[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eirinikp
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 04 Οκτ 2010 12:59

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από eirinikp » 23 Μαρ 2011 21:29

Γεια,
Έφτιαξα ένα βίντεο και το ανέβασα στο site μου. Ο κώδικας είναι ο εξής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

        <video controls= "controls" tabindex="0" poster="videos/thumb.jpg" autoplay="autoplay">
        	<source src="videos/video.ogv" type="video/ogg" /> 
        	<source src="videos/video.mp4" type="video/mp4" />
        	<source src="videos/video.webm" type="video/webm" /> 
            <iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http&#58;//www.youtube.com/embed/..." frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
        </video>
Σε chrome και internet explorer παίζει και τοπικά και από το site. Στο mozilla όμως ενώ παίζει τοπικά, στο site δεν παίζει. Συγκεκριμένα φαίνεται η εικόνα thumb.jpg και από πάνω αχνοφαίνεται ένα Χ
Τι να κάνω?? :( :(

ΥΓ: οι τελίτσες μετά το embed στο iframe προφανώς είναι εδώ. Κανονικά στον κώδικά μου υπάρχει το κανονικό url
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος eirinikp την 24 Μαρ 2011 12:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από fafos » 23 Μαρ 2011 21:39

mono ton kodika tou iframe xreiazesai.. ta ypoloipa apo pou proekypsan?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
eirinikp
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 04 Οκτ 2010 12:59

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από eirinikp » 23 Μαρ 2011 21:45

fafos έγραψε:mono ton kodika tou iframe xreiazesai.. ta ypoloipa apo pou proekypsan?
τον κώδικα του iframe τον έβαλα για όσους browser δεν υποστηρίζουν html5, δηλαδή ο Internet explorer.
Αν ένας browser υποστηρίζει html5, τότε προτιμώ να φαίνεται ότι είναι ένα βιντεάκι κανονικό, όπως σε αυτή τη σελίδα http://www.tinkernerdz.net/demos/html5/video.html
και να μη φαίνεται σαν βιντεάκι του youtube.
Τις οδηγίες τις πήρα από εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=lZVFUQOCQWI

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από korgr » 23 Μαρ 2011 21:50

fafos έγραψε:mono ton kodika tou iframe xreiazesai.. ta ypoloipa apo pou proekypsan?
HTML 5. Άλλα κόλπα γιαπωνέζικα δάσκαλε!
Δεν πάμε για κανα ψάρεμα πλέον εμείς γέροι άνθρωποι? :lol:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από fafos » 23 Μαρ 2011 21:52

nai.. alla gia na isxyoun ola auta prepei na yparxoun sto site sou kai auta ta arxeia:

videos/video.ogv
video/mp4
videos/video.webm

kontopatrioth.. auto den kano? :lol:
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
eirinikp
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 04 Οκτ 2010 12:59

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από eirinikp » 23 Μαρ 2011 21:55

fafos έγραψε:nai.. alla gia na isxyoun ola auta prepei na yparxoun sto site sou kai auta ta arxeia:

videos/video.ogv
video/mp4
videos/video.webm
Φυσικά και υπάρχουν. Αφού για παράδειγμα στο chrome παίζει κανονικά με ένα από αυτά τα 3 αρχεία.
Επίσης έχω αντιγράψει ακριβώς τα αρχεία από τον υπολογιστή μου, και όπως είπα και στην αρχή, ο mozilla τοπικά παίζει κανονικά.

Για να σιγουρευτώ ακόμα περισσότερο, αντέγραψα σε ένα κενό φάκελο ότι αρχεία υπήρχαν στο server, και έλεγξα αν παίζουν τοπικά από εκείνο το φάκελο, και έπαιζαν!!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από fafos » 23 Μαρ 2011 22:03

o monos logos gia na mhn sou deixnei ton player einai oti den yparxei kapoio-oia arxeio h exeis dosei lathos diadromh sto-a arxeia..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
eirinikp
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 04 Οκτ 2010 12:59

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από eirinikp » 23 Μαρ 2011 22:06

fafos έγραψε:o monos logos gia na mhn sou deixnei ton player einai oti den yparxei kapoio-oia arxeio h exeis dosei lathos diadromh sto-a arxeia..
Μα αφού υπάρχει. Σου λέω, πήρα τοπικά ότι αρχεία υπήρχαν στο server και τα έβαλα να παίξουν χωρίς να κάνω καμία αλλαγή...

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από Banavas » 23 Μαρ 2011 23:27

Αν ο server είναι linux το πιο πιθανό είναι να έχεις όνομα αρχείου ή path με διαφορετικά γράμματα πεζά-κεφαλαία κάτι που δεν καταλαβαίνουν τα windows και συνεπώς παίζει τοπικά.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
eirinikp
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 04 Οκτ 2010 12:59

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από eirinikp » 23 Μαρ 2011 23:36

Banavas έγραψε:Αν ο server είναι linux το πιο πιθανό είναι να έχεις όνομα αρχείου ή path με διαφορετικά γράμματα πεζά-κεφαλαία κάτι που δεν καταλαβαίνουν τα windows και συνεπώς παίζει τοπικά.
ΟΚ, δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα 100% τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει:
Ο υπολογιστής μου έχει windows και ο server είναι σε linux.
Όσο για το path και το όνομα των αρχείων, φαίνεται από τον κώδικα που έδωσα παραπάνω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

"videos/video.ogv"
"videos/video.mp4" 
"videos/video.webm"
Δε γίνεται πουθενά στον κώδικα αναφορά σε full path.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από Banavas » 24 Μαρ 2011 00:04

Π.Χ. αν στο server το αρχείο video.ogv είναι σωσμένο σαν Video.ogv αυτό είναι διαφορετικό από το video.ogv και συνεπώς η αναφορά "videos/video.ogv" δεν βρίσκει κανένα αρχείο. Επειδή τα windows δεν αναγνωρίζουν πεζά-κεφαλαία το
Video.ogv είναι το ίδιο με το video.ogv οπότε βρίσκει το αρχείο και λειτουργεί τοπικά.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
eirinikp
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 04 Οκτ 2010 12:59

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από eirinikp » 24 Μαρ 2011 11:14

Ψάχνοντας βρήκα κάπου αυτό:

Most servers don't by default serve Ogg media with the correct MIME types, so you'll likely need to add the appropriate configuration for this.

For Apache, you can add the following to your configuration:

AddType audio/ogg .oga
AddType video/ogg .ogv .ogg

Και κάπου αλλού πήρε το μάτι μου ότι πρέπει να μπουν αυτές οι γραμμές στο αρχείο .htaccess
Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω αυτό το αρχείο στο server?

Άβαταρ μέλους
eirinikp
Δημοσιεύσεις: 90
Εγγραφή: 04 Οκτ 2010 12:59

[Solved] video σε html πρόβλημα με mozilla

Δημοσίευση από eirinikp » 24 Μαρ 2011 12:35

Τελικά το .htaccess δεν υπάρχει κάπου. Το βάζει όποιος θέλει στον κεντρικό φάκελο του site.
Το βίντεο επιτέλους παίζει και σε mozilla!! :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες