help me radio kai php

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
NDH
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: 03 Φεβ 2009 13:56
Επικοινωνία:

help me radio kai php

Δημοσίευση από NDH » 14 Ιουν 2009 01:40

Παιδια θα ηθελα βοηθια . Εχω μια φορμα και 2 radio buttons και θα ηθελα οταν επιλεγω το 1 να με βαζει σε μια α) βαση δεδομενων ή αν παταω το αλλο να με βαζει σε μια β)
πως?? εκανα κατι αλλα με πεδεψε πολυ και .. τι να πω.
Ευχαριστω !!

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

help me radio kai php

Δημοσίευση από vassilism » 15 Ιουν 2009 19:10

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php 
if&#40;$_POST&#91;submit&#93;&#41; &#123;

if&#40;$_POST&#91;vasia&#93;&#41; &#123;
mysql_connect&#40;"localhost","user","pass"&#41; or die&#40;"Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στη Βάση Δεδομένων Α"&#41;; 
mysql_select_db&#40;"vasia"&#41; or die&#40;"Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στη Βάση Δεδομένων Α"&#41;;
echo 'Συνδεθήκατε στη Βάση Δεδομένων Α';
&#125;
else if&#40;$_POST&#91;vasib&#93;&#41; &#123;
mysql_connect&#40;"localhost","user","pass"&#41; or die&#40;"Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στη Βάση Δεδομένων Β"&#41;; 
mysql_select_db&#40;"vasib"&#41; or die&#40;"Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στη Βάση Δεδομένων Β"&#41;;
echo 'Συνδεθήκατε στη Βάση Δεδομένων Β';
&#125;

&#125;
?>
<html>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<Head>
</Head>
<body>

            <form method="post" action="">
              <table width="418" align="center" cellpadding="2" cellspacing="0">
                <tr>
                  <td width="121">                 
                    <input type="radio" name="vasia" id="vasia" value="a">
              
                  Βάση Α</td>
                  <td width="287">               
                    <input type="radio" name="vasib" id="vasib" value="b">
                
                  Βάση Β</td>
                </tr>
                <tr>
                  <td height="43" colspan="2">
                  
                      <input name="submit" type="submit" id="submit"value="Επιλογή Βάσης Δεδομένων"/></td>
                </tr>
              </table>
</form>
</body> 
</html>

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

help me radio kai php

Δημοσίευση από mariosal » 15 Ιουν 2009 21:20

Πάρε και ένα valid :P

Κώδικας: Επιλογή όλων

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
<?php 
if &#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41;
	if &#40;$_POST&#91;'baseA'&#93;&#41; &#123;
		mysql_connect&#40;'localhost', 'database_username', 'database_password'&#41; or die&#40;'<p>'.mysql_error&#40;&#41;.'</p></body></html>'&#41;;
		mysql_select_db&#40;'database_name'&#41; or die&#40;'<p>'.mysql_error&#40;&#41;.'</p></body></html>'&#41;;
		echo&#40;'<p>Συνδεθήκατε στη βάση δεδομένων Α</p>'&#41;;
	&#125;
	elseif&#40;$_POST&#91;'baseB'&#93;&#41; &#123;
		mysql_connect&#40;'localhost', 'database_username', 'database_password'&#41; or die&#40;'<p>'.mysql_error&#40;&#41;.'</p></body></html>'&#41;;
		mysql_select_db&#40;'database_name'&#41; or die&#40;'<p>'.mysql_error&#40;&#41;.'</p></body></html>'&#41;;
		echo&#40;'<p>Συνδεθήκατε στη βάση δεδομένων Α</p>'&#41;;
	&#125;
else
	echo&#40;'<p>Πρέπει να επιλέξετε μία βάση</p>'&#41;;
?>
<form action="<?=$_SERVER&#91;'PHP_SELF'&#93;?>" method="post">
<p>
Βάση Α&#58; <input name="baseA" value="A" type="radio" />
Βάση Β&#58; <input name="baseB" value="Β" type="radio" />
<input name="submit" type="submit" value="Επιλογή Βάσης Δεδομένων" />
</p>
</form>
</body>
</html>

NDH
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: 03 Φεβ 2009 13:56
Επικοινωνία:

help me radio kai php

Δημοσίευση από NDH » 16 Ιουν 2009 13:41

Ευχαριστω παρα πολυ θα τα δοκιμασω! Αλλα μηπος πρεπει τα ναμε των radio να ειναι ιδια επιδη δεν πρεπει να επιλεγοντε και τα δυο, γιατι αν επιλεξουμε το ενα και υστερα αλλαξουμε γνωμη δεν θα αλλαξει η επιλογη επιδη εχουν αλλο ονομα οκ θα πιραματιστω παντος .
Αααα και κατι τελευτεο αν αλλαζουμε table αντι για database πως παει?

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

help me radio kai php

Δημοσίευση από mariosal » 16 Ιουν 2009 14:06

Η PHP σου προσφέρει σύνδεση στη βάση. Δεν υπάρχει σύνδεση σε κάποιο table της MySQL, αλλά σε όλα. Από εκεί και πέρα ανάλογα τι θες να κάνεις

NDH
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: 03 Φεβ 2009 13:56
Επικοινωνία:

help me radio kai php

Δημοσίευση από NDH » 16 Ιουν 2009 14:16

Εχω μια συνδεση με mysql με include αλλα θελω να αλλαζει table.

Εγω εκανα το εξης αλλα τιποτα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'sublogin'&#93;&#41;&#41;&#123;
if&#40;$_POST&#91;'option'&#93;&#41;&#123;
$q = "select password from ονομα πινακα";
&#125;
if&#40;$_POST&#91;'option1'&#93;&#41;&#123;
$q = "select password from ονομα πινακα 2 ";
&#125;
&#125;





<form action="" method="post">
<input type=radio name="option" value="table1">
<input type=radio name="option1" value="table2">
<input type="submit" name="sublogin" value="Εισαγωγή"></td></tr>
</form>

mariosal
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1473
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2007 23:55

help me radio kai php

Δημοσίευση από mariosal » 16 Ιουν 2009 14:36

Αυτό δεν είναι σύνδεση στο table :) Παίρνει τα δεδομένα του table.

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

help me radio kai php

Δημοσίευση από ThyClub » 16 Ιουν 2009 14:38

NDH έγραψε:Εχω μια συνδεση με mysql με include αλλα θελω να αλλαζει table.

Εγω εκανα το εξης αλλα τιποτα.

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'sublogin'&#93;&#41;&#41;&#123;
if&#40;$_POST&#91;'option'&#93;&#41;&#123;
$q = "select password from ονομα πινακα";
&#125;
if&#40;$_POST&#91;'option1'&#93;&#41;&#123;
$q = "select password from ονομα πινακα 2 ";
&#125;
&#125;




<form action="" method="post">
<input type=radio name="option" value="table1">
<input type=radio name="option1" value="table2">
<input type="submit" name="sublogin" value="Εισαγωγή"></td></tr>
</form>
Δώσε μου τα ονόματα των πινάκων

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

help me radio kai php

Δημοσίευση από vassilism » 16 Ιουν 2009 14:41

Οπότε δεν θέλεις να κάνεις σύνδεση σε διαφορετικές βάσεις δεδομένων.
Εσύ θέλεις να τραβάς δεδομένα από διαφορετικούς πίνακες αν κατάλαβα καλά.

Σωστά το έχεις κάνει αλλά χρειάζεται να εμφανίσεις και τα δεδομένα σου.

NDH
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: 03 Φεβ 2009 13:56
Επικοινωνία:

help me radio kai php

Δημοσίευση από NDH » 16 Ιουν 2009 14:42

Αυτο που θελω ειναι να επιλεγει ο χρηστης αναμεσα σε δυο πραγματα οπου ειναι σε δυο tables.

ονομα πινακων
user kai user2

NDH
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: 03 Φεβ 2009 13:56
Επικοινωνία:

help me radio kai php

Δημοσίευση από NDH » 16 Ιουν 2009 14:46

Τα δεδομενα μ τα περνω μετα αλλα δεν βγαζει τιποτα. ολο λεει οτι δεν υπαρχουν στην βαση ή κατι αλλο

Ενα login ειναι να δειτε

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?

/**
 * Checks whether or not the given username is in the
 * database, if so it checks if the given password is
 * the same password in the database for that user.
 * If the user doesn't exist or if the passwords don't
 * match up, it returns an error code &#40;1 or 2&#41;. 
 * On success it returns 0.
 */



function confirmUser&#40;$username, $password&#41;&#123;
   global $conn;
   /* Add slashes if necessary &#40;for query&#41; */
   if&#40;!get_magic_quotes_gpc&#40;&#41;&#41; &#123;
        $username = addslashes&#40;$username&#41;;
   &#125;

$q1 = "select password from users where username = '$username'";
$q2 = "select password from users2 where username = '$username'";

if&#40;$_POST&#91;'option1'&#93;&#41;&#123;
$q = $q1;
&#125;
if&#40;$_POST&#91;'option'&#93;&#41;&#123;
$q = $q2;
&#125;

   /* Verify that $user is in database */

   $result = mysql_query&#40;$q,$conn&#41;;
   if&#40;!$result || &#40;mysql_numrows&#40;$result&#41; < 1&#41;&#41;&#123;
      return 1; //Indicates username failure
   &#125;



   /* Retrieve password from result, strip slashes */
   $dbarray = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;;
   $dbarray&#91;'password'&#93;  = stripslashes&#40;$dbarray&#91;'password'&#93;&#41;;
   $password = stripslashes&#40;$password&#41;;

   /* Validate that password is correct */
   if&#40;$password == $dbarray&#91;'password'&#93;&#41;&#123;
      return 0; //Success! Username and password confirmed
   &#125;
   else&#123;
      return 2; //Indicates password failure
   &#125;
&#125;

/**
 * checkLogin - Checks if the user has already previously
 * logged in, and a session with the user has already been
 * established. Also checks to see if user has been remembered.
 * If so, the database is queried to make sure of the user's 
 * authenticity. Returns true if the user has logged in.
 */
function checkLogin&#40;&#41;&#123;
   /* Check if user has been remembered */
   if&#40;isset&#40;$_COOKIE&#91;'cookname'&#93;&#41; && isset&#40;$_COOKIE&#91;'cookpass'&#93;&#41;&#41;&#123;
      $_SESSION&#91;'username'&#93; = $_COOKIE&#91;'cookname'&#93;;
      $_SESSION&#91;'password'&#93; = $_COOKIE&#91;'cookpass'&#93;;
   &#125;

   /* Username and password have been set */
   if&#40;isset&#40;$_SESSION&#91;'username'&#93;&#41; && isset&#40;$_SESSION&#91;'password'&#93;&#41;&#41;&#123;
      /* Confirm that username and password are valid */
      if&#40;confirmUser&#40;$_SESSION&#91;'username'&#93;, $_SESSION&#91;'password'&#93;&#41; != 0&#41;&#123;
         /* Variables are incorrect, user not logged in */
         unset&#40;$_SESSION&#91;'username'&#93;&#41;;
         unset&#40;$_SESSION&#91;'password'&#93;&#41;;
         return false;
      &#125;
      return true;
   &#125;
   /* User not logged in */
   else&#123;
      return false;
   &#125;
&#125;

/**
 * Determines whether or not to display the login
 * form or to show the user that he is logged in
 * based on if the session variables are set.
 */
function displayLogin&#40;&#41;&#123;
   global $logged_in;
   if&#40;$logged_in&#41;&#123;
      echo "<h1>Logged In!</h1>";
      echo "Welcome <b>$_SESSION&#91;username&#93;</b>, you are logged in. <a href=\"logout.php\">Logout</a>";
   &#125;
   else&#123;
?>

<h3>Εισαγωγή</h3>

<form action="" method="post">
<table align="left" border="0" cellspacing="0" cellpadding="3">
<tr><td>Όνομα χρήστη&#58;</td><td><input type="text" name="user" maxlength="30"></td></tr>
<tr><td>Κωδικός&#58;</td><td><input type="password" name="pass" maxlength="30"></td></tr>

<tr><td><input type=radio name="option" value="boss">Εργοδότης</td>
<td><input type=radio name="option1" value="worker">Εργαζόμενος</td></tr>

<tr><td colspan="2" align="left"><input type="checkbox" name="remember">
<font size="1">Αποθήκευση στοιχειών</td></tr>
<tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="sublogin" value="Εισαγωγή"></td></tr>
<tr><td colspan="2" align="center"><a href="reg.php">Εγγραφή</a></td></tr>
</table>
</form>

<?
   &#125;
&#125;


/**
 * Checks to see if the user has submitted his
 * username and password through the login form,
 * if so, checks authenticity in database and
 * creates session.
 */
if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'sublogin'&#93;&#41;&#41;&#123;
   /* Check that all fields were typed in */
   if&#40;!$_POST&#91;'user'&#93; || !$_POST&#91;'pass'&#93;&#41;&#123;
      die&#40;'You didn\'t fill in a required field.'&#41;;
   &#125;


   /* Spruce up username, check length */
   $_POST&#91;'user'&#93; = trim&#40;$_POST&#91;'user'&#93;&#41;;
   if&#40;strlen&#40;$_POST&#91;'user'&#93;&#41; > 30&#41;&#123;
      die&#40;"Sorry, the username is longer than 30 characters, please shorten it."&#41;;
   &#125;

   /* Checks that username is in database and password is correct */
   $md5pass = md5&#40;$_POST&#91;'pass'&#93;&#41;;
   $result = confirmUser&#40;$_POST&#91;'user'&#93;, $md5pass&#41;;

   /* Check error codes */
   if&#40;$result == 1&#41;&#123;
      die&#40;'That username doesn\'t exist in our database.'&#41;;
   &#125;
   else if&#40;$result == 2&#41;&#123;
      die&#40;'Incorrect password, please try again.'&#41;;
   &#125;

   /* Username and password correct, register session variables */
   $_POST&#91;'user'&#93; = stripslashes&#40;$_POST&#91;'user'&#93;&#41;;
   $_SESSION&#91;'username'&#93; = $_POST&#91;'user'&#93;;
   $_SESSION&#91;'password'&#93; = $md5pass;

   /**
    * This is the cool part&#58; the user has requested that we remember that
    * he's logged in, so we set two cookies. One to hold his username,
    * and one to hold his md5 encrypted password. We set them both to
    * expire in 100 days. Now, next time he comes to our site, we will
    * log him in automatically.
    */
   if&#40;isset&#40;$_POST&#91;'remember'&#93;&#41;&#41;&#123;
      setcookie&#40;"cookname", $_SESSION&#91;'username'&#93;, time&#40;&#41;+60*60*24*100, "/"&#41;;
      setcookie&#40;"cookpass", $_SESSION&#91;'password'&#93;, time&#40;&#41;+60*60*24*100, "/"&#41;;
   &#125;

   /* Quick self-redirect to avoid resending data on refresh */
   echo "<meta http-equiv=\"Refresh\" content=\"0;url=$HTTP_SERVER_VARS&#91;PHP_SELF&#93;\">";
   return;
&#125;

/* Sets the value of the logged_in variable, which can be used in your code */
$logged_in = checkLogin&#40;&#41;;

?>

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

help me radio kai php

Δημοσίευση από ThyClub » 16 Ιουν 2009 15:15

Άκυρο τώρα είδα ότι είναι function.

Λοιπόν αντί για :

Κώδικας: Επιλογή όλων

"select password from users where username = '$username'"
κάντο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

"select * from users where password='$password' and username='$username'"
και μετά με mysql_numrows αν έχει γυρίσει πάνω απο 0 είναι οκ αλλιώς ο χρήστης δεν υπάρχει.

Δεν χρειάζεται να ανοίγεις νέο θέμα. Εδώ θα κάνεις τις ερωτήσεις σου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ThyClub την 16 Ιουν 2009 15:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

NDH
Δημοσιεύσεις: 403
Εγγραφή: 03 Φεβ 2009 13:56
Επικοινωνία:

help me radio kai php

Δημοσίευση από NDH » 16 Ιουν 2009 15:18

Μπα τιποτα ..

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες