Windows 7 & συντομεύσεις

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας τα Windows και τα προγράμματά τους. Νέα & ειδήσεις.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
kostis45
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 08 Απρ 2010 10:18
Τοποθεσία: komotini

Windows 7 & συντομεύσεις

Δημοσίευση από kostis45 » 08 Απρ 2010 10:24

Καλημέρα σας και χρόνια πολλά. Βρε παιδιά δώστε μου μιά λύση γιατί κοντεύω να τα παίξω. Έχω αρκετές συντομεύσεις στην επειφάνεια εργασίας οι οποίες λειτουργούν μιά χαρά. Οι συντομεύσεις όμως που έχουν να κάνουν με την πασιέντζα, το σκάκι(των windows) και του δικτύου(έχω τρεις μονάδες στο δίκτυο) εξαφανίζονται χωρίς λόγο!! Αν υποθέσουμε ότι τις δημιουργώ τώρα μπορεί να εξαφανιστούν και σε μιά ώρα ακόμη. Το μεσημέρι σήμερα οι συντομεύσεις υπήρχαν. Το βράδυ που άνοιξα τη μονάδα δεν υπήρχαν!! Υπάρχει εξήγηση? Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Windows 7 & συντομεύσεις

Δημοσίευση από DGeorge » 08 Απρ 2010 11:09

Πολύ καλή σου μέρα κι εσένα και Χρόνια σου Πολλά :D :D
Σε πρώτη φάση δεν κάνει να 'τα παίξεις' λόγω της "Μυστηριακής Βαθυστόχαστης Φιλοσοφίας" που κυβερνάει τα προϊόντα της μαμάς Microsoft.... Δε λέει! :D :D
Πρώτα τα shortcuts των games.... Τα φτιάχνεις από την Επιφάνεια Εργασίας με 'create shortcut' ή το πας αλλοιώς; Πχ δοκίμασες να κάνεις copy-paste τα shortcuts, από εκεί που τα έχουν τα Windows, στην Επιφάνεια Εργασίας;
Δεύτερο, όσον αφορά στα shortcuts του δικτύου: Αυτά σε παραπέμπουν σε δίσκο κάπου άλλου PC, σε δίσκο κάποιου Server, σε τι; Αυτό το ρωτάω, διότι κι εγώ δουλεύω με δίκτυο στη δουλειά και ξέρω τι θα πει καημός :hammer: και σχιζοφρένεια. Μολονότι ο Server παραμένει ανοιχτός επί 24ώρου βάσεως και διαρκώς, κάπου-κάπου ένα PC αρνείται να συνδεθεί με κάποιον από τους δίσκους του το πρωί (π.χ.). Όταν όμως πας στη σύνδεση με τον Windows Explorer, τσουπ ανοίγει η σύνδεση και :whistle: :whistle: ! Οπότε αν ο Windows Explorer κρατάει την 'κομμένη' σύνδεση με δυσκολία, το shortcut της σύνδεσης θα έχει πάει περίπατο αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η διακοπή! Γι'αυτό αφού είδα κι αποείδα, δεν δουλεύω πλέον με shortcuts από Folders, αλλά μόνο με mapping δίσκων του δικτύου. :-?
Θέλει βαθύτατο διαλογισμό σε στάση Γιόγκα, ώστε να προσεγγίσεις τη "Μυστηριακή Βαθυστόχαστη Φιλοσοφία" της μαμάς Microsoft. :D
PC-Ponemenos
Εικόνα

kostis45
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 08 Απρ 2010 10:18
Τοποθεσία: komotini

Windows 7 & συντομεύσεις

Δημοσίευση από kostis45 » 08 Απρ 2010 11:58

Καλημέρα και πάλι. Έκανα αντιγραφή και επικόλληση τα shortcuts των παιχνιδιών όπως μου έγραψες και...είδωμεν. Τώρα γιά τα άλλα...όταν λέω shortcuts δικτύου εννοώ τα εξής: Στον χώρο που δουλεύω έχω τρεις υπολογιστές και στον καθ'ένα από αυτούς έχω και 2 συντομεύσεις δκτύου ώστε να μπορώ να μπαίνω και να κάνω τις εργασίες που θέλω. Αυτές οι συντομεύσεις εξαφανίζονται από την επιφάνει εργασίας. Μπαίνω στον φάκελο "κέντρο δικτύου και κοινής χρήσγς", βρίσκω τα εικονίδια που αντιστοιχούν στου άλλους 2 υπολογιστές και δημιουργώ συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Αυτή η συντόμευση εξαφανίζεται! Ξέρεις μήπως γιατί?

kostis45
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 08 Απρ 2010 10:18
Τοποθεσία: komotini

Windows 7 & συντομεύσεις

Δημοσίευση από kostis45 » 08 Απρ 2010 12:14

Επίσης ξέχασα να σου πω ότι εξαφανίζονται και οι συντομεύσεις που κάνω μέσα από τον φάκελο "πίνακας ελέγχου". Συντομεύσεις όπως "κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης", "σύστημα" και "επιλογές ενέργειας"

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Windows 7 & συντομεύσεις

Δημοσίευση από DGeorge » 08 Απρ 2010 15:52

Δίκτυα, κικιρίκου και βαθειά ψυχή :yea: :yea:
kostis45 έγραψε:Μπαίνω στον φάκελο "κέντρο δικτύου και κοινής χρήσγς", βρίσκω τα εικονίδια που αντιστοιχούν στου άλλους 2 υπολογιστές και δημιουργώ συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Αυτή η συντόμευση εξαφανίζεται!
Αν πας από τον Windows Explorer στο Δίκτυο, και τους βρεις (τους άλλους δύο), μετά από λίγη ώρα μπορεί κάποιος να λείπει... (Πέφτοντας σε standby mode, είτε 'κοιμήθηκε' η μάρτα δικτύου του, είτε 'κοιμήθηκε' ο ίδιος σβήνοντας και τους δίσκους του, είτε ένα σωρό 'είτε') Ενώ αν κάνεις απλό mapping τους δίσκους των άλλων, ακόμα και κομμένη να είναι η σύνδεση, την ξαναανοίγει. Ακόμα και εκτύπωση μπορείς να κάνεις. Φυσικά όλα αυτά αν μιλάμε για δίκτυο με Windows 2000 και πέρα.
Ελπίζω να υπάρχει στην Επιφάνεια Εργασίας σου το shortcut "Network Neighborhood"
Αλήθεια επίσης τι είδους δίκτυο έχεις δημιουργήσει: τύπου Domain, ή τύπου Workgroup;
kostis45 έγραψε:Επίσης ξέχασα να σου πω ότι εξαφανίζονται και οι συντομεύσεις .......... όπως "κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης", "σύστημα" και "επιλογές ενέργειας"
Μία ερώτηση είναι:"Πώς τις δημιουργείς αυτές τις συντομεύσεις (shortcuts);
Δεύτερο, για πήγαινε στις ρυθμίσεις της οθόνης, στις ιδιότητες, δίπλα από τις ρυθμίσεις της Επιφάνειας Εργασίας (Appearance), στα (Effects). Μήπως κάποια ρύθμιση εκεί 'κρύβει' shortcuts; ....Γιατί κάτι παρόμοια αρχίζω να ψιλιάζομαι γενικότερα :-? :P
PC-Ponemenos
Εικόνα

kostis45
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 08 Απρ 2010 10:18
Τοποθεσία: komotini

Windows 7 & συντομεύσεις

Δημοσίευση από kostis45 » 08 Απρ 2010 18:37

Network neighborhood δεν είδα πουθενά στα windows 7. Όσο γιά το δίκτυο πρέπει να είναι τύπου workgroup. Δε ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις...δε μου χάνεται το δίκτυο αλλά οι συντομεύσεις χάνονται από την επιφάνεια εργασίας. Αν μπω εκεί που λέει "κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης" τους βλέπω τους υπολογιστές του δικτύου μου και κάνοντας ξανά συντομεύσεις όλα πάνε καλά. Μέχει πότε? Μέχρι να του έρθει η όρεξη του υπολογιστή να τις εξαφανίσει πάλι.

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Windows 7 & συντομεύσεις

Δημοσίευση από DGeorge » 09 Απρ 2010 10:29

Πολύ καλή σου μέρα και πάλι :D :D
Γι'αυτό λέμε "ρίξτε μια ματιά και στο Internet" με διάφορες φράσεις κλειδιά....
Κοίτα εδώ, γιά παράδειγμα, τι βρήκα!!
Ένα απ'όσα είδα: Επανέφεραν το SystemFileChecker -SFC- ιδέα που ξεκίνησε από τα αγαπημένα μου Windows98SE!!
Αν το 'τρέξεις' μπορεί -ίσως- να σου βγάλει κάποιο μικροπρόβλημα που τα προκαλεί όλα αυτά. [Σε πρώτη φάση θα πρέπει να έχεις στο πλάι το DVD των Windows7]

Μπορεί να πρόκειται για φοβερό Λειτουργικό Σύστημα τα Windows7..... Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη! Δεν τα χρησιμοποιώ! Δεν τα γνωρίζω! Δεν έχω πείρα επάνω τους!
Ωστόσο είναι γνωστή η τακτική της μαμάς Micrposoft όπου παλιότερα γέμιζε το λειτουργικό της με ένα κάρο ανανεώσεις, service packs κλπ. κλπ. Τώρα άλλαξε βιολί :violi: και πετάει ένα νέο 'υπερ-γιουπιιξ-χόρχε-τούρμπο' Λειτουργικό, που -όπως πάντα ισχυρίζεται- έχει ξεπεράσει προβλήματα όλων των προηγούμενων!!!
Αλήθεια θυμάσαι όταν ο Billάρας -ο ίδιος- παρουσίαζε το καμάρι τους, τα Windows XP, τι έλεγε;
"Τα αρχικά XP προέρχονται από τη λέξη 'experience', που έχει αποκτήσει η Microsoft από τα χιλιάδες :D :D χρόνια μελετών, εργασιών, και διαλογισμού :D :D πάνω στα Λειτουργικά Συστήματα!!!!!!"
Αλήθεια, το 7 από τα Windows7, προέρχεται από την έβδομη φορά που τα κάνουν σαν τα μούτρα τους :question: :think:
Όπως όμως και νά'χει το πράγμα είναι ένα νεότατο Λειτουργικό Σύστημα, το οποίο χρειάζεται πολύ~πάρα πολύ ψάξιμο από τους χρήστες του, πράγμα που θα έπρεπε να έχει κάνει η Microsoft είτε χαρίζοντας Beta κόπιες σε 'τσακάλια' εξωτερικούς συνεργάτες, είτε εσωτερικά με τους δικούς της :evil: :evil: Αντ'αυτού όμως πουλάει κανονικότατα το κάθε Λειτουργικό της κι αφήνει το πλήθος πλέον των χρηστών να 'βγάλουν το φίδι απ'την τρύπα' :evil: :evil:
PC-Ponemenos
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Windows Software Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης