Εισαγωγή PHP σε Flash ?

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Εισαγωγή PHP σε Flash ?

Δημοσίευση από giannis17 » 21 Απρ 2009 13:20

Θέλω να φτιάξω μια ιστοσελίδα σε μορφή Flash που να παίρνει περιεχόμενα από ένα αρχείο Excel (για να γίνεται πολύ εύκολα η αλλαγή δεδομένων μέσω excel), μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα ότι το Flash από μόνο του δεν ανοίγει δεδομένα από excel αλλά τα ανοίγει η PHP η οποία με τη σειρά της ανοίγει στο Flash.

Βρήκα λοιπόν το script που ανοίγει το excel μου σε PHP και λειτουργει κανονικά.

Για να το βάλω αυτό στο Flash έφτιαξα ένα dynamic text, το έκανα movie clip και μέσα στο movie clip στο πρώτο frame έβαλα το εξής actionscript:

Κώδικας: Επιλογή όλων

movieclip1.onLoad = function(){
loadVariables ("www.myurl.com/file.php", this, "GET");
}
Κάνω ένα error-check και μου λέει μεν No errors found αλλά όταν κάνω Test Movie μου δείχνει μια άσπρη ασπρίλα (προσπαθώ να τσεκάρω το κείμενο μπας και είναι άσπρο αλλά δεν... έχω επιλέξει το μάυρο στο text field)

Δοκίμασα και με ένα πολύ πιο απλό αρχείο PHP (μπας και φταίγαν οι πίνακες) της μορφής:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php echo&#40;"Hello"&#41;; ?>
...αλλά πάλι ασπρίλα.

Είμαι σίγουρος ότι κάτι κάνω λάθος απλά δεν ξέρω τι, όντας αρκετά αρχάριος.

Επίσης τον παραπάνω κώδικα τον βρήκα σε tutorial για να εισάγεις δεδομένα στο Flash από εξωτερικό αρχείο που εν μέρη είναι αυτό που θέλω να κάνω αλλά έχω ενδοιασμούς ότι και να το πετύχω δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς το ιδανικό θα ήταν να ενσωματωθεί το αποτέλεσμα της PHP σελίδας (αυτό που δείχνει δηλαδή στον browser) αυτούσιο στο Flash και όχι τα δεδομένα της, αν βγάζετε κάποιο νόημα δηλαδή όπως τα λέω.

Αν δεν γίνεται βέβαια απλά θα στήσω την σελίδα σε PHP και θα ενσωματώσω ένα μενού και Header από flash.

Χρήσιμοποιώ Flash CS3 και Apache 2 με PHP 5, το παραπάνω εγχείρημα έγινε με Actionscript 2.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Εισαγωγή PHP σε Flash ?

Δημοσίευση από korgr » 21 Απρ 2009 14:22

Δεν ξερω αν εχεις καποιο λαθος και πουθενα αλλου παντως οταν καλεις URL θα τα καλεις με http και οχι μονο με www

Κώδικας: Επιλογή όλων

movieclip1.onLoad = function&#40;&#41;&#123;
loadVariables &#40;"http&#58;//www.myurl.com/file.php", this, "GET"&#41;;
&#125; 

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Εισαγωγή PHP σε Flash ?

Δημοσίευση από giannis17 » 21 Απρ 2009 14:52

to dokimasa, kai alli synartisi dokimasa tin LoadVars alla pali ta idia...den me 8elei kai kati mou leei oti den ginetai etsi :/

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες