή αυτά που είναι πιο γρήγορα κλπ, απλά στο http://jqueryui.com/demos/autocomplete/ είδα δεξιά Examples: αλλά δεν βρήκα auto complete με mysql, το δοκίμασα στο google, και βρήκα ένα και δούλεψε, οποσδήποτε να το αλλάξω εαν είναι προβληματικό, δεν έχω πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω ακόμα το ποιοτικό με το αμφίβολου ποιότητας :)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από korgr » 07 Απρ 2011 10:12

Autocomplete can be customized to work with various data sources, by just specifying the source option. A data source can be:

an Array with local data
a String, specifying a URL
a Callback
Όπως βλέπεις θέτεις στο source το url προς το php script σου, θα είναι δηλαδή τύπος δεδομένων "string" (η δεύτερη από τις 3 διαθέσιμες επιλογές)

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από heavyaris » 07 Απρ 2011 11:12

ευχαριστώ για την απάντηση, την βρήκα την παράγραφο , όμως επειδή πρώτη φορά ασχολούμαι, θα ήθελα ένα παράδειγμα με κώδικα autocomplete με mysql το οποίο δεν βρήκα στην λίστα των 12 παραδειγμάτων δεξιά :(

Άβαταρ μέλους
Khronos
Δημοσιεύσεις: 754
Εγγραφή: 11 Δεκ 2006 14:43
Τοποθεσία: Ηράκλειο

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από Khronos » 07 Απρ 2011 11:57

Κώδικας: Επιλογή όλων

$(function() {
		function log( message ) {
			$&#40; "<div/>" &#41;.text&#40; message &#41;.prependTo&#40; "#log" &#41;;
			$&#40; "#log" &#41;.attr&#40; "scrollTop", 0 &#41;;
		&#125;

		$&#40; "#birds" &#41;.autocomplete&#40;&#123;
			source&#58; "search.php",
			minLength&#58; 2,
			select&#58; function&#40; event, ui &#41; &#123;
				log&#40; ui.item ?
					"Selected&#58; " + ui.item.value + " aka " + ui.item.id &#58;
					"Nothing selected, input was " + this.value &#41;;
			&#125;
		&#125;&#41;;
	&#125;&#41;;
Είναι στο δεύτερο παράδειγμα (remote datasource)
Εκεί που λέει search.php θα βάλεις το δικό σου αρχείο όπου θα κάνεις τα queries σου και θα επιστρέφεις τα αποτελέσματα.

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από heavyaris » 07 Απρ 2011 13:27

ναι, όμως εκεί είναι η καρδιά του συστήματος, σε αυτο το source θα εχω σκέτη php? αυτό είναι που δεν ξέρω, έστω ότι έκανα το query, πήρα το result, πώς θα δώσω στο μηχανισμό jquery να πάρει τα δεδομένα;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από fafos » 07 Απρ 2011 15:10

heavyaris έγραψε:ναι, όμως εκεί είναι η καρδιά του συστήματος, σε αυτο το source θα εχω σκέτη php? αυτό είναι που δεν ξέρω, έστω ότι έκανα το query, πήρα το result, πώς θα δώσω στο μηχανισμό jquery να πάρει τα δεδομένα;
an milas gia to UI autocomplete, prepei na gyrnas ta apotelesmata se array kai na ektyponeis json:

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo json_encode&#40;$results_array&#41;; 
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από heavyaris » 07 Απρ 2011 18:51

μάλιστα, ευχαριστώ πολύ. να ρωτήσω, τι είναι καλύτερο, να γίνεται ένα query ανα πάτημα πληκτρου (όπως κάνει το script που δοκίμασα), ή να περνιούνται όλα την πρώτη φορά σε πίνακα και να γίνεται η αναζήτηση μέσω αυτού. (μάλλον το δέυτερο, αφού γλυτώνεις queries)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από korgr » 07 Απρ 2011 19:43

heavyaris έγραψε:μάλιστα, ευχαριστώ πολύ. να ρωτήσω, τι είναι καλύτερο, να γίνεται ένα query ανα πάτημα πληκτρου (όπως κάνει το script που δοκίμασα), ή να περνιούνται όλα την πρώτη φορά σε πίνακα και να γίνεται η αναζήτηση μέσω αυτού. (μάλλον το δέυτερο, αφού γλυτώνεις queries)
Αν δεν είναι πολλές οι εγγραφές στη βάση, οκ με τον πίνακα. Αν όμως έχεις κάποιες χιλιάδες εγγραφές και τις φέρεις σε πίνακα, το χάσαμε το κορμί πατριώτη (<-lol) στην διαθέσιμη μνήμη του script...

Skywalker
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 20 Μάιος 2008 17:33

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από Skywalker » 29 Απρ 2011 11:53

Σου επισυνάπτω ένα ολοκληρωμένο σύστημα αναζήτησης με autocomplete.

Στο αρχείο php χρησιμοποιώ το mb_convert_encoding επειδή η βάση μου είναι greek windows ενώ το Ajax ποστάρει τα δεδομένα σε utf8.

η φορμα αναζήτησης

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form name="form1" action="lexicon.php" method="get" autocomplete="off" style="margin&#58;0px;">
<input name="sr" id="sr" type="text" onkeyup="showResult&#40;this.value&#41;"/>
<input type="submit" value="Search"/>
</form>
Αυτό το autocomplete το πήρα από το site του Πλαισίου και το προσάρμοσα σε PHP. Πηγαίνει πάνω κάτω στη λίστα της αναζήτησης με τα βελάκια. Όπως στο google.

Ελπίζω να σου κάνει.
Συνημμένα
files.zip
autocomplete
(6.3 KiB) Μεταφορτώθηκε 425 φορές

heavyaris
Δημοσιεύσεις: 295
Εγγραφή: 15 Απρ 2008 21:31

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από heavyaris » 29 Απρ 2011 20:11

ευχαριστώ πολύ φίλε μου θα το δοκιμάσω :)

Skywalker
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 20 Μάιος 2008 17:33

text field σε φόρμα αναζήτησης και autocomplete

Δημοσίευση από Skywalker » 13 Μάιος 2011 14:41

heavyaris έγραψε:ευχαριστώ πολύ φίλε μου θα το δοκιμάσω :)
λοιπόν τι έγινε; κατάφερες τίποτα μ'αυτο που ανεβασα;

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες