website για προβολή φωτογραφιών

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
73leonardo
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Οκτ 2009 00:48

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από 73leonardo » 14 Οκτ 2009 01:06

Γεια σας..
Είμαι παντελός ασχετος απο sites και θα ηθελα την βοηθεια σας σε καποια πραγματα.
Θελω να κανω ενα site για να προβάλω φωτογραφιες.
Τι τυπο site (π.χ. swish, joomla, flash και τοσα αλλα που με εχουν μπερδεψει) να ψαχνω κατα την γνωμη σας?
Επισεις ποια η γνωμη σας για τα templates απο το templatemonster??? Αξιζουν τον κόπο?(γιατι απο θεμα τιμης ειναι αριστη νομιζω).
Σας ευχαριστω εκ των προτερων και συγχαρητηρια σε ολους σας για το site. :D

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13310
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από EneMe » 14 Οκτ 2009 01:48

Όντως, τα έχεις μπερδέψει!

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια photogallery προφανώς...
Σαν το coppermine ίσως; Το χρησιμοποιούμε, τροποποιημένο εδώ: http://www.freestuff.gr/artwork/

73leonardo
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Οκτ 2009 00:48

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από 73leonardo » 14 Οκτ 2009 02:27

Φιλε EneMe δεν ψαχνω κατι τετοιο. Ψαχνω κατι ποιο καλο για εμπορικο σκοπο. Κατι που μου αρεσει αλλα δεν ξερω εαν μου κανει ειναι τα flash sites. (γιαυτο θελω πληροφοριες για το templatemonster. Σε ευχαριστω. :lol:

pcnw
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 23 Μαρ 2009 04:17
Τοποθεσία: Αθήνα και Χανιά Κρήτης
Επικοινωνία:

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από pcnw » 24 Οκτ 2009 01:24

δες τη λύση με joomla και joomgallery

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από dimsis » 24 Οκτ 2009 10:36

Μια χαρά είναι τα templates του templatemonster και εφόσον δεν τα αγοράζεις σε unique price, η τιμή τους είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Από εκεί και πέρα για να χρησιμοποιήσεις ας πούμε ένα flash template, όταν θα το πληρώσεις κάποια στιγμή θα σου στείλουν ένα email για να κάνεις download τα αρχεία του template.
Αυτά συνήθως περιλαμβάνουν τύπους αρχείων : psd, fla, swf, html, xml και εικόνες (jpg, png, gif). Τι σου παρέχει το κάθε template το βλέπεις στην σελίδα του template στην ένδειξη: Sources Available όπου θα σου γράφει ας πούμε κάτι σαν «Sources Available:.FLA;.SWF; .PSD;.PHP;.XML;No html version is included»

Τι σημαίνει αυτό. Σου δίνουν κάποιες έτοιμες σελίδες τις οποίες μπορείς να επεξεργαστείς σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ιστοσελίδων (ή μέχρι και στο notepad αν έχεις τις γνώσεις) και εφόσον έχεις κάποιες βασικές γνώσεις επεξεργασίας ιστοσελίδων, μπορείς να αλλάζεις σημεία / κείμενα / φωτογραφίες του template.
Αν μιλάμε όμως για full flash templates εκεί πολλές φορές για να κάνεις αλλαγές χρειάζεται να επεξεργαστείς τα αρχεία .fla με το πρόγραμμα Adobe Flash http://www.adobe.com/products/flash/?promoid=BPDEE για να καταφέρεις να κάνεις κάποιες αλλαγές. Ποια προγράμματα χρειάζεσαι για να επεξεργαστείς τα αρχεία που θα σου δώσει το template τα βλέπεις στην ενότητα: Software Required π.χ.:
Software Required:
Adobe Photoshop CS+;
Adobe Flash 8+;
PHP 4.4+;
Note! For admin area hosting should have active mode PHP with GD library installed, safe_mode should be OFF
always populate raw post data should be ON;
Need to test hosting compatibility?
Copy a file from .zip and open it in browser;
For uncompressing a template ZIP package:
WinZip 9+ (Windows);
Stuffit Expander 10+ (Mac)

Κάποια flash templates είναι «δυναμικά» που σημαίνει ότι σου παρέχουν αρχεία (συνήθως XML) τα οποία μπορείς να τα ανοίξεις σε κάποιον επεξεργαστή (editor), να τα αλλάξεις, να τα αποθηκεύσεις και να αλλάξεις έτσι το περιεχόμενο σου, χωρίς να χρειαστεί να επέμβεις στο FLA αρχείο ή να γνωρίζεις το Adobe Flash.
Στη περίπτωση σου θα σε συμβούλευα να ψάξεις για κάποιο τέτοιο flash template (εφόσον επιμένεις να δείξεις τις φωτογραφίες σου σε full flash ).

Στο templatemonster θα τα βρεις στην κατηγορία dynamic flash και για φωτογραφίες επέλεξε ως product: Flash photo gallery templates ή κάνε κλικ εδώ: http://www.templatemonster.com/category ... e=&author=
Καλή συνέχεια!

73leonardo
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Οκτ 2009 00:48

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από 73leonardo » 25 Οκτ 2009 03:44

Φιλε Dimsis εισαι κατατοπιστικοτατος και σ'ευχαριστο πολυ γι' αυτο. Ειμαι μεταξυ δυο templates τα οποια σας τα δειχνω και περιμενω την γνωμη σας. http://www.templatemonster.com/flash-te ... 24508.html

http://www.templatemonster.com/flash-te ... 22810.html

Ευχαριστω εκ των προτερων

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από dimsis » 25 Οκτ 2009 11:27

Το 2ο μου άρεσε περισσότερο, από τη στιγμή που θέλεις να δείχνεις φωτοτογραφίες στο site σου, πιστεύω πρέπει να τραβήξεις τον επισκέπτη από την κεντρική σελίδα. Δεν θα τον τραβήξεις με μια πολύχρωμη λωρίδα με επιλογές. Φωτογραφίες πρέπει να δείχνεις κατευθείαν.
Εγώ θα έψαχνα για κάτι τέτοιο:
http://www.templatehelp.com/preset/pr_p ... 2LUq1hYM59
http://www.flashmint.com/show-template-2340.html
http://www.templatehelp.com/preset/pr_p ... 2LUq1hYM59
http://www.templatehelp.com/preset/pr_p ... 2LUq1hYM59
http://www.flashmint.com/show-template-2318.html
http://www.templatehelp.com/preset/pr_p ... 2LUq1hYM59
http://www.templatehelp.com/preset/pr_p ... 2LUq1hYM59
http://www.templatehelp.com/preset/pr_p ... 2LUq1hYM59
http://www.templatehelp.com/preset/pr_p ... 2LUq1hYM59

γενικώς κάτι που δίνει έμφαση στις φωτογραφίες από την κεντρική σελίδα και να σου πω γιατί. Προσωπικά όσο σερφάρω ανοίγω αρκετά tabs μαζί και έπειτα ξεκινάω ένα ένα να τα "εξερευνώ". Κάποια τα κλείνω σε 2-3 δευτερόλεπτα όταν δεν με κρατάει η κεντρική τους σελίδα. Πιστεύω δεν είμαι ο μόνος που σερφάρει κάπως έτσι.

73leonardo
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Οκτ 2009 00:48

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από 73leonardo » 25 Οκτ 2009 22:17

Φιλε Dimsis σε ευχαριστω για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες και το ψαξιμο που εκανες για μενα. Δες αλλο ενα υποψηφιο
http://www.flashmint.com/show-template-2234.html
Προσεξε αυτο που γραφει για "CMS v2.0 engine"
Τι ειναι αυτο το ξερει κανεις;;; Σου αρεσει το site;

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από dimsis » 25 Οκτ 2009 22:55

http://template-guide.com/cms-v2/
Με λίγα λόγια το περιεχόμενο του site σου μπορείς να το ενημερώνεις μέσω μιας online εφαρμογής διαχείρισης περιεχομένου. Αυτή που φαίνεται στα screenshots του παραπάω link.

Όμορφο είναι το template (site) που διάλεξες. Δυο πράγματα δεν μου άρεσαν.
1) που αρχίζει και παίζει η μουσική αυτόματα
2) θα ήθελα πιο γρήγορα τα εφέ εναλλαγής / εμφάνισης των thumbnails

73leonardo
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Οκτ 2009 00:48

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από 73leonardo » 25 Οκτ 2009 23:02

Dimsis λες να υπαρχει προβλημα στο hosting με το cms-v2;;;
Να ξερεις οτι με εχεις βοηθησει πολυ σε ολο αυτο τον αγνωστο κοσμο σε μενα. Thanks.

73leonardo
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 14 Οκτ 2009 00:48

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από 73leonardo » 25 Οκτ 2009 23:04

Επισης ξεχασα να σε ρωτησω, τι γινεται με το Flash και τα search engines; Τα βλεπουνε;

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

website για προβολή φωτογραφιών

Δημοσίευση από dimsis » 26 Οκτ 2009 00:57

Υπάρχουν θέματα που έχουμε συζητήσει αρκετές φορές εδώ μέσα όσων αφορά SEO και Flash και το κατά πόσο το περιεχόμενο των flash sites αρχειοθετείτε από τις μηχανές αναζήτησης.
Με μια κουβέντα εγώ θα σου έλεγα, εφόσον δεν το θεωρείς απαραίτητο και μπορείς να το αποφύγεις - ιδιαίτερα όσο μιλάμε για full flash sites - καλό θα ήταν να το κάνεις.
π.χ. ψάξε για ένα script σε jquery που λέγετε supersized (ή κάπως έτσι) που ίσως σου κάνει δουλειά. Όπως υπάρχουν και πολλές photo gallery εκεί έξω αλλά ίσως ζοριστείς στο να τα στήσεις σε κάποιον server και να αρχίσεις να δουλεύεις.

Για το hosting και το cms-v2, από όσο είδα γράφει ότι δεν απαιτεί καν κάποια ειδική γλώσσα στον server, αν και σε μια λίστα με αρχεία που είχε, είδα κάποια php. Λογικά εφόσον είναι όπως τα γράφουν ΔΕΝ θα χρειαστεί ιδιαίτερες γνώσεις να στηθεί και να το διαχειριστείς, ούτε θα έχεις πρόβλημα στο να το ενημερώνεις.
Αυτό που μπορείς να κάνεις πλέον από την στιγμή που κατέληξες σε κάτι, είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους (με τους δημιουργούς) και να τους ρωτήσεις ότι χρειάζεσαι διευκρινήσεις.
Καλή συνέχεια.


Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες