Βάση δεδομένων για Rent a car

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
politisv
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 21 Μάιος 2010 14:35

Βάση δεδομένων για Rent a car

Δημοσίευση από politisv » 21 Μάιος 2010 14:53

Καλημέρα. Προσπαθώ να φτιάξω μια βάση δεδομένων σε access για τον αδερφό μου που έχει επιχείριση rent a car, η οποία θα εκτυπώνει και θα εξάγει στο βιβλίο κίνησης οχημάτων. Επειδή δεν είναι σχετικός και δεν θέλει να εμπλακεί στη διαδικασία εκμάθησης κάποιας από τις εφαρμογές του εμπορίου, οπότε μου ζήτησε να φτιάξω κάτι και ας μην είμαι πολύ σχετικός. Τέλος πάντων έκανα ότι μπορούσα, αλλά θα χρειαστώ τα φώτα σας.

Έχω μια σειρά από ερωτήματα. Εύχομαι να μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

α) Η βάση θα δουλεύει μέσω hamachi vpn οπότε θα μένει σε ένα από τα υποκαταστήματα και θα μοιράζεται στα υπόλοιπα. Αυτό το ξεπέρασα διαιρώντας τη βάση. Πως όμως ο κάθε χρήστης θα επιλέγει το υποκατάστημα που θα δουλέψει; Οι πίνακες και οι φόρμες είναι κοινά για όλους.
β) Στη φόρμα καταχώρησης κινήσεων, θέλω επιλέγοντας τον αρ. κυκλοφορίας, να μου εμφανίζει στο επόμενο πεδίο και τον τύπο - μάρκα και φυσικά να τον καταχωρεί;
γ) Στην περίπτωση που από λάθος γίνει διπλοεγγραφή με τον ίδιο αρ. κυκλοφορίας πως θα διασφαλίσω ότι θα υπάρξει μήνυμα που θα ενημερώνει το χρήστη αλλά θα τον αφήνει να προχωρήσει;
και τέλος δ) στο εξαγόμενο txt αρχείο πως θα μπορέσω να κάνω μια συγκεκριμένη μορφοποίηση, γιατί τώρα τα στοιχεία βγαίνουν ψιλοχάλια.

Σας επισυνάπτω τη βάση για διερεύνηση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Συνημμένα
vivlio_kinisis.zip
(184.32 KiB) Μεταφορτώθηκε 459 φορές

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες