Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Ειδήσεις

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
21century
Δημοσιεύσεις: 409
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2002 15:44

Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Ειδήσεις

Δημοσίευση από 21century » 14 Απρ 2009 14:31

«Τσιπ» που αποθηκεύουν φως, φέρνουν πιο κοντά τους κβαντικούς κομπιούτερ-αστραπή.
Ένα "τσιπάκι" (ολοκληρωμένο κύκλωμα) που μπορεί να αποθηκεύσει φως, έστω και για ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός οπτικού κομπιούτερ γρήγορου σαν αστραπή.
Το φως είναι το ταχύτερο πράγμα στο σύμπαν, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για τη μεταφορά πληροφοριών σε μεγάλες αποστάσεις.
Άλλωστε, ήδη ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών που "κυλά" στα δίκτυα του Ίντερνετ, ταξιδεύει με τη μορφή φωτός μέσω των οπτικών ινών. Όταν όμως το φως φτάνει στον προορισμό του, στο τέλος της οπτικής ίνας αναγκαστικά η ταχύτητά του επιβραδύνεται και τα μεταφερόμενα δεδομένα πρέπει να μετατραπούν σε ηλεκτρικά σήματα προς επεξεργασία. Αν πρέπει να σταλούν πίσω από εκεί που ήρθαν, γίνεται η αντίστροφη διαδικασία και τα ηλεκτρικά σήματα μετατρέπονται σε φως κ.ο.κ.

Όλη αυτή η διαδικασία είναι δαπανηρή και πολύπλοκη, γι' αυτό αναζητείται ένας τρόπος να μην χρειάζεται αυτή η συνεχής μετατροπή, πράγμα που θα επιτρέψει την ανάδυση μιας νέας γενιάς ταχύτατων οπτικών κομπιούτερ και πλήρως οπτικών δικτύων. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, σύμφωνα με το τριμηνιαίο ένθετο "Τεχνολογία" του "Εκόνομιστ", επειδή, αντίθετα με τη δυνατότητα "χειραγώγησης" ενός ηλεκτρονίου (που μπορεί να επιταχυνθεί, να επιβραδυνθεί ή να ακινητοποιηθεί), δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο με την ταχύτητα του φωτός. Έτσι, τα φωτόνια δεν είναι "βολικά" σαν τα ηλεκτρόνια, με συνέπεια να πρέπει να μεταφερθούν τα δεδομένα από τα φωτόνια στα ηλεκτρόνια, προκειμένου να μπορούν να διακρατηθούν σε μια μνήμη υπολογιστή.
Όμως μια νέα ανακάλυψη, που έγινε από ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Γενεύης, υπό τον φυσικό Nicolas Gisin, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", προσφέρει μια πολλά υποσχόμενη διέξοδο στο πρόβλημα, αναπτύσσοντας ένα τσιπ κομπιούτερ που μπορεί να κρατήσει τα φωτόνια έστω και για ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου. Αν και ο χρόνος αυτός φαίνεται ασήμαντος, στην πραγματικότητα ένα φωτόνιο μπορεί να ταξιδέψει 300 μέτρα μέσα σε αυτό το απειροελάχιστο χρονικό διάστημα, που είναι αρκετό για να γίνουν ουκ ολίγοι υπολογισμοί.
Η ελβετική ομάδα στην πραγματικότητα δεν επιβραδύνει το φως, αλλά έχει δημιουργήσει ένα θάλαμο από σπάνια μέταλλα (νεοδύμιο, ύττριο, βανάδιο), στο εσωτερικό του οποίου περιορίζεται το φως αντανακλώμενο στα "τοιχώματά" του. Είναι σημαντικό ότι αυτή η αναπήδηση του φωτός στα "τοιχώματα" του θαλάμου δεν καταργεί το περίφημο και μυστηριώδες φαινόμενο της "κβαντικής εμπλοκής", κατά το οποίο δύο φωτόνια, αν και σε απόσταση μεταξύ τους, βρίσκονται σε ένα είδος αλληλοεπίδρασης, καθώς αν αλλάξει η κατάσταση του ενός, αλλάζει και του άλλου.
Είναι ακριβώς αυτή η "εμπλοκή" που επιτρέπει να γίνουν παράλληλα τεράστιοι όγκοι υπολογισμών, με αποτέλεσμα οι κβαντικοί υπολογιστές του μέλλοντος να ξεπερνούν κατά πολύ τους σημερινούς σε ταχύτητα και υπολογιστικές δυνατότητες. Η κβαντική εμπλοκή επίσης υπόσχεται κρυπτογραφία που να μην "σπάει" με τίποτε.
Πέρυσι ο Gisin και άλλοι τρεις ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Γενεύης απέδειξαν πειραματικά ότι δύο υποατομικά σωματίδια μπορούν να επικοινωνήσουν σχεδόν αυτόματα, αν και απέχουν μεγάλες αποστάσεις, αποδεικνύοντας ένα από τα βασικά αξιώματα της κβανοτμηχανικής. Η ελβετική ομάδα διεχώρισε δύο φωτόνια, που προηγουμένως ήσαν κβαντικά "πλεγμένα", και τα έστειλε, δια μέσου δύο διαφορετικών καλωδίων οπτικών ινών, σε δύο ελβετικά χωριά που απείχαν 18 χλμ. μεταξύ τους. Όπως αποδείχτηκε, όποια αλλαγή (π.χ. "χρώματος") συνέβαινε στο ένα φωτόνιο, χωρίς χρονική υστέρηση συνέβαινε και στο άλλο, παρόλο που απείχαν τόσα χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ό,τι κι αν ήταν αυτό που επηρέαζε τα φωτόνια ταυτόχρονα, ταξίδευε με ταχύτητα τουλάχιστον 10.000 φορές πιο γρήγορα από το φως. Συνεπώς, ο Αϊνστάιν είχε άδικο που θεωρούσε ότι τίποτε δεν μπορεί να ταξιδέψει πιο γρήγορα από το φως. Η σχετική επιστημονική εργασία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature" και προκάλεσε αίσθηση στην επιστημονική κοινότητα.
Απο το 'Βήμα'


Νέα εταιρεία μπαίνει δυναμικά στην αγορά επεξεργαστών
--------------------------------------------------------------------------------
Η GlobalFoundries, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο, θα κατασκευάζει επεξεργαστές επόμενης γενιάς, ελπίζοντας να επιταχύνει τον ανταγωνισμό στην παγκόσμια αγορά επεξεργαστών, στην οποία αυτή τη στιγμή κυριαρχούν επιχειρήσεις από την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη.
Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός σύγχρονου εργοστασίου παραγωγής στην κομητεία Σαρατόγκα της Νέας Υόρκης, το οποίο θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το 2012. Ακόμη 2,7 δισεκατομμύρια θα επενδυθούν στην ανάπτυξη επιχειρήσεων στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Γερμανία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της εταιρείας, η εταιρεία θα βρίσκεται σε φάση πλήρους παραγωγής ακριβώς τη στιγμή που η αγορά θα αρχίσει να ανακάμπτει.
«Αν ξεκινήσουμε να αναζητούμε πελάτες από φέτος, θα είναι έτοιμοι να συνεργαστούν μαζί μας περίπου το 2010» εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας, Ντάγκλας Ρόουζ. «Θεωρούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι ακριβώς τη στιγμή αναστροφής του κλίματος».
Η εταιρείας σχεδιάζει να αποκτήσει προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού κατασκευάζοντας μικρότερους και ταχύτερους επεξεργαστές, στην κλίμακα των 45, 32 και 28 νανόμετρων, κατά πολύ μικρότερων δηλαδή από τους σημερινούς των 90 και 65 νανόμετρων. Ένα νανόμετρο είναι μονάδα μέτρησης που ισούται με ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου. Εκατοντάδες τέτοιοι επεξεργαστές μπορούν να χωρέσουν στο πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας.
Οι επεξεργαστές χρησιμοποιούνται στις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρονικά συστήματα, ωστόσο η ύφεση έχει οδηγήσει τους καταναλωτές σε περικοπές δαπανών, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι πωλήσεις επεξεργαστών θα μειωθούν ακόμη περισσότερο για το 2009, με έτος ανάκαμψης το 2010.
Η GlobalFoundries εκτιμά ότι οι προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης είναι ισχυρές, παρά τον ανταγωνισμό από μεγάλους παίκτες της αγοράς, όπως η TSMC στην Ταϊβάν, η UMC στις ΗΠΑ και η Chartered Semiconductor στη Σιγκαπούρη. Ωστόσο, η συνεργασία της GlobalFoundries με την AMD, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, εγγυάται την ανάπτυξη της, σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι μια ακόμη μεγάλη εταιρεία της αγοράς, η Advanced Technology Investment Company, είναι στους βασικούς μετόχους.
Απο την 'Καθημερινή'

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Ειδήσεις

Δημοσίευση από cordis » 14 Απρ 2009 19:44

και από που το πήραμε αυτό;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
cyberfreak
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3474
Εγγραφή: 08 Σεπ 2004 16:38
Τοποθεσία: Κρυα Βρυση
Επικοινωνία:

Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Ειδήσεις

Δημοσίευση από cyberfreak » 14 Απρ 2009 19:49

εγω το διαβασα στο insomnia :D

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Ειδήσεις

Δημοσίευση από fiskilis » 14 Απρ 2009 23:02

21century έγραψε: «Τσιπ» που αποθηκεύουν φως, φέρνουν πιο κοντά τους κβαντικούς κομπιούτερ-αστραπή.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... tId=263143


Νέα εταιρεία μπαίνει δυναμικά στην αγορά επεξεργαστών
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a ... 009_274665

21century
Δημοσιεύσεις: 409
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2002 15:44

Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Ειδήσεις

Δημοσίευση από 21century » 20 Μάιος 2009 14:25

Η ενοποίηση Τεχνολογιών και συσκευών αποτελεί την tech Επανάσταση για την διετάι 2009-2010 καθώς εκτός απο επεξεργαστές 1Ghz τώρα έχουμε πολυκινητά που λιετουργούν ως φορητοί υπολογιστοί και αυτή την φορά το mobile ενώνεται με το Internet σε μια MID συσκευή. Κοινό χαρακτηριστικό τους οι μεγάλες οθόνες αφής με εξελιγμένες δυνατότητες και πολλές δυνατότητες. Το μέλλον ειναι συναρπαστικό καθώς πλέον τα κινητά θα έχουν περισσότερο multikasting χαρακτήρα και βάλε...
Η σύγκλιση τεχνολογιών βρήκε επιτέλους μια τέλεια MID πρόταση με πολυμεσικό χαρακτήρα συγκεντρώνοντας όλες τις τάσεις της νέας Εποχής αλλά δεν αποκλείεται να την απολαύσουμε κοντά στο πλούσιο ψυχαγωγικό μοντελο Sony Ericsson, iphone ή ακόμα κοντά στα κινητά της αμερικανικής ΒlackBerry.
H συσκευή που αποτελεί αποκύημα περισσότερο επιστημονικής φαντασίας αλλά μπορει να υλοποιηθεί σχεδιάστηκε με επιμέλεια από τον Π. Κιούμπικ, και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που την συνοδεύουν, η κεντρική ιδέα αφορά το γεγονός ότι ο "νικητής του ανταγωνισμού για μια Intel Mobile Internet συσκευή." Αν οι περισσσότεροι δεν το πιστεύετε γνωρίζουμε ότι, υπάρχει το ενδεχόμενο η Intel να προσπαθήσει να δώσει σάρκα και οστά σε μια τέτοια προσπάθεια και να την τροφοδοτήσει με μια από τις κεντρικές μονάδες επεξεργασίας της.
Με μια προσεκτική ματιά, η συσκευή ταιριάζει γάντι σαν μια κλασική μεγάλη touchscreen συσκευή: Ωστόσο αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η αναδιπλούμενη δυνατότητα της η οποία παρέχει άμεσα το πλεονέκτημα να εμφανίζει τελικά μια επιφάνεια εργασίας διαστάσεων 210 Χ 210 χιλιοστών!.

Nokia- Multitouch συσκευές με τέλεια οθόνη αφής!
Η Nokia προσεγγίσει το μεθαύριο και θέλει εδώ και τώρα να εφαρμόσει την τεχνολογία Synaptics σε όλα τα νέα touchscreen κινητά της. Οι πρόσφατες πληροφορίες βγαλμένες απο την ταινία Minority Report δείχνουν ότι τα νέα μοντέλα με την εκπληκτική αυτή δυνατότητα αναμένεται να εμφανιστούν στην αγορά στο τρίτο τρίμηνο του 2009. Αν πιστέψυομε τους σχεδιαστές της εταιρείας στην Ταϋλάνδη, η Nokia σχεδιαζει να υλοποιήσει άμεσα multitouch λειτουργικότητα στις νέες της συσκευές σε μια ηχηρή απάντηση ώστε να χτυπήσει τον ανταγωνισμό απέναντι στην apple και στις Palm συσκευές.
Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επικριθεί αρκετά για τις επιλογές της στα μοντέλα της 5800 XpressMusic και της επικείμενης N97 smartphone, αφού δεν ακολουθεί τις τάσεις των πιο φρέσκων τεχνολογιών σχετικών με τις οθόνες αφής. Αν και πολύ πίσω βρίσκεται η Microsoft με χαμηλες πωλήσεις των Windows Mobile συσκευών δεν έχει άλλη επιλογή απο το να κάνει την διαφορά και να παραμείνει ηγέτης στην παγκόσμια αγορά κινητών.
Σύμφωνα με φήμες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, η Synaptics σχετικά με την παραπάνω συμφωνία με την Nokia θα παρέχει μόνο τα πάνελ των οθονών αφής με τις σχετικές επιμέρους ενότητες από γυαλί να προέρχονται από άλλους προμηθευτεύες. Οι πρώτες συσκευές της Nokia με την εξελιγμένη οθόνη αφής καταγράφονται πλέον ως "high-end & smartphone" συσκευές.
Πηγή http://unwiredgr.blogspot.com/

21century
Δημοσιεύσεις: 409
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2002 15:44

Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Ειδήσεις

Δημοσίευση από 21century » 04 Ιούλ 2009 21:11

TO 2010 θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά κινητά με κοινό φορτιστή, ανεξάρτητα από την εταιρία κατασκευής, όπως ανακοίνωσε ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την συμφωνία υπέγραψαν οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες κινητών τηλεφώνων, και αναλυτικότερα οι: Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, Texas Instruments.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα επιχειρήσεων και βιομηχανικής πολιτικής, κ. Günter Verheugen εξέφρασε την ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι
" [Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές] θα μπορούν να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα παντού από τον νέο κοινό φορτιστή. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα υπάρχουν λιγότερα ηλεκτρονικά σκουπίδια, αφού ο κόσμος δεν θα χρειάζεται πια να πετάει τους φορτιστές του όταν αγοράζει καινούργιο κινητό," ανέφερε η ανακοίνωση.
Τα μελλοντικά κινητά θα έχουν ένα βύσμα Micro-USB με τα οποία θα συνδέονται οι φορτιστές. Είναι προφανές πως, ο κοινός φορτιστής, θα μας διευκολύνει τη ζωή. Αξίζςει να σημειώσουμε επίσης πως θα βελτιώσει (έστω και ελάχιστα) την ποιότητα ζωής, καθώς δεν θα καταλήγουν οι παλιοί φορτιστές στα σκουπίδια μολύνοντας το περιβάλλον.
www.pathfinder.gr

21century
Δημοσιεύσεις: 409
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2002 15:44

Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Ειδήσεις

Δημοσίευση από 21century » 01 Αύγ 2009 21:06

Ένα σημαντικό βήμα προς μια νέα γενιά υπηρεσιών κινητών τηλεπικοινωνιών έκανε η Ευρώπη, συγκεκριμένα το Συμβούλιο Υπουργών ακολούθησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ενέκρινε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας – την καλούμενη οδηγία για το GSM – σχετικά με τη χρήση του ραδιοφάσματος που απαιτείται για τις υπηρεσίες κινητών τηλεπικοινωνιών.
Η οδηγία του 1987 για το GSM δεσμεύει τη χρήση τμήματος της ζώνης των 900 MHz του ραδιοφάσματος για τις τεχνολογίες πρόσβασης GSM (Global System for Mobile - Παγκόσμιο σύστημα κινητών επικοινωνιών - ή αρχικά Groupe Spécial Mobile) όπως η κινητή τηλεφωνία.
Η επικαιροποιημένη οδηγία επιτρέπει τώρα τη χρήση της ζώνης συχνοτήτων των 900MHz για την παροχή ταχύτερων, πανευρωπαϊκών υπηρεσιών όπως κινητό διαδίκτυο, με ταυτόχρονη εξασφάλιση της συνέχισης των υπηρεσιών GSM. Η εν λόγω νέα ευελιξία θα τονώσει περαιτέρω τον ανταγωνισμό στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών και θα συμβάλει στην ταχύτερη και ευρύτερη εγκατάσταση ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσιών, που αποτελούν μια από τις κινητήριες δυνάμεις της οικονομικής ανάκαμψης.
Η αναθεωρημένη οδηγία GSM είναι η πρώτη από μια σειρά σημαντικών οδηγιών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και η συμφωνία Κοινοβουλίου και Συμβουλίου ανοίγει τώρα τον δρόμο για ισχυρότερη ασύρματη οικονομία.
Με την αναμόρφωση αυτή θα αρθούν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στις επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορέσουν να εγκαταστήσουν νέες τεχνολογίες στις ζώνες GSM προκειμένου να αναπτύξουν κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων. Αυτό θα συμβάλλει θετικά στην τόνωση της ευρωπαϊκής ασύρματης οικονομίας και θα βοηθήσει στην απογείωση της Ψηφιακής Ευρώπης».
Τέλος προβλέπεται η δυνατότητα τροποποιήσεων για να ενσωματωθούν τεχνικές παράμετροι χρήσης για επιπλέον συστήματα εκτός GSM, για τα οποία θα εξασφαλιστεί συμβατότητα σε μεταγενέστερο στάδιο. Οι εθνικές διοικήσεις θα διαθέτουν στη συνέχεια έξι μήνες για την ενσωμάτωση της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο και την εφαρμογή της, έτσι ώστε οι ζώνες ραδιοφάσματος για GSM να διατεθούν πράγματι για συστήματα 3ης γενιάς.
http://phonegr.blogspot.com/2009/07/900mhz.html

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Τεχνολογικά Επιτεύγματα και Ειδήσεις

Δημοσίευση από fiskilis » 01 Αύγ 2009 21:08

Οπτικές ίνες σε δύο εκ. νοικοκυριά
Πρότυπο τεχνολογίας τα Τρίκαλα. Άρδην θα αλλάξουν τον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της Ελλάδας οι οπτικές ίνες, που αναμένεται να φτάσουν σε δύο εκατομμύρια νοικοκυριά σε 52 πόλεις της Ελλάδας. Το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει τις οπτικές ίνες μέσα στα σπίτια μας είναι έτοιμο να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως με το δίκτυο οπτικών ινών είναι πολύ δύσκολη η υποκλοπή τηλεφωνημάτων, δηλαδή η τοποθέτηση κοριών, μπορεί να γίνει ταυτόχρονη μεταφορά, χωρίς παρεμβολές, χιλιάδων τηλεφωνημάτων, εκπομπών τηλεοπτικών καναλιών και μεγάλου αριθμού δεδομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Επίσης, η σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει με πολύ μεγάλες ταχύτητες.

Σημαντικά οφέλη θα υπάρξουν στο τομέα της εκπαίδευσης με γρήγορη πρόσβαση σε οnline βιβλιοθήκες και οnline μαθήματα,

Χαμηλότερο θα είναι και το κόστος όλων αυτών των υπηρεσιών, καθώς οι χρήστες θα πληρώνουν ένα λογαριασμό στον πάροχο που θα έχουν επιλέξει.

Όπως επισημαίνει ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, χαρακτηριστικό παράδειγμα ηλεκτρονικής πόλης, στην οποία η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία του πολίτη, είναι από το 2004 τα Τρίκαλα.

Η ευρυζωνική ομπρέλα που έχει στηθεί πάνω από την πόλη δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες να συνδεθούν ασύρματα στο διαδίκτυο.

Ο Μιχάλης Ταμήλος, δήμαρχος Τρικκαίων, τόνισε ότι το 40% των πολιτών της πόλης έχει ασύρματη σύνδεση με το δίκτυο που παρέχεται δωρεάν από το δήμο.

Σε λειτουργία βρίσκεται και το πρόγραμμα Δημοσθένης, το οποίο είναι ένα σύστημα διαχείρισης αιτημάτων που με μια κλήση ενημερώνει αυτόματα την αρμόδια υπηρεσία, ενώ μέσω της τηλεπρόνοιας άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές μπορούν να στέλνουν ιατρικά δεδομένα, όπως ένα καρδιογράφημα χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν.

skai.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες