Εξαγωγή πληροφοριών από Div και εμφάνιση αποτελεσμάτων

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Atrovius
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 18:42

Εξαγωγή πληροφοριών από Div και εμφάνιση αποτελεσμάτων

Δημοσίευση από Atrovius » 07 Αύγ 2009 19:10

Καλησπέρα σε όλους.

Υπάρχει ένα στατικό Site (Xhtml/CSS) το οποίο αφορά σε πακέτα διακοπών.
Το κάθε ένα από αυτά τα πακέτα, αρχικά, έχει δημιουργηθεί μέσα σε DIV όπου υπάρχει μία σύντομη περιγραφή με τους προορισμούς, τις ημέρες, τη τιμή κι ένα κουμπί "περισσότερα" όπου εάν ένας χρήστης θέλει περισσότερες πληροφορίες, τον μεταφέρει σε μία νέα σελίδα με εκτεταμένες πληροφορίες.

Στο αρχικό div με τις συνοπτικές πληροφορίες τώρα, υπάρχει και ένα κουμπί "Δήλωση ενδιαφέροντος" όπου εάν ο χρήστης το πατήσει, του εμφανίζει μία φόρμα επικοινωνίας.

Ότι θέλω, είναι στη φόρμα επικοινωνίας αυτή, να εμφανίζει αυτόματα ποιο πακέτο διακοπών επέλεξε ο χρήστης κάθε φορά. Λόγου χάρη, να του λέει: Έχετε επιλέξει αυτό:"Μπλα Μπλα", να συμπληρώνει το E-Mail και να γίνεται η αποστολή.

Σίγουρα μπορώ να το κάνω χειροκίνητα για ένα προς ένα, απλά αναρωτιόμουνα πως θα μπορούσε αυτή η διαδικασία να γίνει με έναν τρόπο αυτοματοποιημένο.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

Εξαγωγή πληροφοριών από Div και εμφάνιση αποτελεσμάτων

Δημοσίευση από Banavas » 07 Αύγ 2009 19:48

Καλώς ήρθες στο forum.

Σε στατική δεν μπορεί να γίνει.
Το πιο λογικό είναι να μεταφέρεις τα πακέτα σε βάση δεδομένων για να μπορείς να τα διαχειριστείς πολύ πιο εύκολα και να κάνεις πολλά πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν με html, όπως για παράδειγμα να έχουν ημερομηνία λήξεως (να εξαφανίζονται μετά από μια συγκεκριμένη ημερομηνία) ή να τα ταξινομείς κατά διάφορους τρόπους (ημερομ. αναχώρησης, τιμή, αριθμό ημερών κλπ) ή να κλείνουν μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός θέσεων και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Αν μεταφερθεί σε php/mysql αυτό που ζήτησες είναι απλώς παιχνιδάκι.
Happy coding....
Μάρκος
http://lasernet.gr

Atrovius
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 18:42

Εξαγωγή πληροφοριών από Div και εμφάνιση αποτελεσμάτων

Δημοσίευση από Atrovius » 07 Αύγ 2009 20:16

Banavas γεια σου, σ' ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και για την απάντηση σου.

Γνωρίζω αυτά που μου ανέφερες και συνυπογράφω στο ότι σ' ένα δυναμικό περιβάλλον όλα θα ήταν πιο εύκολα. Δυστυχώς, δεν ζούμε σ' έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο και καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διάφορες αντιξοότητες ή προκλήσεις (εξαρτάται από την οπτική που το βλέπει ο καθένας από εμάς).

Σύμφωνα με αυτό, η παραπάνω κατάσταση για κάμποσους λόγους δεν μπορεί να αλλάξει (δεν είναι καν στο δικό μου χέρι). Έτσι καλούμαι να βρω μια λύση βάση αυτού που περιέγραψα παραπάνω. Είμαι βέβαιος πως υπάρχει λύση (Εκτός από τη λογική της μετατροπής του στατικού σε δυναμικού Site το οποίο δεν υφίσταται). Με κάποιον parser, κάποιο pattern ή και εγώ δεν ξέρω τι (Είναι προφανές πως εάν το γνώριζα θα το είχα εφαρμόσει κιόλας). Το Site μπορεί να μην είναι δυναμικό αλλά μπορώ να παρεμβάλλω scripting κώδικα κανονικά. Βάση αυτού, πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει λύση την οποία απλά, εγώ δεν είμαι ικανός να τη βρω ακόμα.

Όπως και να έχει σ' ευχαριστώ. Αν σκεφτείς κάτι άλλο, θα χαρώ να το μοιραστείς μαζί μου.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Εξαγωγή πληροφοριών από Div και εμφάνιση αποτελεσμάτων

Δημοσίευση από ThyClub » 07 Αύγ 2009 20:48

Δοκίμασες με Server Side Includes?

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Εξαγωγή πληροφοριών από Div και εμφάνιση αποτελεσμάτων

Δημοσίευση από dimsis » 07 Αύγ 2009 21:24

Έτσι:
http://www.htmlgoodies.com/beyond/javas ... hp/3471111
ή http://scripts.franciscocharrua.com/jav ... iables.php
ή http://www.cryer.co.uk/resources/javascript/script8.htm
αλλά αν περνάς πάνω από 2000 χαρακτήρες στο url θα έχεις πρόβλημα και εκτός των άλλων δεν είναι και "αισθητικά" ωραίο να βλέπεις στο URL τόσα data...

ένας άλλος είναι να τα περάσεις με cookies και έπειτα να τα διαβάσεις με javascript από τα cookies στην άλλη σελίδα.
http://codepunk.hardwar.org.uk/ajs27.htm
διαχείριση cookies από Javascript : http://techpatterns.com/downloads/javas ... ookies.php (εσύ πρώτα θα πρέπει μετά το submit της φόρμας να αποθηκεύεις τις τιμές που έγραψε ο χρήστης σε cookie)

Atrovius
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 18:42

Εξαγωγή πληροφοριών από Div και εμφάνιση αποτελεσμάτων

Δημοσίευση από Atrovius » 07 Αύγ 2009 22:29

<Happy Boring reading>Τόνους καφέ λέμε!!</Happy Boring reading> :)

ThyClub Αν σου πω όχι, δεν θα μου πεις σαν από παλιά διαφήμιση σαμπουάν: "ε δοκίμασε το και θα δεις!!" έτσι; :) Το είδα αυτό που μου πρότεινες αλλά δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως μπορεί να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο Task βάση αυτής της μεθόδου. Προφανώς για να το λες κάτι θα ξέρεις, το όποιο διαφεύγει της προσοχής μου για αυτό και θα το κοιτάξω εκτενέστερα. Σ' ευχαριστώ.

dimsis Με μία βιαστική ματιά, όλες οι μέθοδοι που μου προτείνεις (ουσιαστικά μία είναι) -κι αν κάνω λάθος διόρθωσε με- προϋποθέτουν default την καταχώρηση στοιχείων από το χρήστη. Αυτό, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που χρειάζομαι εγώ. Εγώ χρειάζομαι αυτόματα, να γίνεται εξαγωγή των στοιχείων από ένα DIV και εμφάνιση τους στη φόρμα -χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήστη-.

Παρόλα αυτά, έτσι περίλυπος και αποχαυνωμένος καθώς άφηνα τον έναν σύνδεσμο να με παρασέρνει μετά τον άλλον, μου ήρθαν κάποιες ιδέες ή οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε επιτυχία ή απλά να με κάνουν περισσότερο αλκοολικό. Θα δείξει. Εάν τελικά βρω τη λύση, θα την μοιραστώ ως FeedBack (το λιγότερο που μπορώ να κάνω). Δεν λένε άλλωστε ότι αν δεν εγκαταλείψεις δεν μπορείς και να αποτύχεις; :)

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Εξαγωγή πληροφοριών από Div και εμφάνιση αποτελεσμάτων

Δημοσίευση από dimsis » 07 Αύγ 2009 23:33

Κάτσε γιατί αν μιλάς για φόρμα που βρίσκετε στην ίδια σελίδα και απλώς θέλεις να αντιγράφει κάποια στοιχεία από το div είναι το μόνο εύκολο να γίνει με javascript.
π.χ. Μιλάμε για κάτι τέτοιο;
http://www.avadaz.com/playground/copy_values.htm

(χωράει βελτίωση η js βέβαια αλλά αν σου κάνει δουλειά feel free to use it)

Atrovius
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 07 Αύγ 2009 18:42

Εξαγωγή πληροφοριών από Div και εμφάνιση αποτελεσμάτων

Δημοσίευση από Atrovius » 07 Αύγ 2009 23:58

OMG :o είμαι τόσο συγκινημένος που χάνω τα λόγια μου και τρέμουν τα χέρια μου. Μέχρι και στη Java Sun Microsystems εάν με έβλεπαν, δεν θα τους άφηνα ασυγκίνητους.

dimsis Αυτό ακριβώς !!!! Respect^

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χρόνο έχω σπαταλήσει σε αυτό το πράγμα. Σου μιλάω για το απόλυτο κάψιμο εγκεφαλικό και μη.

Μέχρι να δω την απάντηση σου και μετά από δεκάδες αποτυχημένες απόπειρες, έκανα και κάτι το οποίο πιθανότατα να αποτελούσε μία εν δυνάμει λύση, πλην όμως πρόλαβα να το δοκιμάσω μόνο μερικώς.

Το παραθέτω ως FeedBack επαναλαμβάνοντας και πάλι ότι δεν έχει δοκιμαστεί μέχρι το τελικό στάδιο. (Μόλις είδα την απάντηση σου, τα παράτησα όλα :) )

Ότι δοκίμαζα και πήγαινε καλά μέχρι ένα σημείο, ήταν το εξής:

PHP

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
$filename = 'Domestic.html';
$raw_file = file_get_contents&#40;$filename&#41;;
$arr_remove = array&#40;"\r", "\n", "\t", "\s"&#41;;
$archivePage = str_replace&#40;$arr_remove, '', $raw_file&#41;;
$content = preg_match&#40;'/<div&#91;^>&#93;*class="TaksidiaEsoterikou">&#40;.*?&#41;<\\/div>/i',$archivePage,$matches&#41;;
echo $matches&#91;0&#93;;
?> 
Στη πρώτη μεταβλητή, ορίζουμε τη σελίδα από την οποία θα κάνει fetch τα δεδομένα που θέλουμε να τραβήξει. Στο regex ορίζουμε το Class ή το ID του συγκεκριμένου DIV του οποίου τα δεδομένα θέλουμε και κατόπιν το ενσωματώνουμε στον κώδικα της φόρμας επικοινωνίας.

Όπως και να έχει με την άδεια σου θα χρησιμοποιήσω το δικό σου.
Σ' ευχαριστώ πραγματικά πολύ για το κόπο σου και το χρόνο σου.

ΥΓ. Τώρα μπορώ μακάριος να διαβάσω το Μίκυ Μάους του Αυγούστου :)
ΥΓ2. Λύγισα από τα γέλια όταν είδα τι έγραφες στα πακέτα ταξιδιών :)
ΥΓ3. So Sooooo Solved :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες