sxolinux

Είναι δωρεάν, είναι σταθερό, είναι γρήγορο.. ας το γνωρίσουμε και λίγο καλύτερα..

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

sxolinux

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 11 Οκτ 2009 12:53

http://www.sxolinux.gr/

Νέα διανομή που απευθύνεται σε μαθητές του Γυμνασίου.
Βασισμένη στον συνήθη ύποπτο...

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

sxolinux

Δημοσίευση από mariosal » 26 Οκτ 2009 22:59

Ε φυσικά, είναι που είναι το Ubuntu υπερφορτωμένο ας φτιάξουμε μία καινούρια έκδοση στην οποία θα βάλουμε 1000 πράγματα επιπλέον.
Το Σχολίνουξ, λόγω της φύσης του, δηλαδή της ύπαρξης δικαιωμάτων στους χρήστες, της διαφορετικής διαχείρισης λογισμικού, των ελεύθερων εκπαιδευτικών εφαρμογών και, κυριότερα, του συνεργατικού μοντέλου ανάπτυξης, είναι ιδανικό για μαθητές, επειδή συνδυάζει:
ασφάλεια, δηλαδή απαλλαγή από ιούς και κακόβουλο λογισμικό,
σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του υπολογιστή,
εκμάθηση ενός διαφορετικού μοντέλου οικοδόμησης της γνώσης (εποικοδομητικού-συνεργατικού), πράγμα που δεν μπορεί να υπάρχει στα ιδιόκτητα λειτουργικά συστήματα (βλέπε Windows).
μηδενικό κόστος. Για το Sxolinux δεν πληρώνετε τίποτα.

Τι θέλουμε να κάνουμε:
Nα φτιάξουμε μια φιλική διανομή Linux για παιδιά Γυμνασίου με όλα τα σχολικά βιβλία σε μορφή PDF και όλο το εκπαιδευτικό λογισμικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για το οποίο υπάρχει αποθετήριο για διανομές Ubuntu.
Να υποστηρίξουμε όσα παιδιά χρησιμοποιήσουν το Σχολίνουξ μέσα από το forum μας, ώστε να λυσουν τα προβλήματά τους, και αν είναι δυνατόν να μάθουν και να αγαπήσουν το Ελευθερο Λογισμικό.
Το καινούριο σε αυτό το "Sxolinux" τι είναι; Το PDF; Δεν μπορούσαν απλά να δίνουν το PDF;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

sxolinux

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 26 Οκτ 2009 23:36

Αμα είναι έτσι ρε συ κρατάνε και το βιβλίο. :D
Τώρα για το τι νέο έχει κατέβασέ το να το τσεκάρεις.
Εξάλλου δε νομίζω οτι υπάρχουν πολλά λειτουργικά προσανατολισμένα στις σχολικές ανάγκες.

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

sxolinux

Δημοσίευση από agrippas » 28 Οκτ 2009 03:39

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι θα είναι τίγκα στην καινοτομία. Ρε πάρτε το χαμπάρι, αυτοί που διχάζουν το linux περισσότερο απ' ό,τι είναι ήδη διχασμένο του δίνουν μια ακόμα γροθιά αντί να το βοηθάνε.

Αντί να φτιάξουν εκεί μια μετάφραση της προκοπής και να την παραδώσουν στην κοινότητα πάνε και ξοδεύουν το χρόνο τους να ξαναφτιάχνουν διανομές και τούμπαλιν κι αμάν αμάν

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

sxolinux

Δημοσίευση από dimsis » 28 Οκτ 2009 11:53

Συμφωνώ με τον φίλτατο agrippas. Ο καθένας θέλει να λέει πως έχει το δικό του λειτουργικό και φτιάχνει και από ένα distro, όταν θα μπορούσαν να στηρίξουν κάποια από τα 4-5 δυνατά distro και να τα κάνουν πιο φιλικά, πιο εύχρηστα και κυρίως πιο καινοτόμα. Όχι άλλη μια αντιγραφή άλλων λειτουργικών.
Ανέκαθεν η κοινότητα του linux κατηγορούσε την MS για αντιγραφή και την κορόιδευε για τις πολλές version των windows που έβγαζε... και που φτάσαμε;
GUIs με λειτουργίες αντίγραφο των mac/win και δεν ξέρω πόσες χιλιάδες distro!
http://desktoplinuxreviews.com/2009/07/ ... ana-linux/
Απλώς τώρα το λέμε "δυνατότητα επιλογής" και "ευκολία χρήσης με τρόπους που ήδη γνωρίζουν οι χρήστες" ... Έχω την αίσθηση όπου κάπου χάνετε η μπάλα δηλαδή και ο καθένας κάνει τα δικά του.

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

sxolinux

Δημοσίευση από Hermeia » 28 Οκτ 2009 13:46

Πιστεύω ότι είαι καλό να μάθουμε (επιτέλους) να συμμετέχουμε και να βοηθάμε στην κοινότητα
.. αλλά οι ήδη υπάρχουσες ελληνικές κοινότητες linux - ή μάλλον οι πιο "κεντρικές" και οι πιο παλιές απο αυτές (όσες βρισκεις πιο εύκολα ..) δεν βοηθούν καθόλου σε αυτό.. μάλλον οι πολιτικές τους βοηθούν να σε στείλουν να ξεκινήσεις οτιδήποτε δικό σου - αρκεί να μην έχει καμιά σχέση με αυτούς και με το πως σου φέρθηκαν (και με το πως θα φερθούν και σε άλλους καινούριους..)
Κι οταν βρεις μια αληθινά φιλική υποστηρικτική κοινότητα, οι απαραίτητες "προδιαγραφες" που είναι προαπαιτούμενες στη μετάφραση οδηγούν σε.. πολύ περίεργα ελληνικά που δεν καταλαβαίνεις (και αρα βρισκεις ανούσιο να χρησιμοποιήσεις).. κι ας καταλαβαίνεις το γιατί.. στο περίπου φυσικά (συχνα χρειάζεται να αποφεύγονται οι "ονομασίες" που έχουν χρησιμοποιήσει οι εταιρείες με τα copyright τους.. αλλα όχι και να καταλήγουμε σε ανούσιους νεολογισμούς που γελοιοποιούν την υπέροχη resourceful ελληική γλώσσα επειδή οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν την αγάπησαν ποτέ)

Προσωπικά καλοσορίζω κάθε ελληνικό-linux-live,
αλλά.. όχι και ντουζίνες νέες διανομές βασισμένες όλες πάνω στον γνωστό ύποπτο.. ούτε και το γνωστό υφάκι "εμείς είμαστε και άλλος κανένας" ..

Και οι γνώμες είναι διχασμένες για το τί ακριβώς σημαίνει ένα "ελληνικό Linux" - για εμένα και πολλούς φίλους μου σημαίνει να υποστηρίζει πλήρως την χρήση ελληνικών, και επίσης να υποστηρίζει εύκολα την εναλλαγή αγγλικών/ελληνικών στα μενού και τα help.. για τους παραπάνω λόγους (όποιος χρειάζεται ελληνικά στο σύστημα να μπορεί, αλλά όσοι δεν καταλαβαίνουν "αυτά" τα ελληνικά να έχουν επίσης τη δυνατόητα των κατανοητών αγγλικών) - ασε το πως καταντάνε τα εξελληνισμένα μενού.. και σε μηκος/εμφάνιση αλλα και σε μη-νόημα..

Ενδιαφέρομαι περισσότερο για ελληνικά υποστηρικτικά linux-forum/s που να είναι ουσιαστικά και πρακτικά ανοιχτά στον καθένα, χωρίς κανένα ύφος και κανενα "εμείς είμαστε" (πανεπιστημιακοί, ή επαγγελματίες ή οτιδήποτε άλλο..) αντι του "εμείς υποστηρίζουμε ουσιαστικά - και χωρίς διακρίσεις"
Κάπου συναντησα ένα τέτοιο τις προάλλες.. αλλα δεν το έχω πρόχειρο τώρα.

Οσο για τα σχολικά linux που φυτρώνουνε τώρα σαν παρενέργεια της δημόσιας σπατάλης για τους γυμνασιακούς Netboοk.. καλό είναι που υπάρχουνε, καλύτερο θα ήταν να υπήρχαν νωρίτερα, να έχουν περισσότερη αλληλεπίδραση με τους διδάσκοντες και τα αληθινά τους προβλήματα (όλους τους διδάσκοντες, όχι τους διδάσκοντες-υπολογιστές ή/και διδάσκονττες-Linux ή/και τους κατόχους μεταπτυχιακών..) κι εύχομαι σύντομα
α. συνεργασίες μεταξύ τους και
β. κάποιο από αυτά να αναδειχτεί ως πιο φιλικό σε περισσότερες γυμνασιακές κοινότητες (μειώνοντας έτσι τα μπερδέματα των wanabe λινουξάδων)

Θα προτιμούσα να υπήρχε κάπου ένα ftp που να έχει όλα τα "σχολικά βοηθήματα" ..
- στην πλειοψηφία τους είναι pdf ή εικόνες από δισκάκια.. με την γνωστή χαρακτηριστική σπατάλη χώρου και resources των ελληνικών υπουργείων πάντα κυρίαρχη..
και τα δισκάκια είναι όλα και μόνο για λειτουργικά msn...
κι όποιος προσπαθεί να φκιάσει κάτι για το ανήψι του ή το εγγόνι του παλεύει και κουράζεται άδικα μέχρι τελική πτώσης..

Συνιστώ στους αρχικούς υποστηρικτές του sxolinux να προωθήσουν άμεσα και να υποστηρίξουν μαζικά ένα sxolinux forum, με βασικό προσανατολισμό την υποστήριξη των διδασκόντων και των μαθητών, αλλα ανοιχτό σε όλους - επειδή αρκετοί σκεπτόμενοι άνθρωποι αναζητούν την υποστήριξη και τα πιθανά προβλήματα πριν αποφασίσουν τη χρήση.. κι επειδή οι ψαχνόμενοι προς το Linux είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους σκεπτόμενοι άνθρωποι..

τα 2 μου λεπτά..
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

sxolinux

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 02 Νοέμ 2009 22:49

- Φίλοι agripas και dimsis. Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά στο Linux. Η δημιουργία νέων διανομών (είτε κάποιας εντελώς καινούργιας, είτε κάποιας με απλώς καινούργια γραφικά) είναι κάτι που επιδιώκεται στο χώρο του Linux. φανταστείτε κάτι σαν το
"Εγραψα αυτή τη function για να κάνουμε upload ένα αρχείο".
"Μπράβο πολύ καλό μεγάλε, πρόσθεσα κι εγω ένα εικονίδιο loading..."
"Παληκάρια εγώ έφτιαξα αυτό που..."
που συμβαίνει πολλές φορές εδώ μέσα.

Το γιατί, το πως, το αν θα έπρεπε κ.λ.π. κ.λ.π. είναι μία άλλη μεγάλη, μάλλον ατέρμονη και αδιέξοδη, κουβέντα.
Εχετε πάντα όμως κατά νου οτι το Linux (παρά την αντίθετη εντύπωση που δίνουν κάποιες απειροελάχιστες -μπροστά στον συνολικό όγκο- διανομές) ήταν είναι και θα είναι όχι το λειτουργικό που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη αλλά αυτό που βγαίνει επειδή αυτοί που το βγάζουν το κάνουν για την κα...λα τους.

- Καλή μου hermeia, συμφωνώ με αρκετά από αυτά που είπες.
Απλώς να σου αποσαφηνίσω οτι η συγκεκριμένη διανομή "πατάει" πάνω στο υπάρχον πανεπιστημιακό υπόβαθρο, που ήδη υπάρχει με το LInux (thin clients, πληθώρα εφαρμογών κ.λ.π.). Και πίστεψέ με, απ' ότι διαβάζω κι εγώ είναι πάρα πολύ μεγάλο. Τόσο που καταντάει χαώδες (χαρακτηριστικό γνώρισμα του Linux ούτως ή άλλως) οπότε το
Θα προτιμούσα να υπήρχε κάπου ένα ftp που να έχει όλα τα "σχολικά βοηθήματα"
είναι εξ ορισμού αδύνατο.
Επίσης η διανομή είναι κάτι πραπάνω από pdf, έχει σχολικές εφαρμογές όπως άλγεβρα, βιολογία, τριγονωμετρία κ.λ.π. κ.λ.π. σε ηλεκτρονική μορφή. Εχει mind games εγκεκριμένα από εκπαιδευτικές κοινότητες και πολλά άλλα τέτοια εξωτικά. Ευελπιστεί να εξελιχθεί σε διανομή χαμαιλαίοντα (να μπορεί ο καθένας άνετα να "σβήνει" την Α Γυμνασίου και να την κάνει διανομή για την Ε Δημοτικού π.χ.) και πίστεψέ με ξεκίνησε σαν κάτι αγνό που δεν είχε καμμία σχέση με "εμείς είμαστε κι εσείς δεν είσαστε" κ.λ.π. κ.λ.π.
Επίσης θεμελιώδες στο χώρο του Linux :wink:

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

sxolinux

Δημοσίευση από Hermeia » 03 Νοέμ 2009 06:34

Ευχαριστώ Αποστόλη, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Εξακολουθω να ονειρεύομαι και να ελπίζω ότι κάποια μέρα (εντός της δικής μου ζωής), κάποιο ftp - πιθανότατα πανεπιστημιακό- θα φιλοξενήσει τα "σχολικά βοηθήματα" του Υπουργείου θρησκείας..

Αυτά, είναι ΟΛΑ pdf,
μάλλον με στόχο να είναι μια μέρα τα περισσότερα βιβλία (μαθητών και δασκάλων) Αβάθμιας και Ββάθμιας..
Σημερα της Αβαθμιας δείχνει να yπάρχει μόνο το λεξικό, ενώ η έμφαση είναι μαλλον προς το γυμνάσιο..

Ο στόχος τους είναι φανερός
a. να.. δείχνουν έργο ενώ έργο δεν υπάρχει (τα υπάρχοντα βιβλία όλα είναι σε ηλεκτρονική μορφή πριν τυπωθούν και se λίγα λεπτά γίνονται .pdf .. ) κι η Ευρώπη επιβάλλει πρόοδο στη διασπορά της χρήσης υπολογιστών..
β. να στηριζουν και να απευθυνονται στην ολόψυχη υποστήριξη της πρώην κυβέρνησης με την εμ-ες-εν ...
κάτσε στα ανώδυνα pdf λοιπον που πάνε παντού.. και διαφήμιζε το σπουδαίο έργο σου στην ηλεκτρονική εκπαίδευση!!!
(καποιος πρέπει να δει και τα κονδύλια που δικιολογήσανε για αυτή την 'τεράστια' δουλεια..)
Αυτά τα pdf-ακια λοιπον είναι η τρομερή μου πρόταση να φιλεξενήσει ένα ftp !!!

Κι όταν καποιος ρίχνει μια ματιά στο δημόσιο ftp ενός ελληνικού πανεπιστημιου - το οποίο ας υποθέσουμε ότι έχει και παιδαγωγικό τμήμα, και φιλολογικο και τα άλλα βασικά τμήματα παραγωγής δασκάλων..
είναι ζήτημα αν υπάρχει καποια μικρή (σε χρήστες) κι αγγλική-μόνο διανομή Linux που να μην φιλοξενούν, αλλά ..
ούτε κανενα απο τα ελληνικά σχολικά λινουξ
θα μου πεις το sxolinux είναι νεο ακόμα και δεν το ξέρουν..
και δεν μπορούν να παρακαλούν το pi... για να φιλοξενήσουν τα βιβλία του..
Τα μόνα ελληνικά live linux που ξέρουνε λοιπον είναι .. το πανάρχαιο Knoppel και ο γνωστός ύποπτος...


ομως δυστυχώς αυτό το sxolinux δεν είναι η μόνη ελληνική διδακτική προσπάθεια ελεύθερου ανοιχτού λογισμικού που έχω δει.. και φοβάμαι μην ακολουθήσει την πορεία των παλαιότερων.. κι όλες οι φίλες μου εκπαιδευτικοί ακούνε 'linux" όπως ακούνε 'ιπτάμενος δίσκος' ένα πράγμα.. (κι ειναι ανθρωποι που χρησιμοποιούν υπολογιστές σε άλλες δουλιές τους και για τις έρευνές τους και για τις γνωστές προσωπικές χρήσεις..)
κι αυτό θα συνεχιστεί όσο όλοι τους φέρονται σα ναναι ιπτάμενοι δίσκοι.. απλά περιμένουν να εξαφανιστούν από το οπτικό τους πεδίο.. ούτε τα αναφέρουν .. μόνο ελάχιστοι δασκαλοι τα υποστηρίζουν, κι εκεί καθένας το δικό του..
Συγνώμη αλλα δεν γινεται εκπαιδευτική πολιτική έτσι..


ελαντα, η χώρα του διαίρει και βασίλευε ετσι.. για πάντα και κληρονομιά στα τρισεγγονά μας ...
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

sxolinux

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 03 Νοέμ 2009 08:26

Κατ' αρχάς να διευκρινήσω πως δεν είμαι εδώ ούτε για να υποστηρίξω ούτε για να πολεμήσω τη συγκεκριμένη διανομή.
Απλώς επειδή έτυχε να παρακολουθήσω την εξέλιξή της από την ημέρα που "έπεσε σαν ιδέα στο τραπέζι" μέχρι την ημέρα που βγήκε η πρώτη επίσημη διανομή, θεώρησα καλό να την αναφέρω ώστε αν θέλει κάποιος να την δοκιμάσει.

Κατά δεύτερον, αυτή δεν είναι κάποια επίσημη προσπάθεια κάποιου εκπαιδευτικού φορέα να διαδώσει το Linux. Τείνει περισσότερο προς το "μιας και μαζευτήκαμε, δεν φτιάχνουμε και μια διανομή που να βοηθήσει σε κάτι;" Ούτως η άλλως η εγκατάστασή του δεν προβλέπετε απο τις συμφωνίες Υπουργείου - δεν ξέρω κι εγώ ποιανού για τα μαθητικά laptops. Οποιος θέλει το εγκαθιστά. Κι επειδή ακριβώς είναι πολλοί αυτοί που ακύνε Linux και το μυαλό τους πάει σε πράσσινα ανθρωπάκια απο τον Αρη, διαλέχτηκε σαν βάση το Ubuntu που είναι αν μη τι άλλο διανομή που δουλεύει out of the box.

Τώρα, αναφορικά με τα υπόλοιπα προβλήματα που αναφέρεις.
Γιατί έχω την αίσθηση οτι τα ακούω καθημερινά και για πολλές εκφάνσεις της Ελληνικής πραγματικότητας;

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

sxolinux

Δημοσίευση από Hermeia » 05 Νοέμ 2009 03:26

Εχεις δίκιο Αποστόλη,

Βασικά να το προωθήσουμε όλοι - όσοι νοιαζόμαστε-
και να το προτείνουμε όπου μπορούμε και σε καταλόγους διανομών..

το καλόπου έχει είναι ότι είναι ενα εργαλείο για ενα δάσκαλο που θέλει να το πιάσει με ευκολία για τα παιδιά.. με μια κάποια βάση..
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

sxolinux

Δημοσίευση από Cha0s » 05 Νοέμ 2009 10:37

Hermeia έγραψε:κι όλες οι φίλες μου εκπαιδευτικοί ακούνε 'linux" όπως ακούνε 'ιπτάμενος δίσκος' ένα πράγμα.. (κι ειναι ανθρωποι που χρησιμοποιούν υπολογιστές σε άλλες δουλιές τους και για τις έρευνές τους και για τις γνωστές προσωπικές χρήσεις..)
κι αυτό θα συνεχιστεί όσο όλοι τους φέρονται σα ναναι ιπτάμενοι δίσκοι.. απλά περιμένουν να εξαφανιστούν από το οπτικό τους πεδίο.. ούτε τα αναφέρουν .. μόνο ελάχιστοι δασκαλοι τα υποστηρίζουν, κι εκεί καθένας το δικό του..
Συγνώμη αλλα δεν γινεται εκπαιδευτική πολιτική έτσι..
Μου θυμίζει μία δασκάλα από το Αμέρικα που πήγε ένας μαθητής της στο μάθημα της πληροφορικής ένα Live CD (Ubuntu νομίζω) και κινήθηκε νομικά εναντίον της Canonical ή του GNU Foundation (δεν θυμάμαι σίγουρα) γιατί θεωρεί πως επειδή το παιδί το απέκτησε δωρεάν τότε πρόκειται για κάποια απάτη με σκοπό να παραπλανήσουν τα παιδιά.
Και σκεφτείτε ότι η δουλειά της είναι να διδάσκει πληροφορική έτσι...

Μιλάμε για πλήρη αμορφοσιά.
Όταν βλέπω εκπαιδευτικό πληροφορικής και δεν γνωρίζει τίποτα άλλο πέρα από windows, για μένα αυτός είναι ο απατεώνας που διδάσκει υποκειμενικά και με οικονομικό προσανατολισμό (εν γνώση του ή χωρίς).

Δεν μπορώ να δεχτώ εκπαιδευτικό πληροφορικής να μην είναι ενημερωμένος για το κάθε τι που κυκλοφορεί στον τομέα αυτό.
Είναι σαν να σπουδάσει κάποιος γιατρός και μετά από 20-30 χρόνια να εξακολουθεί να ασκεί ότι έμαθε όταν πήρε το πτυχίο χωρία καμία περεταίρω ενημέρωση.
Ποιος θα πήγαινε σε έναν τέτοιο γιατρό; :hammer:

Καταλαβαίνω ότι πολλούς από αυτούς που διδάσκουν σήμερα έχουν μείνει στην Cobol και στην Pascal γιατί έχουν βολευτεί στο δημόσιο.
9 μήνες (ούτε καν 9) δουλειά, 3 μήνες διακοπές και ένα σκασμό αργίες.

Ως πότε το εκπαιδευτικό σύστημα θα διατηρεί άσχετους γιατί απλά βολεύτηκαν δεκαετίες πριν;
Περνάει ποτέ κανείς από εξετάσεις μετά από χρόνια για το αν είναι οκ για να κάνει την δουλειά;
Δεν μιλάω για καθηγητές Ιστορίας που δεν αλλάζει.
Αλλά στους τομείς όπως η πληροφορική που ότι έμαθες χθες είναι ήδη απαρχαιωμένο.
Υπάρχουν ένα σωρό αδιόριστοι καθηγητές νέοι, με όρεξη για δουλειά, και σίγουρα πιο ενημερωμένοι για το αντικειμενό τους οι οποίοι γίνονται διανομείς γιατί το σύστημα δεν ξηλώνει τους βολεμένους που δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους...

Ότι νάναι.


Σχετικά με την διανομή, καλή προσπάθεια, αλλά δεν με συγκινεί. Σίγουρα όμως με ψήνει που έστω με αυτό το τρόπο διαδίδεται το λίνουξ και γενικά η Open source κοινότητα.

Πάντως, συμφωνώ με την Hermeia για τα PDF. :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “Linux Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης