προβλημα με την update

Συζητήσεις για την βάση δεδομένων MySQL και το phpMyAdmin

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με την update

Δημοσίευση από dimos_mitel » 22 Οκτ 2009 13:37

Καλησπερα παιδια. θα ηθελα την βοηθεια σας. εχω φτιαξει μια βαση δεδομενων στην phpmyadmin σχετικα με τα προιοντα του ηλεκτρονικου καταστηματος μου. θελω να εχω μια φορα στην οποια θα καταχωρω το id και οποιο αλλο στοιχειο θελω να μεταβαλω και να τα μεταβαλει αναλογος με το id που θα καταχωρω. Ο κωδικας μου ειναι ο παρακατω:

<?php

include ('dbconnect_3.php');
$pd_id=(int)$_GET[pd_id];
$kwdikos_katigorias=$_POST[kwdikos_katigorias];
$onoma_proiontos=$_POST[onoma_proiontos];
$perigrafi_proiontos=$_POST[perigrafi_proiontos];
$timi=$_POST[timi];
$posotita=$_POST[posotita];
$fotografia=$_POST[fotografia];
$kataskeuastis=$_POST[kataskeuastis];
$diathesimotita=$_POST[diathesimotita];
$pd_date=$_POST[pd_date];




if($pd_id!='' || $kwdikos_katigorias || $onoma_proiontos!='' || $perigrafi_proiontos!='' || $timi!='' || $posotita!='' || $fotografia!='' ||
$kataskeuastis!='' || $diathesimotita!='' || $pd_date!='')

{

$sql="UPDATE `proionta1` SET pd_id=\`$pd_id\`, kwdikos_katigorias=`$kwdikos_katigorias`, onoma_proiontos= \`$onoma_proiontos\` ,perigrafi_proiontos= \`$perigrafi_proiontos\` ,timi= $timi ,posotita= $posotita ,
fotografia=\'$fotografia\` ,kataskeuastis=\`$kataskeuastis\` ,diathesimotita= \`$diathesimotita\` ,pd_date= \`$pd_date\` WHERE pd_id=$pd_id";
echo mysql_query($sql);


}
else {
?>
<html>
<head>
<title>update product</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
</head>

<body>
<form action="update.php" method="Post">
Id προιοντος:
<input name="pd_id" type="text" size="50" maxlength="100"><br>
κατηγορια προιοντος:
<input name="kwdikos_katigorias" type="text" size="20" maxlength="100"><br>
Ονομα προιοντος:
<input name="onoma_proiontos" type="text" size="50" maxlength="100"><br>
περιγραφη του προιοντος:
<input name="perigrafi_proiontos" type="text" value="" size="40"><br>
τιμη:
<input name="timi" type="text" value="" size="10" maxlength="7" ><br>
ποσοτητα:
<input name="posotita" type="text" value="" size="10" maxlength="10" ><br>
φωτογραφια:
<input name="fotografia" value="" type="file" size="30"><br>
κατασκευαστης:
<input name="kataskeuastis" type="text" value="" size="10"><br>
διαθεσιμοτητα:
<input name="diathesimotita" type="text" value="" size="15"><br>
ημερομηνια προσθηκης
<input name="pd_date" type="datetime" value="" size="20"><br>
<br>μεταβολη
<input name="submit" type="submit" value="προσθηκη">
</form>
</body>
</html>
<?php }?>

οταν παταω run μου εμφανιζει κανονικα την φορμα. μολις ομως πατησω προσθηκη στην ουσια ανανεωνετε η σελιδα και μου ξαναδειχνει την φορμα αντι να αλλαξει κατι στην βαση δεδομενων. μπορειτε να μου πειτε τι κανω λαθος? ευχαριστω,.
miteletsis

psapikas
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 08:25

προβλημα με την update

Δημοσίευση από psapikas » 22 Οκτ 2009 14:21

Το pd_id έρχεται με GET από άλλη σελίδα??

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με την update

Δημοσίευση από dimos_mitel » 22 Οκτ 2009 15:07

οχι. ειχα δει ενα παρομοιο παραδειγμα και το ειχε με get. βασικα η λογικη που το εβαλα ηταν και το οτι το update γινετε με βαση το pd_id που υπαρχει ειδη στην βαση μου.
miteletsis

psapikas
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 08:25

προβλημα με την update

Δημοσίευση από psapikas » 22 Οκτ 2009 17:32

Δες αυτό τι σημαίνει να περνάς μεταβλητή με την μέθοδο GET:
http://www.w3schools.com/PHP/php_get.asp

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

προβλημα με την update

Δημοσίευση από fafos » 22 Οκτ 2009 18:21

Den yparxei POST sto pedio anevasma fotografias.. epishs, gia na anevaseis photos (kai arxeia genikos) h form prepei na exei auto: enctype="multipart/form-data"
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με την update

Δημοσίευση από dimos_mitel » 22 Οκτ 2009 23:41

ok paidia sas euxaristw tha prospathisw na to kanw. kata ta alla o kwdikas kala einai gramenos?
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

προβλημα με την update

Δημοσίευση από dva_dev » 23 Οκτ 2009 22:38

Κάνε μια αναζήτηση για sql injections, και αν έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις prepared statements κάνε το. Σε αυτό θα βοηθήσει αρκετά κάποια έτοιμη βιβλιοθήκη ή το mysqli.

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με την update

Δημοσίευση από dimos_mitel » 25 Οκτ 2009 11:12

οκ σας ευχαριστω! το update δουλευει κανονικα. τελικα χρησιμοποιησα εναν διαφορετικο τυπο. το μονο που με εχει τρελανη ειναι οτι εχω προβλημα με της φωτογραφιες. δεν εμφανιζονται στην σελιδα!! σαν τι τυπο να βαλω το πεδιο της φωτογραφιας? ισως παιζει ρολο και εκεινο.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

προβλημα με την update

Δημοσίευση από fafos » 25 Οκτ 2009 15:19

dimos_mitel έγραψε:οκ σας ευχαριστω! το update δουλευει κανονικα. τελικα χρησιμοποιησα εναν διαφορετικο τυπο. το μονο που με εχει τρελανη ειναι οτι εχω προβλημα με της φωτογραφιες. δεν εμφανιζονται στην σελιδα!! σαν τι τυπο να βαλω το πεδιο της φωτογραφιας? ισως παιζει ρολο και εκεινο.
anevenoun kanonika oi fotografies?

gia na pareis to onoma: $photo_name = $_FILES['fotografia']['name'];
gia na pareis to prosorina apothikeumeno arxeio: $photo_file = $_FILES['fotografia']['tmp_name'];

kai gia na to anevaseis ston fakello pou thes: copy($photo_file, 'images-folder/'.$photo_name);

tha sou proteina na vreis enan tropo n dineis monadika onomata stis photos pou anevazeis gia na mhn ginei kammia sygkroush otan prospathiseis na anevaseis arxeia me to idio onoma. epishs na thymasai oti se unix-linux server prepei na dineis writable permitions (777) ston fakelo pou sozeis ta arxeia..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με την update

Δημοσίευση από dimos_mitel » 25 Οκτ 2009 17:03

Οταν στελνω την φωτογραφια στην βαση στελνω στην ουσια το path. Μετα δεν μου την εμφανιζει ομως. σε ευχαριστω πολυ παντως fafos!! Για να εμφανιστει στην κεντρικη σελιδα εχω αυτο τον κωδικα echo("<img src=\"$rows['fotografia']\">"); αλλα εμφανιζει ενα λευκο πλαισιο..
miteletsis

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

προβλημα με την update

Δημοσίευση από korgr » 25 Οκτ 2009 17:44

Η φωτογραφια ανεβηκε? Το τσεκαρισες ή έχει καταγραφει απλα το path και το filename?
Αν ανεβηκε, στο root την περιμενεις να ειναι? Συμφωνα με το path εννοω...

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με την update

Δημοσίευση από dimos_mitel » 25 Οκτ 2009 21:38

μεσα στα πεδια καταγραφετε το path. στην φορμα μου εχω βαλει τυπο file. στελνει την διαδρομη ακριβος οπως ειναι. υπαρχει η δυνατοτητα να στειλω ολοκληρο το αρχειο? δλδ ολοκληρη την εικονα?
miteletsis

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

προβλημα με την update

Δημοσίευση από korgr » 25 Οκτ 2009 21:41

Μαλλον δεν με καταλαβες.
Εκτος του να αποθηκευσεις το path του image στην βαση σου, πρεπει να ανεβασεις και την εικονα στον server σου. Αυτο γινεται σωστα? Το τσεκαρισες? Μπηκες με ftp να βεβαιωθεις πως η εικονα ειναι στη θεση που πρεπει? Πχ στο root ή στον φακελο "images" ή οπου αλλου εχεις προγραμματισει να παει?

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

προβλημα με την update

Δημοσίευση από dimos_mitel » 26 Οκτ 2009 10:48

οχι. βασικα το μονο που εκανα ειναι οτι δημηουργησα εναν φακελο images στο project της εφαρμογης μου. αλλα στον server που λες δεν την ανεβασα. ειναι πτυχιακη, δεν ειναι επαγγελματικη σελιδα και η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω πως να την ανεβασω στον server!
miteletsis

psapikas
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 19 Σεπ 2009 08:25

προβλημα με την update

Δημοσίευση από psapikas » 26 Οκτ 2009 11:29

πως προσπελαύνεις την εφαρμογή σου?
βάζεις localhost στον browser?

Απάντηση

Επιστροφή στο “MySQL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες