Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

ζητάτε υπηρεσίες σχετικά με την κατασκευή σελίδων; (design, web hosting, graphics, web programming).

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
usercd80
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από usercd80 » 05 Ιαν 2011 02:54

Ψάχνω να βρω γενικώς εταιρείες που προσφέρουν cloud hosting παγκοσμίως (εκτός από vmware που ξέρω πάνω κάτω πώς λειτουργεί) και βλέπω ότι όλες έχουν ένα όριο για έναν account γύρω στα 16gb ram. Δηλαδή και πάλι σε περιορίζουν στο ένα μηχάνημα; Για παράδειγμα δεν μπορείς να έχεις ένα site και υποστηρίζεται πχ από 128GB RAM και 20cpus; Δεν μπορεί δηλαδή να υπάρχει ένα cloud που να συμπεριφέρεται σαν ένας ενιαίος server; Υπάρχει τέτοια υπηρεσία ή τεχνολογία;

Άβαταρ μέλους
cpulse
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1527
Εγγραφή: 21 Μαρ 2006 19:30
Τοποθεσία: Αθήνα village
Επικοινωνία:

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από cpulse » 05 Ιαν 2011 06:24

Από όσο έχω καταλάβει μέχρι στιγμής (εκτώς αν κάνω λάθος) η φιλοσοφία του cloud είναι για το ακριβώς ανάποδο. Αντι το τέρας με τις 20 CPU, να έχεις 20 mini servers με λιγότερη μνήμη που να μοιράζονται το load.

Ακόμα κι αν είχες το τέρας θα χες να αντιμετωπίσεις βασικά προβλήματα όπως πχ οτι η μια σου εγκατάσταση σε MySQL θα έπρεπε να ανοίγει το πολύ 100 tables ταυτόχρονα, ή οτι ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων TCP/IP connections θα ήταν κάπου στο 150. Με τους πολλούς μικρούς servers μοιράζεις το load της CPU, αλλά ξεπερνάς κι αυτά τα θέματα με τα όρια.

Επίσης διαιρείς και τα ρίσκα. Αν δηλαδή πέσει ένας server από τους 20 πέφτει αυτός και όχι οι υπόλοιποι.

Άβαταρ μέλους
usercd80
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από usercd80 » 05 Ιαν 2011 11:40

Γιατί ο ταυτόχρονος αριθμός connections να είναι 150;

Το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά τότε δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά από έναν dedicated server. Θεωρητικά μπορεί να έχεις περισσότερο uptime αλλά πρακτικά ο dedicated server έχει άλλα πλεονεκτήματα.

Ένα cloud που να προσφέρει resources παραπάνω από εκείνα ενός dedicated server υπάρχει στην αγορά; Ξέρει κανείς;

Άβαταρ μέλους
Figaro
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2706
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 19:48

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από Figaro » 05 Ιαν 2011 12:08

cdhyper έγραψε:Ένα cloud που να προσφέρει resources παραπάνω από εκείνα ενός dedicated server υπάρχει στην αγορά; Ξέρει κανείς;
Εξαρτάτε απο το τι καταλαβένεις με το "dedicated".... υπάρχουν γομάρια με 100GB+ (δες εδώ ενα topic στο wht) και άλλα με 1GB.
Τι ανάγκες έχεις απο resources και τι budget ;

Δες και στη stormondemand.com (εταιρία της liquidweb.com)... έχει μια προσφορά:
- 30GB Ram
- 1.5TB HDD
- 8 CPUs
350$/μήνα...

Άβαταρ μέλους
usercd80
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από usercd80 » 05 Ιαν 2011 13:00

Σε διάφορα projects κατά καιρούς μου έχει τύχει να χρειαστώ AKAMAI για content delivery, αλλά αν είχα ένα μεγάλο πακέτο σαν αυτό που περιγράφω, σίγουρα θα ήταν καλύτερα και οικονομικότερα από το να μπλέξω με το δίκτυο της ΑΚΑΜΑΙ που δεν κάνει ούτως ή άλλως για φόρμες κλπ.

Και η Liquidweb πάλι τέτοια πακέτα σου δίνει. Περιορίζεται στα resources ενός φυσικού μηχανήματος.

Η άλλη λύση είναι να μοιράσω services σε servers αλλά ούτε αυτό το βρίσκω σωστό γιατί θα αυξάνει το κόστος (χρειάζομαι πολλά μηχανήματα) για load balancers κλπ. Αν μπορούσα πχ να είχα με ένα χιλιάρικο/1500 το μήνα ένα πακέτο 50gb μνήμης και 20ghz cpu θα ήταν το ιδανικό. Και αυτό να είναι και επεκτάσιμο (όσο παράξενο και αν ακούγεται). Δεν υπάρχει τέτοια υπηρεσία;

Άβαταρ μέλους
Figaro
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2706
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 19:48

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από Figaro » 05 Ιαν 2011 13:30

(gs) is a cluster-based, modern hosting service powered by hundreds of servers working in tandem to power your websites, applications and email with unrivaled power, burstability and reliability.
Απο:
http://www.mediatemple.net/webhosting/gs/

Αλλα και πάλι αν διαβάσεις στο FAQ τους θα δείς πως υπάρχουν limitations.

Ολοι βάζουν κάποιους όρους για τους πόρους που θα καταναλώσει η σελίδα σου...

Γιατί δε πας προς cluster με 2-χ servers ;
Στη θέση σου θα έστελνα ένα email στην admingeekz.com για να μου προτείνουν αυτοι μια λύση (ανάλογα το project και αν δεν σε καλύπτουν υπηρεσίες σαν το grid της mediatemple).

Άβαταρ μέλους
usercd80
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από usercd80 » 05 Ιαν 2011 13:41

Ξέχασα να αναφέρω ότι για ευρωπαϊκές υπηρεσίες ψάχνω. Έφτιαξα πειραματικά έναν λογαριασμό στη mediatemple πέρυσι και μια φορά τη βδομάδα έπεφτε για λίγο ή πολύ και συνήθως έφταιγε κάποιος ενδιάμεσος μέχρι να φτάσεις εκεί πέρα.

Το ξέρω ότι βάζουν όρους αλλά θέλω οι όροι αυτοί να έχουν μεγάλα resources. Αφού τα πληρώνω βρε αδερφέ, δηλαδή ζήτηση υπάρχει, προσφορά υπάρχει;

Τα clusters που έχω βρει μέχρι σήμερα τα έχουν δομήσει με έναν τέτοιο τρόπο ώστε ναι μεν να υπάρχει redundancy (σε μεγάλο αλλά όχι τέλειο βαθμό) και ορθή κατανομή αλλά δεν έχω παρατηρήσει ΠΟΥΘΕΝΑ να μπορεί ένας λογαριασμός να χρησιμοποιεί resources που να αντιστοιχούν σε δύο φυσικά μηχανήματα. Ο account σου δηλαδή περιορίζεται στα resources που αντιστοιχούν πάλι σε ένα φυσικό μηχάνημα. Έχω πχ ταβάνι στα 32gb ram (στα 16 τις περισσότερες φορές).

Αν φτάσει ένα site που έχει πχ 200.000 επισκέπτες την ημέρα να θέλει να καταναλώσει 64gb ram θα πρέπει να το μετακομίσω σε άλλη λύση, δεν είναι burstable το σύστημα. Και μου κάνει εντύπωση: αν δεν είναι burstable ένα μεγάλο cloud, τότε τι μπορεί να είναι; Μόνο η λύση της ΑΚΑΜΑΙ υπάρχει (για στατικό περιεχόμενο) και μόνο να αγοράσω 10 μηχανήματα να τα πάω collocation σε ένα datacenter και να φτιάξω τη δική μου λύση;

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από Cha0s » 05 Ιαν 2011 14:59

Είχα ρωτήσει και partner της VMware αν το ESX μπορεί να παίξει ως ένα μεγάλο cluster όπου τρέχεις πχ ένα VM και αυτόματα σηκώνεται σε όλα τα ESX του cluster και αξιοποιεί τα resources όλων των μηχάνημάτων.

Παράλληλα για scale up απλά προσθέτεις μηχανήματα στο cluster και αυξάνεται η συνολική ισχύς του cluster.

Δυστυχώς ο partner της vmware μου είπε στεγνά ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο (τουλάχιστον με το ESX4) ακριβώς όπως το περιέγραψα.

Απόσο έχω καταλάβει δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις 2+ φυσικά μηχανήματα και να συμπεριφέρονται ως ένα μεγάλο (ως προς τον τελικό χρήστη και ως προς το application που θες να τρέξεις)

Οι λύσεις που έχω δει πρακτικά για scale up είναι η εφαρμογή σου αφενώς να σχεδιαστεί με τρόπο όπου να μπορείς να την μοιράσεις σε πολλά μηχανήματα (όπου θα χρειαστούν και ένα κοινό storage - όπου αυξάνει το κόστος κατακόρυφα αν πεις ότι κάνεις κάτι όσο το δυνατόν πιο redundant) και να παίξεις με load balancer μπροστά από όλα τα μηχανάκια που έχεις.

Ο Netscaler της Citrix είναι πραγματικά πολύ δυνατό εργαλείο. Κάνει παπάδες και χρησιμοποιείται πχ από το Youtube για το load balancing τους.

Μετά μπορείς να παίξεις και με το DNS προτόκολο ώστε να επιτύχεις και γεωγραφικό redundancy αλλά όσο ξεφεύγεις από το concept του 1 datacenter τόσο γίνεται πιο περίπλοκο το όλο setup (και σαφέστατα πιο ακριβό :P).

Κατά κάποιο τρόπο αυτό υποτίθεται λύνουν οι υπηρεσίες 'cloud' (γλυτώνεις την περιπλοκότητα του στησήματος και την συντήρηση) αλλά το marketing που έχει παίξει έχει ανεβάσει τις προσδοκίες μας παραπάνω από τις πραγματικές δυνατότητες του :P

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από Cha0s » 05 Ιαν 2011 15:00

http://www.youtube.com/watch?v=HXevnuOOy48

Ένα ωραίο video που δείχνει πως λειτουργεί το youtube και τι έχουν κάνει ώστε να συνεχίσει να γίνεται scale up.

Άβαταρ μέλους
Jimaek
Δημοσιεύσεις: 608
Εγγραφή: 18 Ιαν 2010 22:54
Επικοινωνία:

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από Jimaek » 05 Ιαν 2011 15:02

To vps.net προσφέρει custom λύσεις για όσους θέλουν παραπάνω recources από αυτά που έχει στην home page. Ρώτα τους στο chat στην home η στείλε mail να ρωτήσεις

Άβαταρ μέλους
usercd80
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από usercd80 » 05 Ιαν 2011 15:03

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ορμώμενος από το marketing έχω επηρεαστεί και νομίζω ότι μπορώ να τρέξω το site μου σε ένα virtual υπερ-μηχάνημα τέρας που θα πηγαίνει όσο θέλω.

Στη vps.net έχω ρωτήσει αλλά πρόκειται για vps μέχρι 32gb μνήμη. 48 nodes δίνουν το ανώτερο το οποίο αντιστοιχεί σε τόσο που σου λέω. Πάλι για ένα φυσικό μηχάνημα μιλάμε δηλαδή.

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από Kainourios » 05 Ιαν 2011 15:30

Το amazon EC2 έχει μέγιστο instance 68GB RAM και μπορείς να φτιάξεις instance με region την Ιρλανδία μιας και θες Ευρώπη.


Αν τώρα έχεις ένα service που καταναλώνει περισσότερους πόρους και πρέπει να κάνεις distribute το traffic σε περισσότερα EC2 instances, υπάρχει ο elastic load balancer όπου τον ρυθμίζεις και τσεκάρει το health κάθε instance και στέλνει το traffic στο πιο υγιές instance.


Έχει πολύ ωραία εργαλεία γενικότερα το AWS, π.χ. με το auto scaling και το cloudwatch μπορείς να ρυθμίσεις να σηκώνει νέα instances ανάλογα το trigger που θες (δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το διαφημίζουνε). Π.χ. αν έχουν μέσο όρο τα instances σου 80% CPU να σηκώσει ένα νέο instance ίδιο με το δικό σου.


Το AWS είναι το καλύτερο hosting που υπάρχει για μένα (είμαι fan boy :D). Φτιάχνεις για πλάκα instances, τα ρυθμίζεις όπως θες, τραβάς snapshots, κάνεις ότι δοκιμές θες, τα διαλύεις όλα, τα διαγράφεις και μετά τα ξαναφτιάχνεις :). Είναι και δωρεάν για να πειραματιστείς και να κάνεις ότι βλακεία θες.

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3203
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από CyberCr33p » 05 Ιαν 2011 15:33

Το cloud κατά τη γνώμη μου πρέπει να παρέχει resources πολλών servers. Δηλαδή να ξεπερνας τα όρια ενός dedicated.

Στην πράξη όμως αυτό που κάνουν όσοι πουλάνε cloud είναι να ανοίγουν ένα VPS όπου τα αρχεία του βρίσκονται σε κοινό storage και μέσω ενός API ή μέσω του control panel τους να μπορείς να αλλάζεις τα χαρακτηριστικά του (CPU, RAM, δίσκος). Οπότε σωστά σου είπε η vps.net ότι δεν μπορεί να πάει πάνω από 32gb ram.

Γενικά εγώ είμαι υπερ πιο παραδοσιακών και δοκιμασμένων λύσεων. Για παράδειγμα εάν η σελίδα είναι βαριά σε PHP τότε στήνεις σε ένα μηχάνημα τον web-server και σε ξεχωριστό μηχάνημα PHP backends. Εάν αυξηθεί και άλλο η χρήση της PHP σηκώνεις και δεύτερο server με PHP backends και ρυθμίσεις τον web-server να κάνει load balance ανάμεσα τους. Κάτι αντίστοιχο κάνεις και με mysql. Φυσικά ρόλο παίζει και το software που χρησιμοποιείς στο site, ώστε να δουλεύει με το καλύτερο τρόπο σχετικά με το setup των servers που έχεις κάνει.

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Μια ερώτηση για το Cloud Hosting

Δημοσίευση από Cha0s » 05 Ιαν 2011 15:35

CyberCr33p έγραψε:Γενικά εγώ είμαι υπερ πιο παραδοσιακών και δοκιμασμένων λύσεων. Για παράδειγμα εάν η σελίδα είναι βαριά σε PHP τότε στήνεις σε ένα μηχάνημα τον web-server και σε ξεχωριστό μηχάνημα PHP backends. Εάν αυξηθεί και άλλο η χρήση της PHP σηκώνεις και δεύτερο server με PHP backends και ρυθμίσεις τον web-server να κάνει load balance ανάμεσα τους. Κάτι αντίστοιχο κάνεις και με mysql. Φυσικά ρόλο παίζει και το software που χρησιμοποιείς στο site, ώστε να δουλεύει με το καλύτερο τρόπο σχετικά με το setup των servers που έχεις κάνει.
++

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση Υπηρεσιών διαδικτύου”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες