Boήθεια για εργασια

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
newbie89
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Μάιος 2009 22:48

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από newbie89 » 06 Μάιος 2009 23:01

Έχω την ακόλουθη εργασία που πρέπει να βγάλω σε πέρας. Σας παραθέτω τις οδηγίεςκαι ως συννημένο των κώδικα που μου έχει δωθεί ως οδηγός.

Οι φοιτητές του μαθήματος καλούνται να υλοιτοιήσουν μια δυναμική ιστοσελίδα, η οιτοία
θα υιτοστηρίζει τις ιταρακάτω λειτουργίες:

• Ο χρήστης θα μιτορεί να εισάγει το ονοματειτώνυμό του, ώστε αυτό να εμΦανίζεται
σε κάθε λειτουργία ιτου εκτελείται. Αν δεν έχει εισάγει το όνομα του, καμιά άλλη
λειτουργία δε θα είναι ειτιτρειττή.
• Θα ιταρέχεται ακόμα δυνατότητα εισαγωγής συνδέσεων, οι οιτοίες ιτεριγράΦονται
αιτό ένα όνομα, την URL της σύνδεσης και ιτιθανώς άλλα στοιχεία, όιτως μια μικρή
ιτεριγραΦή και ένα thumbnail της σύνδεσης.
• Οι φοιτητές καλούνται να ιτροσθέσουν αντίστοιχα και άλλες δυνατότητες στην
ιστοσελίδα, όιτως εισαγωγή σχολίων, αιτοθήκευση εικόνας ή αιτοθήκευση
συνδέσεων σε εικόνες.

Όλα τα ιταραιτάνω δεδομένα δεν αιτοθη κεύονται σε Β.Δ. αλλά τοιτοθετούνται αιτλά σε
μεταβλητές του session της ειτικοινωνίας. Όταν εμΦανίζεται η κεντρική σελίδα του
συστήματος θα ιτρέιτει να εμΦανίζονται όλες οι ιτληροΦορίες ή συνδέσεις σε άλλες σελίδες
του συστή ματος οι οιτοίες ιτεριέχουν τις ειτιμέρους ιτληροΦορίες, όιτως συνδέσεις, εικόνες
κλιτ.


'Οποια βοηθεια είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ προκαταβολικά
Συνημμένα
hw1.zip
εδω ο κώδικας οδηγός
(4.33 KiB) Μεταφορτώθηκε 157 φορές

Άβαταρ μέλους
Stadem
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 10 Μαρ 2007 20:45

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από Stadem » 06 Μάιος 2009 23:14

:kaloe: αν το φτιάξουμε ο βαθμός θα είναι με άριστα το 10 ή το 20?
Να στο στείλω σε zip ή rar?

Αν θες να κάνεις αυτό το επάγγελμα θα πρέπει και να ψαχτείς και να διαβάσεις ή να ρωτήσεις.
Θα είμαστε εδώ για να λύσουμε τις απορίες σου αλλά όχι για να στο φτιάξουμε εμείς.

Αν βέβαια πληρώνεις να γράφεις και τιμή.
:hammer:

newbie89
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Μάιος 2009 22:48

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από newbie89 » 07 Μάιος 2009 00:15

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν σπουδάζω αυτό το επάγγελμα απλά είναι και αυτό ένα απ τα μαθήματα επιλογής. Και ούτε είμαι της άποψης να πληρώνω για εργασίες! :-?
Λοιπόν έχω διαβάσει τα πολύ βασικά της php και ξέρω html. Παραθέτω το σημείο που... χάνω τη μπάλα γιατι μπορώ και καταλαβαίνω τον υπόλοιπο κώδικα εκτός απ αυτό το σημείο. Μπορείται να μου το εξηγήσετε?
...και να μοθ πείτε πως μπορώ να εισάγω και την περγραφή που ζητάει για το κάθε λινκ μέσα στο session που προυπάρχει?
Συνημμένα
a1.JPG

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από fafos » 07 Μάιος 2009 01:02

newbie89 έγραψε:Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν σπουδάζω αυτό το επάγγελμα απλά είναι και αυτό ένα απ τα μαθήματα επιλογής. Και ούτε είμαι της άποψης να πληρώνω για εργασίες! :-?
Λοιπόν έχω διαβάσει τα πολύ βασικά της php και ξέρω html. Παραθέτω το σημείο που... χάνω τη μπάλα γιατι μπορώ και καταλαβαίνω τον υπόλοιπο κώδικα εκτός απ αυτό το σημείο. Μπορείται να μου το εξηγήσετε?
...και να μοθ πείτε πως μπορώ να εισάγω και την περγραφή που ζητάει για το κάθε λινκ μέσα στο session που προυπάρχει?

efoson yparxei $_GET shmainei oti erxesai apo kapoia allh selida eite me forma h opoia exei method=GET kai kapoia analoga pedia h ta GET yparxoun sto URL (p.x. selida.php?link=kati&linkref=katiallo)
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

newbie89
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Μάιος 2009 22:48

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από newbie89 » 07 Μάιος 2009 01:06

ναι ναι έρχομαι από μια φόρμα που δίνεις απλα το όνομα και το url του λινκ που θελω να βάλω. αλλά εγώ πρέπει εκτός απ αυτά τα δύα να πρσθέσω και μια περιγραφή του κάθε λινκ που βάζω

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από fafos » 07 Μάιος 2009 01:11

newbie89 έγραψε:ναι ναι έρχομαι από μια φόρμα που δίνεις απλα το όνομα και το url του λινκ που θελω να βάλω. αλλά εγώ πρέπει εκτός απ αυτά τα δύα να πρσθέσω και μια περιγραφή του κάθε λινκ που βάζω
na feiaxneis formes gnorizeis?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

newbie89
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Μάιος 2009 22:48

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από newbie89 » 07 Μάιος 2009 01:13

ναι γνωριζο

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από fafos » 07 Μάιος 2009 01:19

newbie89 έγραψε:ναι γνωριζο
oraia.. vale ena TEXTAREA sthn forma sou me kapoio name (p.x. linksDescription)... sthn epomenh selida tha grapseis to $linksDescription = $_GET[linksDescription]

apo edo kai pera den gnorizo ti tha thn kaneis authn thn metavlhth... tha thn ektyponeis apla? tha thn sozeis kapou?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

newbie89
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Μάιος 2009 22:48

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από newbie89 » 07 Μάιος 2009 02:25

οχι το όλο θεμα ειναι να την κραταει san variable δεν υπαρχει τπτ ουτε βαση δεδομενων

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από fafos » 07 Μάιος 2009 02:35

newbie89 έγραψε:οχι το όλο θεμα ειναι να την κραταει san variable δεν υπαρχει τπτ ουτε βαση δεδομενων

sthn askhsh sou leei auto omos:
Όλα τα ιταραιτάνω δεδομένα δεν αιτοθη κεύονται σε Β.Δ. αλλά τοιτοθετούνται αιτλά σε
μεταβλητές του session της ειτικοινωνίας. Όταν εμΦανίζεται η κεντρική σελίδα του
συστήματος θα ιτρέιτει να εμΦανίζονται όλες οι ιτληροΦορίες ή συνδέσεις σε άλλες σελίδες
του συστή ματος οι οιτοίες ιτεριέχουν τις ειτιμέρους ιτληροΦορίες, όιτως συνδέσεις, εικόνες
κλιτ.
auto shmainei oti prepei na kanei to neo pedio (perigrafh) session... des pos kanei session ta links kai pos ta emfanizei meta (sto arxeio page_info.php )
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

newbie89
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Μάιος 2009 22:48

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από newbie89 » 07 Μάιος 2009 02:38

loipon καταφερα να κανω session kai to καινουργιο πεδιο!!!

Κώδικας: Επιλογή όλων

$linkName=$_GET["linkName"];
	$linkRef=$_GET["linkRef"];
	$linkdesc=$_GET["linkdesc"];
	
	$links[ $linkName ]= $linkRef;
	$comments[ $linkName ]= $linkdesc;
	$_SESSION["links"]= $links;
	$_SESSION['comments']= $comments;
τωρα πρεπει να βρω τρόπο να βαζω και thumbnail απο διπλα όπως επίσης και να κάνω delete to session

newbie89
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Μάιος 2009 22:48

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από newbie89 » 07 Μάιος 2009 02:40

είχα μπερδευτεί τελικά ήθελε καινολυργια μεταβλητή για την περιγραφή και εγώ προσπαθούσα να τα κολήσω στην πρώτη

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από fafos » 07 Μάιος 2009 02:43

gia to thumbnail mathe pos ginete to upload (psakse edo tha vreis kapoia tutorials an kai xreiazesai kati poly aplo: http://www.tizag.com/phpT/fileupload.php )

gia na diagrapseis mia session xrhsimopoieis thn unset(kapoia session);

edo perissotera: http://php.about.com/od/advancedphp/ss/ ... ions_3.htm
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

newbie89
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Μάιος 2009 22:48

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από newbie89 » 07 Μάιος 2009 02:45

Χίλια ευχαριστώ! θα το ψάξω... Αναμείνατε για νέα!

newbie89
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 06 Μάιος 2009 22:48

Boήθεια για εργασια

Δημοσίευση από newbie89 » 07 Μάιος 2009 03:04

Λοιπόν ο κωδικας της φορμας ειναι

Κώδικας: Επιλογή όλων

<form action="add_link_action.php" method="GET">
Παρακαλώ εισάγετε μια νέα σύνδεση&#58;<br/>
Όνομα σύνδεσης&#58; <input type="text" name="linkName" /> <br/>
Σύνδεση&#58; <input type="text" name="linkRef" /> <br/>
Περιγραφή&#58; <input type="text" name="linkdesc" /> <br/>
<input  type="file" name="uploadedfile"> <br/>
<input type="submit"/>
</form>

και για να το εμφανισει

Κώδικας: Επιλογή όλων

echo $_GET&#91;'uploadedfile'&#93;&#91;'tmp_file'&#93;;
echo '<img src="'.$_GET&#91;'uploadedfile'&#93;&#91;'tmp_file'&#93;.'"/>';
αλλά δεν λειτουργεί.

Σημείωση οτι έχω easyphp. Μήπως δεν λεχει αρκετά permissions για να κρατίσει την εικόνα σαν μεταβλητη??

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες