Υπάρχει το \t στην Pascal? :P

Συζητήσεις σχετικές με την Delphi και την πρόγονη της Pascal

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Running_dap
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 17 Δεκ 2008 18:11
Τοποθεσία: Αθήνα

Υπάρχει το \t στην Pascal? :P

Δημοσίευση από Running_dap » 03 Ιουν 2009 16:23

Γράφω ένα προγραμμα σε γλώσσα Pascal και έχω το εξείς πρόβλημα. Θέλω να εκτυπώνω τις εγγραφές από ένα αρχείο με τον παρακάτω τρόπο:

Κώδικας: Επιλογή όλων

ONOMA             ΤΙΜΗ                   ΦΠΑ
Coca Cola         0.55                   0.18
Nero              0.56                   0.19
Biskota           0.90                   0.12
χωρίς να έχω το πρόβλημα να γίνει κάτι σαν και αυτό:

Κώδικας: Επιλογή όλων

ONOMA             ΤΙΜΗ                  ΦΠΑ
Coca Cola              0.55                   0.18
Nero                 0.56                   0.19
Biskota                 0.90                   0.12
ξέρω πως στην C υπάρχει το " \t " που "μετακινεί" τον κέρσορα σε θέση σαν να πατάει κανεις το tab από το πληκτρολόγιο... Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Pascal;

alex599
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 17 Δεκ 2008 01:11
Τοποθεσία: Πάτρα

Υπάρχει το \t στην Pascal? :P

Δημοσίευση από alex599 » 03 Ιουν 2009 16:47

δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο στην pascal, απλά άφησε κενά " "....
while(!dead()) ++knowledge;

Running_dap
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 17 Δεκ 2008 18:11
Τοποθεσία: Αθήνα

Υπάρχει το \t στην Pascal? :P

Δημοσίευση από Running_dap » 03 Ιουν 2009 16:52

alex599 έγραψε:δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο στην pascal, απλά άφησε κενά " "....
το πρόβλημα με τα κενά είναι ότι δεν είναι πάντα ο ίδιος αριθμός "κενών" που πρέπει να αφήσω :/

π.χ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

ONOMA             ΤΙΜΗ
Coca Cola         0.55<- 9 κενά
Nero              0.56<-14 κενά
Biskota           0.90<-11 κενά

alex599
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 17 Δεκ 2008 01:11
Τοποθεσία: Πάτρα

Υπάρχει το \t στην Pascal? :P

Δημοσίευση από alex599 » 03 Ιουν 2009 17:01

Η pascal είναι πρωτόγονη γλώσσα θα έλεγα, δεν νομίζω ότι παρέχει τέτοιες δυνατότητες...θα μπορούσες να το κάνεις εσύ με το χέρι, δηλαδή να βάλεις ένα ανώτατο όριο χαρακτήρων ανά γραμμή πχ 80 και να μετράς αποστάσης με συνάρτηση και κάθε φορά να επιστρέφει τα κενά που θα πρέπει να τοποθετηθούν για την στοίχηση...λίγο χαζό σαν λύση αλλά...

edit: Ρίξε ένα βλέφαρο εδώ http://www.e-komvos.edu.gr/pascal/Docs/ ... pascal.pdf μήπως και βρεις τίποτα για την περίπτωση σου.
while(!dead()) ++knowledge;

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Υπάρχει το \t στην Pascal? :P

Δημοσίευση από dva_dev » 03 Ιουν 2009 17:46

Αν θυμάμαι καλά από τότε που δούλευα την pascal μπορείς να πεις κάτι τέτοιο:
writeln("blablabla" + #9 + "blablabla");

Με το # και τον ascii κωδικό τυπώνει τον χαρακτήρα που θέλεις. Το tab είναι το 9.

Διορθώθηκε το λάθος ascii code.

[edit]
Αντί να χρησιμοποιήσεις tabs ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάποια σύναξη της μορφής:
Writeln('string":20, value:8:2, fpa:8:2);
Δηλαδή μετά από κάθε μεταβλητή βάζεις μήκος (και για τους αριθμούς και πόσα δεκαδικά να δείχνει).
[/edit]

Απάντηση

Επιστροφή στο “Delphi, Pascal”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης