Εξουσία να «κόψει» το Ίντερνετ, παραχωρεί στον Ομπάμα νομος

Γενικές ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν σχέση με το Internet και την καθημερινή του χρήση.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Εξουσία να «κόψει» το Ίντερνετ, παραχωρεί στον Ομπάμα νομος

Δημοσίευση από fiskilis » 16 Απρ 2009 18:51

Πρόσφατο σχέδιο νόμου της Γερουσίας, το οποίο πέρασε μάλλον απαρατήρητο, επιτρέπει στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση τη διακοπή της λειτουργίας του Ίντερνετ σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και τον άνευ προηγουμένου έλεγχο της ιδιωτικής διαχείρισης του διαδικτύου.

Το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι «ο πρόεδρος δύναται να διατάξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αναφορικά με την ασφάλεια του διαδικτύου και τον περιορισμό ή την απαγόρευση της κίνησης στο Ίντερνετ». Παράλληλα, παραχωρείται διαρκής πρόσβαση στην κυβέρνηση σε «όλες τις πληροφορίες σχετικά με (κρίσιμης υποδομής) δίκτυα χωρίς περιορισμούς από οποιαδήποτε πρόβλεψη νόμου, κανόνα, ρύθμισης ή πολιτικής, η οποία θα περιόριζε ανάλογη πρόσβαση».

Ο Νόμος για την Ασφάλεια του Διαδικτύου 2009, τον οποίο συνέγραψαν οι γερουσιαστές Τζέι Ρόκεφελερ των Δημοκρατικών και Ολύμπια Σνόου των Ρεπουμπλικάνων, αποβλέπει στο διορισμό ενός «τσάρου της κυβερνητικής ασφάλειας» -στο διορισμό, δηλαδή, ενός υπευθύνου, ο οποίος θα συγκεντρώσει όλες τις αρμοδιότητες του Πεντάγωνου, της Εθνικής Υπουργείου Ασφάλειας (NSA), του Υπουργείου Εμπορίου και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, παρά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει υιοθετήσει επίσημα το σχέδιο, συνέβαλε, σε κάποιο βαθμό, στη διαμόρφωσή του.

Οι υπέρμαχοι του μέτρου τονίζουν την ανάγκη συγκεντρωτισμού της ασφάλειας του διαδικτύου στον ιδιωτικό τομέα. «Ορισμένοι θεωρούν ότι η κυβερνητική ασφάλεια αφορά μόνο το στρατό ή τις υπηρεσίες πληροφοριών», υποστηρίζει ο κ. Ρόκεφελερ, «όμως δεν είναι μόνο αυτό αυτό. Αφορά και στα φανάρια, στα σιδηροδρομικά δίκτυα, το νερό και τον ηλεκτρισμό».

Όπως συμπληρώνει η κ. Σνόου, «η ευπάθεια της Αμερικής σε μαζικά διαδικτυακά εγκλήματα, διεθνή διαδικτυακή κατασκοπεία και διαδικτυακές επιθέσεις αποτελεί πλέον ένα από τα πιο επείγοντα προβλήματα εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Το νομοσχέδιο αυτό είναι αντίστοιχο με τις προτάσεις της έκθεσης του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών προς τον πρόεδρο Ομπάμα και έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από επικεφαλής του βιομηχανικού τομέα και της κυβέρνησης».

Οργανώσεις, όπως το Κέντρο για τη Δημοκρατία και την Τεχνολογία, επισημαίνουν την ασάφεια στη γλώσσα του νομοσχεδίου, η οποία θα δίνει στην κυβέρνηση μεγάλα περιθώρια ερμηνείας. «Ο πρόεδρος θα αποφασίζει όχι μόνο τι αποτελεί κρίσιμη υποδομή, αλλά και τι είναι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δηλώνει ο γενικός σύμβουλος του Κέντρου.

http://www.tvxs.gr/v9694

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Εξουσία να «κόψει» το Ίντερνετ, παραχωρεί στον Ομπάμα νομος

Δημοσίευση από hik-hok » 16 Απρ 2009 19:01

δημοσιογραφικές κινδυνολογίες - σκουπιδολογίες , μετά τα ρεπορτάζ του Εισαγγελάτου με τον σουβλατζή που ξύνει τα απαφτά του πρίν πιάσει το σουβλάκι οι έγκριτοι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν την δυνατότητα του ομπάμα μαν να κλείσει το ιντερνετ , λες και δέν μπορούσε να το κάνει χωρίς νόμο.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Geobak
SEM Moderator
Δημοσιεύσεις: 736
Εγγραφή: 03 Ιουν 2008 19:04
Τοποθεσία: Athens,Greece
Επικοινωνία:

Εξουσία να «κόψει» το Ίντερνετ, παραχωρεί στον Ομπάμα νομος

Δημοσίευση από Geobak » 17 Απρ 2009 02:42

Mην ξεχνάμε οτι ο Οbama έκανε μια τεράστια προεκλογική καμπάνια μεσα απ οτο διαδίκτυο και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυνατότητες του...

Εμένα όλα αυτά μου ακούγονται καταστροφολογίες...

Άβαταρ μέλους
Aflex
Δημοσιεύσεις: 1769
Εγγραφή: 16 Δεκ 2007 16:40

Εξουσία να «κόψει» το Ίντερνετ, παραχωρεί στον Ομπάμα νομος

Δημοσίευση από Aflex » 21 Απρ 2009 20:23

Aυτό μπορεί να το κάνει αναπάσα στιγμή νομίζω :P

Τώρα, υπάρχει δεν υπάρχει νόμος, αυτά είναι λεπτομέρειες. Σε "καταστάσεις ανάγκης" (και καλά), δεν κρέμονται από τους νόμους για να τους καθοδηγήσουν όπως έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές...

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Εξουσία να «κόψει» το Ίντερνετ, παραχωρεί στον Ομπάμα νομος

Δημοσίευση από DGeorge » 22 Απρ 2009 10:41

Καλοί και φίλτατοί μου κύριοι, ΥΠΑΡΧΕΙ μεγάαααααλη διαφορά ανάμεσα στις παράνομες-τσαμπουκαλευμένες, και στις νόμιμες ενέργειες μιας κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η Washington Post είναι ένα από τα σοβαρότερα "κακά σπυριά" στον κ*λο της καθεμιάς τους. Χωρίς να διατείνομαι ότι είναι άγιοι, η Post έχει παρελθόν με σκληρά αντίποινα εναντίον της για κατά-καιρούς κριτικές προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις των ΗΠΑ. (Όπως το BBC δεν διστάζει "να τα χώσει" τόσο στη Βασιλική Οικογένεια, όσο και στην Κυβέρνηση.)
Π.χ. Είδατε ποιός έβγαλε στον αφρό την είδηση για τους τόσους εικονικούς πνιγμούς, αναγκάζοντας τον Obama να πάρει θέση; ...Ποιός άλλος;; Η Post!!!!
Γι'αυτό, με σκοπό να μην έχει η κάθε Post το επιχείρημα της "Παράνομης Ενέργειας" δεν φτιάχνουμε και κα'να νόμο που θα παρέχει μιάν ακόμα εξουσία στον -ήδη μεγαλοδύναμο- πρόεδρο;
Ο σκοπός όλων αυτών των νόμων είναι η δημιουργία ενός Παντοδύναμου προέδρου, ο οποίος δεν θα ελέγχεται από τα μέντια και τον λαό, αλλά πλήρως από τα αφεντικά του.
Ωστόσο, είτε από την ακόρεστη δίψα τους για εξουσία, είτε απλώς λόγω άγνοιας, παραβλέπουν όλοι εκείνοι τον περίφημο "ΑΣΤΑΘΜΗΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ".
"...Και τότε το Τρομερό Τερατάκι είτε επειδή συνειδητοποίησε ότι μπορεί να μην έχει αφεντικά, είτε λόγω άπλερης βλαμάρας, τραβάει μιά με τα νυχάκια του τα δίμετρα κι "Αιωνία τους η Μνήμη!" :pint: "
PC-Ponemenos
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Internet Help”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες