$session kill η πέρασμα μεταβλητής

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

$session kill η πέρασμα μεταβλητής

Δημοσίευση από abeautifulmind » 24 Φεβ 2011 16:43

Καλησπέρα.
Να ρωτήσω κάτι απλό για πολούς εδώ μέσα νομίζω :)
Πως μπορώ να κάνω destroy ένα συγκεκριμένο session?
δηλαδή έχω

Κώδικας: Επιλογή όλων

session_start(); 
if($_SESSION['admin']=("0"))
{ 
header("location:unlogin.php"); 
} 
require_once('upload.php');
$filename=$_SESSION['file'];  //όπου το session file το μεταφέρω από το upload.php
// και περνάω το  $filename=$_SESSION['file']; μαζί  με άλλες μεταβλητές σε έναν πίνακα 
αυτό είναι έστω το αρχείο index που περιέχει αυτόν τον κώδικα.
Επειδή όμως στο ίδιο αρχείο php δηλώνω πολλά sessions δεν μπορώ στο τέλος να γράψω sesseion destroy γιατί δεν θέλω να τα destroy :) όλα.
Η κρίσιμη ερώτηση λοιπόν: μπορώ να κάνω destroy ένα συγκεκριμένο session?
ή αν δεν μπορώ αν ξέρετε έναν τρόπο να περνάω μεταβλητές από ένα αρχείο php σε ένα άλλο php (στην περίπτωση από το upload.php στην index)

Άβαταρ μέλους
stevebat
Script Master
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: 05 Αύγ 2009 15:54
Επικοινωνία:

$session kill η πέρασμα μεταβλητής

Δημοσίευση από stevebat » 24 Φεβ 2011 16:54

Δεν ξέρω αν είναι σωστή μέθοδος αλλά σε εμένα δουλεύει

δοκίμασε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

unset($_SESSION['file']);

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

$session kill η πέρασμα μεταβλητής

Δημοσίευση από dva_dev » 24 Φεβ 2011 17:50

Θέλεις να καθαρίσεις ένα συγκεκριμένο session ή μια μεταβλητή;

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

$session kill η πέρασμα μεταβλητής

Δημοσίευση από abeautifulmind » 24 Φεβ 2011 17:57

Την μεταβλητή file από το $_SESSION['file'] dva_dev

bouzouste δούλεψε αλλά μου βγάζει
Notice: Undefined index: file in C:\wamp\www\admin\post.php on line 129
το post.php είναι το αρχείο που έχω τον κώδικα που έγραψα (το έστω index.php)
μπορώ να αποφύγω το Notice?(χωρίς να απενεργοποιήσω τα apache erros)

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

$session kill η πέρασμα μεταβλητής

Δημοσίευση από Banavas » 24 Φεβ 2011 20:12

Αντί να κάνεις unset την μεταβλητή κάνε ξανά σετ δλδ

$_SESSION['file']="none";

ή απλώς $_SESSION['file']="";
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

$session kill η πέρασμα μεταβλητής

Δημοσίευση από mrpc » 25 Φεβ 2011 12:41

Και για να αποφεύγεις τέτοια θέματα (undefined index), μπορείς να χρησιμοποιείς και ένα
if (isset($_SESSION['file']))

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ βολικό.

abeautifulmind
Δημοσιεύσεις: 319
Εγγραφή: 02 Μάιος 2010 18:04

$session kill η πέρασμα μεταβλητής

Δημοσίευση από abeautifulmind » 25 Φεβ 2011 16:55

Ευχαριστώ παιδιά πολύ χρήσιμα και τα 2

pimpogio
Δημοσιεύσεις: 1080
Εγγραφή: 28 Δεκ 2010 14:08

$session kill η πέρασμα μεταβλητής

Δημοσίευση από pimpogio » 25 Φεβ 2011 17:22

$_SESSION['file']=isset($_SESSION['file']) ? $_SESSION['file'] : "notset"

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες