Aς μιλήσουμε για την υγεία την Τετάρτη 7 Ιουλίου στίς 16.00

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hitca
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1919
Εγγραφή: 13 Ιουν 2010 19:41
Τοποθεσία: Brussels
Επικοινωνία:

Aς μιλήσουμε για την υγεία την Τετάρτη 7 Ιουλίου στίς 16.00

Δημοσίευση από hitca » 03 Ιούλ 2010 14:02

Αναδημοσιεύω αυτό το φλέγον και εξαιρετικής σημασία θέμα που είναι σε εξέλιξη

Αφορά και διάφορες κατηγορίες επαγγελμάτων που εμπλέκονται εδώ στο φόρουμ πέρα από τη κοινωνική σπουδαιότητά του

περισσότερα εδώ >> http://blog.e-healthgr.com/ http://goo.gl/HzYr

http://unhub.com/ehealthgr


===========

Hλεκτρονική Υγεία – eHealth
¨ Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κοινωνίας της Πληροφορίας της Ε.Ε (http://goo.gl/X71o)., ως eHealth ορίζουμε την χρήση των εργαλείων και υπηρεσιών των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στο χώρο της υγείας.

«H eHealth καλύπτει την διάδραση μεταξύ ασθενών και παροχέων υπηρεσιών υγείας, την μετάδοση δεδομένων από ένα οργανισμό σε άλλον, ή την επικοινωνία μεταξύ ασθενών και/ή επαγγελματιών υγείας. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν δίκτυα ενημέρωσης για την υγεία, ηλεκτρονικά αρχεία ασθενών, υπηρεσίες τηλε-ιατρικής, φορητά και κινητά συστήματα που επικοινωνούν, δικτυακές πύλες υγείας, και πολλές άλλες εφαρμογές ΤΠΕ (τεχνολογιών πληροφορικής και επικοικωνίας) που βοηθούν τη πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τη παρακολούθηση της υγείας και τη διαχείριση του τρόπου ζωής».

¨ Οι πολιτικές της Ε.Ε. για την ηλεκτρονική υγεία έχουν καταγραφεί στο Σχέδιο Δράσης 2004 που καλύπτει εργαλεία και υπηρεσίες από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέχρι το ηλεκτρονικό αρχείο ασθενούς και νέα πληροφοριακά συστήματα που μειώνουν τα λάθη και τους χρόνους αναμονής για μια Ευρωπαϊκή προσέγγιση στην eHealth.

Επειδή η προσαρμογή στις πολιτικές eHealth ακολουθείται από όλα τα κράτη-μέλη (με διαφορετική όμως ταχύτητα) συνιστάται η ανάγνωση του ανωτέρω κειμένου για να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα.

¨ Ειδικότερα θέματα της ηλεκτρονικής υγείας που θα τεθούν σε συζήτηση στο tweetchat είναι τα εξής: ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ηλεκτρονικό αρχείο ασθενούς-EHR, διακίνηση αρχείων (interoperability), τηλεϊατρική, ηλεκτρονικό ιατρείο, διαλειτουργικότητα, πρότυπα, κωδικοποιήσεις και μητρώα, κ.ά.

===========

Ενδεικτικά αναφέρω ότι μπορούν να συμμετέχουν άτομα από τις εξής ομάδες:

επαγγελματίες υγείας,
φαρμακοποιοί,
δημόσιοι λειτουργοί κρατικών φορέων υγείας,
μέλη οργανισμών σχετικών με την υγεία και την έρευνα,
μέλη της ανωτάτης ή τεχνολογικής εκπαίδευσης υγείας,
διοικητές και διοικητικό προσωπικό ιδιωτικών ή δημοσίων μονάδων υγείας,
δημόσιοι και ιδιωτικοί πάροχοι υπηρεσιών υγείας,
ασθενείς και οργανώσεις τους,
όλοι οι κάτοικοι της χώρας ως χρήστες υπηρεσιών υγείας,
βιομηχανία υγείας (φαρμακοβιομηχανία, προμηθευτές αναλωσίμων, εξοπλισμού και υπηρεσιών, κ.ά.),
επαγγελματίες της πληροφορικής υγείας
επαγγελματίες Public Affairs και επικοινωνίας τομέα υγείας
Λόγω της φύσης των κοινωνικών μέσων διαδικτύου (Social Media), είναι δυνατόν να συμμετέχουν Ελληνες της διασποράς, κάτοικοι άλλων Ευρωπαϊκών ή όχι χωρών, από τις ανωτέρω ενδεικτικές κατηγορίες.

Μπορούν να λάβουν μέρος είτε άτομα είτε φορείς.

Όσο μεγαλύτερη συμμετοχή από τις ανωτέρω κατηγορίες έχει η συζήτηση τόσο πιο ενδιαφέρουσα θα είναι. Είναι απαραίτητο να συμμετέχουν επαγγελματίες (υγείας, ΤΠΕ, συμβούλων επιχειρήσεων, βιομηχανίας υγείας, εκπαίδευσης, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας) αλλά είναι απολύτως αναγκαίο να συμμετέχουν χρήστες των υπηρεσιών υγείας, ασθενείς και εκπρόσωποι οργανώσεων ασθενών.

Είναι αυτονόητη ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι, πρώτα από όλα ως πολίτες.

Πότε ορίζεται το πρώτο tweechat για #opnHealth;
Το πρώτο tweetchat #opnHealth ορίζεται για την επόμενη Τετάρτη, 7 Ιουλίου στις 16.00μ.μ. Η διάρκεια της συζήτησης είναι μία ώρα, αλλά ο χρόνος παραμονής των συνομιλητών στη συζήτηση είναι ελεύθερος. Μπορούν να συμμετέχουν όση ώρα επιθυμούν, γιατί όχι και μετά τη λήξη της ώρας, σχολιάζοντας όσα δεν πρόλαβαν ή για όσα έχουν μια δεύτερη σκέψη.

Επιθυμούμε το tweetchat να γίνει ένα τακτικό μέσο ανταλλαγής απόψεων και ιδεών για την υγεία και την ηλεκτρονική υγεία και για το λόγο αυτό προτείνουμε να γίνεται τακτικά ανά 15θήμερο, κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 16.00μ.μ.

====================

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες