14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Εκφράστε την επιχειρηματική σας πλευρά. Μοιραστείτε την εμπειρία σας ή/και τα σχόλιά σας σχετικά με την οργάνωση μιας on-line επιχείρησης. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις εδώ!

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από geoki » 19 Σεπ 2009 18:17

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Χρονοδιάγραμμα
Δημιουργήστε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα εργάσιμης ημέρας και να επιμείνετε σε αυτό.
Αν αποφασίσετε να αρχίσει την εργασία στις 8:00 κάθε πρωί, τότε σηκωθείτε, κάντε ένα ντους, ντυθείτε και αρχίστε τη δουλειά . Τα να περιπλανάστε στο γραφείο ή στο σπίτι σας με τις πιτζάμες σας δε σας προδιαθέτει για μια παραγωγική ημέρα. Ακολουθήστε τον κανόνα αυτό και μπορεί να εκπλαγείτε από το επίπεδο της αύξησης της παραγωγικότητας αμέσως.

Διαλείμματα
Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν σύντομα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της εργασίας τείνουν να γίνουν πιο παραγωγικοί . Δαπανήστε λίγα λεπτά μακριά από την εργασία και θα επιστρέψετε ανανεωμένοι και έτοιμοι για την επόμενη αποστολή. Έναν περίπατο, ένα σνακ ένα καφέ. Παύσης εργασίας 30 λεπτά ή μία ώρα κάθε μέρα σε προκαθορισμένη ώρα για γεύμα. Η παράκαμψη γεύματος μπορεί να σημαίνει περισσότερο χρόνο για την εργασία, αλλά εργασία με άδειο στομάχι οδηγεί σε χαμηλή συγκέντρωση. Στόχος σας εδώ θα πρέπει να είναι στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Ορισμός Στόχων
Χωρίς στόχους, θα βρεθούμε γρήγορα απογοητευμένοι. Οι στόχοι μας κρατούν σε καλό δρόμο με ένα σαφές όραμα. Ορίστε βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους . Για παράδειγμα, τι ελπίζετε να επιτύχετε αυτή την εβδομάδα, αυτό το μήνα ή ακόμα και φέτος; Οι Μακροπρόθεσμοι στόχοι βοηθούν στη διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης διάρκειας των στόχων σας. Αφιερώστε κάποιο χρόνο να σκεφτείτε αυτό που θέλετε να πετύχετε και στη συνέχεια, γράψτε το.

Δημιουργήστε λίστες
Χρησιμοποιήστε λίστα με τους εβδομαδιαίους στόχους σας και δημιουργήστε τις καθημερινές σας λίστες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσω για να τις δημιουργήσετε desktop app, ένα online app ή απλά μολύβι και χαρτί. Ανεξάρτητα από τη μορφή που προτιμάτε, έχοντας τις εργασίες της μέρα σας καθορισμένες, μπορείτε να παραμείνετε εστιασμένοι στην υλοποίηση τους. Δημιουργήστε για την επόμενη ημέρα τη νέα λίστα στο τέλος της κάθε ημέρας και προσπαθήστε να εμείνετε στο στόχο.

Μεγάλες Εργασίες σε μικρά Τεμάχια
Όταν δημιουργούμε μια λίστα, δεν γράφουμε , "Κατασκευή ιστοσελίδας"
Γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι, όπως, "κλείσιμο domain" ή "Άνοιγμα χώρου φιλοξενίας." Αν οι εργασίες είναι συγκεκριμένες, τότε θα περιορίσετε το ενδιαφέρον σας και θα εργαστείτε πιο αποτελεσματικά.

Υπολογίστε το χρόνο
Είναι σημαντικό να Γνωρίζετε εάν χρησιμοποιείτε το χρόνο σας σοφά .
Υπολογίστε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν οι εργασίες: μπορεί να μείνετε έκπληκτοι αν διαπιστώσετε πόσος χρόνος φεύγει σε άχρηστες ασχολίες κάθε μέρα. Γνωρίζοντας το χρόνο που απαιτεί κάθε εργασία μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε καλύτερα τις ημέρες σας, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Αξιολογήσει την απόδοσή σας Στο τέλος της ημέρας, κάντε μία αναδρομή στο πόσο καλά ανταποκριθήκατε στους στόχους που έχετε ορίσει. Πετύχατε αυτό που έχετε θέση ως στόχο; Αν όχι, γιατί;
Βρείτε τι έφταιξε και βελτιώστε το. Θέσει ρεαλιστικούς στόχους αναλύστε την απόδοσή σας για να διαπιστώσετε αν υπάρχει περιθώριο για βελτίωση.

Κάντε ένα από τα καθήκοντα σε μια ώρα
Το Multi-tasking έχει ένας όρος μόνο για υπολογιστές και όχι για εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα, κάνοντας ένα έργο με απόλυτη προσοχή είναι πολύ καλύτερο από ό, τι το να κάνεις δύο εργασίες με λιγότερη προσοχή. Το μοίρασμα της εστίαση σας μεταξύ πολλαπλών καθηκόντων οδηγεί σε μειωμένη ποιότητα και παραγωγικότητα. Κάντε μόνο ένα πράγμα τη φορά και θα δείτε την παραγωγικότητά σας να ανεβαίνει, μαζί με την ποιότητα της εργασίας σας.

Περιορίστε τον χρόνο που δαπανάτε στο σερφάρισμα
Καθορίστε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα για περιήγηση στο Web, και φροντίστε να είναι σχετικό μ την εργασία σας. Χρησιμοποιήστε RSS αναγνώστη να έχετε το νέο περιεχόμενο από τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες και blogs. Αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να επισκέπτεστε αυτές τις ιστοσελίδες πολλές φορές την ημέρα για να δείτε αν κάτι νέο έχει δημοσιευθεί. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη έναν αναγνώστη RSS, τότε θα μπορούσε πιθανώς να κερδίσετε χρόνο με το να διαγράψετε κάποιες τροφοδοσίες που σπάνια διαβάζετε. Επίσης, οργανώστε τις τροφοδοσίες σας σε φακέλους για καλύτερη οργάνωση.

Απόσπαση της προσοχής
Διαθέστε ορισμένες ώρες της ημέρας για έλεγχο των email και των RSS. Αντί να διατηρείτε πάντα ανοιχτό το πρόγραμμα ανάγνωσης email στην επιφάνεια εργασίας σας και να σας αποσπά συνεχώς την προσοχή σας, αποφασίστε πόσο χρόνο είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσει να ελέγχετε και να απαντάτε στα e-mail δύο φορές την ημέρα. Να είστε σίγουροι πως θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο για την ανάγνωση και απάντηση σε πολλά μηνύματα μια ή δύο φορές την ημέρα από το να το κάνετε αυτό αποσπασματικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Σεβασμός στο γραφείο σας
Κρατήστε το γραφείο σας καθαρό και τακτικό. Να έχουν μόνο τα ουσιώδη για την εργασίας σας: υπολογιστής, τηλέφωνο, εκτυπωτή, κλπ. Ένα παραφορτωμένο γραφείο επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή σας, κι αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εργασία σας. Η εργασία σε χαώδες περιβάλλον είναι αντιπαραγωγική. Αφιερώστε χρόνο και φροντίστε ώστε όλα τα πράγματα που χρειάζεστε να είναι ακριβώς μπροστά σας. Το να ψάχνετε συνεχώς διάφορα πράγματα, το περπάτημα μέχρι τον εκτυπωτή και άλλες παρόμοιες ενέργειες μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν μεγάλη σπατάλη χρόνου.

Άνεση
Κάντε χώρο εργασίας σας άνετο. Από το άνοιγμα του παραθύρου μια ωραία ημέρα ή παίζοντας μερικά από τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια. Ο Χώρος της εργασίας σας δεν θα πρέπει να είναι σκοτεινός και θλιμμένος όπου αισθάνεστε σαν σκλάβος απομονωμένοι όλη την ημέρα. Μπορείτε να απολαμβάνετε την εργασία σας. Επενδύστε σε μια εργονομική καρέκλα, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Ο πόνος στην πλάτη ή στον καρπό και στους τένοντες δεν θα σας κάνει πιο παραγωγικούς. Κάντε έρευνα σχετικά με την εργονομία για να μάθετε πώς να δημιουργήσετε ένα άνετο και υγιές περιβάλλον.

Φορητότητα
Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είναι ελεύθερος επαγγελματίας κάποιος είναι το ότι δεν χρειάζεται να είναι σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο για να κάνει τη δουλειά του. Αν βρεθείτε λοιπόν σε εργασιακό τέλμα, τα πράγματα μπορούν να αλλάζουν εάν μπορείτε να μεταφερθείτε κάπου αλλού. Στο τοπικό καφέ, ή στο πάρκο. Μια αλλαγή σκηνικού μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας και να ανανεώσει τη διάθεσή μας, δεδομένου ότι οι περισσότερες πόλεις έχουν πολλά δωρεάν WiFi hotspots. Απλά το φορητό υπολογιστή παραμάσχαλα ...


Εξωτερική Βοήθεια
Σκεφτείτε την πρόσληψη ενός βοηθού προκειμένου να διεκπεραιώνει εργασίες , τιμολόγησης , πληρωμών , καταθέσεων ώστε να μένει σε εσάς περισσότερος χρόνος για την εργασία μας. Αναθέστε τα φορολογικά σε έναν λογιστή Λογιστής .Έτσι θα γίνονται τα πράγματα σωστά και θα έχετε ένα λιγότερο πράγμα να ανησυχείτε. Όλα τα είδη των υπηρεσιών για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είναι εκεί έξω. Δεν έχει νόημα να αναλώνεστε με αυτά.

Μάθετε από άλλους Επαγγελματίες
Γίνετε μέλη σε φόρουμ συναδέλφων σας και μοιραστείτε γνώση και νέες ιδέες κάθε μέρα. Θα μπορούσατε να μάθετε πράγματα όπως το πώς να αντιμετωπίζετε καλύτερα τους πελάτες και ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό τιμολόγησης. Γίνετε μέλος και θα καρπωθείτε τα οφέλη από τη συλλογική εμπειρία των freelancers .


http://geokios.blogspot.com/2009/09/14.html

Άβαταρ μέλους
usercd80
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από usercd80 » 20 Σεπ 2009 14:54

Από μένα μόνο μία συμβουλή:

Ποτέ μην ακολουθείτε kit συμβουλών που είναι προορισμένες για όλους. Είστε διαφορετικός. Το να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε συμβουλές-πανάκεια μόνο δυστυχισμένος και αντιπαραγωγικός μπορείτε να γίνετε.

Άβαταρ μέλους
Figaro
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2706
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 19:48

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από Figaro » 20 Σεπ 2009 15:39

Vale kai ta credits ston allo apo to smashingmagazine.com .

Swstes simvoules pantws.
Prosopika pio poli me voithaei to na doulevw poli nwris to prwi (7-11) kai na yparxei mia taksi sto grafeio.

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3203
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από CyberCr33p » 20 Σεπ 2009 16:05

Figaro έγραψε:Vale kai ta credits ston allo apo to smashingmagazine.com .

Swstes simvoules pantws.
Prosopika pio poli me voithaei to na doulevw poli nwris to prwi (7-11) kai na yparxei mia taksi sto grafeio.
Τις ώρες που δεν χτυπάνε τα τηλέφωνα δηλαδή :-)

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από hik-hok » 21 Σεπ 2009 00:21

Μπράβο σε όποιον έκανε την μετάφραση όπως είπε και ο Figaro

όποιος ενδιαφέρεται το original είναι στο :

http://www.smashingmagazine.com/2009/09 ... verything/
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από geoki » 21 Σεπ 2009 01:19

Στη μετάφραση βοήθησε και λίγο ο γούγλης :D

Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από geoki » 21 Σεπ 2009 01:29

hik-hok έγραψε:
όποιος ενδιαφέρεται το original είναι στο :

http://www.smashingmagazine.com/2009/09 ... verything/
Το original νομίζω είναι σ' αυτό το site αλλα όχι το συγκεκριμένο άρθρο. Το είχα κάνει copy και ξέχασα να κρατήσω το link.

Άβαταρ μέλους
pom
Δημοσιεύσεις: 230
Εγγραφή: 29 Ιούλ 2008 13:51
Επικοινωνία:

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από pom » 21 Σεπ 2009 18:00

cdhyper έγραψε:Από μένα μόνο μία συμβουλή:

Ποτέ μην ακολουθείτε kit συμβουλών που είναι προορισμένες για όλους. Είστε διαφορετικός. Το να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε συμβουλές-πανάκεια μόνο δυστυχισμένος και αντιπαραγωγικός μπορείτε να γίνετε.
Συμφωνώ απόλυτα :pint:

Άβαταρ μέλους
GARAGE667
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: 28 Ιαν 2008 15:58
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από GARAGE667 » 08 Ιαν 2011 14:36

Από την μικρή μου εμπειρία έχω διαπιστώσει, ότι το να εχω 12987 παράθυρα ανοιχτά την ώρα που δουλεύω μπορεί πολύ εύκολα να με αποσυντονίσει.Κλείστε όσα παράθυρα,ντουλάπες,πορτες(LOL) σας εμποδίζουν να κάνετε την δουλειά σας και επικεντρωθείτε σε αυτά που χρειάζεστε.

Το ίδιο ισχύει και για τα tabs του Firefox.

Άβαταρ μέλους
techtalker
Δημοσιεύσεις: 64
Εγγραφή: 27 Φεβ 2009 09:36
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από techtalker » 10 Ιαν 2011 11:05

Ωραία Tips!!

Για τα social nets τι προτείνετε???? Τρώνε και αυτά αρκετό χρόνο αλλά είναι και αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς/καθημερινότητας μας :)
marianna @papaki - Papaki Blog
Βρείτε το Papaki επίσης σε: Facebook - YouTube - Flickr

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3203
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από CyberCr33p » 10 Ιαν 2011 11:59

Στα social nets απλά μπαίνεις 1-2 φορές την ημέρα. Εάν κάνεις συνεχώς refresh την έχεις πατήσει :D

Άβαταρ μέλους
GARAGE667
Δημοσιεύσεις: 281
Εγγραφή: 28 Ιαν 2008 15:58
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Δημοσίευση από GARAGE667 » 10 Ιαν 2011 19:57

techtalker έγραψε:Ωραία Tips!!

Για τα social nets τι προτείνετε???? Τρώνε και αυτά αρκετό χρόνο αλλά είναι και αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς/καθημερινότητας μας :)
Όσο μπορείς και...αντέχεις....να απέχεις!Πολλές φορές λέω να ξεκινήσω να κάνω δουλειά και όλο κατι δεν μ αφήνει...Ενας φίλος θα σου μιλήσει,θα σχολιάσεις κάτι που είδες,θα δεις ένα video που πόσταρε ο Μήτσος κτλπ κτλπ

Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Επιχείρηση”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης