Εμφάνιση πληροφοριών σε συνδεδεμένους χρήστες και μη.

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Threshold
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 02 Μαρ 2009 22:16
Επικοινωνία:

Εμφάνιση πληροφοριών σε συνδεδεμένους χρήστες και μη.

Δημοσίευση από Threshold » 13 Μάιος 2009 00:35

Συνεχίζω με μια νέα απορία. Στο ίδιο site με πριν έχω μια σελίδα η οποία εμφανίζει το προφίλ ενός χρήστη. Ο κώδικας αυτής της σελίδας είναι ο εξής.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
	session_start&#40;&#41;;
	require_once &#40;"db.php"&#41;;
	$PID = $_GET &#91;'PID'&#93;;
	$myusername = $_SESSION&#91;'Username'&#93;;
	$query = "SELECT Username, LastName, FirstName, Age, Gender, 
	Hobbies, FavouriteColour, FavouriteArtists FROM users WHERE PID='$PID'";

	$rs = mysql_query&#40;$query&#41; or die&#40;"Cannot execute query <br/>" . $query&#41;;
	
	while &#40;$info= mysql_fetch_array&#40;$rs, MYSQL_ASSOC&#41;&#41; &#123;
		$Username = $info&#91;'Username'&#93;;
		$LastName = $info&#91;'LastName'&#93;;
		$FirstName = $info&#91;'FirstName'&#93;;
		$Age = $info&#91;'Age'&#93;;
		$Gender = $info&#91;'Gender'&#93;;
		$Hobbies = $info&#91;'Hobbies'&#93;;
		$FavouriteColour = $info&#91;'FavouriteColour'&#93;;
		$FavouriteArtists = $info &#91;'FavouriteArtists'&#93;;
	&#125;
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml" xml&#58;lang="en" lang="en">

<head>
<title>Member Profile</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>

	<div id="container">
	
		<div id="header">
		
			<h1>********************</h1>
			
		</div>
		
		<div id="menu">

			<ul>
				<li><a href="index.php">Home</a></li>
				<li><a href="login.php">Login</a></li>
				<li><a href="search.php">Search</a></li>
				<li><a href="registeruser.php">Register Account</a></li>
				<li><a href="edituserinfo.php">Edit Account </a></li>
			</ul>
		
		</div>
		
		<div id="content">

			<?php
			
				echo "<fieldset>";
				echo "<legend> Personal Information </legend>";

					if &#40;!session_is_registered&#40;"$myusername"&#41;&#41;&#123;
					
						echo "<p><label>Username&#58; </label>" . "$Username </p>";
						echo "<p><label>FavouriteColour&#58; </label>" . "$FavouriteColour </p>";
					
					&#125;
					
					else&#123;
					
						echo "<p><label>Username&#58; </label>" . "$Username </p>";
						echo "<p><label>LastName&#58; </label>" . "$LastName </p>";
						echo "<p><label>FirstName&#58; </label>" . "$FirstName </p>";
						echo "<p><label>Age&#58; </label>" . "$Age </p>";
						echo "<p><label>Gender&#58; </label>" . "$Gender </p>";
						echo "<p><label>Hobbies&#58; </label>" . "$Hobbies </p>";
						echo "<p><label>Favourite Colour&#58; </label>" . "$FavouriteColour </p>";
						echo "<p><label>Favourite Artists&#58; </label>" . "$FavouriteArtists </p>";
										
					&#125;
				
				echo "</fieldset>";
				
			?>
		
		</div>
		
		<div id="footer">
		
			<p>&copy; ***********************************</p>
		
		</div>
	
	</div>

</body>

</html>
Αυτό που θέλω είναι τα μέλη που έχουν συνδεθεί να βλέπουν όλες τις πληροφορίες ενώ τα μη μέλη να βλέπουν μόνο το username και το αγαπημένο χρώμα. Έχω δοκιμάσει τον παραπάνω κώδικα αλλά δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Αν και τώρα δοκίμασα να κάνω echo την session μεταβλητή στην κορυφή της σελίδας και βλέπει το username κανονικά. Παρόλα αυτά δεν μου εμφανίζει όλες τις πληροφορίες παρά μόνο τις 2 που βλέπουν οι μη συνδεδεμένοι χρήστες. Που έχω κάνει λάθος;

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εμφάνιση πληροφοριών σε συνδεδεμένους χρήστες και μη.

Δημοσίευση από fafos » 13 Μάιος 2009 01:46

Efoson metafraseis thn session se $myusername den xreiazetai na zhtas epalitheush me session status pali (if (!session_is_registered("$myusername")))

xrhsimopoieis ena aplo if:

Κώδικας: Επιλογή όλων

if&#40;$myusername !=''&#41; &#123;
deixta ola
&#125; else &#123;

deikse mono onoma

&#125;

na rothso kai ego kati? ola auta ta feiaxneis me skopo na ginoun istoselida kapote h einai kapoia ergasia se sxolh?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Threshold
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 02 Μαρ 2009 22:16
Επικοινωνία:

Εμφάνιση πληροφοριών σε συνδεδεμένους χρήστες και μη.

Δημοσίευση από Threshold » 13 Μάιος 2009 01:59

Ευχαριστώ πολύ. Ναι για μια εργασία είναι. Αλλά νομίζω ότι προσπαθώ και γω λίγο δεν τα ζήτησα έτοιμα.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εμφάνιση πληροφοριών σε συνδεδεμένους χρήστες και μη.

Δημοσίευση από fafos » 13 Μάιος 2009 02:47

Threshold έγραψε:Ευχαριστώ πολύ. Ναι για μια εργασία είναι. Αλλά νομίζω ότι προσπαθώ και γω λίγο δεν τα ζήτησα έτοιμα.
den thn phgaina ekei thn erothsh... eidame oti to paleueis giauto sou apantame... aplos prepei na sou po oti auto pou feiaxneis apo asfaleia einai 0 (mhden).. den ksero an sou zhthsan kati asfales oi kathigites sou alla gia logous gnoshs mathe ti einai ta sql injections klp epitheseis...
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Threshold
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: 02 Μαρ 2009 22:16
Επικοινωνία:

Εμφάνιση πληροφοριών σε συνδεδεμένους χρήστες και μη.

Δημοσίευση από Threshold » 13 Μάιος 2009 03:00

Ναι το ξέρω , αλλά δεν ζητάει απαραίτητα κάτι ασφαλές η εργασία αλλά κάτι λειτουργικό. Είναι εύκολο να κάνω το site λίγο ποιο ασφαλές απ' ότι είναι τώρα;

Και βασικά κάνω λίγο validation με javascript, όχι πολλά πράγματα απλά τσεκάρω το length στα διάφορα textboxes αν είναι μικρότερο από κάποιο μέγεθος.

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6236
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εμφάνιση πληροφοριών σε συνδεδεμένους χρήστες και μη.

Δημοσίευση από fafos » 13 Μάιος 2009 04:03

Threshold έγραψε:Ναι το ξέρω , αλλά δεν ζητάει απαραίτητα κάτι ασφαλές η εργασία αλλά κάτι λειτουργικό. Είναι εύκολο να κάνω το site λίγο ποιο ασφαλές απ' ότι είναι τώρα;

Και βασικά κάνω λίγο validation με javascript, όχι πολλά πράγματα απλά τσεκάρω το length στα διάφορα textboxes αν είναι μικρότερο από κάποιο μέγεθος.
Toulaxiston "asfalise" ligo ta GET.. gia paradeigma xrhsimopoihse thn mysql_real_escape_string() kai an to GET einai panta arithmos na to dineis kapos etsi: $PID = (int)$_GET['PID'];

gia validation ego panta proteino thn php kai oxi ta javascripts, ajax klp.. mporeis na xrhsimopoihseis php+ajax mazi an den thes na kourazeis ton xrhsth me thn epanasymplhrosh ths formas..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης