προβλημα με table

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από dimos_mitel » 26 Οκτ 2009 12:50

Καλησπερα σε ολους. παιδια εχω τον παρακατω κωδικα για να εμφανιζονται τα δεδομενα στην κεντρικη μου σελιδα: <?php
mysql_connect('localhost', 'root', '')or die("Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με την Βάση Δεδομένων");
mysql_select_db('eshop');
$query = "SELECT pd_id, onoma_proiontos, perigrafi_proiontos, fotografia FROM proionta1 ORDER BY pd_date desc LIMIT 4" ;
$getdata = mysql_query( $query );
while ($rows = mysql_fetch_array($getdata))
{

echo ($rows['pd_id']);
echo (" ");
echo ($rows['onoma_proiontos']);
echo (" ");
echo ($rows['perigrafi_proiontos']);
echo (" ");
echo ('<img src="'.$rows["fotografia"].'">');
echo (" ");
echo ($rows['pd_date']);
echo (" <br>");
}
?>


το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω ενα table ωστε να νοικοκιρεψω τα δεδομενα που εμφανιζονται. θελω πχ να εμφανιζετε πανω η photo και απο κατω 3 πληροφοριες ακομη. πως θα το καταφερω?
miteletsis

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από Banavas » 26 Οκτ 2009 18:54

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
mysql_connect&#40;'localhost', 'root', ''&#41;or die&#40;"Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με την Βάση Δεδομένων"&#41;; 
mysql_select_db&#40;'eshop'&#41;; 
$query = "SELECT pd_id, onoma_proiontos, perigrafi_proiontos, fotografia FROM proionta1 ORDER BY pd_date desc LIMIT 4" ; 
$getdata = mysql_query&#40; $query &#41;; 
?>
<table border="1" cellspacing="0" cellpadding="2">
<?
while &#40;$rows = mysql_fetch_array&#40;$getdata&#41;&#41; 
&#123; 
?>
<tr>
    <td><? echo $rows&#91;'pd_id'&#93;;?></td>
    <td><? echo $rows&#91;'onoma_proiontos'&#93; ;?></td>    
    <td><? echo "<img src=\"".$rows&#91;'fotografia'&#93;."\"">;?></td>
    <td><? echo $rows&#91;'perigrafi_proiontos'&#93;;?></td>
    <td><? echo $rows&#91;'pd_date'&#93;;?></td>
  </tr>
<?php &#125;?>
</table>
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από dimos_mitel » 26 Οκτ 2009 19:44

φιλε banavas εισαι θεος! Σε ευχαριστω!
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από dimos_mitel » 27 Οκτ 2009 11:25

Μια τελευταια ερωτηση. εχω πλεον τον παρακατω κωδικα:
<?php
mysql_connect('localhost', 'root', '')or die("Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με την Βάση Δεδομένων");
mysql_select_db('eshop');
$query = "SELECT onoma_proiontos, timi, fotografia FROM proionta1 ORDER BY pd_id desc LIMIT 4" ;
$getdata = mysql_query( $query );
?>


<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="2">
<?
while ($rows = mysql_fetch_array($getdata))
{
?>
<tr>
<td colspan="2"><? echo ('<img src="'.$rows["fotografia"].'">'); ?></td>

<TR>
<td><? echo $rows['onoma_proiontos'] ;?></td><br>
<td><? echo $rows['timi'] ;?></td>
</tr>
<TR>
<td colspan="2" align="right"><? echo Περισσοτερα ?></td>
</TR>
<?php }?>
</table>

μου εμφανιζονται 4 προιοντα οπως ουτως η αλλος θελω αλλα εμφανιζονται καθετα! Με ποιον τροπο θα καταφερω να εμφανισω τα 2 αριστερα και τα αλλα 2 τα δεξια? στηλ eshop.gr δλδ.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από Banavas » 27 Οκτ 2009 14:48

Δοκίμασε αυτό δεν το έχω τεστάρει οπότε αν ξέφυγε κάτι το διορθώνουμε... :wink:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
// Επιθυμητές στήλες
$kolones = 2;

mysql_connect&#40;'localhost', 'root', ''&#41;or die&#40;"Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με την Βάση Δεδομένων"&#41;; 
mysql_select_db&#40;'eshop'&#41;; 

// μέτρηση εγγραφών προς εμφάνιση
$egrafes = "SELECT count&#40;*&#41; as count FROM proionta1 ORDER BY pd_id desc LIMIT 4";
$result = mysql_query&#40;$egrafes&#41;;
$total_egrafes = $result&#91;'count'&#93;;

$last_table_row = $total_egrafes - $kolones;

$query = "SELECT id, onoma_proiontos, timi, fotografia FROM proionta1 ORDER BY pd_id desc LIMIT 4" ; 
$getdata = mysql_query&#40; $query &#41;; 
?> 
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="2"> 
<tr> 
<? 
$n = 1; // Βοηθητικός μετρητής
$m = 0; // Βοηθητικός μετρητής 2
while &#40;$rows = mysql_fetch_array&#40;$getdata&#41;&#41; 
&#123; 
?> 
	<td align="center">
	<? echo &#40;'<img src="'.$rows&#91;"fotografia"&#93;.'">'&#41;; ?><br>
	<? echo $rows&#91;'onoma_proiontos'&#93; ;?><br>
	<? echo $rows&#91;'timi'&#93; ;?><br>
	<a href="go_somewhere_else_page.php?id=<?=$rows&#91;'id'&#93;?>">Περισσότερα...</a>
	</td> 
	<? if&#40;$n == $kolones && $m <= $last_table_row &#41; &#123; ?> </tr> <tr> <?php $n = 1; &#125;?>	
	<? ++$n;  ++$m;
&#125;?> 
</tr>
</table> 
EDIT μετά πρόσεξα οτι έχεις δώσει LIMIT = 4.
Όπως σου το έδωσα μπορείς αν αφαιρέσεις το LIMIT να επιλέξεις πόσες στήλες θέλεις και να εμφανίσεις ολα τα προϊόντα σε αντίστοιχες κολώνες.
Με την παρακάτω παραλαγή ορίζεις κολώνες και ποσότητα προϊόντων προς εμφάνιση. (επίσης ατεστάριστο)

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
// Επιθυμητές στήλες
$kolones = 2;
$limit = 4;

mysql_connect&#40;'localhost', 'root', ''&#41;or die&#40;"Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με την Βάση Δεδομένων"&#41;; 
mysql_select_db&#40;'eshop'&#41;; 

$last_table_row = $limit - $kolones;

$query = "SELECT id, onoma_proiontos, timi, fotografia FROM proionta1 ORDER BY pd_id desc LIMIT ".$limit ; 
$getdata = mysql_query&#40; $query &#41;; 
?> 
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="2"> 
<tr> 
<? 
$n = 1; // Βοηθητικός μετρητής
$m = 0; // Βοηθητικός μετρητής 2
while &#40;$rows = mysql_fetch_array&#40;$getdata&#41;&#41; 
&#123; 
?> 
	<td align="center">
	<? echo &#40;'<img src="'.$rows&#91;"fotografia"&#93;.'">'&#41;; ?><br>
	<? echo $rows&#91;'onoma_proiontos'&#93; ;?><br>
	<? echo $rows&#91;'timi'&#93; ;?><br>
	<a href="go_somewhere_else_page.php?id=<?=$rows&#91;'id'&#93;?>">Περισσότερα...</a>
	</td> 
	<? if&#40;$n == $kolones && $m <= $last_table_row &#41; &#123; ?> </tr> <tr> <?php $n = 1; &#125;?>	
	<? ++$n;  ++$m;
&#125;?> 
</tr>
</table> 
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από dimos_mitel » 28 Οκτ 2009 11:43

πραγματικα σε χιλιοευχαριστω!! θα το δοκιμασω και αν δεν εκτελειτε κατι θα σου πω.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από dimos_mitel » 28 Οκτ 2009 12:46

ολα οκ φιλε μου. δουλευει μια χαρα. Επειδη ειναι ομως κολιτα μεταξυ τους. πως μπορω να αφισω μια αποσταση αναμεσα σε ολα τα προιοντα για να φαινονται ποιο ομορφα?
και ενα ακομα προβλημα που δεν το εχω λυση. δεν μου εμφανιζονται οι φωτογραφιες αν και τις στελνω στην βαση μου. μηπως πρεπει να της φωρτωσω στο server? το apache τρεχω.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από dimos_mitel » 28 Οκτ 2009 12:52

βασικα εχω δημηουργισει στο project μου εναν φακελο images και εχω εκει της φωτογραφιες μου. απο εκει της στελνω με μια φορμα που εχω στην βαση μου. αλλα στελνω το path. δεν μπορω να καταλαβω τι γινετε.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από dimos_mitel » 28 Οκτ 2009 12:57

Οσον αφορα την αποσταση αναμεσα στα προιοντα το εκανα. πραγματικα ειμαι ελεινος :)
miteletsis

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από vassilism » 28 Οκτ 2009 14:43

dimos_mitel έγραψε:βασικα εχω δημηουργισει στο project μου εναν φακελο images και εχω εκει της φωτογραφιες μου. απο εκει της στελνω με μια φορμα που εχω στην βαση μου. αλλα στελνω το path. δεν μπορω να καταλαβω τι γινετε.
Πιθανόν το path που κρατάς στη βάση να μην είναι σωστό.

Πρέπει να είναι ολόκληρο, δηλαδή να ξεκινάει με το domain / τον φάκελο που κρατάς τις εικόνες σου / το όνομα . το αρχείο της εικόνας

Βεβαιώσου ότι το path είναι της μορφής:
Domain_name/images/image1.format

Π.χ http://www.freestuff.gr/images/header/fs_logo_b.jpg

Και εννοείτε ότι είναι στο πεδίο fotografia του πίνακα proionta1.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από Banavas » 28 Οκτ 2009 17:12

Ο κώδικας παραπάνω ήταν λάθος.
Λογικά αυτό θα πρέπει να δουλέψει αν σώζεις στη ΒΔ μόνο το όνομα της φωτογραφίας.

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <? echo "<img src=\"images/".$rows&#91;"fotografia"&#93;."\">"; ?>
ή αν σώζεις και το path μαζί με το όνομα της φωτογραφίας βάλε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <? echo "<img src=\"".$rows&#91;"fotografia"&#93;."\">"; ?>

Υ.Γ.
Μπορείς να βάλεις πρώτα αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

 <? echo $rows&#91;"fotografia"&#93;; ?>
για να τσεκάρεις τι έχεις στο πεδίο φωτογραφία και μετά άλλαξέ το με ένα από τα παραπάνω ανάλογα.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από dimos_mitel » 28 Οκτ 2009 19:36

Παιδια στελνω ολο το path το οποιο ειναι:

C:\xampp\htdocs\ptyxiakhh\product\images\pelates.jpg

σαν τι τυπο να βαλω στον πινακα μου το πεδιο της φωτογραφιας? σαν domain name δεν ξερω τι εχω. μηπως ειναι το localhost??
miteletsis

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από Banavas » 28 Οκτ 2009 21:24

Αυτό το path που δίνεις είναι προβληματικό. Θα δουλέψει στον υπολογιστή σου αλλά αν μεταφερθεί σε κάποιο server (έστω για επίδειξη της πτυχιακής) θα πρέπει να αλλάζεις όλες τις καταχωρήσεις των φωτογραφιών για να δώσεις σωστό path.

Καλύτερα είναι να αποφεύγεις να δίνεις τις φωτογραφίες μαζί με το path τους, παρά μόνο το όνομα του αρχείου φωτογραφίας. Έτσι ελαφραίνει και ο όγκος δεδομένων που κρατάς στη βάση.

Όταν θέλεις να εμφανίσεις την φωτογραφία δίνεις:

Κώδικας: Επιλογή όλων

  <img src="path_to_images/<?=$rows&#91;"fotografia"&#93;?>">  
Επιπλέον καλύτερα είναι να χρησιμοποιείς "σχετικό" path όπως παραπάνω.
Το images/ σημαίνει οτι οι φωτογραφίες βρίσκονται σε ένα directory images το οποίο βρίσκεται στο ίδιο directory με το αρχείο που καλεί τις εικόνες. Αν είναι σε διαφορετικό directory θα πρέπει να γίνει ανάλογη διόρθωση στο path.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από dimos_mitel » 29 Οκτ 2009 00:47

Πηγα στον πινακα στη βαση και μετετρεψα το πεδιο fotografia σε varchar(30). και εστελε σε μια τελευταια μου καταχωρηση μονο το ονομα του αρχειου.

τον κωδικα που μου ειπες τον εκανα ετσι:

<img src=" C:/xampp/htdocs/ptyxiakhh/product/images/<?=$rows["fotografia"]?>">

παλι ομως δεν μου το εμφανιζει.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με table

Δημοσίευση από dimos_mitel » 29 Οκτ 2009 00:49

φιλε τελικα το εκανα! σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. απλα επρεπε το path να ειναι ετσι:

<img src="product/images/<?=$rows["fotografia"]?>"> <br>
miteletsis

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες