Σε καλό δρόμο το Ecommerce στην Ελλάδα! (ουαου)

Γενικές ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν σχέση με το Internet και την καθημερινή του χρήση.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
usercd80
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00

Σε καλό δρόμο το Ecommerce στην Ελλάδα! (ουαου)

Δημοσίευση από usercd80 » 25 Ιουν 2003 20:29

koitaxte ti vrika sto site tou diktiotheite:

-----------------------------------
Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2003
Σε καλό δρόμο το e-commerce στην Ελλάδα

Σημαντικές δυνατότητες παρουσιάζει η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, παρά την καθυστέρηση η οποία παρατηρείται στην υιοθέτηση των σχετικών τεχνολογιών, συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από πρωτογενή έρευνα την οποία διεξήγαγε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η διετία 2000-2001 υπήρξε ιδιαίτερα καθοριστική για την ανάπτυξη του κλάδου, καθώς το 76,6% των επιχειρήσεων στη βιομηχανία, το 60% των επιχειρήσεων στο εμπόριο και το 61,5% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών ξεκίνησαν τη χρήση εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Έως το τέλος του 2001, η χρήση των εν λόγω υπηρεσιών είχε ανέλθει σε ποσοστό 100% για τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου των υπηρεσιών και 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου.

Στις μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου των υπηρεσιών, το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφωνόταν σε 56,3% και στις μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο σε 45,5%.

Πάντως, υψηλά ποσοστά για τη μελλοντική χρήση εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου παρουσιάζουν και οι τρεις τομείς, με ποσοστό 64,7% για τις επιχειρήσεις εμπορίου, 59,6% για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις και 56,5% για τον κλάδο των υπηρεσιών.

Τη μεγαλύτερη διείσδυση παρουσιάζουν οι εφαρμογές μάρκετινγκ (83,7%), η ηλεκτρονική αναζήτηση προμηθευτών (66,9%) και η ηλεκτρονική επικοινωνία με τους προμηθευτές (59,9%).

Η χαμηλότερη διείσδυση παρατηρείται στις πληρωμές προμηθευτών (14%), γεγονός το οποίο αποδίδεται στο τρέχον επίπεδο ασφάλειας των συναλλαγών, καθώς και στη χαμηλή εξοικείωση με ανάλογα συστήματα πληρωμών.

Κυριότερος λόγος της υιοθέτησης του ηλεκτρονικού εμπορίου από τις επιχειρήσεις που είναι χρήστες αναδεικνύεται η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών-προμηθευτών τους (79,1). Για τις επιχειρήσεις-μελλοντικούς χρήστες, κυριότερος λόγος υιοθέτησης είναι η εύρεση νέων αγορών και πελατών (73,9%).

Υψηλά ποσοστά ως κίνητρο σημειώνει και ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων (59,9% για τους χρήστες και 64% για τους μελλοντικούς χρήστες).

---------------------------------

sxolia dekta (nai nai to diktiotheite tis Elladas ennoo oxi tis Ollandias :lol: )

Απάντηση

Επιστροφή στο “Internet Help”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες