javascript και video

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
risch72004
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 26 Σεπ 2008 15:26

javascript και video

Δημοσίευση από risch72004 » 08 Ιούλ 2009 20:12

Γεια σας, δυσκολέυομαι να φτιάξω ενα κώδικα όπου θα κάνει τα εκσείς: σε μια σελίδα με πολλά links όλα τα links θα σε πηγαίνουν στην ίδια σελίδα αλλα το κάθε link θα φορτώνη στη σελίδα αυτή διαφορετικό video απο τα υπόλοιπα... τα video θα φορτώνονται σε ενα εκσωτερικό swf:

Κώδικας: Επιλογή όλων

	<object id="player" classid="clsid&#58;D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" name="player" width="328" height="200">
		<param name="movie" value="player-viral.swf" />
		<param name="allowfullscreen" value="true" />
		<param name="allowscriptaccess" value="always" />
		<param name="flashvars" value="file=video.flv" />
		<object type="application/x-shockwave-flash" data="player-viral.swf" width="328" height="200">
			<param name="movie" value="player-viral.swf" />
			<param name="allowfullscreen" value="true" />
			<param name="allowscriptaccess" value="always" />
			<param name="flashvars" value="file=" />
			<p><a href="http&#58;//get.adobe.com/flashplayer">Get Flash</a> to see this player.</p>
		</object>
	</object>
παρακαλώ αν μπορή κάπιος ας βοηθήσει...
Ω ξείν', αγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.

Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

javascript και video

Δημοσίευση από geoki » 26 Ιούλ 2009 03:37

Μάλλον θέλεις να κάνεις κατι παρόμοιο μ αυτό που ένανα παλιότερα σε ένα site
http://www.diskosvarna.gr/videos.asp

Το σκεπτικό είναι το εξής :
1. Ονομάζεις τα αρχεία σου ως εξής video1.flv , video2.flv klp
2. Τα links θα είναι του τύπου
moovies.asp?ord=1
moovies.asp?ord=2 κλπ

3. αναθέτης το ord σε μια μεταβλητή
ord = Request("ord")

4. O κώδικα του flash θα είναι καπως έτσι

Κώδικας: Επιλογή όλων

  <object id="player" classid="clsid&#58;D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" name="player" width="328" height="200"> 
      <param name="movie" value="player-viral.swf" /> 
      <param name="allowfullscreen" value="true" /> 
      <param name="allowscriptaccess" value="always" /> 
      <param name="flashvars" value="file=video<%=ord%>.flv" /> 
      <object type="application/x-shockwave-flash" data="player-viral.swf" width="328" height="200"> 
         <param name="movie" value="player-viral.swf" /> 
         <param name="allowfullscreen" value="true" /> 
         <param name="allowscriptaccess" value="always" /> 
         <param name="flashvars" value="file=" /> 
         <p><a href="http&#58;//get.adobe.com/flashplayer">Get Flash</a> to see this player.</p> 
      </object> 
   </object> 
Η λύση που σου δίνω είναι me asp . Με την ίδια φιλοσοφία μπορείς να το φτιάξεις και σε κάποια άλλη γλώσσα.

risch72004
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 26 Σεπ 2008 15:26

javascript και video

Δημοσίευση από risch72004 » 26 Ιούλ 2009 20:59

βασικά αυτο που θέλω να φτιάκσω ειναι κατι σαν και αυτο: http://www.narutoget.com/
το 2. και το 3. δεν καταλαιβενω τι κανουν... το ord τι ειναι? με javascript και html θελω να το φτιακσω, απο asp δεν ξερω...
Ω ξείν', αγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.

Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

javascript και video

Δημοσίευση από geoki » 26 Ιούλ 2009 22:29

Το ord είναι μια μεταβλητή.
Μπορείς να βάλεις οτι θέλεις δεν έχει σημασία.

Αυτό που θέλεις είναι κάνοντας κλικ στο link να στέλνεις την πληροφορία που πρέπει προς τον κώδικα του flash για να παίξει το σωστό video.

Στη δική μου περίπτωση αυτό που στέλνω είναι ένας αριθμός.
πχ
moovies.asp?ord=1
moovies.asp?ord=2

και μετά εφόσον έχω αναθέσει την μεταβλητή ord να κρατάει τον αριθμό , αρα και στον flash κώδικα όπου υπάρχει η μεταβλητή ord ,θα αντικατασταθεί με τον αριθμό που περιείχε το link.

αρα αν έκανες κλικ στο link moovies.asp?ord=5

ο flash κώδικας θα γίνει
απο
file=video<%=ord%>.flv
σε
file=video5.flv


σαν αποτέλεσμα θα σου παίξει το video5.flv

Είμαι σίγουρος πως γίνετε και με java.
Aς μας πεί κάποιος που ξέρει.

Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

javascript και video

Δημοσίευση από geoki » 27 Ιούλ 2009 15:39

Οκ σου το έκανα με javascript

Δες ένα demo Εδώ

Κατέβασε το demo απο εδώ για να δεις πως λειτουργεί.

risch72004
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: 26 Σεπ 2008 15:26

javascript και video

Δημοσίευση από risch72004 » 27 Ιούλ 2009 22:22

το script που εφτιακσες ειναι πολυ καλο, θελω ομως να ανιγει το video σε μια συγεκριμενη σελιδα πχ watch.html η οποια θα ειναι διαφορετικη απο τη σελιδα που θα περιεχει τα links... γινεται αυτο?
Ω ξείν', αγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.

Άβαταρ μέλους
geoki
Δημοσιεύσεις: 309
Εγγραφή: 07 Ιαν 2002 01:00
Τοποθεσία: Giannitsa

javascript και video

Δημοσίευση από geoki » 31 Ιούλ 2009 21:24

βέβαια

κανε τα links

watch.html?ord=1
watch.html?ord=2

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες