ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ σε C

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
PBIRBAS
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 28 Οκτ 2009 23:44

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ σε C

Δημοσίευση από PBIRBAS » 02 Νοέμ 2009 21:52

Θα ήθελα να αναπτύξω ένα πρόγραμμα στην γλώσσα προγραμματισμού C, το οποίο θα ελέγχει αν ένας μαθητής δημοτικού ξέρει να υπολογίζει την περίμετρο και το εμβαδόν βασικών γεωμετρικών σχημάτων, όπως το τετράγωνο, το ορθογώνιο, ο ρόμβος και το ορθογώνιο και ισοσκελές τρίγωνο. Το πρόγραμμα θα πρέπει να σχεδιάζει τα σχήματα (για το λόγο αυτό τα στοιχεία που θα δίνει ο μαθητής για να προσδιορίζει το κάθε σχήμα θα πρέπει να είναι ακέραιες τιμές) και να ελέγχει για το αν οι τιμές που δίνονται από το μαθητή για τα στοιχεία των σχημάτων είναι λογικές και αν όχι θα πρέπει να του ζητά να τις αλλάξει.
Για κάθε σχήμα ο μαθητής θα πρέπει να το βλέπει σε 4 μορφές. Την όρθια και την περιστροφή του κατά 90, 180 και 270 μοίρες.


Υπόδειξη: Για τον ρόμβο είναι αρκετό να δοθεί το μήκος της κάθετης διαγωνίου.

Kamia idea pos na xekinhsv

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ σε C

Δημοσίευση από Hermeia » 05 Νοέμ 2009 03:40

Αν δεν έχεις άποψη περί του πως θέλεις να φέρεται το πρόγραμα στον χρήστη (user interface), είναι ένα καλό θέμα για αρχή.

Σημερα - και ιδιαίτερα εφόσον απευθυνεσαι σε παιδιά, το πρόγραμμα πρέπει να τοιμάζει ότι τοιμαζει στην εναρξή του όσο γίνεται πιο γρήγορα, και να εμφανίζει μια ωραία (ή απλή) αρχική/βασική οθόνη (παράθυρο φυσικά..)
όπου σε καποιο κομάτι της θα θυμίζει στο χρήστη τις επιλογές του, κι αποκει και περα θα περιμένει τί θα επιλέξει ο χρήστης.

το αυτό είναι καλύτερο να επαναλαμβάνεται συνέχεια, δηλ. το πρόγραμμα να κάνει ταχύτατα ότι χρειάζεται, και να εμφανίζει τις αντίστοιχες αλλαγές σε όποιο τμήμα του παραθύρου ταιριάζει, καθώς και να ανανεώνει τις δυνατότητες επιλογών του χρήστη όποτε χρειάζεται φυσικά.

Φυσικά επίσης, πάντα μια από τις επιλογές του χρήστη θαναι η Βοήθεια, με 2 βασικές επιλογές μέσα της α. Κατάλογος όλης της βοήθειας και Β. όποια βοήθεια ταιριάζει στην τρέχουσα φάση/οθόνη/παράθυρο εκτέλεσης.

αν βαλεις αυτή την προτεραιότητα - οτυ πως θα διαντιδρά το πρόγραμμα με το χρήστη, και του τί θα βλέπει και τί θα μπορεί κάθε φορά να κάνει ι χρήστης.. είναι ένας καλός δρόμος για να γίνει ένα καλο φιλικό πρόγραμμα.

Τωρα για το πόσο λογικό και χρήσιμο είναι να περιστρέφεις.τα τετράγωνα, ανα 90 μοίρες.. εσύ αποφασίζεις..

καλη επιτυχία
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες