Προβλημα με charset!

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Προβλημα με charset!

Δημοσίευση από p_pan » 31 Μαρ 2011 10:07

Καλημερα...
εχω φτιαξει ενα αρχειο "menu.php" το οποιο το κανω include σε ολες της σελιδες μου...

το μονο προβλημα ειναι οτι τα ελληνικα φενονται ακαταλαβιστικα!!!

Προσπαθησα να τα φτιαξω αλλα ματαια...
Η σελιδα μου δουλευει με charset=iso-8859-7.


ευχαριστω :)

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προβλημα με charset!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 31 Μαρ 2011 10:28

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=52609

Ο φίλτατος nbc τα λέει τόσο καλά που σίγουρα θα σε καλύψει. Ρίξτου μια ματιά.
Αν παραμένει το πρόβλημα το ξαναβλέπουμε. :hammer:

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Προβλημα με charset!

Δημοσίευση από p_pan » 31 Μαρ 2011 10:40

μια ερωτηση μονο... πολυ καλο κειμενο το ειχα ξανα δει αλλα τοτε δεν το ειχα διαβασει...

εφτιαξα τα ακαταλαβιστικα αλλα εχω μια απορια...

στην σελιδα μου εχω charset=iso-8859-7 οταν βαζω στο αρχειο menu charset=UTF-8 ολα δουλευουν κανονικα...
οταν ομως βαζω και στο menu αρχειο charset=iso-8859-7 τοτε παλι ακαταλαβιστικα τα βγαζει...


ειναι λογικο αυτο; δεν επρεπε να δουλευει σωστα απο την στιγμη που και στην δυο σελιδες επιλεγο charset=iso-8859-7;


ευχαριστω
Αγράματος...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προβλημα με charset!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 31 Μαρ 2011 10:48

Τι να σου πω. Αν δεν δω τι έχεις μέσα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. :D
Πάντως, τα στοιχεία που περιέχει το menu μήπως τα τραβάς από database; Τι κωδικοποίηση έχει αυτή;
Μήπως αυτά που έχεις "γράψει" μέσα στο menu.php τα είχες γράψει με utf8 αρχικά;

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Προβλημα με charset!

Δημοσίευση από p_pan » 31 Μαρ 2011 10:56

Λοιπον μισο να στα πω απο την αρχη...:

το αρχειο περιλαμβανει τα εξης

Κώδικας: Επιλογή όλων

		<div id="m1" onmouseover="mcancelclosetime&#40;&#41;" onmouseout="mclosetime&#40;&#41;">

			<a href="pack.php"><img src="pics/glastra.png" width="25" height="25" align="absmiddle" /> Μοναδική συσκευασία</a>

			<a href="traditional-varieties.php"><img src="pics/sporoi.png" width="25" height="25" align="absmiddle" /> Παραδοσιακές ποικιλίες</a>

			<a href="strawberries.php"><img src="pics/fraoula.png" width="25" height="25" align="absmiddle" /> Βιολογικά φυτά φράουλας</a>

			<a href="vegetables.php"><img src="pics/futo.png" width="25" height="25" align="absmiddle" /> Λαχανικά σε γλάστρα</a>

			<a href="certificates.php"><img src="pics/dio.png" width="25" height="25" align="absmiddle" /> Πιστοποιητικά</a></div>
Αυτα τα εχω κανει copy απο την σελιδα index.php που τα ειχα φτιαξει εκει... Επομενος τωρα εχω μια ακομα σελιδα menu.php που εχω το μενου μεσα για ευκολια...

με μια εντολη include τα ζηταω στο index.php αλλα βγαινουν ακαταλαβιστικα...


Index.php = iso-8859-7
Menu.php = ???


ευχαριστω

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προβλημα με charset!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 31 Μαρ 2011 11:13

Το menu.php τι charset έχει, ή τι είχε όταν το δημιούργησες;
Μου έχει τύχει μερικές φορές μια σελίδα να κρατάει το charset που είχε οριστεί, παρόλο που το <meta http κ.λ.π. έχει σβηστεί έπειτα.
Λόγω cache; θα σε γελάσω, πάντως μου έχει τύχει.
Μήπως σου έχει συμβεί κάτι ανάλογο;

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Προβλημα με charset!

Δημοσίευση από p_pan » 31 Μαρ 2011 11:19

το εφτιαξα... ;)

ηταν αυτο που ειπες... ειχε αποθηκευση το charset επομενος εφτιαξα μια νεα σελιδα... αλλαξα το charset πριν κανω delete οτι ειχε μεσα... και τωρα δουλευει ρολοϊ!!!!


ευχαριστω!! :D

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προβλημα με charset!

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 31 Μαρ 2011 11:24

Αν όντως έχει συμβεί αυτό τότε πρέπει να τα ξαναγράψεις με το "σωστό" (βλέπε κοινό) charset.
Πάντως είναι κακή πρακτική να μπλέκεις τα charsets οπότε αν μπορείς μην αφήσεις το ένα αρχείο έτσι και το άλλο αλλιώς.

editΩπ! πιο γρήγορος :D

Άβαταρ μέλους
p_pan
Δημοσιεύσεις: 1248
Εγγραφή: 11 Φεβ 2007 20:45
Τοποθεσία: Άστεγος!

Προβλημα με charset!

Δημοσίευση από p_pan » 31 Μαρ 2011 11:26

χαχαχαχα ειχα απαντηση και το εκανα edit γιατι το καταλαβα αμεσως... ;)
Αγράματος...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες