Κλειδώματα στα JFRAMES

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Κλειδώματα στα JFRAMES

Δημοσίευση από mazoulini » 22 Ιούλ 2009 18:55

Φίλε κρητικιέ! :D
Έχω ενα JFrame και μόλις πατήσω ένα κουμπάκι εμφανίζεται άλλο ένα JFrame...
Πώς γίνεται να κλειδώσω το απο κάτω; δηλαδή να μην πατιέτε τίποτα όσο είναι ανοιχτό το δεύτερο JFrame..! ?
Επίσης υπάρχει κώδικας για αυτόματη συμπλήρωση του DSN για μια βάση δεδομένων;

Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Κλειδώματα στα JFRAMES

Δημοσίευση από virxen75 » 23 Ιούλ 2009 01:20

μπορείς να το κάνεις με την χρήση JDialog αντι JFrame

Κώδικας: Επιλογή όλων

import javax.swing.*;
import java.awt.*;
import java.awt.event.*;
public class Test1 extends JFrame {
	private JDialog dlg1;
    public Test1() {
   JButton jb1 = new JButton("new frame");
   JPanel p1=new JPanel();
          p1.add(jb1);
   setDefaultCloseOperation( JFrame.EXIT_ON_CLOSE );
   add(p1);
   jb1.addActionListener(new ActionListener() {
       public void actionPerformed(ActionEvent ae) {
       	dlg1=new JDialog();
       	dlg1.setDefaultCloseOperation(DISPOSE_ON_CLOSE);
       	   JButton jb2 = new JButton("press me to close");
       	   jb2.addActionListener(new ActionListener() {
       public void actionPerformed(ActionEvent ae) {
       	dlg1.dispose();
       }});
       
          JPanel p1=new JPanel();
          p1.add(jb2);
          dlg1.add(p1);
                 	dlg1.setModal(true);
                 	dlg1.setSize(300,150);
       	            dlg1.setVisible(true);
       	
       }
   });
   setSize(600,300);
   show();
    }
    public static void main( String args[] ) { new Test1(); }
} 

κι αν επιμένεις με jframe και τα 2 τότε

Κώδικας: Επιλογή όλων

import javax.swing.*;
import java.awt.*;
import java.awt.event.*;
public class Test2 extends JFrame {
	private JFrame dlg1;
    public Test2() {
   JButton jb1 = new JButton("new frame");
   JPanel p1=new JPanel();
          p1.add(jb1);
   setDefaultCloseOperation( JFrame.EXIT_ON_CLOSE );
   add(p1);
   jb1.addActionListener(new ActionListener() {
       public void actionPerformed(ActionEvent ae) {
       	dlg1=new JFrame("new frame!!!");
       	dlg1.setDefaultCloseOperation(DISPOSE_ON_CLOSE);
       	dlg1.addWindowListener(new WindowAdapter() {
            public void windowClosing(WindowEvent ev) {
                setEnabled(true);
       	        dlg1.dispose();
            }
        });
       	   JButton jb2 = new JButton("press me to close");
       	   jb2.addActionListener(new ActionListener() {
       public void actionPerformed(ActionEvent ae) {
       	setEnabled(true);
       	dlg1.dispose();
       }});
       
          JPanel p1=new JPanel();
          p1.add(jb2);
          dlg1.add(p1);
                 	setEnabled(false);
                 	dlg1.setSize(300,150);
       	            dlg1.setVisible(true);
       	
       }
   });
   setSize(600,300);
   show();
    }
    public static void main( String args[] ) { new Test2(); }
} 

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Κλειδώματα στα JFRAMES

Δημοσίευση από virxen75 » 23 Ιούλ 2009 01:25

Επίσης υπάρχει κώδικας για αυτόματη συμπλήρωση του DSN για μια βάση δεδομένων;
πιο αναλυτικά τι θέλεις να κάνεις?

mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Κλειδώματα στα JFRAMES

Δημοσίευση από mazoulini » 23 Ιούλ 2009 11:54

Ευχαριστώ για τα παραπάνω..!
Έχω μια βάση δεδομένων σε Access με την οποία μιλάει η εφαρμογή στη JAVA... Όμως για να μιλήσουν πρέπει να πάω πρώτα στο DSN του υπολογιστή και να το δηλώσω-αντιστοιχήσω. Υπάρχει τρόπος να γίνετε με τον κώδικα κάτι τέτοιο;
Ευχαριστώ Πολύ πολύ!

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Κλειδώματα στα JFRAMES

Δημοσίευση από virxen75 » 24 Ιούλ 2009 01:13

φυσικά και υπάρχει

αποσυμπίεσε το αρχείο που στέλνω και
βάλε την database1.mdb στο c:\
και τρέξε τον κώδικα.
Συνημμένα
jdbc1.zip
(7.7 KiB) Μεταφορτώθηκε 352 φορές

mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Κλειδώματα στα JFRAMES

Δημοσίευση από mazoulini » 24 Ιούλ 2009 12:21

Τί άλλο να πώ...Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες