java Βοηθεια με μια ασκηση

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
dimdoul
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 00:00

java Βοηθεια με μια ασκηση

Δημοσίευση από dimdoul » 11 Ιουν 2009 00:12

Λοιπον εχω ενα προβλημα οσον αφορα αυτην την ασκηση.Ολα οκ ολα κατανοητα αλλα αυτο που τηελο να κανω εγω στο τελος της ασκησης ειναι να εκτυπωνω σε μορφη πινακα ολες της μεταβλητες που εχω εισαγει απο το πληκτρολογιο.Π.χ
κοδικος ονομα πολησεις προμηθεια
1 ασδ 1 23
2 αδρε 32 234
1 ρε 43 23

Το να πετυχω την μορφη αυτη δεν ειναι το δυσκολο μερος.Το προβλημα ειναι οτι πρεπει να τροποποιησω την πρωτη κλαση ωστε να μπορω στην main να εμφανισω τις μεταβλητες που εχω εισαγει με μορφη πινακα.
Προσπαθησα με την String toString με set και get να αλλαξω την πρωτη κλαση αλλα δεν τα καταφερα.Μου λειπει εξικοιωση με τις μεθοδους.Αν καποιος μπορει να με καθοδηγηση η εχει τον τροπο να μου δειξει πως γινετε Θα ημουν υποχρεως.Οι μεταβλητες πρεπει να παραμεινουν private.
Συνημμένα
lab_11.pdf
(225.67 KiB) Μεταφορτώθηκε 179 φορές

Άβαταρ μέλους
virxen75
Δημοσιεύσεις: 493
Εγγραφή: 18 Φεβ 2009 00:17
Τοποθεσία: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

java Βοηθεια με μια ασκηση

Δημοσίευση από virxen75 » 11 Ιουν 2009 02:07

1) όταν στέλνεις τον κώδικα που έχεις γράψει είναι πιο εύκολο
και πιθανό να πάρεις απάντηση


2) πρέπει να φτιάξεις μία συνάρτηση toString() στην κλάση antiprosopoi
που θα εκτυπώνει τις ζητούμες τιμές στην μορφή που θες

3)εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις με συναρτήσεις getter που σου αναφέρει η άσκηση

4)το private απαγορεύει την απευθείας πρόσβαση στις μεταβλητές(ιδιοτητες) της κλάσεις μας
Οι συναρτήσεις getter είναι όμως public και αφού ανήκουν ήδη στην κλάση αυτή
έχουν πρόσβαση στις τιμές τους αυτά για την 3)

ένα παράδειγμα υλοποίησης για το 2)
=====================================

Κώδικας: Επιλογή όλων

class Antiprosopoi{
     private int kodikos;
     private String onoma;
     private double poliseis;

     Antiprosopoi(int x, String y, double z){
        kodikos = x;
        onoma = y;
        poliseis = z;
     }
     public String toString(){
        return kodikos+"   "+onoma+"  "+poliseis;
     }
.....
}

στην class TestAntiprosopoi{
μέσα στην main μετά το διάβασμα των στοιχείων...και υπολογισμό της προμήθειας
......

Κώδικας: Επιλογή όλων

System.out.println("\nkodikos  Onoma Poliseis   promi8eia");
for&#40;int i=0; i<pinakas.length; i++&#41;&#123;
System.out.println&#40;pinakas&#91;i&#93;.toString&#40;&#41;+" "+promhtheies&#91;i&#93;&#41;;
&#125;
κοιταξε το και αν κολλήσεις πάλι στείλε τον κώδικα σου

dimdoul
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 11 Ιουν 2009 00:00

java Βοηθεια με μια ασκηση

Δημοσίευση από dimdoul » 11 Ιουν 2009 02:36

Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ πεδευομουν πολυ ασχημα με το String toString γιατι οπου ειχα δει να το χρησημοποιουν ηταν καπως ετσι.

public String toString(){
return kodikos+" "+onoma+" "+poliseis;
}
και το ειχα γραψει ετσι.
Αλλα μετα στην main αναλογος τι χρειαζεσε εχει διαφορους τροπους προσπαθουσα να δημιουργησω αντικειμενο εγω τυπου.

antiprosopoi ant = new antiprosopoi

και μετα να καλεσω την toString.Αλλα το να καλεσω την tostring με μορφη πινακα με μπερδευε.τα λαθοι ηταν πολλα.Και ειχα απογοητευτει.Ειναι πολλα τα κενα...

Συνεπως το pinakas[] ειναι το αντικειμενο που δημιουργησα στην main και μεσο αυτου επρεπε να καλεσω την tostring.Και ολο μεσα σε μια for για να γινει και για τους 3.Κατανοητο φιλε μου σε ευχαριστω πολυ.Να σε καλα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης