Πρόβλημα με φόρμες και αναφορές

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
apsuhos
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: 08 Σεπ 2009 14:37

Πρόβλημα με φόρμες και αναφορές

Δημοσίευση από apsuhos » 08 Σεπ 2009 21:11

Παίδες καλησπέρα..

Την έκανα την πατάτα μου και έγραψα και άλλο ένα thread με περίπου ίδιο θέμα σε άλλο section. Ζητώ συγγνώμη.. Στο θέμα μου τώρα,

αποφάσισα για πρώτη φορά να ασχοληθώ με access και αυτό γιατί ήθελα να δημιουργήσω μια σχετικά απλή βάση δεδομένων. Κατάφερα κούτσα κούτσα να την φτιάξω. Η βάση μου αποτελεί ένα απλό πελατολόγιο στο οποίο φαίνονται τα ονόματα, επίθετα, ΑΔΤ, ΑΦΜ, ημ. γέννησης κτλπ. των πελατών.

Αυτό που έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι μια φόρμα για την εισαγωγή των δεδομένων και μια αναφορά για την εκτύπωση των δεδομένων. Κατάφερα και έφτιαξα και κάτι κουμπάκια που δημιουργούν νέα εγγραφή, που εκτυπώνουν την αναφορά κτλπ.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής..

"Έφτιαξα" τα στοιχεία τριών πελατών για να δοκιμάσω τη βάση μου. Το θέμα είναι πως όταν στη φόρμα εισαγωγής έκανα μια καινούργια εγγραφή και πατούσα το κουμπί της προεπισκόπησης που έφτιαξα, μου εμφάνιζε την αναφορά και των τριών άλλων πελατών και επίσης η κεφαλίδα της αναφοράς φαινόταν μόνο στην πρώτη σελίδα.

Αυτό που θέλω εγώ να κάνω είναι να εισάγω τα στοιχεία στη φόρμα και με το κουμπί της εκτύπωσης να εκτυπώνεται η τρέχουσα εγγραφή και να εμφανίζεται η κεφαλίδα αναφοράς.

Καμιά ιδέα?? Έκανα και σε ένα ξένο forum thread για το πρόβλημα μου αλλά μου απαντήσαν κάτι κινέζικα σε VBA.. Υπάρχει τρόπος να το κάνω με πιο user friendly τρόπο?? :)


Το δεύτερο ερώτημα είναι το εξής.. Πως μπορώ να τρέξω τη φόρμα εγγραφής ως ανεξάρτητη εφαρμογή? Δηλαδή να έχω ένα shortcut στο desktop το οποίο θα λέγεται "ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ" και όταν θα το τρέχω να μου εμφανίζει μόνο τη φόρμα?? Γίνεται αυτό που λέω?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας..

sarafis
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: 08 Μάιος 2008 15:50

Πρόβλημα με φόρμες και αναφορές

Δημοσίευση από sarafis » 12 Σεπ 2009 02:35

Θα φτιάξεις μια έκθεση βάζοντας τα στοιχεία που θες να εκτυπώνονται και θα δημιουργήσεις στην φόρμα ένα κουμπί που είτε θα σου φέρνει την έκθεση σε μορφή προεπισκόπησης είτε θα την εκτυπώνει αμέσως..
Για να σου εμφανίζει-εκτυπώνει μόνο την τρέχουσα εγγραφή και όχι όλες θα βάλεις στα κριτήρια στην προέλευση δεδομένων της φόρμας ως κριτήριο ([forms]![όνομα της φόρμας σου]![όνομα του πεδίου που έχεις ως μοναδική εγγραφή π.χ. αα εγγραφής].
Αν κολλήσεις κάπου ανέβασε την βάση να στην φτιάξω.
Ως προς το δεύτερο ερώτημα, η φόρμα δεν μπορεί να τρέξει ανεξάρτητα, μπορείς όμως από το μενού Εργαλεία-Εκκίνηση να ορίσεις όταν ανοίγει η βάση να τρέχει την συγκεκριμένη φόρμα και να αποκρύψεις την βάση δεδομένων και κάποια από τα μενού με αποτέλεσμα να φαίνεται πως λειτουργεί ανεξάρτητα η φόρμα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες