Gamescom 2010 με άρωμα 3D και Kinetic

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
21century
Δημοσιεύσεις: 409
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2002 15:44

Gamescom 2010 με άρωμα 3D και Kinetic

Δημοσίευση από 21century » 26 Αύγ 2010 12:08

ΤΑ φώτα της δημοσιότητας συγκεντρώνει η έκθεση παιχνιδιών Gamescom 2010 όπου ανακοινώθηκε το Kinetic για το XBOX 360 αλλά και πλήθος νέων παιχνιδιών απο τις μεγάλες εταιρείες του χώρου. Εμφαση δίνεται στο χώρο των MMORG αλλά και και σε τίτλους βασισμένους σε 3D καταστάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την βιομηχανια του gaming. Παράλληλα αυξάνεται η A.I. αρκετών τίτλων και δεν αποκλείεται πετυχημένα games να τα δούμε σύντομα στην μεγάλη οθόνη όπως το Halo...

Δίνοντας τέλος στις συζητήσεις και τις εικασίες που είχαν ξεκινήσει πριν την έκθεση της Ε3 2010 και συνεχίστηκαν μετά από αυτήν, η Microsoft επιβεβαίωσε - παράλληλα με το εισαγωγικό νέο μοντέλο Xbox 360 - και την τιμολογιακή της πολιτική αναφορικά με το Kinect, το περιφερειακό ανίχνευσης κίνησης που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το δικό της σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης. Οι φήμες ήταν αληθείς: το Kinect αυτόνομα θα πωλείται αντί €149 ευρώ, συνοδευόμενο από έναν τίτλο που αξιοποιεί τις δυνατότητές του, το Kinect Adventures.
Το ποσό θα πρέπει να θεωρηθεί - όχι μόνο λαμβάνοντας υπόψιν τα παρόντα οικονομικά δεδομένα αλλά και ιστορικά το αντίτιμο που έχουν συνηθίσει να πληρώνουν οι gamers για περιφερειακά συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης - υψηλό. Η Microsoft δείχνει να το γνωρίζει, εκφράζει ωστόσο αυτοπεποίθηση σχετικά με την πρόσθετη ψυχαγωγική αξία που φέρνει στο προσκήνιο το Kinect για τους ήδη κατόχους Xbox 360, οι οποίοι σε μεγάλο τους ποσοστό είνα hardcore gamers και σε σημαντικό ποσοστό αυτών early adopters νέων τεχνολογιών. Ίσως έχει απόλυτο δίκιο, ίσως όχι, στηρίζεται πάντως σε έναν αριθμό ερευνών που αυτό καταδεικνύουν. Πλησιάζοντας στο Νοέμβρη - όταν δηλαδή το προϊόν θα βρει το δρόμο του στα ράφια των καταστημάτων - θα έχουμε πιθανώς σαφέστερη εικόνα για τη γνώμη των ήδη κατόχων ενός Xbox 360 όσον αφορά στην αγορά ενός Kinect αυτόνομα.

Πολύ περισσότερο, ωστόσο, υποψιαζόμαστε ότι η Microsoft στοιχηματίζει στο συνδυασμό νέου εισαγωγικού Xbox 360 και Kinect. Αυτόν θα τον προσφέρει, και πάλι συνοδευόμενο από το Kinect Adventures, αντί €299 ευρώ, τιμή σαφώς πιο συμφέρουσα και θελκτική για πολλούς λόγους. Λαμβάνοντας στα υπόψιν πως με το συγκεκριμένο περιφερειακό η αμερικανική εταιρεία θα επιδιώξει να διευρύνει το κοινό της στη mainstream αγορά - όχι αυτή που απαρτίζεται από αφοσιωμένους gamers μόνο, καθώς σε αυτή έχει ήδη - η συγκεκριμένη επιλογή έχει σαφέστατα νόημα. Και είναι αυτό που αντικειμενικά χρειάζεται η Microsoft για την επερχόμενη εορταστική περίοδο, καθώς το Xbox 360 σίγουρα δεν μπορεί να συνεχίσει για πολύ να επεκτείνει την πελατειακή του βάση των 40 εκ. χρηστών με τους hardcore gamers μόνο.
Με το εισαγωγικό Xbox 360 και το Kinect μαζί στα €299, το λογικό είναι πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα να παρουσιαστεί και ένας συνδυασμός με το πλήρως εξοπλισμένο μοντέλο Xbox 360 (αυτό με σκληρό δίσκο των 250 GB) και το Kinect, αντί €399. Ακριβώς στο σημείο πώλησης, με άλλα λόγια, που περιμένουμε να κινηθεί και η Sony με έναν συνδυασμό PlayStation3 και PlayStation Move - επίσημη ανακοίνωση γι' αυτό περιμένουμε σε λιγότερο από ένα μήνα, στο πλαίσιο της έκθεσης GamesCom στη Γερμανία.
Την ανάλυση κι εκτίμησή μας σχετικά με το ποιά πρόταση θα προσφέρει τον υψηλότερο δείκτη κόστους/αξίας θα την κάνουμε όταν έχουμε όλα τα δεδομένα στα χέρια μας, όμως τιμολογιακά τουλάχιστον οι δύο αντίπαλοι δείχνουν να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία. Πολλά θα κριθούν, με άλλα λόγια, τόσο από τα games αυτά καθ' αυτά που θα συνοδεύσουν τα Kinect και PlayStation Move, όσο και απ' όλα τα συνυπολογιζόμενα άλλα στοιχεία, όπως τις online υπηρεσίες και το κόστος τους, τις πρόσθετες λειτουργίες κλπ. Μέχρι τότε, κρατάμε τα... αλμυρά €149 του Kinect και τα... γλυκά €299 του Kinect με το νέο εισαγωγικό Xbox 360 και βλέπουμε!
Update 22/7/2010: Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Microsoft Hellas, το Kinect θα διατεθεί στη χώρα μας το Νοέμβριο με προτεινόμενη τιμή λιανικής αυτή των €159 και όχι των €149 - όμως αναμένουμε ότι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα καταστήματα θα ωθήσει τελικά το κόστος του στο επίπεδο της δεύτερης τιμής. Για το συνδυασμό του εισαγωγικού μοντέλου του νέου Xbox 360 με το Kinect η επίσημη τιμή ανέρχεται στα €309, και πάλι ωστόσο αναμένουμε πως κατά την εορταστική περίοδο η διαφορά αυτή (που πιθανώς προέρχεται από την αύξηση του ΦΠΑ) θα εξαλειφθεί εν έδει προσφορών για να διαμορφωθεί σε €299.
Nintendo
Πέρσι μπορεί η παρουσία της ιαπωνικής εταιρείας να ήταν εντελώς υποτονική (μόνο booth στον εκθεσιακό χώρο είχε), αλλά φέτος δείχνει να παίρνει την έκθεση λιγάκι πιο σοβαρά. Ίσως επειδή φέτος έχει πράγματι πολλά και σημαντικά πράγματα να μας δείξει. Από αυτά, την παράσταση δίχως άλλο, θα την κλέψει το 3DS. Ο Πέτρος μπορεί να είχε την ευκαιρία να του ρίξει μια ματιά στην Ε3, αλλά λόγω της φύσης του, αν δεν το δεις ο ίδιος, δεν μπορείς να σχηματίσεις άποψη, οπότε το περιμένω πώς και πώς. Ελπίζω πάντως –αν και δεν το νομίζω- να διαθέτει περισσότερα παιχνίδια και λιγότερα βίντεο σε σχέση με την Ε3.
Από εκεί και πέρα, όπως σας ενημερώσαμε ήδη, υπάρχει και μια πλειάδα τίτλων για τα δυο ήδη υπάρχοντα συστήματά της. Για το Wii, έχουμε τα Metroid: Other M, Wii Party, Donkey Kong Country Returns, Kirby’s Epic Yarn, Tetris Party Deluxe και The Legend of Zelda: Skyward Sword. Με λίγα λόγια είναι όλο το ρεπερτόριο της Ε3, πλην του Mario Sports Mix και για να είμαι ειλικρινής είναι όλοι τίτλοι που περιμένω να τους δω (αν και το Tetris Party μου κολλά περισσότερο στο DS).
Αν πάω να παίξω Skyward Sword και δεν έχει προβλήματα, θα αρχίσω να πιστεύω πως ο γκαντέμης ήταν ο Μιγιαμότος, τελικά...Όχι πως και για το φορητό DSάκι δεν έχουμε μπόλικο πράμα, αφού τα Art Academy: Learn Painting and Drawing Techniques, Tetris Party Deluxe, Mario vs. Donkey Kong: Mainland Mayhem, Golden Sun: Dark Dawn και Professor Layton and the Lost Future που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά σχηματίζουν μια αξιοπρεπέστατη σύνθεση, αν και είναι αλήθεια πως λείπει το πολύ μεγάλο όνομα. Προσωπικά, αυτό που με ιντριγκάρει περισσότερο από αυτά (πέρα του Tetris, όπως είπα) είναι το τρίτο Professor Layton, αν και θέλω να κρατηθώ και να μην υποκύψω στον πειρασμό να το δοκιμάσω για να δω τους γρίφους του μια και καλή όταν βγει (άλλωστε πόσες διαφορές να έχει από τους προκατόχους του).
Τέλος, μπορεί να μην έχουμε προσωπικότητες τύπου Miyamoto (προς μεγάλη μου θλίψη), αλλά θα μας κάνει την τιμή ο Charles Martinet, ο οποίος για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι -μονίμως- γελαστός κυριούλης που δανείζει τη φωνή του στον Mario, αλλά και τους περισσότερους από τους ήρωες του περίγυρού του.
Sony
«I like to Move it, Move it… You like to Move it, Move it…» Έλα τώρα, μην μου πείτε πως δεν πήγε εκεί το μυαλό σας με το που πρωτοακούσατε το επίσημο όνομα του motion controller της Sony. Αυτή τη φορά πάντως είναι πιο κοντά από ποτέ στην κυκλοφορία του, οπότε πιθανότατα ό,τι θα δούμε θα είναι και αυτό που θα εμφανιστεί στα ράφια των καταστημάτων. Οι φήμες λένε πως είναι αισθητά πιο ακριβές από το Wiimote, αλλά το θέμα είναι και σε τι παιχνίδια θα χρησιμοποιηθεί.
Από πλευράς τίτλων για τα δυο μηχανήματά της τώρα, η πλήρης σύνθεση δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά μια ιδέα την έχουμε. Καταρχάς, θα δούμε για 1315η και -οριστικά- τελευταία φορά το Gran Turismo 5. Την εμφάνισή τους θα κάνουν φυσικά και sequels γνωστών franchises, όπως τα Killzone 3, inFamous 2, LittleBigPlanet 2 και Motorstorm: Apocalypse, αλλά και πρωτότυποι τίτλοι, όπως το Sorcery για το Move ή το ιδιόμορφο Journey. Παράλληλα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δούμε ένα νέο Ratchet & Clank από την Insomniac, το οποίο ίσως είναι το «sequel ιστορικού franchise» που έχει πει ότι θα ανακοινώσει, πιθανότατα στη συνέντευξη τύπου η οποία θα λάβει χώρα –όπως και πέρσι- μια μέρα πριν την έναρξη της έκθεσης, στις 17 Αυγούστου.
"Πλιζ, πλιζ, θεοί του gaming... κάντε να είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε το GT5 σε έκθεση... μπουχτίσαμε πια!"Προσωπικά πάντως, δεν απέχω πολύ από το να ανατινάξω το booth τους από τη στιγμή που ακούστηκε πως το The Last Guardian του Fumito Ueda θα μας φτύσει και θα παρουσιαστεί μόνο στο TGS.
Microsoft
H Microsoft θα έχει συνέντευξη Τύπου! Ναι βρε, κανονική εννοώ, όχι σαν την περσινή που τελικά αποδείχτηκε συνέντευξη Τύπου της… Lionhead για να παρουσιάσει ο Μολυνιός το Fable III του. Μάλιστα το ανακοίνωσε πριν από ελάχιστες μέρες και θα λάβει χώρα το πρωί της 17ης Αυγούστου (ωραία και είχα βάλει στο πρόγραμμα ένα τουριστικό γύρο της πόλης εκείνο το πρωί!). Ακόμα βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό τι θα περιλαμβάνει η «Play Day» της, όπως τη βάφτισε, όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ξεχαρβαλωθούμε με τον Πετράκη στο Kinect. Η ίδια η εταιρεία το μόνο που αποκάλυψε ήταν η υπόσχεση πως θα υπάρξουν «πολλές ανακοινώσεις», ενώ η λογική λέει πως μια από αυτές θα είναι της επίσημης ημερομηνίας κυκλοφορίας του περιφερειακού της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Σίγουρα όταν λέτε "Συνέντευξη Τύπου της Microsoft" δεν εννοείται κάτι τέτοιο, έτσι;Σε επίπεδο τίτλων εκτός Kinect τώρα, μπορεί να μην δούμε τελικά Gears of War 3, αλλά το Halo: Reach και το Fable III θα μας τιμήσουν σίγουρα, ειδικά από τη στιγμή που οι κυκλοφορίες τους πλησιάζουν απειλητικά.
EA
Ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία χωρίς τη δική της κονσόλα, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το επίσημο ρόστερ της. Αν αυτό δεν συμβεί μέσα στις επόμενες μέρες, τότε θα πρέπει να περιμένουμε τη δική της συνέντευξη Τύπου που θα διεξαχθεί το απογευματάκι της Τρίτης αμέσως πριν από την αντίστοιχη της Sony (τα δυο κτήρια είναι ακριβώς απέναντι!). Μια μαντεψιά πάντως θα την κάνω, προβλέποντας πως ανάμεσα στους τίτλους που θα μας δείξει η ΕΑ θα περιλαμβάνονται τα FIFA 11, Dead Space 2, Crysis 2, BulletStorm, Medal of Honor, Need for Speed: Hot Pursuit, EA Sports Active 2, EA Sports MMA, Portal 2, Dragon Age 2, SWTOR κ.λπ. Και αυτά μόνο για αρχή, αφού πέρσι ήταν ίσως η εταιρεία με τους περισσότερους διαθέσιμους τίτλους, οπότε αναμένεται και φέτος να κλέψει αρκετές από τις ώρες μας.
Ενημέρωση: Την ώρα που ανέβαινε το άρθρο, η ΕΑ ανακοίνωσε την επίσημη σύνθεσή της: BulletStorm, Crysis 2, Darkspore, Dead Space 2, Dragon Age 2, EA Sports Active 2, FIFA 11, FIFA Manager 11, EA Sports MMA, Medal of Honor, Need for Speed: Hot Pursuit, Rock Band 3, The Sims: Medieval, Star Wars: The Old Republic, Harry Potter and the Deathly Hollows – Part One, The Sims 3 on Consoles
Πηγή http://www.freegr.gr/freenuke/modules.p ... le&sid=430

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης