Highlighted picture

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την HTML, XHTML και την κατασκευή σελίδων για το Web.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Highlighted picture

Δημοσίευση από manos2010grr » 23 Φεβ 2011 21:36

Για βοήθεια δες εδώ για να δεις τι εννοεί ο δάσκαλος fafos
www.w3schools.com/css/css_image_sprites.asp

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Highlighted picture

Δημοσίευση από fafos » 23 Φεβ 2011 21:37

bossy έγραψε:Είσαι κιλά ανώτερος που μου έκανες γρήγορη επίδειξη έτσι χαλαρά!! Σε μένα δεν είχε κανένα delay και το κανα πολλές φορές,ήταν το ίδιο και στα δύο! Η φώτο μου θα είναι αρκετά μεγαλύτερη και θέλω να έχει την αντίστροφη λειτουργία,εσένα πήγαινε από έγχρωμη άχρωμη,εγώ θέλω από άχρωμη σε έγχρωμη!!
tha exeis poly grhgorh syndesh mallon :lol:

exo auto to style:

Κώδικας: Επιλογή όλων

.doubleState{
width: 250px;
height: 180px;
background : url(s1.jpg) no-repeat;
}
.doubleState:hover{
background : url(s2.jpg) no-repeat;
}
 
.sprite{
width: 250px;
height: 180px;
background : url(sprite.jpg) no-repeat;
}
.sprite:hover{
background-position:left bottom;
}
oi 2 protes classes aforoun to paradeigma tou korgr.. aplos antistrefeis ta images (s1.jpg kai s2.jpg) stis classes:

Κώδικας: Επιλογή όλων

.doubleState{
width: 250px;
height: 180px;
background : url(s2.jpg) no-repeat;
}
.doubleState:hover{
background : url(s1.jpg) no-repeat;
}

}

pio kato exo tis classes gia to sprite edo antistrefeis to image
Εικόνα


kai ferneis thn aspomaurh apo pano kai thn enxromh apo kato
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

bossy
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 18 Μάιος 2010 11:32

Highlighted picture

Δημοσίευση από bossy » 23 Φεβ 2011 21:59

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ,θα είσαι v.i.p μέλος στο site:D! όμως γράφεισ δύο κώδικες..έναν πάνω και ένα κάτω..ποιον να πάρω??Άμα ρωτώ μαλακία δικαιολόγησε τη με βάση την άγνοια...

Άβαταρ μέλους
manos2010grr
Δημοσιεύσεις: 159
Εγγραφή: 17 Ιαν 2007 18:13
Επικοινωνία:

Highlighted picture

Δημοσίευση από manos2010grr » 23 Φεβ 2011 22:04

Πραγματικά fafo μου την έφερες με το "background-position:left bottom;", εγώ θα έπαιζα με αριθμούς!!

Κώδικας: Επιλογή όλων

.sprite{
width: 250px;
height: 180px;
background : url(sprite.jpg) 0 0;
}
.sprite:hover{
background : url(sprite.jpg) 0 -180px;
}
δεν ήξερα ότι γίνεται και έτσι!!! :cry: :cry: :cry: :cry:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Highlighted picture

Δημοσίευση από fafos » 23 Φεβ 2011 22:38

bossy... o protos einai opos ton exo sto demo.. o deuteros kodikas einai to paradeigma tou korgr alla na emfanizei prota thn aspromaurh kai sto hover thn enxromh..

manos2010grr... auto einai to pio aplo sprite kai gia isomegethi images.. se pio syntheta sprites xrhsimopoioume ta horizontal kai vertical positions me arithmous...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
charavge
Δημοσιεύσεις: 378
Εγγραφή: 14 Σεπ 2006 15:47

Highlighted picture

Δημοσίευση από charavge » 24 Φεβ 2011 16:55

Πολύ ωραία η απάντησή σου fafos.
Αν καταλαβαίνω σωστά (χωρίς να θέλω να μπερδέψω το φίλο που ρώτησε), στην περίπτωσή σου θα είναι σαν να φορτώνει και τις δύο εικόνες από την αρχή.

Αν, όμως, σε ένα site υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιοχές hover, που ενδεχομένως κάποιες δε θα ενδιέφεραν ένα χρήστη, δε θα ήταν άδικο να βαραίνουν μία σελίδα;
Πόσο μάλλον που ο φίλος θέλει να βάλει μεγάλες φωτογραφίες...

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Highlighted picture

Δημοσίευση από dva_dev » 24 Φεβ 2011 17:43

Το καλύτερο θα ήταν να φτιάξεις δύο sites. Ενα για τους χρήστες που δεν θέλουν να περιμένουν να φορτώσει την τελευταία στιγμή το hover image και ένα δεύτερο για αυτούς που δεν θέλουν να φορτώνει η σελίδα εικόνες (για hover) που δεν πρόκειται να δουν.
Ετσι οι χρήστες σου θα είναι όλοι ευχαριστημένοι, εκτός από σένα που θα πρέπει να βρείς κάποιον μαγικό τρόπο να μαντεύει η ιστοσελίδα σου τις προτιμήσεις του χρήστη και να τον κατευθύνσει στο αντίστοιχο site.

Απάντηση

Επιστροφή στο “HTML και XHTML”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες