Arbitrage και στη διαφήμιση...

Τρόποι για να διαφημίσουμε προϊόντα, υπηρεσίες και ιστοσελίδες μέσα στο διαδίκτυο (AdWords, κτλ).

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση

Συμφέρει το Arbitrage στη διαφήμιση;

Ναι
1
50%
Μόνο αν πρόκειται να γίνει γνωστή και η σελιδα μου
1
50%
 
Σύνολο ψήφων: 2

Άβαταρ μέλους
getpaidgr
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 21 Μάιος 2010 13:36
Τοποθεσία: Ναύπλιο
Επικοινωνία:

Arbitrage και στη διαφήμιση...

Δημοσίευση από getpaidgr » 23 Ιούλ 2010 16:23

To Arbitrage γενικότερα είναι η εκμετάλλευση των διαφορετικών τιμών μεταξύ δύο οι περισσοτέρων αγορών. Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και στη διαφήμιση. Μπορείτε να εργαστείτε με κάτι τέτοιο ακόμα και αν δεν έχετε καμία παρουσία στο διαδίκτυο.Όπως έχουμε πει σε προηγούμενα άρθρα, η διαφήμιση στο διαδίκτυο κινείται μεταξύ των αστερισμών του Ad serving(Adsense, Adbrite, Smowtion κ.τ.λ.) και του Affiliate Marketing. Το arbitrage στη διαφήμιση προκύπτει συνήθως, όταν συνδυάζουμε το Adwords με το Affiliate Marketing. Πληρώνουμε για να προβάλλονται διαφημίσεις από το Google, ευελπιστώντας πως η κίνηση στα affiliate links μας θα αποδώσει περισσότερα.

Στην πιο απλή περίπτωση η διαφήμιση στο Adwords μπορεί να καταλήγει απ' ευθείας σε κάποιο affiliate link.Τι να προσέξω; Θα πρέπει να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τους όρους του κάθε affiliate προγράμματος. Μπορεί κατά περίπτωση να απαγορεύεται αυτή η τεχνική, ή για παράδειγμα να μην επιτρέπεται η χρήση του ονόματος του διαφημιζομένου.Πότε κερδίζω; Εδώ, αν τα έσοδα σας είναι μεγαλύτερα ως affiliate, από ότι τα έξοδα στη Google, κερδίζετε. Αν αυτό δεν συμβαίνει μπαίνετε μέσα. Οπότε ή θα πρέπει να παραδεχτείτε την ήττα σας, σταματώντας το τρέξιμο της διαφημιστική καμπάνιας ή να βελτιώσετε τις λέξεις κλειδιά, τα γεωγραφικά κριτήρια, το περιεχόμενο των διαφημίσεων και άλλα στοιχεία, που μπορεί να μειώσουν το κόστος και την απόδοση. Εδώ, θα πρέπει να τονίσουμε πως θα πρέπει να είσαστε προσεκτικός και ικανός στη χρήση του Adwords, αναζητώντας συνεχώς ευκαιρίες. Δεν είναι τόσο εύκολο το οικονομικό αποτέλεσμα.Τι έκανα για να κερδίσω, χαρίζει κανείς λεφτά; Μην υποεκτιμάτε καθόλου αυτό που κάνατε. Στην ουσία αναλάβατε να προωθήσετε μια υπηρεσία ή ένα προϊόν με πολύ μικρό κόστος. Αν αυτό το έκανε απ' ευθείας ο διαφημιζόμενος προφανώς δεν θα είχε τόσο καλά αποτελέσματα, έτσι βασίστηκε στο δικό σας ταλέντο. Μια μεγάλη εταιρεία είναι δύσκολο έως αδύνατο να ασχοληθεί με τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς και να ανακαλύψει την καλύτερη μέθοδο προώθησης. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο το αναθέτει σε αυτούς που το κάνουν πιο αποδοτικά και κερδοφόρα.

Στην πιο σύνθετη του μορφή, το arbitrage απαιτεί να έχετε δική σας παρουσία στο διαδίκτυο, αλλά αυτό στις μέρες μας δεν είναι καθόλου δύσκολο ή ακριβό. Εδώ, η διαφήμιση από το Google μπορεί να καταλήγει σε μια δική μας σελίδα, που συνήθως μπορεί να είναι ένα άρθρο, ένα blog post ή μια παρουσίαση της διαφημιζόμενης εταιρείας ή του προϊόντος. Και εδώ κοιτάμε τους όρους χρήσης των Affiliate προγραμμάτων, αλλά έχουμε ευρύτερο πεδίο δράσης αφού κινούμαστε στον δικό μας χώρο. Θα σας δώσουμε ένα μικρό παράδειγμα....Βλέπουμε πως σήμερα το Goldendeals προσφέρει με σοβαρή έκπτωση κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής, δίνοντας προμήθεια 5,5% μέσω της Linkwise. Είμαστε κάτοχοι σε ένα blog ή site που έχει να κάνει με την υγεία, ομορφιά και γυμναστική. Φτιάχνουμε ένα blog post ή άρθρο εξηγώντας για την προσφορά, και τοποθετούμε τα δικά μας affiliate links μέσα. Έπειτα πάμε στο Adwords και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε φθηνές και αποδοτικές διαφημίσεις, βρίσκοντας τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά. Δεν είναι ανάγκη να δουλέψουμε με Google απαραίτητα Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε το Smowtion, το Adbrite ή το Facebook Ads κ.α. Το κείμενο που θα χρησιμοποιήσουμε είναι πολύ σημαντικό(π.χ. Πρόγραμμα γυμναστικής σε προσφορα μόνο για σήμερα, με τάδε ευρώ). Αν ξεφύγετε πάνω από τα 10cents το κλικ, θα είναι δύσκολο να τα πάρετε πίσω.Εδώ, με τη δεύτερη τακτική, το όφελός μας είναι πολλαπλό. Αν λειτουργήσει το Arbitrage μπορεί τα έσοδα να είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα, ενώ διαφορετικά θα χρειαστεί να βάλουμε χρήματα από την τσέπη σας. Μην ξεχνάτε να υπολογίσετε και τα επιπλέον έσοδα που θα έρθουν από Ads (Ad Serving), που μπορεί να έχετε τοποθετήσει στη σελίδα σας. Ακόμα και αν βγείτε χαμένοι, βλέποντας να γυρίζει πίσω το 50% των εσόδων σας, δεν έχετε υπολογίσει κάτι πολύ σημαντικό. Φέρατε επισκεψιμότητα στη σελίδα σας και κάνατε γνωστό τον ιστότοπό σας. Αν είστε κερδισμένοι, απλά καταφέρατε το αδιανόητο. Κάνατε γνωστή την ιστοσελίδα σας και αντί να πληρώσετε για αυτό σας πλήρωσαν κιόλας!

Προσγειωθείτε, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο να καταφέρετε κάτι τέτοιο.Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε στη Linkwise και να βρείτε δεκάδες ελληνικά Affiliate προγράμματα, από τα οποία να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Πολύ δυνατό είναι το πρόγραμμα του Ricardo που δίνει 5€ για κάθε δωρεάν εγγραφή όσων παραπέμπετε. Απλά εξετάστε αν ταιριάζει με τον ιστότοπό σας. Αν έχετε κάτι για ταξίδια, υπάρχουν αρκετά πάλι προγράμματα. Επίσης, προσφέρονται για σημαντικά κέρδη κατά περίπτωση, τα one deal a day sites.

Όλα τα Link και τα Affiliate Link έχουν καταργηθεί για ευνόητους λόγους

ποιά είναι η γνώμη σας για το Arbitrage στη διαφήμιση;;
Getpaid.gr - Η ελληνική κοινότητα για την οικονομική αξιοποίηση του διαδικτύου
Investorblog - Χρηματιστηριακό blog
Silver-art.gr - Eshop με ασημένια αντικείμενα και κοσμήματα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαφημίζοντας προϊόντα (AdWords, κτλ)-γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες