$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Δημοσίευση από manos2010grr » 17 Μαρ 2011 00:58

Μπορεί κάποιος να μου πεί πως να κάνω να αναγνωρίζει το upload μου ελληνικά, δεν το καταχωρώ σε βάση απλά όταν ανεβάζω image με ελληνικό όνομα μου ανεβάζει την εικόνα σε κινέζικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<?php

$dir = 'upload/'; 
$files = $dir . basename&#40;$_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;; 
move_uploaded_file&#40;$_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;, $files&#41;;

?>
</head>
<body>



</body>

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Δημοσίευση από manos2010grr » 17 Μαρ 2011 12:43

Ξέρω ότι για να κάνω upload με ελληνικό ονομά αρχείο πρέπει να έχω ελληνική κωδικοποίηση στο browser, πως μπορώ να το ελέγχω αυτό..??

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 17 Μαρ 2011 13:38

Στο <meta http->
Εσύ σωστά το έχεις σε utf-8.
Αν θυμάμαι καλά όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι θέμα web server.
Του Apache για παράδειγμα.
Νομίζω πως δεν δέχεται files και directories στα Ελληνικά.
Δοκίμασε να κάνεις rename ένα αρχείο από αυτά που ανεβάζεις για να το επιβεβαιώσεις.
Rename κατά το upload, όχι το αρχικό file.

Akina
Δημοσιεύσεις: 89
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2009 18:31

$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Δημοσίευση από Akina » 17 Μαρ 2011 13:51

Οι κωδικοποίηση τον αρχείων που ανεβάζεις πρέπει να είναι σε utf-8 από εκεί και πέρα πριν των header

header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Δημοσίευση από manos2010grr » 17 Μαρ 2011 14:03

Αποστόλη δεν είναι πρόβλημα του Apache, είναι πρόβλημα του browser αν του αλλάξω κωδικοποίηση σε ελληνικά το παίζει μια χαρά...!!
Νομίζω είναι ένα πρόβλημα που όλοι το αποφεύγουμε δίνοντας δικό μας όνομα στην εικόνα, είτε με την rand(),είτε με την uniqid(), όπως βολεύει τον καθένα!!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 17 Μαρ 2011 17:30

den sta emfanizei sto site me elhnika h otan koitas ta arxeia apo ton ftp?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Δημοσίευση από manos2010grr » 17 Μαρ 2011 17:44

στο site φαίνεται κανονικά το filename στα ελληνικά,σε localhost το δοκιμάζω fafo και το αρχείο εμφανίζεται στο upload φακελο με κινέζικα...

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Δημοσίευση από fafos » 17 Μαρ 2011 19:16

manos2010grr έγραψε:στο site φαίνεται κανονικά το filename στα ελληνικά,σε localhost το δοκιμάζω fafo και το αρχείο εμφανίζεται στο upload φακελο με κινέζικα...

Κώδικας: Επιλογή όλων

$_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'name'&#93; = iconv&#40;'utf-8','greek',$_FILES&#91;'file'&#93;&#91;'name'&#93;&#41;;
otan einai ola utf-8
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Δημοσίευση από manos2010grr » 18 Μαρ 2011 09:41

:respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect: :respect:
Οτι και να πω είναι λίγο.....Λειτουργεί thanks...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 18 Μαρ 2011 10:48

manos2010grr έγραψε:Αποστόλη δεν είναι πρόβλημα του Apache, είναι πρόβλημα του browser αν του αλλάξω κωδικοποίηση σε ελληνικά το παίζει μια χαρά...!!
Σόρυ μαν.
Με αυτό
manos2010grr έγραψε:μου ανεβάζει την εικόνα σε κινέζικα
κατάλαβα οτι έβλεπες το file name με "κινέζικα" στο dir του server.
Εκεί εγώ είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Ολ γουέλ όμως :D

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

$_FILES['uploadfile']['name'] με ελληνικά

Δημοσίευση από manos2010grr » 18 Μαρ 2011 12:50

Ναι στο dir το έβλεπα κινέζικα, αλλα δοκιμάσε να αλλάξεις κωδικοποίηση στα ελληνικά στο browser να δείς ότι στο κάνει κανονικά...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες