html στην php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

html στην php

Δημοσίευση από unknown25 » 30 Ιουν 2009 19:07

Γειά σας παιδιά. Έχω μια απορρία. Πώς μπορώ σε εναν κώδικα php να βάλω κώδικα της html (και όχι το αντίθετο γιατί στο γοογλε που αναζητάω μου βγάζει το αντίθετο); Π.χ. έχω τον κώδικα
<?php
$pass = $_GET['pass']
if ($pass == "1234") {
echo "EDW 8ELW NA EMFANIZETAI MIA FORMA HTML";
}
else {
echo "la8os pass";
}
?>
Προσπάθησα να βάλω τον κώδικα της html se \ αλλά και πάλι μου παρουσιάζει προβλήματα

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

html στην php

Δημοσίευση από dva_dev » 30 Ιουν 2009 19:16

<?php
//Εδώ μπαίνει php κώδικας
?>
<!--Εδώ μπαίνει html κώδικας-->
<?php
//Εδώ ξαναμπαίνει php κώδικας
?>
<!--Εδώ ξαναμπαίνει html κώδικας-->


Με απλά λόγια
βάζεις html οπουδήποτε αρκεί να είναι έξω από <?php ... ?>

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

html στην php

Δημοσίευση από unknown25 » 30 Ιουν 2009 19:25

dva_dev έγραψε:<?php
//Εδώ μπαίνει php κώδικας
?>
<!--Εδώ μπαίνει html κώδικας-->
<?php
//Εδώ ξαναμπαίνει php κώδικας
?>
<!--Εδώ ξαναμπαίνει html κώδικας-->


Με απλά λόγια
βάζεις html οπουδήποτε αρκεί να είναι έξω από <?php ... ?>
Θα εφαρμοστεί όμως η συνθήκη if αν κλείσω την περιοχή της php?

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

html στην php

Δημοσίευση από dva_dev » 30 Ιουν 2009 19:28

Γιατί ρωτάς και δεν δοκιμάζεις?

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

html στην php

Δημοσίευση από unknown25 » 30 Ιουν 2009 19:48

καλά θα δοκιμάσω

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

html στην php

Δημοσίευση από unknown25 » 30 Ιουν 2009 20:30

οκ δουλεύει ευαριστώ πολύ! :D

forme
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 21 Μαρ 2009 14:32

html στην php

Δημοσίευση από forme » 04 Ιούλ 2009 02:16

unknown25 έγραψε:
dva_dev έγραψε:<?php
//Εδώ μπαίνει php κώδικας
?>
<!--Εδώ μπαίνει html κώδικας-->
<?php
//Εδώ ξαναμπαίνει php κώδικας
?>
<!--Εδώ ξαναμπαίνει html κώδικας-->


Με απλά λόγια
βάζεις html οπουδήποτε αρκεί να είναι έξω από <?php ... ?>
Θα εφαρμοστεί όμως η συνθήκη if αν κλείσω την περιοχή της php?
Το πιο σημαντικο στην php ειναι η εντολη echo '';

οτι βάλεις μέσα στα '' θα στο επιστρέψει σαν html παραγοντας δυναμικα σελίδες!!

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

html στην php

Δημοσίευση από korgr » 04 Ιούλ 2009 09:42

Αποφευγετε την χρηση html κωδικα μεσα σε echo αν χρησιμοποιειτε WYSIWYG editors (οπως το dreamweaver πχ) και θελετε να συνεχισετε να βλεπετε την σελιδα σας σε design view.

Παραδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
if&#40;condition&#41;&#123;
echo&#40;'<img src="image.jpg" />'&#41;;
&#125;
?>
στο παραδειγμα αυτο η εικονα δεν θα φανει ποτε σε design view.
Αν γινει ομως:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
if&#40;condition&#41;&#123;
?>
<img src="image.jpg" />
<?
&#125;
?>
θα συνεχισουμε να βλεπουμε μια χαρα την εικονα στον editor.
Φυσικα στην εκτελεση εχουμε το ιδιο αποτελεσμα στον browser...

Άβαταρ μέλους
paink1ller
Δημοσιεύσεις: 865
Εγγραφή: 21 Ιαν 2008 19:51

html στην php

Δημοσίευση από paink1ller » 04 Ιούλ 2009 13:13

Ωω ! Πολυ καλο αυτο το κολπακι korg. Δεν το ηξερα, thanks !
Ηobby: Shooting photons

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

html στην php

Δημοσίευση από unknown25 » 04 Ιούλ 2009 13:23

korgr έγραψε:Αποφευγετε την χρηση html κωδικα μεσα σε echo αν χρησιμοποιειτε WYSIWYG editors (οπως το dreamweaver πχ) και θελετε να συνεχισετε να βλεπετε την σελιδα σας σε design view.

Παραδειγμα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
if&#40;condition&#41;&#123;
echo&#40;'<img src="image.jpg" />'&#41;;
&#125;
?>
στο παραδειγμα αυτο η εικονα δεν θα φανει ποτε σε design view.
Αν γινει ομως:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
if&#40;condition&#41;&#123;
?>
<img src="image.jpg" />
<?
&#125;
?>
θα συνεχισουμε να βλεπουμε μια χαρα την εικονα στον editor.
Φυσικα στην εκτελεση εχουμε το ιδιο αποτελεσμα στον browser...
έτσι το έκανα :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες