Μέσα σε όλα τα άσχημα που ακούμε...

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Μέσα σε όλα τα άσχημα που ακούμε...

Δημοσίευση από dimsis » 10 Μάιος 2010 23:49

"Σε περιόδους κρίσης, όπως η σημερινή, οφείλουμε να ρίξουμε το βάρος εκεί που πιστεύουμε ότι είναι το μέλλον της χώρας μας. Η κυβέρνηση θα επενδύσει στην πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες διότι με τη βοήθειά τους μπορούμε να καταπολεμήσουμε προβλήματα που αποτελούν επί δεκαετίες ολόκληρες τροχοπέδη για την οικονομία μας. Την εισφοροδιαφυγή, τη σπατάλη, την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία", τόνισε ο κύριος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται μεταξύ άλλων: η Ενιαία Αρχή Πληρωμής – δημοσίων υπαλλήλων, που θα διευρυνθεί για το σύνολο των συναλλαγών με το δημόσιο, η Κάρτα Πολίτη που θα περιλαμβάνει το σύνολο των απαραίτητων πληροφοριών, ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Προμηθειών, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Καυσίμων, η Παραγωγική Λειτουργία Πληροφοριακών συστημάτων Νοσοκομείων, η on – line παρακολούθηση του προϋπολογισμού του κράτους. Παράλληλα, καταρτίζεται για πρώτη φορά Κανονισμός Προμηθειών Υπηρεσιών Δημοσίου, ο οποίος θα καθορίζει το πλαίσιο για την ανάθεση και εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών.

Ολόκληρο το άρθρο στο : http://www.techpress.gr/index.php/archives/27312
http://www.deforum.gr/

Ήταν και το μόνο που ήλπιζα από τον γκατζετάκια... για να δούμε αν τουλάχιστον στον δικό μας χώρο θα υπάρχει κάποια κινητικότητα και επενδύσεις. Η τεχνολογία πραγματικά μπορεί να δώσει λύσεις ( έγραφα και παλιότερα μεταξύ σοβαρού και αστείου [1] [2] [3] ), αλλά το ρητορικό ερώτημα είναι: πραγματικά τις θέλουνε; Θέλουν π.χ. να ελέγχονται όλα τα έργα, διαγωνισμοί, κονδύλια κλπ και να είναι δημοσιευμένα και προσβάσιμα από όλους μας;
Χώρια ότι όλα αυτά τα ωραία πρέπει να γίνουν με ξένα λεφτά... είδωμεν.

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Μέσα σε όλα τα άσχημα που ακούμε...

Δημοσίευση από DGeorge » 11 Μάιος 2010 10:34

Φίλε Δημήτρη, κατ'αρχήν πολύ-πολύ Καλημέρα σου :D :D
Προσωπικά έχω κουραστεί πολύ από "Πρέπει" και "Θα". Πλέον πιστεύω μόνο στο "Διά ταύτα"... Στην υλοποίηση. Αν δεν το δω (με τα ίδια μου τα μάτια) δεν το πιστεύω!
Και μετά με τη δικαιολογία "Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μιά μέρα στην άλλη!" μπαίνουν/αρχειοθετούνται στο "Χρονοντούλαπο της Ιστορίας", ως 'Ακόμα ένα Μεγαλόπνοο Έργο των Ελλήνων, που Ποτέ δεν Υλοποιήθηκε!'
Ο κάθε 'μοντέρνος' Πρωθυπουργός -ειδικά- στην Ελλάδα οφείλει να γνωρίζει ότι η Πληροφορική θα του λύσει τα χέρια στους πλείστους Δημόσιους Τομείς.
Ο κάθε 'μοντέρνος' Πρωθυπουργός -ειδικά- στην Ελλάδα οφείλει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα -εκτός από Τουρισμό- έχει κι άλλη Ισχυρότατη 'Βαρειά' Βιομηχανία: Προγραμματιστές Υψηλού Επιπέδου ~ 'δυνάμει Hackers των πάντων' :D
Αυτή η Βιομηχανία και αν βρίσκεται να μαραζώνει πλήρως ανεκμετάλλευτη....

Επίσης από τα Χιλιάδες Χιλιόμετρα ακτογραμμής μας, έχουμε πάρα πολλά αμμώδη, πλήρως ανεκμετάλλευτα. Αυτό οφείλεται είτε επειδή είναι δυσπρόσιτα~απρόσιτα σε κολυμβητές, είτε σε διάφορους άλλους λόγους. Ωστόσο, θα μπορούσαν άνετα να γίνουν 'Silicon Beaches' (επίπεδο Ελαφράς Βιομηχανίας).
Τώρα ειδικά με τα "Προγράμματα Φωτοβολταϊκών κλπ" θα μπορούσαμε να 'έχουμε χτυπήσει πολύ πετρέλαιο' σ'αυτόν τον Τομέα.
Ποιός κολλημένος π@@@ρας βιομήχανος τολμάει όμως τέτοια επένδυση, τη στιγμή που δεν ξέρει καλά-καλά τι είναι PC; Και ποιός κολλημένος π@@@ρας πολιτικός θα του δώσει κίνητρο για την επένδυση αυτή;
Έχω μάθει καλά πλέον από εδώ που δουλεύω, ότι αν το πιστεύεις (Πρώτα), και μπορέσεις να πείσεις τον κάθε εργοδότη, ότι θα βγάλει/εξοικονομήσει χρήμα από την τάδε επένδυση, σε ποσοστό 97% θα έχεις θετική στάση/απάντηση από αυτόν. (Το 3% το άφησα για τους 'πολύ στόκους' :P )
Ο Πρωθυπουργός δείχνει να καλοβλέπει γενικότερα τον Τομέα της Πληροφορικής. Μακάρι να μην μείνει στα λόγια! Διότι αν ο Δημόσιος Τομέας αρχίσει να παρουσιάζει Έργο, με το 'εργαλείο' αυτό, σίγουρα θα ακολουθήσει κι ο Ιδιωτικός Τομέας.
Ίδωμεν :-?
PC-Ponemenos
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Μέσα σε όλα τα άσχημα που ακούμε...

Δημοσίευση από dimsis » 11 Μάιος 2010 15:40

Συμφωνώ απόλυτα. ΕΛΠΙΖΩ πως κάτι θα γίνει. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πλέον σε αυτή τη χώρα αφού κινούμαστε με το μότο "ε ας φάνε και αυτοί, αλλά ας κάνουν και κανένα έργο". Το ότι θα φάνε δηλαδή το έχουμε ως δεδομένο.

Και δεν είναι μόνο ότι μπορεί να παρουσίαζει έργο το δημόσιο με σωστή χρήση της πληροφορικής, είναι ότι μπορεί να μειώσει πάρα πολύ και το προσωπικό του και τα λειτουργικά του έξοδα. Αυτό για μένα και για εσένα είναι θετικό, αλλά για αυτούς που είναι μέσα στο σύστημα όπου μπορεί να μεταφραστεί σε χάσιμο της καρέκλας, σίγουρα φαίνεται αρνητικό. Ιδιαίτερα όλοι οι άσχετοι που ακόμα και σήμερα χρειάζονται 2 ιδιαιτέρες γιατί "δεν τα πάνε καλά με αυτά τα διαολομηχανήματα"...

Άβαταρ μέλους
usercd80
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00

Μέσα σε όλα τα άσχημα που ακούμε...

Δημοσίευση από usercd80 » 11 Μάιος 2010 21:03

Καλά όλα αυτά αλλά δυστυχώς οδεύουμε προς πτώχευση. Τη γλιτώσαμε για τις 19 του μήνα αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Όταν κυρηχθεί στάση πληρωμών, οι μισοί θα πάμε στην Ευρώπη και οι άλλοι μισοί σε Αμερική και Αυστραλία. Όσοι μείνουν εδώ θα απασχοληθούν στην παραοικονομία (πορνεία/ναρκωτικά/διασκέδαση) και στις συμμορίες. Το έχουμε δει το έργο και μπορεί να επαναληφθεί. Επομένως, αν και με ξέρεις ότι είμαι υπέρ αυτών των μέτρων που αναφέρεις, νομίζω ότι είναι αργά και ότι πρέπει πρώτα να ανακάμψουμε από τα βασικά για να μη διαλυθούμε εντελώς.

Άβαταρ μέλους
Figaro
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2706
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 19:48

Μέσα σε όλα τα άσχημα που ακούμε...

Δημοσίευση από Figaro » 11 Μάιος 2010 21:45

Katse na paroume ta dania prwta wste na kseplirosoume ta simferonta pros tous allous (trapezes) kai meta founto.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης