uid και folder access

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

uid και folder access

Δημοσίευση από fafos » 06 Αύγ 2009 21:37

kostaspel έγραψε:
fafos έγραψε:feiakse ena .htacces arxeio (me thn teleia mprosta) kai vale auto mesa:

Κώδικας: Επιλογή όλων

php_flag safe_mode off 
anevase to ston fakelo... den einai sigouro oti tha doulepsei... einai analoga ton server...
Στο φάκελο image_gallery ή σε αυτόν που θα δημιουργηθεί;
file kosta.. afou o fakelos pou THA dhmiourghthei den yparxei! pos tha to valeis ekei mesa? :lol: ston image_gallery fysika...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 06 Αύγ 2009 21:46

Δεν λειτουργεί. Πάλι βγάζει το ίδιο σφάλμα.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

uid και folder access

Δημοσίευση από fafos » 06 Αύγ 2009 21:48

kostaspel έγραψε:Δεν λειτουργεί. Πάλι βγάζει το ίδιο σφάλμα.
tote prepei na allaksei ston server to safe mode.
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

uid και folder access

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 07 Αύγ 2009 00:03

Το safe mode = On σημαίνει οτι οι απλοί χρήστες και τα εκτελέσιμα αρχεία δεν έχουν το δικαίωμα να μπορούν να εκτελούν κάποιες εργασίες. Πρέπει να μπούν σε κάποιον ειδικό φάκελο (ειδικό απο την άποψη οτι πρέπει να είναι κάποιος συγκεκριμένος και σαφέστατα ορισμένος στο configuration του Apache) ώστε να μπορούν να "τρέξουν" Πολλές φορές αυτός ο φάκελος είναι ο cgi_bin που έχουν οι host servers, αλλά κι αυτό δεν είναι απόλυτο.
Εν ολίγοις είναι κάποια δικλείδα ασφαλείας που προσπαθεί να έχει η php.

Το safe mode μπορεί να το αλλάξει μόνο όποιος έχει πρόσβαση στο php.ini. Κι εσύ δεν έχεις.

Δοκίμασε μήπως και παίξει το .htaccess αν το βάλεις χύμα στο root φάκελο του site σου.
Δύσκολο όμως γιατί αν παίξει σημαίνει οτι η ασφάλεια του server έχει "τρύπες".

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 07 Αύγ 2009 12:41

Δεν λειτουργεί το .htaccess όπου και να το βάλω.

Καμιά άλλη ιδέα;

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

uid και folder access

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 07 Αύγ 2009 12:58

Αν σε ενδιαφέρει να κάνεις μόνο εσύ upload κάνε αυτό που λέει ο ThyClub γιατί ο apache χειρίζεται διαφορετικά ότι έχει να κάνει με ftp (γενικώς).
Αν το upload θα γίνεται απο τον οποιοδήποτε επισκέπτη της σελίδας προτείνω να μιλήσεις με την εταιρεία που σου κάνει το hosting και να αλλάξουν αυτοί το php.ini ή ότι άλλο νομίζουν.

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

uid και folder access

Δημοσίευση από vassilism » 07 Αύγ 2009 13:35

kostaspel έγραψε:Δεν λειτουργεί το .htaccess όπου και να το βάλω.

Καμιά άλλη ιδέα;
Πρέπει να επικοινωνήσεις με τον webhost σου και να του πεις να σου αλλάξει το safe mode = off επίσης καλό είναι αν και το register_globals είναι on να σου το κάνει off.

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 07 Αύγ 2009 15:29

vassilism έγραψε:Πρέπει να επικοινωνήσεις με τον webhost σου και να του πεις να σου αλλάξει το safe mode = off επίσης καλό είναι αν και το register_globals είναι on να σου το κάνει off.
Αν αλλάξει στο server το safe mode, τι κινδύνους διατρέχει μετά το site

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

uid και folder access

Δημοσίευση από fafos » 07 Αύγ 2009 16:03

kostaspel έγραψε:
Αν αλλάξει στο server το safe mode, τι κινδύνους διατρέχει μετά το site
oti kindynous exoun to 95% ton server pou trexoun me safe mode off... an to site tirei tis proypotheseis asfaleias den exei kindyno... mporei o host na sou kanei to safe mode off mono gia ton fakello pou theleis kai o ypoloipos server na leitourgei me safe mode on..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 07 Αύγ 2009 16:22

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας.

Θα επικοινωνήσω με την εταιρία που κάνει το host και ελπίζω να καταφέρω να βγάλω άκρη.

Apostolis_38
Δημοσιεύσεις: 1969
Εγγραφή: 14 Φεβ 2008 16:20
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

uid και folder access

Δημοσίευση από Apostolis_38 » 07 Αύγ 2009 22:48

Εχε υπόψην οτι αν δεν έχουν στήσει "σωστά" τον server τους (δηλαδή αν έχουν ένα php.ini για ΟΛΟ τον server) είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα καθώς για να πάρει τη ρύθμιση (αν υποθέσουμε οτι θα το δεχτούν, γιατί έτσι πιθανότατα θα έρθουν σε αντίθεση με άλλα site που έχουν φτιαχτεί για safe mode = on ή μπορεί να φοβούνται για την ασφάλεια του server) θα πρέπει να γίνει restart ο Apache, οπότε ίσως χρειαστεί να περιμένεις μέχρι την "επόμενη συντήρηση/αναβάθμιση"
Μπορείς αν θές να τους ψήσεις να βάλουν ένα php.ini για το site σου.
Πράγμα που είναι και το πιο σωστό και πιθανότατα θα το έχουν υλοποιήσει με αυτό τον τρόπο. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

uid και folder access

Δημοσίευση από ThyClub » 07 Αύγ 2009 23:01

Απο την άλλη μπορείς να χρησιμοποιήσεις FTP Functions και να αφήσεις τον σέρβερ να κάνει ότι θέλει

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 08 Αύγ 2009 15:05

ThyClub έγραψε:Απο την άλλη μπορείς να χρησιμοποιήσεις FTP Functions και να αφήσεις τον σέρβερ να κάνει ότι θέλει

Βρήκα το script που πρέπει να χρησιμοποιήσω στη διεύθυνση που μου έδωσες, αλλά βγάζει συνέχεια «There was a problem while creating www.domain.gr/images»

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
                     
$ftp_server = "ftp.domain.gr";
$ftp_user = "user";
$ftp_pass = "pass";
$server = "www.domain.gr";

$dir = "$server"."/images";

// set up basic connection
$conn_id = ftp_connect&#40;$ftp_server&#41;;

// login with username and password
$login_result = ftp_login&#40;$conn_id, $ftp_user, $ftp_pass&#41;;

// try to create the directory $dir
if &#40;@ftp_mkdir&#40;$conn_id, 0777, $dir&#41;&#41; &#123;
 echo "successfully created $dir\n";
&#125; else &#123;
 echo "There was a problem while creating $dir\n";
&#125;

// close the connection
ftp_close&#40;$conn_id&#41;;
?> 

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

uid και folder access

Δημοσίευση από ThyClub » 08 Αύγ 2009 17:43

Όταν συνδέεσαι σε κάποιο FTP τις περισσότερες φορές βλέπεις σαν home folder το www/ της σελίδας σου. Άρα το $server = "www.domain.gr"; δεν χρειάζεται..

Δοκίμασε έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
                     
$ftp_server = "ftp.domain.gr";
$ftp_user = "user";
$ftp_pass = "pass";


$dir = "images";

// set up basic connection
$conn_id = ftp_connect&#40;$ftp_server&#41;;

// login with username and password
$login_result = ftp_login&#40;$conn_id, $ftp_user, $ftp_pass&#41;;

// try to create the directory $dir
if &#40;@ftp_mkdir&#40;$conn_id, 0777, $dir&#41;&#41; &#123;
 echo "successfully created $dir\n";
&#125; else &#123;
 echo "There was a problem while creating $dir\n";
&#125;

// close the connection
ftp_close&#40;$conn_id&#41;;
?> 

kostaspel
Δημοσιεύσεις: 86
Εγγραφή: 04 Μαρ 2008 12:38

uid και folder access

Δημοσίευση από kostaspel » 08 Αύγ 2009 18:42

Πάλι τα ίδιο σφάλμα βγάζει!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες