Χρειάζομαι ένα pc!!!

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13310
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από EneMe » 19 Αύγ 2009 16:58

Ζητούμενα:
ταχύτητα, καλή κάρτα γραφικών (όχι θηρίο όμως), μνήμη, αξιοπιστία και σταθερότητα (δεν είμαι από τους τύπους που κάνουν format κάθε 3 και λίγο... βασικά δεν κάνω ποτέ format).

Xρήση:
Προγράμματα 3d σε πολύ εμβρυικού επιπέδου χρήση και προγράμματα επεξεργασίας ήχου σε επαγγελματική χρήση(εδώ κολλάει η μνήμη, η ταχύτητα και η αξιοπιστία)

Ακούω γνώμες για το παρακάτω... Που πονάει;

http://www.zshare.net/download/64339746bb136ba7/
edit: To έβαλα εδώ γιατί μου τελείωσε ο χώρος! :P

Άβαταρ μέλους
Zizo
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2256
Εγγραφή: 29 Οκτ 2006 03:21
Επικοινωνία:

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από Zizo » 20 Αύγ 2009 03:34

τι έπαθε το παλιό pc? :S
Εικόνα
What you waiting for?

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13310
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από EneMe » 20 Αύγ 2009 12:56

Δεν υπάρχει παλιό...

Για προσωπική χρήση έχω μόνο ένα laptop 6-7ετίας...

Πείτε καμιά γνώμη, please!!!

Industrial
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 20 Αύγ 2009 12:57

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από Industrial » 20 Αύγ 2009 13:27

για δες αυτο το pc σου κανει δουλεια??

CPU: Intel core 2 duo 2.66ghz @ 1.33ghz FSB
M/B: Asus P5Q με chipset Intel
RAM:Kingston 4GB @ 800mhz DDR2
PSU: Zalman 750watt
GPU: XFX 8800GTS 320mb ram DDR3
HDD: 2x Seagate 250GB at Raid Stripping=500GB
DVD:x1
DVDRW:x1
Windows Vista Home Basic 64

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13310
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από EneMe » 20 Αύγ 2009 13:49

Δεν το κοίταξα, αλλά ddr2?

Το μηχάνημα θέλω να το κρατήσω 5-6 χρόνια τουλάχιστον...

Και δίσκος 500 είναι λίγος για να δουλεύω ήχο... στο pdf έβαλα 640 ενδεικτικά, στην πράξη θα πάρω κι 1-2 εξωτερικούς μάλλον...

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13373
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 20 Αύγ 2009 13:55

Το μηχάνημα θέλω να το κρατήσω 5-6 χρόνια τουλάχιστον...
Sorry που θα το που Δημητρη, αλλα αν θες να κρατησεις 6χρονια υ/η παρε mac pro.

se 6χρόνια η ms θα εχει βγάλει 2 λειτουργικα, θα εχουν βγει cpu με 32 cores, δεν θα υπάρχουν πλέον 32bit λειτουργικα(η apple το εχει ιδη καταργιση), και γενικα πας πολυ μπροστα...

Ασε που δεν προλαβενεις. το 2012 ειναι η τελευταια χρονια....


αργοτερα θα σου φτιαξω-σημερα- ενα custom για την δουλεια π το θες.

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13310
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από EneMe » 20 Αύγ 2009 14:15

E, σε 6 χρόνια, θα ξαναγοράσω! :P

Τα mac αποκλείονται για πολλούς και διάφορους λόγους.-

Αν έχεις όρεξη, φτιάξε μια πρόταση 64μπιτου, μέχρι 1000-1200 ευρώ.

Vista [αναγκαστικά] θα βάλω και με πρώτη ευκαιρία θα τα κάνω 7.

Industrial
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 20 Αύγ 2009 12:57

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από Industrial » 20 Αύγ 2009 14:21

ok φίλε δημήτρη...θα συμφωνήσω οτι πρέπει να πάρεις Mac.Εξάλλου επειδή θες να ασχοληθείς με τον ήχο μόνο ο Mac έχει πολλά και σωστά software για την δουλειά σου!

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13373
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 20 Αύγ 2009 14:40

Οπα! Θελεις και monitor στα 1200 ευρω?
Η μονο tower?

Θα σε κανω μια με AMD και μια με INTEL. δν ξερω αν σαρεσουν οι  ΑΜΔ γιαυτο.

Καταρχας τροφοδ. και κουτι τα ιδια:

Τροφοδοτικο, Παρε ενα καλο κ αξιοπιστο:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806617

κουτι διαλεξε ενα μονος σου.

ΙΝΤΕΛ:

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13310
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από EneMe » 25 Αύγ 2009 19:37

Βλακώδεις ερωτήσεις:

1) Ένα περιφερειακό που δηλώνει σαν Ο/S όλα τα 32bitα, θα λειτουργεί άνετα σε Vista 64bit?

2) To παραπάνω pc είναι 64bit?

3) Θα μου πείτε καμιά γνώμη για την παραπάνω σύνθεση;

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13373
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 25 Αύγ 2009 20:47

dude, ολα τα pc ειναι 64bit σημερα
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
MrTrAnE
Δημοσιεύσεις: 220
Εγγραφή: 23 Ιαν 2009 17:38

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από MrTrAnE » 25 Αύγ 2009 22:18

Λάθος topic.
Delete it

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από paink1ller » 26 Αύγ 2009 03:54

Λοιπον EneMe...

Καταρχην μνημη θα παρεις 6GB.

Η motherboard σαν default υποστηριξη εχει crossfire(ATI) και εσυ παιρνεις Nvidia καρτα. Στο site λεει οτι μπορεις να βαλεις και SLI αλλα πρεπει να αγορασεις ενα εξαρτημα ακομη. Οπως επισης και για να κανεις RAID ειναι optional. Παλι δλδ πρεπει να αγορασεις εξαρτημα...
Δεν την εχω χρησιμοποιησει την συγκεκριμενη αλλα φαινεται υποπτη. :-?
Παρε αυτην MSI X58 PRO-E που τα υποστηριζει ολα μανησια να μην εχεις σκοτουρες.

Η mugen εχει ακυρο ανεμιστηρα πανω. Δεν φυσαει καθολου. Οταν εβαλα εναν με περισσοτερες στροφες και μεγαλυτερο flow ειχα 6-8 βαθμους μειωση σε overclocking φαση παντα. Σε normal συνθηκες μια χαρα ειναι και ας εχει 40βαθμους κατακαλοκαιρο εξω.

Για καρτα γραφικων καλη η nvidia αφου το CUDA αρχιζει να χρησιμοποιειται ολο και περισσοτερο στις εφαρμογες οπως photoshop, real time render κτλ.
Παρε ομως μια με 1GB ram γιατι σε 5 χρονια τα πραγματα θα ειναι ζορικα με 512. Αν θελεις να ασχοληθεις σοβαρα με 3D θα πρεπει να επενδυσεις σε μια καρτα των 200E+ για να πεις οτι θα εισαι καλυμενος.

Για το μονιτορ δεν ξερω... Για μενα ολα τα μονιτορ ιδια ειναι.

Δισκους θα παρεις 2 ιδιους και θα τους βαλεις σε raid 0.

Για mac και AMD δεν αξιζει καν να αναφερθω 8) ΓΤΠ

PS. "Aν δεν βιαζεσαι περιμενε να παρεις τον I5 CPU που ερχεται να γλυτωσεις κανενα 100ρι Ε."
Ηobby: Shooting photons

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13310
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από EneMe » 26 Αύγ 2009 11:48

:idea: :idea: :idea: Έκανα αλλαγές...

Για δες αυτό: http://www.zshare.net/download/646734207b602312/

Βλέπετε κάτι που δεν είναι καλό;

Υγ1: Δίσκοι σε raid δεν με ενδιαφέρουν, πολλά data θα περνιούνται σε dvd ανά περιόδους.
Υγ2: Οθόνη μπορεί να βάλω μεγαλύτερη, δεν είναι από τα επείγοντα του θέματος.

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

Χρειάζομαι ένα pc!!!

Δημοσίευση από paink1ller » 26 Αύγ 2009 13:18

Aυτη η ψυκτρα ειναι αχρηστη. Βασικα αν δεν τον "πειραξεις" δεν χρειαζεσαι ψυκτρα. Μια χαρα ειναι και η μανησια. Τα λεφτα της ψυκτρας δωστα για καλυτερη καρτα γραφικων.
Πχ Palit GTS 250 (1GB, PCI Express) 115 Ε.

Κατα τα αλλα ειναι πολυ καλο μηχανημα. Θα σε παει καιρο μιας και οι τεχνολογικες εξελιξεις εχουν πιασει πατο. Εδω τα XP βγηκαν το 2001 και ακομη πετανε.. Αυτο δεν το εβλεπες παλαιοτερα.

To raid 0 δεν θα σου δωσει ασφαλεια αλλα ταχυτητα. Με ασυμπιεστα αρχεια δεν γινεται η επεξεργασια ηχου?
Στην χειροτερη να εχεις ενα δισκο για λειτουργικο και προγραμματα και εναν τα samples σου κτλ. Δεν λεει να θελεις να ζιπαρεις-ξεζιπαρεις κατι και να κολαει το συμπαν.
Αnyway..
Ηobby: Shooting photons

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες