Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Μια περιοχή για το WordPress, αυτή την δημοφιλή δωρεάν πλατφόρμα για blogging

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tempo
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 25 Μάιος 2002 16:41
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από tempo » 04 Αύγ 2009 16:41

καλησπέρα,

δοκιμάζω το Wordpress και διάφορα θέματα...

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα το οποίο μάλλον δημιουργείται απο το plugin "Limit-post". Πιο συγκεκριμένα ο τίτλος ή το κείμενο ενός post εμφανίζει τους πρώτους χαρακτήρες κανονικά ενώ τον τελευταίο χαρακτήρα τον βγάζει συνήθως ως έναν ρόμβο με ένα ερωτηματικό στην μέση.

Μήπως υπάρχει λύση στο πρόβλημα???

ευχαριστώ
http://www.automotonet.com πραγματικές καταναλώσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών όπως διαμορφώνονται απο τους οδηγούς
http://www.ipedia.gr online εγκυκλοπαίδεια με ερωτήσεις και απαντήσεις απο τους επισκέπτες

Άβαταρ μέλους
tempo
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 25 Μάιος 2002 16:41
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από tempo » 08 Αύγ 2009 00:54

κανεις μια απάντηση?

μόνο εγώ έχω αυτό το πρόβλημα???

basilakis έχουμε καμια λύση?
http://www.automotonet.com πραγματικές καταναλώσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών όπως διαμορφώνονται απο τους οδηγούς
http://www.ipedia.gr online εγκυκλοπαίδεια με ερωτήσεις και απαντήσεις απο τους επισκέπτες

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από dimsis » 08 Αύγ 2009 11:38

Αυτό βρωμάει πρόβλημα με τα html entities ή με τίποτε encoding. Για δώσε url με παράδειγμα.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από ThyClub » 08 Αύγ 2009 11:51

Είναι γνωστό πρόβλημα με τα unicode κείμενα.

Μέσα στο plugin εκεί που είναι η function για να κόβει το κείμενο άλλαξε την μ αυτή:

Κώδικας: Επιλογή όλων

function utf8_substr($str,$start)
{
   preg_match_all("/./u", $str, $ar);

   if(func_num_args() >= 3) {
       $end = func_get_arg(2);
       return join("",array_slice($ar[0],$start,$end));
   } else {
       return join("",array_slice($ar[0],$start));
   }
} 
ή ακόμη καλύτερα δοκίμασε αυτό: http://gr.php.net/manual/en/function.mb-substr.php

Άβαταρ μέλους
tempo
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 25 Μάιος 2002 16:41
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από tempo » 08 Αύγ 2009 11:56

φίλε ThyClub
υποθέτω ότι το πρόβλημα δημιουργείται απο το plugin με ονομα limit-post

σου δίνω τον κώδικα php μήπως και βγάλεις άκρη

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
/*
Plugin Name&#58; Limit Posts
Plugin URI&#58; http&#58;//labitacora.net/comunBlog/limit-post.phps
Description&#58; Limits the displayed text length on the index page entries and generates a link to a page to read the full content if its bigger than the selected maximum length.
Usage&#58; the_content_limit&#40;$max_charaters, $more_link&#41;
Version&#58; 1.1
Author&#58; Alfonso S&#225;nchez-Paus D&#237;az y Juli&#225;n Sim&#243;n de Castro
Author URI&#58; http&#58;//labitacora.net/
License&#58; GPL
Download URL&#58; http&#58;//labitacora.net/comunBlog/limit-post.phps
Make&#58;
    In file index.php
    replace the_content&#40;&#41;
    with the_content_limit&#40;1000, "more"&#41;
*/

function the_content_limit&#40;$max_char, $more_link_text = '&#40;more...&#41;', $stripteaser = 0, $more_file = ''&#41; &#123;
    $content = get_the_content&#40;$more_link_text, $stripteaser, $more_file&#41;;
    $content = apply_filters&#40;'the_content', $content&#41;;
    $content = str_replace&#40;'&#93;&#93;>', '&#93;&#93;&gt;', $content&#41;;
    $content = strip_tags&#40;$content&#41;;

   if &#40;strlen&#40;$_GET&#91;'p'&#93;&#41; > 0&#41; &#123;
      echo "<div>";
      echo $content;
      echo "</div>";
   &#125;
   else if &#40;&#40;strlen&#40;$content&#41;>$max_char&#41; && &#40;$espacio = strpos&#40;$content, " ", $max_char &#41;&#41;&#41; &#123;
        $content = substr&#40;$content, 0, $espacio&#41;;
        $content = $content;
        echo "<div>";
        echo $content;
        echo "...";
        echo "</div>";
   &#125;
   else &#123;
      echo "<div>";
      echo $content;
      echo "</div>";
   &#125;
&#125;

?>
http://www.automotonet.com πραγματικές καταναλώσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών όπως διαμορφώνονται απο τους οδηγούς
http://www.ipedia.gr online εγκυκλοπαίδεια με ερωτήσεις και απαντήσεις απο τους επισκέπτες

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από ThyClub » 08 Αύγ 2009 12:18

tempo έγραψε:φίλε ThyClub
υποθέτω ότι το πρόβλημα δημιουργείται απο το plugin με ονομα limit-post

σου δίνω τον κώδικα php μήπως και βγάλεις άκρη

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
/*
Plugin Name&#58; Limit Posts
Plugin URI&#58; http&#58;//labitacora.net/comunBlog/limit-post.phps
Description&#58; Limits the displayed text length on the index page entries and generates a link to a page to read the full content if its bigger than the selected maximum length.
Usage&#58; the_content_limit&#40;$max_charaters, $more_link&#41;
Version&#58; 1.1
Author&#58; Alfonso S&#225;nchez-Paus D&#237;az y Juli&#225;n Sim&#243;n de Castro
Author URI&#58; http&#58;//labitacora.net/
License&#58; GPL
Download URL&#58; http&#58;//labitacora.net/comunBlog/limit-post.phps
Make&#58;
    In file index.php
    replace the_content&#40;&#41;
    with the_content_limit&#40;1000, "more"&#41;
*/

function the_content_limit&#40;$max_char, $more_link_text = '&#40;more...&#41;', $stripteaser = 0, $more_file = ''&#41; &#123;
    $content = get_the_content&#40;$more_link_text, $stripteaser, $more_file&#41;;
    $content = apply_filters&#40;'the_content', $content&#41;;
    $content = str_replace&#40;'&#93;&#93;>', '&#93;&#93;&gt;', $content&#41;;
    $content = strip_tags&#40;$content&#41;;

   if &#40;strlen&#40;$_GET&#91;'p'&#93;&#41; > 0&#41; &#123;
      echo "<div>";
      echo $content;
      echo "</div>";
   &#125;
   else if &#40;&#40;strlen&#40;$content&#41;>$max_char&#41; && &#40;$espacio = strpos&#40;$content, " ", $max_char &#41;&#41;&#41; &#123;
        $content = substr&#40;$content, 0, $espacio&#41;;
        $content = $content;
        echo "<div>";
        echo $content;
        echo "...";
        echo "</div>";
   &#125;
   else &#123;
      echo "<div>";
      echo $content;
      echo "</div>";
   &#125;
&#125;

?>
Εκεί που λέει :

Κώδικας: Επιλογή όλων

 $content = substr&#40;$content, 0, $espacio&#41;;
κάντο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$content = mb_substr  &#40; $content  , 0  ,$espacio, $encoding &#41;;
Όπου encoding βάζεις το encoding του κειμένου σου δλδ utf8

Άβαταρ μέλους
tempo
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 25 Μάιος 2002 16:41
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από tempo » 08 Αύγ 2009 12:27

τώρα εξαφανίστηκε το κείμενο απο τα άρθρα και μου βγάζει μήνυμα

Warning: mb_substr() [function.mb-substr]: Unknown encoding ""


ώπα λάθος: έβαλα στην θέση του $encoding το utf8 και δεν έχω μήνυμα λάθους.

άλλα δυστυχώς βγάζει ακόμη τους περίεργους χαρακτήρες....
http://www.automotonet.com πραγματικές καταναλώσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών όπως διαμορφώνονται απο τους οδηγούς
http://www.ipedia.gr online εγκυκλοπαίδεια με ερωτήσεις και απαντήσεις απο τους επισκέπτες

Άβαταρ μέλους
tempo
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 25 Μάιος 2002 16:41
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από tempo » 08 Αύγ 2009 12:35

βλέπω όμως ότι το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στον τίτλο και όχι στο κυρίως άρθρο του post
http://www.automotonet.com πραγματικές καταναλώσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών όπως διαμορφώνονται απο τους οδηγούς
http://www.ipedia.gr online εγκυκλοπαίδεια με ερωτήσεις και απαντήσεις απο τους επισκέπτες

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από ThyClub » 08 Αύγ 2009 12:37

Δείξε την σελίδα να δούμε που είναι το λάθος

Άβαταρ μέλους
tempo
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 25 Μάιος 2002 16:41
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από tempo » 08 Αύγ 2009 12:41

δυστυχώς την δουλεύω τοπικά (localhost)....

θα ανεβάσω μια σε ένα πρόχειρο domain που έχω και θα ενημερώσω....

ευχαριστώ πολύ πάντως
http://www.automotonet.com πραγματικές καταναλώσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών όπως διαμορφώνονται απο τους οδηγούς
http://www.ipedia.gr online εγκυκλοπαίδεια με ερωτήσεις και απαντήσεις απο τους επισκέπτες

Άβαταρ μέλους
Aelitis
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 06 Μάιος 2008 13:38
Τοποθεσία: Λάρισα-Πάτρα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από Aelitis » 11 Οκτ 2009 23:35

Ας γράψω και γω τον πόνο μου.

Έχω στήσει τοπικά το Wordpress, για να φτιάξω ένα ελληνικό site. Ωστόσο, αφού έφαγα δύο μέρες στη διαμόρφωση του template, σήμερα συνέβη το εξής κουλό, να γράφω ελληνικά (είτε σε post, είτε σε όνομα κατηγορίας, είτε σε περιγραφή συνδέσμου) και πατώντας submit να μη δημοσιεύει αυτό που έγραψα. Ούτε error βγάζει, ούτε χαρακτήρες στη θέση των ελληνικών, δε δημιουργεί καν το post-κατηγορία-σύνδεσμο.
Δοκίμασα να εγκαταστήσω την ελληνική γλώσσα αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8575
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από Basilakis » 12 Οκτ 2009 01:28

Aelitis εγώ λέω πως παίζωντας με το Template, κάπου έχεις πρόβλημα με την worpdress loopa ;)

Άβαταρ μέλους
Aelitis
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 06 Μάιος 2008 13:38
Τοποθεσία: Λάρισα-Πάτρα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από Aelitis » 12 Οκτ 2009 01:38

Φίλε Basilakis το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω τιμές στα χρώματα του template (συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το atahualpa για δοκιμή). Από κει και πέρα δεν άλλαξα τίποτα. Τώρα που το λες, θα δοκιμάσω να χρησιμοποιήσω ένα default χωρίς να το πειράξω για να δω αν θα κάνει τα ίδια.

Άβαταρ μέλους
Aelitis
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 06 Μάιος 2008 13:38
Τοποθεσία: Λάρισα-Πάτρα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από Aelitis » 12 Οκτ 2009 21:39

Τίποτα δεν άλλαξε, απενεργοποίησα και διέγραψα τα όποια plug-ins, ενεργοποίησα το default θέμα αλλά τζίφος.

Καμιά άλλη ιδέα;

Άβαταρ μέλους
Aelitis
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: 06 Μάιος 2008 13:38
Τοποθεσία: Λάρισα-Πάτρα
Επικοινωνία:

Πρόβλημα με την εμφάνιση Ελληνικών χαρακτήρων

Δημοσίευση από Aelitis » 13 Οκτ 2009 22:56

Έσβησα όλα τα αρχεία και τη βάση και τα έφτιαξα από την αρχή.
Άλλαξα στο config το charset σε greek καθώς και το collation se greek_general_ci, αφού είχα κάνει το ίδιο και κατά τη δημιουργία της νέας βάσης.

Δεν πείραξα τίποτε αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “WordPress γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης