Απορία σχετικά με σημείωση σε spam mail

Γενικές ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν σχέση με το Internet και την καθημερινή του χρήση.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13311
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με σημείωση σε spam mail

Δημοσίευση από EneMe » 01 Δεκ 2009 11:14

Έλαβα ένα mail που είχε σαν τελική σημείωση αυτό:
Σκοπός μας είναι η ενημέρωσή σας σχετικά με την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών και του διεθνούς εμπορίου γενικότερα. Αυτό το μήνυμα πληρεί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον δέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλώ δεχθείτε τις απολογίες μας για την ενόχληση. Για να διαγραφεί η διεύθυνση σας παρακαλώ πατήστε εδώ:
Τους καλύπτει ή παραμένει spam;

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με σημείωση σε spam mail

Δημοσίευση από korgr » 01 Δεκ 2009 11:19

παραμένει spam
Απλα προσπαθουν να ψαρωσουν τον κοσμο....

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με σημείωση σε spam mail

Δημοσίευση από fiskilis » 01 Δεκ 2009 13:43

Στειλε τους το παρακατω μηνυμα που στελνω εγω σε ολους και εξηγει τα παντα !
ειναι καποιου φιλου απο εδω μεσα που μου διαφευγει το ονομα

Σας ενημερώνω πως με το συννημένο e-mail το οποίο μου αποστείλατε παραβιάζετε τον νόμο 3471/2006 και συγκεκριμένα το άρθρο 11 περί μη ζητηθείσας επικοινωνίας. Για τη δική σας ευκολία σας παραθέτω το άρθρο ακολούθως [1] αλλά μπορείτε να βρείτε και το ΦΕΚ με ολόκληρο τον νόμο στην ηλεκτρονική τοποθεσία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα [2].

Τόσο η συλλογή των δεδομένων όσο και η χρήση αυτών για σκοπούς άμεσης προώθησης πωλήσεων προϊόντων/υπηρεσιών θα πρέπει να πραγματοποιείται βάσει των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας και λοιπών ειδικότερων διοικητικών αποφάσεων Αρχών. Συγκεκριμένα, η δημιουργία, επεξεργασία ή/και διαβίβαση βάσεως δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς ή/και σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών υπόκειται στις διατάξεις του Ν. 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε συνδυασμό με τις ειδικότερες προϋποθέσεις νόμιμης συλλογής δεδομένων για σκοπούς απευθείας διαφήμισης και απευθείας προώθησης πωλήσεων προϊόντων ή υπηρεσιών, όπως προσδιορίζονται ειδικότερα στην υπ’ αριθ. 50/20-1-2000 Απόφαση της ΑΠΔ.

Περαιτέρω, η χρήση των κατά τα ανωτέρω συλλεχθέντων δεδομένων για σκοπούς απευθείας διαφήμισης και απευθείας προώθησης πωλήσεων προϊόντων ή υπηρεσιών, υπόκειται μεταξύ άλλων στις διατάξεις

άρθρο 9 παρ. 10, 11 & 12 του Ν. 2251/94
άρθρο 6 Π.Δ. 131/2003
άρθρο 11 του Ν. 3471/2006 [μη ζητηθείσα επικοινωνία]

Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρετε, οι ενέργειές σας συνιστούν μερική εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί της μη ζητηθείσας επικοινωνίας (λ.χ. πλήρη αναγραφή των στοιχείων της εταιρίας σας & δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών). Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.10 του Ν.2251/94 η μετάδοση διαφημιστικού μηνύματος απευθείας στον καταναλωτή μέσω τηλεφώνου, τηλεομοιοτυπίας (φαξ), ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτόματης κλήσης ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας επιτρέπεται μόνον αν συναινεί ΡΗΤΑ ο καταναλωτής.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων από τους παραλήπτες και μόνο δεν νομιμοποιεί την χρήση τους για σκοπούς απευθείας προώθησης προϊόντων/υπηρεσιών. Απαιτείται περαιτέρω η ρητή συγκατάθεση του καταναλωτή / φυσικού / νομικού προσώπου για τη μεταβίβαση και χρήση των στοιχείων αυτών για το σκοπό της άμεσης διαφήμισης. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, δεν απαιτείται η ρητή συγκατάθεση, ΜΟΝΟ για τα δεδομένα εκείνα που έχουν αποκτηθεί στα πλαίσια προηγούμενων συναλλαγών (πώλησης προϊόντων/ υπηρεσιών κ.λ.π.) και υπό την προϋπόθεση (α) ότι παρέχεται δυνατότητα διαγραφής με κάθε μήνυμα και (β) ο παραλήπτης δεν είχε αρχικά αντιτεθεί σε τέτοιου είδους χρήση των δεδομένων τους.

Τέλος σε κάθε περίπτωση αποστολής μη ζητηθείσας ηλεκτρονικής επικοινωνίας με σκοπό την απευθείας προώθηση προϊόντων ή/και υπηρεσιών, αυτή θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ως τέτοια σαφώς και επακριβώς ευθύς ως περιέλθει στον παραλήπτη της, φέροντας ειδική σήμανση π.χ. "ADV" ή "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ".

Σας εφιστώ την προσοχή και επιφυλάσσομαι των νόμιμων δικαιωμάτων μου σε περίπτωση που η συγκεκριμένη αλληλογραφία επαναληφθεί είτε προς το πρόσωπο μου είτε προς οιονδήποτε άλλο που δεν έχει συγκαταθέσει ρητώς να λαμβάνει την αλληλογραφία σας και υποπέσει στην προσοχή μου.

=====================================

[1] Άρθρο 11

Μη ζητηθείσα επικοινωνία

Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς.

[2] http://www.dpa.gr

ηδη σας εχω αναφερει σαν spamer στον provider σας

"Τωρα μπορειτε με ασφαλεια να διαγραψετε το μηνυμα αυτο, οπως κανουμε και εμεις με τα δικα σας"


Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με σημείωση σε spam mail

Δημοσίευση από fiskilis » 02 Δεκ 2009 21:30

χτες ειχα μια μακρα συνομιλια με spammer και προσπαθουσα να του εξηγησω το παρανομο της πραξης του και να μην εκπλαγει οταν λαβει κληση απο την Αρχη προστασιας δεδομενων πρωσοπικου χαρακτηρα για απολογια !

με τιποτα δεν το δεχεται οτι εκανε παρανομια καθως ο δικηγορος του του ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα και μπορει να στελνει μηνυματα !!

ας προσεχε λοιπον !

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με σημείωση σε spam mail

Δημοσίευση από fiskilis » 21 Δεκ 2009 11:20

α και να μην ξεχναμε και αυτο !!

Μόλις έλαβα και σας παρουσιάζω την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με καταγγελίες εναντίον της εταιρείας CALINO που εμπορεύεται βάσεις δεδομένων με λίστες email.

Tην επιβολή χρηματικών ποινών και την διαταγή καταστροφής της βάσης αυτής και την ενημέρωση όλων των πελατών της εταιρείας που κατέχουν τον κατάλογο οτι είναι παράνομη η χρήση του για αποστολή μηνυμάτων στις λίστες αυτές. Διαβάστε την απόφαση εδώ

http://spam-info.eu/doc/calino_apofasi_final.pdf


Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Απορία σχετικά με σημείωση σε spam mail

Δημοσίευση από fiskilis » 21 Δεκ 2009 12:22

μολις ελαβα ενα spam απο ενα ξενοδοχειο στο Πηλιο που ειχα λαβει πολες φορες στο παρελθον

τους πηρα τηλεφωνο και οντως ειχαν αγοραει απο την Calino λιστα με mail

τους ενημερωσα σχετικα και τους ειπα οτι την επομενη φορα που θα λαβω απο αυτους μηνυμα θα κινηθω δικαστικα με αγωγη και με ρωτησε πως θα λαβει αυτη την αποφαση

του εστειλα το λινκ και με ευχαριστησε

Απάντηση

Επιστροφή στο “Internet Help”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες