Mozilla Thunderbird: Πρόβλημα με το κατέβασμα των e-mails

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας τα Windows και τα προγράμματά τους. Νέα & ειδήσεις.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Kotsolis
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2005 02:05

Mozilla Thunderbird: Πρόβλημα με το κατέβασμα των e-mails

Δημοσίευση από Kotsolis » 02 Δεκ 2010 06:57

Εδώ και ώρες, δεν μπορώ να κατεβάζω e-mails με τον Mozilla Thunderbird. Ξαφνικά σε κάποια φάση το πρόγραμμα crashάρισε, έχασα e-mail των τελευταίων 30 ωρών περίπου, κι όποτε φορτώνει ο Thunderbiard λέει "Δημιουργία αρχείου συνοπτικών πληροφοριών για εισερχόμενα". Σταματάει εκεί και μετά βγάζει error message:
Ο φάκελος εισερχόμενα είναι πλήρης και δε χωράει άλλα μηνύματα. Για να ελευθερώσετε χώρο, διαγράψτε παλιά ή ανεπιθύμητα μηνύματα και συμπιέστε στπ φάκελο.

Κι όλα αυτά ενώ έχω 17GB ελεύθερα. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε πριν μερικές ώρες, όταν έκανα cleanup στο δίσκο μου (απ' τα Proprties), αφαιρώντας μόνο κάποια temporary internet files. Δε ξέρω βέβαια μήπως φταίει το ότι 'εστειλα μαζικό e-mail κι έλαβα από αποτυχημένες αποστολές 16.000 e-mails. Βέβαια συνδέθηκα στο Squirellmail (μέσω webmail) και τα έσβησα όλα αυτά, αλλά το παραπάνω σφάλμα επιμένει.

Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω καθόλου τον Thunderbird. Μέχρι που έκανα Επιδιόρθωση φακέλου στα Εισερχόμεννα αλλά τίποτα, δε λέει να κατεβάσει.

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Mozilla Thunderbird: Πρόβλημα με το κατέβασμα των e-mails

Δημοσίευση από DGeorge » 02 Δεκ 2010 14:54

Πολύ Καλησπέρα σου φίλε Kotsolis :D
Ήταν αναμενόμενο ότι κάποτε, όπως και τα Outlook (Office και Express) θα έβγαζε κι αυτό τις αδυναμίες του.
Ελπίζω για Email να έχεις μόνον έναν πάροχο (όποιος κι αν είναι αυτός). Αν όχι θα πρέπει να κάνεις αυτά που σου γράφω για κάθε πάροχο Email που έχεις. Σε πρώτη φάση, μέσω Internet Browser (Firefox, IE κλπ) θα μπεις στο Site του πάροχού σου (π.χ. GMail). Από εκεί θα μπεις με username και password που -υποτίθεται- ότι ήδη γνωρίζεις. Θα δεις ποιά και πόσα mail είναι άχρηστα ή/και ανεπιθύμητα, και είτε απλώς θα σβήσεις τα άχρηστα, είτε θα στείλεις στα ανεπιθύμητα όσα κρίνεις εσύ. Κατόπιν θα αδειάσεις τον κάδο των άχρηστων και τον κάδο των ανεπιθύμητων. (Να μην πιάνεις χώρο -με σκουπίδια- από αυτόν που σου παρέχει, στον δίσκο του, ο πάροχος). Διάβασε όσα νέα mail σ'ενδιαφέρουν, σημείωσε -ό,τι νομίζεις- σε χαρτί, 'κατέβασε (download)' όποιο συνημμένο -επίσης σ'ενδιαφέρει- να φυλάξεις, και κάνε 'ηρωική' :D (κανονική) έξοδο από το Site.
Μόλις έκανες backup τις πληροφορίες που χρειαζόσουν.
Τώρα είσαι έτοιμος να κάνεις ξανά εγκατάσταση του Mozilla Thunderbird πάνω στο προηγούμενο... σε πρώτη φάση. Αν πιάσει-έπιασε!
Αν δεν πιάσει, το ξεκάνεις από Control Panel->Add Remove Programs. Μάλλον θα σε ρωτήσει αν θέλεις να μείνουν οι φάκελλοι με τα mail, ή όχι...Φαντάζομαι!--Δεν το έχω κάνει! Εκεί βέβαια του λες να μείνουν οι φάκελλοι με τα mail! Αφού ξεκάνεις το παλιό, κάνε καλού-κακού κανένα Restartάκι. Μετά το ξαναεγκαθιστάς από την αρχή και στην προηγούμενη θέση του. Αν σε ρωτήσει να γράψει φακέλλους mail πάνω σε ήδη υπάρχοντες, -φυσικά- απαντάς ΟΧΙ!! Δες τι θα 'παίξει' μετά, κι εδώ είμαστε κι εμείς.
Πάντως, η computerοσυμμορία του μεγάλου γιού μου με συμβούλεψε να παίρνω τα mail μου -καλύτερα- κατευθείαν από το Site του πάροχου και όχι μεσα από οποιοδήποτε software. Αν ο πάροχος έχει -το οποιοδήποτε- πρόβλημα, θα το δεις αν και όταν μπεις στο Site του. Μέσω όμως του οποιουδήποτε email-software μάλλον δεν θα μπορέσεις :wink: :wink:
Καλά ξεμπερδέματα και περιμένουμε νέα σου :pint: :pint:

Άβαταρ μέλους
hitca
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1919
Εγγραφή: 13 Ιουν 2010 19:41
Τοποθεσία: Brussels
Επικοινωνία:

Mozilla Thunderbird: Πρόβλημα με το κατέβασμα των e-mails

Δημοσίευση από hitca » 02 Δεκ 2010 20:07

Kotsolis έγραψε:.....Κι όλα αυτά ενώ έχω 17GB ελεύθερα...
Ο ελεύθερος χώρος ενός δίσκου χρησιμοποιείται από τα windows για διάφορες λειτουργίες και δεν πρέπει να είναι μικρότερο του 25% της χωρητικότητάς του για κανένα λόγο.
Υπάρχουν πλέον δίσκοι τεράστιας χωρητικότητας σε πολύ προσιτές τιμές (το μόνο πρόβλημα είναι το backup γιατί θέλεις παρόμοια χωρητικότητα)

Εάν πχ έχεις ένα δίσκο 250GB και έχεις μόνο 17GB ελεύθερα τότε ο δίσκος είναι γεμάτος σχεδόν 100%... αυτό είναι αρκετά σοβαρό πρόβλημα και το μήνυμα σφάλματος αυτό ακριβώς αναφέρει.

Υπάρχουν προγράμματα πού κάνεις copy ή εξαγωγή ή backup όλο το προφίλ που χρησιμοποιείς στο Mozilla Thunderbird (μαζί και τα email, τυχόν extension, contacts κλπ., είναι πλήρως παραμετροποιήσιμα).
Κάτι πολύ σημαντικό επίσης είναι ο φάκελλος αποθήκευσης του mozilla ο οποίος ΔΕΝ βρίσκεται στα program files, αλλά στα application data (άν δεν κάνω λάθος).
Λεπτομέρειες στο support site της Mozilla.

Kotsolis
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2005 02:05

Mozilla Thunderbird: Πρόβλημα με το κατέβασμα των e-mails

Δημοσίευση από Kotsolis » 02 Δεκ 2010 23:18

Δεν έχει τελικά καμία σχέση ο σκληρός δίσκος.

Τo Thunderbird απ' όσο διάβασα crashαρε γιατί δεν έκανα συχνά compress. Η Mozilla πρέπει να έχει μεγάλο κάλο στον εγκέφαλο αν πιστεύει ότι μετά από τόσα χρόνια με το Outlook Express 6 ξαφνικά θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα να κάνουμε compress για να μην..."καθυστερεί".

Η λύση βρίσκεται εδώ:
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=604738

Έτσι νομίζει δηλαδή ο τύπος. Έκανα όσα γράφει, έσβησα τα αρχεία .rdf στο φάκελο "defaults/profile", έκανα και Uninstall αλλά τίποτα. Όταν ξαναπερνάω τον Firefox, ακόμα και την αγγλική έκδοση σε άλλο folder, πάλι βλέπω το ίδιο πρόβλημα. Κι εκτός αυτού συνεχίζει να μου τρέχει η ελληνική (δεν φορτώνει καν αγγλική κι ήθελα να ξερα που στο καλό μένουν υπολείμματα αρχείων).

Υπάρχει καμία λύση για πλήρες Uninstall ή θα χρειαστεί να ξαναπεράσω τα Windows? Έχω φάει μία ολόκληρη ημέρα με αυτή την αηδία. Εκτός κι αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα να γλιτώσω μια και καλή (όχι το νέο Outlook με το λευκό φόντο και τα γράμματα που αιωρούνται, πραγματικά δεν το αντέχω).

Άβαταρ μέλους
hitca
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1919
Εγγραφή: 13 Ιουν 2010 19:41
Τοποθεσία: Brussels
Επικοινωνία:

Mozilla Thunderbird: Πρόβλημα με το κατέβασμα των e-mails

Δημοσίευση από hitca » 03 Δεκ 2010 01:55

Γιατί εμπλέκεται ο browser Firefox? Νομίζω ότι είναι τελείως διαφορετικό θέμα και σε κάθε περίπτωση δεν ανακατεύεται με το προφίλ του email

Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το πρόβλημά σου με τα email στο Thunderbird .... δεν καταλαβαίνω πώς πάς να λύσεις το πρόβλημά σου.

Προτείνω να πάρεις σωστό backup σε ότι χρειάζεσαι για αρχή (και με πρόγραμμα και με αντιγραφή αρχείων για διπλή σιγουριά) και μετά με τη βοήθεια είτε προγράμματος είτε με χειροκίνητη διαδικασία να κάνεις ριζική απεγκατάσταση και 'καθαρή' εγκατάσταση αμέσως μετά... (δεν είναι καθόλου απλό όπως διαπίστωσες γιατί υπάρχουν και κρυφά αρχεία, ίσως να χρειαστεί επιπλέον να επέμβεις και στη registry)

Εν ανάγκη δοκίμασέ το για σιγουριά σε ΑΛΛΟΝ υ/η ώστε να είσαι εξασφαλισμένος ότι τα αρχεία σου είναι εντάξει

Ανέφερες στην αρχή ότι μόνο σε μία λειτουργία του το πρόγραμμα χειρίστηκε 16000 email (λογικό είναι να θέλει compress με τέτοιο όγκο).
Όμως μπορεί αυτό το πρόγραμμα (και ο υ/η σου) να ανταπεξέλθει σε τέτοιο φόρτο εργασίας; είναι κατάλληλο εννοώ ή πρέπει να στραφείς σε κάτι άλλο καλύτερο (και μάλλον εμπορική εφαρμογή πλέον, ξεχνάς το δωρεάν για τέτοια μεγέθη)

Eίναι 'κάπως' μεγάλα αυτά τα νούμερα για απλό email client που έχει σχεδιαστεί για ανάγκες απλού χρήστη για 5-10 email την ημέρα

Άβαταρ μέλους
stelios68
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: 02 Μαρ 2010 14:01

Mozilla Thunderbird: Πρόβλημα με το κατέβασμα των e-mails

Δημοσίευση από stelios68 » 03 Δεκ 2010 22:58

Kotsolis έγραψε:Υπάρχει καμία λύση για πλήρες Uninstall ή θα χρειαστεί να ξαναπεράσω τα Windows?

Δοκίμασε να το κάνεις Uninstall με το Revo Uninstaller.
(Βάλε την επιλογή "για προχωρημένους" για να μην μείνει κανένα υπόλειμμα αρχείου).

http://download.cnet.com/Revo-Uninstall ... ag=mncol;1

Απάντηση

Επιστροφή στο “Windows Software Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης