Συγκριση 2 πινακων διαφορετκου μεγεθους

Συζητήσεις για τις γλώσσες του dot Net και για του Visual Studio της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Συγκριση 2 πινακων διαφορετκου μεγεθους

Δημοσίευση από dikere » 28 Ιούλ 2009 00:55

Προσπαθω να κανω ενα προγραμματακι σε VB 2008 και εχω φαει ενα κολημα και δεν μπορω να ξεκολησω......

εχω ενα πινακα string(control array) που σε καθε θεση του εχει απο ενα γραμμα της αγγλικης αλφαβητα
pinaka(0)="A", pinaka(1)="B" και παει λεγοντασ.....

μετα παιρνω μια εισοδο πχ "ΑRIS" και θελω τα αντιστοιχα γραμματα που εχει η λεξη να απενεργοποιουντε απο τον πινακα της αλφαβητας, που στην περιπτωση μου ειναι labels....

κατω ειναι ο κωδικας οπου με πεταει μηνυμα λαθουσ

Κώδικας: Επιλογή όλων


        For i = 0 To label_aphabet.Length - 1

            For j = 0 To word.Text.Length - 1

                If label_alphabet(i).Text = word.Text.Chars(j) Then

                   label_alphabet(i).Enabled = False

                End If

            Next j

        Next i

** Το μηνυμα λαθους λεει:

Use the New keyword to create the instance.
hasta la victoria siempre

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Συγκριση 2 πινακων διαφορετκου μεγεθους

Δημοσίευση από virxen75 » 28 Ιούλ 2009 02:19

το πρώτο λάθος που εντοπίζω με μια ματιά είναι το

For i = 0 To label_aphabet.Length - 1
πρέπει να είναι alphabet

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Συγκριση 2 πινακων διαφορετκου μεγεθους

Δημοσίευση από dikere » 28 Ιούλ 2009 02:55

το label_alphabet ειναι το control array που εχει ολα τα label της φορμασ που το καθε label εχει και απο ενα γραμμα....δλδ

label_alphabet(0)=label1 ----> text="A"
label_alphabet(1)=label2 ----> text="B"
..........
label_alphabet(25)=label26 --> text="Z"


μετα εχοντας μια λεξη πχ "ΑRIS" θελω να παιρνει τα chars(j) δλδ leksi.text.chars(j)

να τα συγκρινει με το control array, label_alphabet to καθε text του και αφου τα βρει μετα θα τα κανω label_alphabet(i).enable=false .

καταλαβες.....ο ενας πινακασ label_alphabet εχει μεγεθος 26 ενω το string 4, και την επομενη φορα μπορει το string παρει αλλο αλφαριθμητικο με διαφορετικο μεγεθος,πχ "Thessaloniki"


**Αν δεν εγινα κατανοητος πεσ.
*virxen75 δοκιμασα αυτο που με ειπεσ, δεν με αφηνει να το τρεξω
hasta la victoria siempre

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Συγκριση 2 πινακων διαφορετκου μεγεθους

Δημοσίευση από virxen75 » 28 Ιούλ 2009 12:32

αν κατάλαβα καλά τι θέλεις να κάνεις

η προσέγγιση σου δεν είναι και η καλύτερη δυνατή
θέλεις κάτι πιο "έξυπνο"

δες αυτό
τα labels δημιουργούνται όλα δυναμικά

-βάζεις την λέξη που θες να τσεκάρεις

-πατάς έναρξη>
σου μετατρέπει αυτόματα την λέξη σε κεφαλαία
βρίσκει τα γράμματα και κάνει τα αντίστοιχα labels Disabled

-πατάς reset και κάνει όλα τα labels enabled true
Συνημμένα
dikere1.zip
(67.55 KiB) Μεταφορτώθηκε 339 φορές

Άβαταρ μέλους
dikere
Δημοσιεύσεις: 158
Εγγραφή: 18 Ιουν 2006 23:46
Τοποθεσία: Τhessaloniki,Serres kai sta Sinnefa
Επικοινωνία:

Συγκριση 2 πινακων διαφορετκου μεγεθους

Δημοσίευση από dikere » 28 Ιούλ 2009 13:42

καλα φιλε....thanks ρε συυυυ...... :D
ακριβως αυτο εννοουσα.....

ενταξει τα εφαρμοσα πανω στο δικο μου προγραμμα τα ascii text και μετα τους ελεγχους οπως εδειχνες και δουλευει ρολοι.

Thanks ξανα!!!!
hasta la victoria siempre

Απάντηση

Επιστροφή στο “dot Net και Visual Studio”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης