Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ftourini
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 08 Αύγ 2005 02:59
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από ftourini » 16 Δεκ 2009 18:39

Στις 15 Δεκεμβρίου 2009 η Aventurine Α.Ε. παρουσίασε για πρώτη φορά στους Έλληνες δημοσιογράφους το Darkfall, το μεγαλύτερο ελληνικό video game, το οποίο κυκλοφορεί στα καταστήματα από αυτή την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στις νέες εγκαταστάσεις της Aventurine Α.Ε., στο Μαρούσι και είχα την τιμή να παρευρεθώ ως εκπρόσωπος του www.freestuff.gr! Στους εκπροσώπους τους τύπου μίλησαν οι Τάσος Φλάμπουρας (παραγωγός του παιχνιδιού), καθώς και οι Γιάννης Παναγιωτόπουλος (Game Support) και Βαγγέλης Καλαϊτζής (Game Support).

Η εξέλιξη του Darkfall
Ο Τάσος Φλάμπουρας, αντιπρόεδρος της Aventurine Α.Ε., άρχισε την ομιλία του αναφέροντας την ιστορία του Darkfall, η οποία ξεκίνησε το 2001 από την Νορβηγία. Έκανε επίσης λόγο για την εξέλιξη της Aventurine, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003 στην Ελλάδα με 19 άτομα. Σήμερα έχει σχεδόν διπλασιαστεί και συνεχίζει να εξελίσσεται, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης έγινε λόγος και για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Darkfall σε σχέση με άλλα MMORPG, τα οποία είναι και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα. Αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων η υψηλή τεχνητή νοημοσύνη των εχθρών, οι κινήσεις των χαρακτήρων σε πραγματικό χρόνο, το τεράστιο μέγεθος του κόσμου και οι μεγάλες μάχες με χιλιάδες χρήστες ταυτόχρονα, σε μία περιοχή και χωρίς πτώσεις στο frame rate.

Εικόνα
Ο Τάσος Φλάμπουρας παρουσιάζει το Darkfall

Κυκλοφορία και expansion
Όσο για την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του Darkfall Online στις 18 Δεκεμβρίου, ο Τάσος Φλάμπουρας δήλωσε «Για την πρώτη αυτή κυκλοφορία επιλέξαμε την Ελλάδα, γιατί το παιχνίδι είναι ελληνικό και έπρεπε να ξεκινήσει από εδώ. Κυκλοφορεί όμως ήδη online σε 120 χώρες και σύντομα θα επεκταθεί και σε αυτές».

Μαζί με την retail κυκλοφορία του παιχνιδιού, είναι διαθέσιμο και το expansion με τίτλο "Conquer the Seas", το οποίο παρέχεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες. Αφού ένας χρήστης αγοράσει και εγκαταστήσει το Darkfall, το expansion (μεγέθους 950MB) θα εγκατασταθεί αυτομάτως στον υπολογιστή του. Το "Conquer the Seas" παρέχει μια σειρά από σημαντικές διορθώσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν τόσο τους νέους χρήστες να εξοικειωθούν με τον χειρισμό του, όσο και τους παλιούς χρήστες που συμμετέχουν ήδη σε Clans, να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες πραγματοποιώντας ναυμαχίες με άλλους χρήστες ή πολεμώντας με μυθικά τέρατα.

Εικόνα

Για το θέμα της μελλοντικής υποστήριξης του Darkfall, ο κ. Φλάμπουρας τόνισε ότι «Κρατάμε την ίδια προγραμματιστική ομάδα και συνεχώς την αναβαθμίζουμε. Η φιλοσοφία μας είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Darkfall και μετά την κυκλοφορία του κι όχι απλά να το συντηρούμε. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να κυκλοφορούμε ακόμα και τρία expansions του παιχνιδιού». Πέρα από το Darkfall, η Aventurine έχει στα σχέδιά της και άλλα projects, για τα οποία θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον.

Live παρουσίαση
Μετά την κυρίως ομιλία, τον λόγο πήραν οι Βαγγέλης Καλαϊτζής και Γιάννης Παναγιωτόπουλος, υπεύθυνοι για το Game Support του παιχνιδιού. Ο Βαγγέλης Καλαϊτζής παρουσίασε το πως δημιουργείται ένας χαρακτήρας από το μηδέν, πως ελέγχεται αλλά και πως κάνει το πρώτο του quest. Ο χειρισμός του Darkfall έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα μετά το expansion, διατηρώντας όμως πλήρως τον ρεαλισμό του.

Η κορύφωση της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε όταν τον λόγο πήρε ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, δείχνοντας στους εκπροσώπους του τύπου μία επική μάχη με ένα golem (PvE). Λίγα λεπτά αργότερα, συνεργαζόμενος με τον Βαγγέλη Καλαϊτζή, πλησίασαν στη θάλασσα, χρησιμοποίησαν ένα καράβι και παρουσίασαν τους μηχανισμούς χειρισμού του. Κάθε καράβι στο Darkfall χρειάζεται μία ομάδα χρηστών για να πλεύσει. Ελέγχεται μόνο από τον καπετάνιο του (δηλαδή τον χρήστη που στέκεται στο σημείο του τιμονιού), ενώ στο κατάστρωμά του οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κανόνια του στοχεύοντας σε εχθρικούς χαρακτήρες της επιλογής τους. Τα καράβια στο Darkfall έχουν διάφορα μεγέθη και σχήμα, διαθέτοντας μέχρι και πολλά πατώματα αλλά και δεκάδες κανόνια.


Tέλος έγινε γνωριμία με τους προγραμματιστές:
Στο τέλος της παρουσίασης, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους εργασίας των προγραμματιστών, να συνομιλήσουν μαζί τους και να δουν πως αναπτύσσεται το παιχνίδι.

Εικόνα

Το Darkfall Online θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ελλάδα στις 18 Δεκεμβρίου, αποκλειστικά για PC.

Σχετικά με το Darkfall
Το Darkfall είναι το μεγαλύτερο video game που έχει παραχθεί ποτέ στην Ελλάδα.. Είναι ένα παγκόσμιο προϊόν το οποίο κυκλοφορεί σε περισσότερες από 120 χώρες στον κόσμο και θεωρείται ένα από τα καλύτερα online παιχνίδια στην πολύ ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά των videogames. Το Darkfall Online είναι ένα παιχνίδι φαντασίας τύπου MMORPG, όπου μπορούν να συμμετάσχουν πολλαπλοί χρήστες με διάφορους χαρακτήρες σε ένα εντυπωσιακό σύστημα real-time μάχης. Ηρωικές μάχες, εχθροπραξίες ανάμεσα σε φυλές και χτίσιμο αυτοκρατοριών διαδραματίζονται σε έναν τεράστιο και μοναδικό φανταστικό κόσμο.

Το Darkfall συνδυάζει το παίξιμο ρόλων, τη δράση και τη στρατηγική. Είναι σχεδιασμένο να αναπαράγει έντονα ρεαλιστικές, ζωντανές μάχες σε έναν ρεαλιστικό εικονικό κόσμο για μια εμπειρία που απορροφά τον παίκτη. Ο στόχος του Darkfall είναι να δώσει στους παίκτες του μια διασκεδαστική πρόκληση μέσα σε ένα τεράστιο και ρεαλιστικό εικονικό κόσμο.

Εγώ φυσικά απέκτησα την δικιά μου κόπια νωρίτερα 8)

Εικόνα


Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στο επίσημο site του παιχνιδιού: http://www.darkfallonline.com/hellas

Σχετικά με την Aventurine
Η Aventurine Α.Ε. είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Computer Games με έδρα την Αθήνα. Κινητήριος δύναμη της Aventurine είναι το πάθος για το Gaming και την τεχνολογία πίσω από τα παιχνίδια. Η διαχείριση του Darkfall, το καινοτόμο παιχνίδι που κυκλοφορεί από τις 22 Φεβρουαρίου 2009, είναι η κύρια ασχολία της Aventurine.

Ο προγραμματισμός του παιχνιδιού, της τεχνολογικής πλατφόρμας, της μηχανής και των εργαλείων ξεκίνησε το 2003. Η Aventurine είναι μια πολυεθνική ομάδα 35 δημιουργών οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στο επίσημο site: http://www.aventurine.gr

Aventurine Α.Ε.
Αποστόλου Παύλου 10Β
Μαρούσι, Αθήνα. ΤΚ.15233
Τηλ: 210-6897512, Fax: 210-6897305
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Τάσος Φλάμπουρας. Τηλ: 210-6897512 tasos@aventurine.gr
Media Relations:Μάνος Γρυπάρης. Τηλ: 210-6897512(εσ: 304). E-mail:manos@aventurine.gr

Σχετικά με την Audio Visual Α.Ε.
Η Audio Visual Enterprises είναι μία κορυφαία εταιρία στο χώρο του Home Entertainment, με έδρα την Αθήνα και έντονη παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής επικράτειας μέσο των εταιρειών της σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία.

Η Audio Visual Enterprises απαρτίζεται από ένα σύνολο εταιριών που καλύπτει ένα μεγάλο πεδίο στον τομέα της ψυχαγωγίας, περιλαμβάνοντας βίντεο, τηλεόραση, κινηματογράφους και πάρκα ψυχαγωγίας, ενώ είναι επίσημος συνεργάτης κολοσσών στον χώρο της διασκέδασης, όπως η Warner Bros, η The Walt Disney Company και η Village Films. Με το Darkfall Online και την δημιουργία ξεχωριστού τομέα Παιχνιδιών, η Audio Visual Enterprises πραγματοποιεί την είσοδό της στο χώρο του Online Gaming.

Περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στο επίσημο site: http://www.ave.gr

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13373
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 16 Δεκ 2009 19:08

Τα Graphics παντως με θυμίζουν αλλες -παλιες- εποχες.
:(
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από paink1ller » 17 Δεκ 2009 15:25

Ναι τα graphics ειναι αρκετα χρονια πισω αλλα το gameplay ειναι το δυνατο του χαρτι.
Ελπιζω να μην τα παρατησουν και η επομενη δουλεια τους να ειναι ακομη καλυτερη.
Αν μεχρι τοτε δεν εχει κλεψει καποια ξενη εταιρια το warfare gameplay τους και το ενσωματωσει σε καποιο αλλο game...
Ηobby: Shooting photons

Άβαταρ μέλους
Zizo
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2256
Εγγραφή: 29 Οκτ 2006 03:21
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από Zizo » 18 Δεκ 2009 00:39

φοβάμαι πως μεγάλες εταιρίες θα κάνουν τα πάντα...
δεν θυμάμαι και την πυγή :/ αλλά κάπου είχα δει ότι αρκετούς users έχασε το WoW τελευταία και παιχνίδια όπως το DarkFall τους πήραν στην μεριά τους...
Εικόνα
What you waiting for?

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από xultimatex » 18 Δεκ 2009 02:46

Για μένα δεν μετράνε τα γραφικά αλλά το gameplay!!
Που θα βρούμε trial card; Το site έχει κουμπί "TRY" αλλά πρέπει από αλλού να βρείς την κάρτα!
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8575
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από Basilakis » 18 Δεκ 2009 11:56

Zizo έγραψε:φοβάμαι πως μεγάλες εταιρίες θα κάνουν τα πάντα...
δεν θυμάμαι και την πυγή :/ αλλά κάπου είχα δει ότι αρκετούς users έχασε το WoW τελευταία και παιχνίδια όπως το DarkFall τους πήραν στην μεριά τους...
Γιατί το AION τους πήρε τα βρακιά... και αν δούμε τα παιχνίδια Ιστορικά, καλά να πάθει η Blizzard. Όταν πετάς στοιχεία μέσα στο παιχνίδι αλλάζοντας την Ιστορία που έχεις γράψει οι χρήστες φεύγουν. Και στο λέει καμένος με το WOW

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από deninho » 18 Δεκ 2009 12:17

μια χαρά είναι τα γραφικά του. Άλλωστε σκοπός δεν είναι να παίζει σε PCs με state of the art components, αλλά να μπορεί να παίζει στα περισσότερα PCs ώστε να τραβήξει όσο γίνεται περισσότερο κόσμο.
Για το gameplay, δεν μπορώ να πω σχολιάσω, καθώς αυτά τα παιχνίδια ανέκαθεν μου προκαλούσαν αλλεργία :P

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13373
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 18 Δεκ 2009 12:37

Εγω απο την αλλη, εχω πρόβλημα με το online gaming. Ποτε δεν έπαιξα και ουτε πρόκριτε
:(
Κανε κι ενα single player mode ρε Ανθρωπε!

Το ιδιο ειχα πει και στην monte Cristo για το CXL αλλα δυστυχώς δεν...
(Στο συγκεκριμένο υπάρχει single mode αλλα ειναι κατι σαν demo. δεν εχει ολλα τα features που εχει καιτο online)
:cry:
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
Zizo
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2256
Εγγραφή: 29 Οκτ 2006 03:21
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από Zizo » 19 Δεκ 2009 02:36

και γω ψιλό φοβάμαι τα online games...
μόνο 2 έχω και είναι free. δεν γίνετε να χρειάζομαι λεφτά γενικά και να λέω αν κόψω το τσιγάρο και το darkfall θα μαζέψω...

έχω ακόμα το γνήσιο κουτί του wow και ώρες-ώρες καίγομαι να αγοράσω game card, αλλά πολλά λεφτά για έναν μήνα και πολλά λεφτά τα expansions...

αν τα free mmorpg είχαν πολύ κόσμο θα ήταν ωραία, το δωρεάν Perfect World mmorpg που έπαιζα για 1-2 μήνες τζάμπα είχε απίστευτα γραφικά αλλά λίγο delay

γενικά ψιλό ζηλεύω κάποιους που έχουν τον χρόνο και το χρήμα να παίζουν wow εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα χαίρομε που δεν έμπλεξα και γω

είναι ωραίο παιχνίδι πάντως και το wow Και το dark fall
Εικόνα
What you waiting for?

Άβαταρ μέλους
ftourini
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 08 Αύγ 2005 02:59
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από ftourini » 19 Δεκ 2009 19:07

Zizocg sto darkfall ta expansions einai free ;)

opoios thelei karta exw merikes trial 10imeres ;)

21century
Δημοσιεύσεις: 409
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2002 15:44

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από 21century » 19 Δεκ 2009 19:26

Μου αρεσει που παντα κατι καταφερνουν οι Ελληνες και αληθεια με εκεινο το παιχνιδι που λεγοταν Thesis τι απεγινε βρε παιδια?

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από deninho » 20 Δεκ 2009 02:22

Το Theseis, απ'όσο ξέρω εγκαταλήφθηκε, αφού η track7, από κάποια στιγμή κι έπειτα άρχισε να καταρρέει, να μην πληρώνει τους developers κλπ. Offtopic τέλος. Εδώ μιλάμε για το Darkfall :wink:

Άβαταρ μέλους
vortalifer
Δημοσιεύσεις: 769
Εγγραφή: 02 Ιουν 2003 15:30
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από vortalifer » 20 Δεκ 2009 12:53

Εννοείται ότι πάω να το πάρω :D

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

Darkfall - παρουσίαση του μεγαλύτερου ελληνικού Video Game

Δημοσίευση από agrippas » 23 Δεκ 2009 02:42

Είναι λυπηρό πραγματικά. Το όνομα είναι μια αποτυχία και τα γραφικά θυμίζουν κάτι μεταξύ thundercats kai ji-joe. Το topic είναι μια από τα ίδια. Αν αυτή η παντελής έλλειψη έμπνευσης και πρωτοτυπίας είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να παρουσιάσουμε τότε αυτό δεν είναι προς τιμή μας.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες