Ρε παιδιά έχω μια απορρία. Σε κάποια σίτες σε php καμιά φορά

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Ρε παιδιά έχω μια απορρία. Σε κάποια σίτες σε php καμιά φορά

Δημοσίευση από unknown25 » 27 Μάιος 2009 00:10

Ρε παιδιά έχω μια απορρία. Σε κάποια σίτες σε php καμιά φορά ενώ είμαι στην αρχική, πατάω π.χ. login και η μόνη αλλαγή που βλέπω στην url τους είναι κάπως έτσι: www.site.gr/index.php?act=login. Αυτό το ?act=login τί στο καλό είναι, πώς γίνεται και ποιά η διαφορά του από το αν ήταν το login στο www.site.gr/login.php;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :)

Άβαταρ μέλους
vassilism
Δημοσιεύσεις: 1952
Εγγραφή: 17 Μαρ 2007 14:47
Επικοινωνία:

Ρε παιδιά έχω μια απορρία. Σε κάποια σίτες σε php καμιά φορά

Δημοσίευση από vassilism » 27 Μάιος 2009 00:28

Συνήθως όπου βλέπεις ? τότε μια μεταβλητή παίρνει κάποια συγκεκριμένη τιμή και χρησιμοποιείτε για να στείλει αυτή την τιμή.
Επίσης σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείτε όταν ξεκινάει μια μεταβλητή session.
Δηλαδή ο server κρατάει την τιμή που παίρνει αυτή η μεταβλητή κατά την περιήγηση στις σελίδες.

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Ρε παιδιά έχω μια απορρία. Σε κάποια σίτες σε php καμιά φορά

Δημοσίευση από unknown25 » 27 Μάιος 2009 00:36

ευχαριστώ πολύ! Μήπως θα μπορούσες επιπλέον να μου δώσεις ενα πολύ απλό παράδειγμα για να το κατανοήσω περισσότερο? :)

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Ρε παιδιά έχω μια απορρία. Σε κάποια σίτες σε php καμιά φορά

Δημοσίευση από korgr » 27 Μάιος 2009 01:10

Οταν βλεπεις κατι σαν το ?act=login και δεν αλλαζει το url (index.php) τοτε σημαινει πως καλειται ξανα το ιδιο αρχειο περνώντας του με την μεθοδο GET (υπαρχει και η POST) ως παραμετρο μια μεταβλητη (στην περιπτωση αυτη την μεταβλητη act με τιμη login).
Ο κωδικας της index.php φαντασου χονδρικα πως ειναι καπως ετσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
if&#40;$_GET&#91;'act'&#93; == "login"&#41;&#123;
...κωδικας που εμφανιζει την φορμα login
&#125;
?>

unknown25
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 07 Μάιος 2009 23:01

Ρε παιδιά έχω μια απορρία. Σε κάποια σίτες σε php καμιά φορά

Δημοσίευση από unknown25 » 27 Μάιος 2009 14:20

οκ το 'πιασα! ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης