dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Από που να ξεκινήσω; Που θα βρω; κ.α. γενικές ερωτήσεις για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από dimos_mitel » 19 Σεπ 2009 14:15

kalispera paidia. exw san ptyxiaki ergasia tin dimiourgia enws eshop me php kai mysql. vriskomai twra stin fasi tis dimiourgia tis kentrikis selidas(index.php). skeftika stin selida na iparxoun 3 plaisia sta opoia tha iparxei sto 1 px oi prosfores, sto 2 oi nees afikseis kai ta best buys sto 3. to thema einai oti den gnwrizw ton tropo me ton opoia tha emfanizontai dinamika ta proionta stin arxiki m selida, opws episis kai to an tha prepei na dimiourgisw 3 neous pinakes(mesw xampp) stous opoious tha kataxwrw mono tis nees afikseis, best buys, prosfores. xreiazomai pragmatika tin voitheia sas. euxaristw!!

mitel
miteletsis

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από vassilism » 19 Σεπ 2009 14:35

Αυτό που χρειάζεσαι αρχικά είναι μια καλή οργάνωση στην βάση δεδομένων.
Είναι το ποιο σημαντικό απ’ όλα.
Θα πρέπει να μελετήσεις πολύ καλά τους πίνακες και τα πεδία που θα χρησιμοποιήσεις καθώς και τον τρόπο που θα συνδέονται μεταξύ τους.
Π.χ είναι λάθος να φτιάχνεις καινούριους πίνακες για τις νέες αφίξεις.
Το σωστό είναι π.χ στον πίνακα προϊόν να υπάρχει πεδίο ημερομηνία άφιξης και να τραβάς τα δεδομένα του πίνακα με βάση την ημερομηνία άφιξής.

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από dimos_mitel » 19 Σεπ 2009 15:48

se euxaristw file m. mipws iparxei se kapoio arxeio kapoio paromoio paradeigma?? tha me diskolepsei pisteuw poli. pantws pragmatika m edwses simantikes plirofories. 1000eyxaristw.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από dimos_mitel » 19 Σεπ 2009 15:49

episis auto p me diskolevei perisotero einai to pws ta dedomena tha emfanizontai dinamika stin selida, px kathe fora p tha anoigo tin selida na emfanizei stis nees afikseis diaforetika proionta k me diaforetiki seira px.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από vassilism » 19 Σεπ 2009 17:26

Απλά ερωτήματα θα κάνεις με php για να τραβάς τα δεδομένα που έχεις στη βάση.
Μπες στην κατηγορία PHP Προγραμματισμός και εφαρμογές να δεις πράγματα σχετικά με την php.

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από dimos_mitel » 20 Σεπ 2009 03:55

ok filos. se euxaristw. tha prospathisw kai an exw kamia aporia tha ksanarwtisw :)
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από dimos_mitel » 20 Σεπ 2009 13:50

dld tha xreisimopoihsw tin select etsi?? alla ati gia asterai tha grapsw px select date from proin where date=...?? stin ousia thelw na pw emfanise ta dedomena apo to date ta opoia einai ton teleytaiwn 3 imerwn, san kainourgia pou tha einai. pws tha to kanw auto? kai ena akoma. stin kentriki m selida tha prepei na emfanizete kai i photo me tin timi tou proiontos, pws tha ta emfanisw kai auta epilegontas apla to date?
miteletsis

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από vassilism » 20 Σεπ 2009 18:30

Έστω ότι έχεις τον πίνακα proionta με πεδία id, onoma, perigrafi, fotografia, imerominia_afiksis.

Αν υποθέσουμε πως σε αυτό τον πίνακα έχεις καταχωρήσει εγγραφές, τότε για να τις εμφανίζεις θα πρέπει να φτιάξεις ένα script που θα κάνει τα εξής:

1 Σύνδεση με τη βάση δεδομένων
2 Ερώτημα
3 Εμφάνιση των δεδομένων

Ένα τέτοιο script θα είναι στο περίπου όπως παρακάτω:

Κώδικας: Επιλογή όλων

//1 Σύνδεση με την Βάση Δεδομένων



mysql_connect('localhost', 'root', 'o kodikos sou')or die("Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με την Βάση Δεδομένων"); 
mysql_select_db('to onoma tis vasis sou');



//2 Δημιουργία Ερωτήματος της SQL



$query = "SELECT id, onoma, perigrafi, fotografia,max(imerominia_afiksis) FROM proionta";
$getdata = mysql_query( $query );	



//3 Εμφάνιση των δεδομένων



while ($rows = mysql_fetch_array($getdata)) 
{ 
echo ($rows['id']);
echo (" ");
echo ($rows['onoma']);    
echo (" ");
echo ($rows['perigrafi']);
echo (" ");
echo&#40;"<img src=\"$rows&#91;'fotografia'&#93;\">"&#41;;
echo &#40;" "&#41;;
echo &#40;$rows&#91;'imerominia_afiksis'&#93;&#41;;
echo &#40;"<br>"&#41;;
&#125;
Στο script μπορεί να υπάρχουν λάθη γιατί δεν το έχω τρέξει, απλά σου δείχνω την λογική που πρέπει να ακολουθήσεις.

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από dimos_mitel » 21 Σεπ 2009 19:59

eilikrina file m se euxaristw. pisteuw pleon oti tha ta kataferw. thanx!!
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από dimos_mitel » 21 Σεπ 2009 21:47

file m to echo("<img src=\"$rows['fotografia']\">"); m to emfanizei lathos. me mperdeuei ligo einai i alithia. mporeis na mou to eksigiseis?
miteletsis

Άβαταρ μέλους
the_eye
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: 18 Αύγ 2009 13:20
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από the_eye » 21 Σεπ 2009 22:01

Φίλε γράφε ελληνικά.
Κάντο έτσι

echo ('<img src=\"'.$rows["fotografia"].'\">');
Αναζήτηση εργασίας
www.jobble.gr

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από dimos_mitel » 24 Σεπ 2009 17:15

Καλησπέρα, ενα πρόβλημα που έχς ακόμα είναι το πώς θα στείλω μία φωτογραφία στην βάση δεδομένων μου( στο phpmyadmin) στην ουσία βρίσκομαι στο στάδιο που δημιουργώ την περιοχή διαχείρησης της σελίδας οι οποία αποτελειτε απο πεδία.
miteletsis

Άβαταρ μέλους
dimos_mitel
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 21:06
Επικοινωνία:

dimiourgia kentrikis selidas eshop.

Δημοσίευση από dimos_mitel » 24 Σεπ 2009 20:58

επισης θελω την συμβουλη σας σχετικα με το πως θα χωρισω την κεντρικη σελιδα στα 3. να την κανω με πινακα?
miteletsis

Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικές ερωτήσεις κατασκευής ιστοσελίδων”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες