Visual Basic 6 & Windows Media Player

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Sup3r
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 13 Μάιος 2008 12:11

Visual Basic 6 & Windows Media Player

Δημοσίευση από Sup3r » 18 Οκτ 2009 02:19

Γεία χαρά!

Έχω μια φόρμα με ένα Windows Media Player που όταν φορτώνει η φόρμα το Windows Media Player παίζει ένα stream ραδιοφώνου. Το συγκεκριμένο stream ραδιοφώνου έχει και τις επιλογές επόμενο, προηγούμενο και πάυση στο Windows Media Player. Μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει πως μπορώ να απενεργοποήσω τις επιλογές των κουμπιών επόμενο, προηγούμενο και πάυση (next,previous & pause) από το Windows Media Player όταν φορτώνει η φόρμα μου έτσι ώστε ο χρήστης να μην είναι σε θέση να πατήσει πάνω σε αυτές τις επιλογές και διακόπτει την αναπαραγωγή του streaming;

Private Sub Form_Load()

WindowsMediaPlayer1.URL = "http://stream.aweb.gr/magic_radio.asx"

End Sub

Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

Visual Basic 6 & Windows Media Player

Δημοσίευση από Pavel » 18 Οκτ 2009 02:35

Δοκίμασε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

WindowsMediaPlayer1.Enabled = False
Εσύ είσαι τρελός.

Sup3r
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 13 Μάιος 2008 12:11

Visual Basic 6 & Windows Media Player

Δημοσίευση από Sup3r » 18 Οκτ 2009 04:52

Pavel έγραψε:Δοκίμασε αυτό

Κώδικας: Επιλογή όλων

WindowsMediaPlayer1.Enabled = False

Το δοκίμασα Pavel και σε ευχαριστώ! Αλλά αυτός ο κώδικας θέτει και άλλες επιλογές του windows media player εκτός, όπως την ρύθμιση της έντασης και την επιλογή πάυση (stop). Το ιδανικότερο θα ήταν να μπορόυσα να απενεργοποήσω μόνο τις επιλογές των κουμπιών επόμενο, προηγούμενο και πάυση (next,previous & pause) . Άν είχα για παράδειγμα ένα Microsoft Multimedia control τότε ο κώδικας θα ήταν:

Κώδικας: Επιλογή όλων

 Private Sub Form_Load()
MMControl1.NextEnabled = False
MMControl1.PrevEnabled = False
MMControl1.PauseEnabled = False
End Sub
Κάτι αντίστοιχο ψάχνω αλλά για το windows media player..!

Καμία ιδέα ρε παίδες; :roll:

Άβαταρ μέλους
Pavel
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1046
Εγγραφή: 08 Αύγ 2003 00:05
Τοποθεσία: UK

Visual Basic 6 & Windows Media Player

Δημοσίευση από Pavel » 18 Οκτ 2009 12:18

Μπορείς να απενεργοποιήσεις τα κουμπιά του Windows Media Player, και να βάλεις ένα κουμπί και ένα scrollbar στην φόρμα για να κάνουν τη δουλειά του pause/play και της έντασης.
Εσύ είσαι τρελός.

Sup3r
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 13 Μάιος 2008 12:11

Visual Basic 6 & Windows Media Player

Δημοσίευση από Sup3r » 18 Οκτ 2009 14:31

Pavel έγραψε:Μπορείς να απενεργοποιήσεις τα κουμπιά του Windows Media Player, και να βάλεις ένα κουμπί και ένα scrollbar στην φόρμα για να κάνουν τη δουλειά του pause/play και της έντασης.
Σωστό και αυτό αλλά έκανα το παρακάτω...

Εικόνα

Λίγο μπακαλίστικο αλλά κάνει μιά χαρά δουλειά... Το μόνο που δεν καλύπτει αυτή η λύση είναι την επιλογή παύση (pause) αλλά οκ..!

Ευχαριστώ Pavel! :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης