Τι καλείται να κάνει 1 νέος προγραμματιστής σε μια εταιρεία;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Τι καλείται να κάνει 1 νέος προγραμματιστής σε μια εταιρεία;

Δημοσίευση από dimsis » 26 Μαρ 2009 11:16

Μου έστειλε ένας φίλος από εδώ από το freestuff ένα PM στο facebook όπου περιληπτικά μου έκανε την εξής ερώτηση "Αύριο μεθαύριο τελειώνω τη σχολή και με το καλό θα βρω μια δουλειά σε μια εταιρεία που θα φτιάχνει sites. Πάνω κάτω τι θα μου ζητάνε να κάνω εκεί;" και επειδή πιστεύω πως πραγματικά θα έχουν την ίδια απορία και άγχος οι περισσότεροι φοιτητές δημοσιεύω εδώ την απάντηση που του έγραψα με κάποιες αλλαγές, για να το συζητήσουμε και για να υπάρχουν μελλοντικές αναφορές.

---------------------------------------

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ΜΗΝ αγχώνεσαι :) Δεν υπάρχει κάτι στάνταρτ και έχει να κάνει συνήθως με τους ρόλους του προσωπικού που υπάρχει ήδη στην εταιρεία αλλά και τι υπηρεσίες προσφέρει η εταιρεία.

Και εγώ όταν πρωτοξεκίνησα στην εταιρεία έκανα τα πάντα. Τα πάντα σημαίνει:
- Project management - Ανάλυση - σχεδίαση - προγραμματισμός
Δηλαδή καθόμασταν 3 άτομα που ήμασταν τότε και αποφασίζαμε ότι θέλουμε να βγάλουμε την Χ εφαρμογή. Κάναμε μια έρευνα και ανάλυση, φτιάχναμε τη βάση δεδομένων, κάναμε το template, γράφαμε t-SQL και γράφαμε και τον κώδικα για την εφαρμογή. Μέχρι και συγγραφή εγχειριδίων χρήσης, σχεδιασμό λογοτύπων και εξωφύλλου για το κουτί της εφαρμογής κλπ έκανα. Ελλείψει ατόμων υποχρεωτικά ψάχναμε και τεχνικά θέματα του τύπου στήσιμο web site, συντήρηση server, εγκαταστάσεις λογισμικού που χρειαζόμαστε κλπ

Σήμερα που είμαστε αρκετά άτομα έχει μοιραστεί η δουλειά και κάνει άλλος το design, άλλος την ανάλυση, άλλος μας γράφει τον κώδικα (stored procedures) για την βάση δεδομένων και οι υπόλοιποι ασχολούμαστε καθαρά με τον κώδικα της εφαρμογής.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως αν πας σε μια εταιρεία που θα είστε μόνο εσύ και το "αφεντικό", υποχρεωτικά θα πρέπει να ξέρεις από όλα, να είσαι δηλαδή σε θέση να βγάλεις ένα site online από το ΜΗΔΕΝ. Αν όμως πας σε μια εταιρεία που έχει κόσμο και έχει μοιράσει τις δουλειές θα ασχολείσαι κυρίως με τον κώδικα που θα γράφεις σε php.

Εννοείται βέβαια πως πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για php, αφού υποχρεωτικά θα πρέπει να γνωρίζεις και τουλάχιστον τα βασικά των CSS και Javascript (HTML εννοείται) και το πως τουλάχιστον το πως θα συνδεθείς και θα τραβήξεις. δεδομένα από βάσεις δεδομένων. Το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται να γράφεις και την SQL για να τραβάς τα δεδομένα από την βάση σου. Δεν είναι δυστυχώς στην Ελλάδα πολλές οι εταιρείες που έχουν άλλα άτομα για τις βάσεις δεδομένων και άλλες για τον κώδικα. Εμείς έχουμε κάποια άτομα που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό. Εγώ σαν προγραμματιστής τους λέω ότι χρειάζομαι μια store procedure (δουλεύομε με MS SQL Server) που θα μου γυρίζει τα Χ δεδομένα από τον Ψ πίνακα και θα δέχεται ως παραμέτρους τις ΤΑΔΕ και αυτοί αναλαμβάνουν να τις φτιάξουν και εγώ απλώς να γράψω τον κώδικα που θα καλέσει αυτήν την SP και θα εμφανίσω τα δεδομένα / φόρμες / λίστες κλπ.

Το όλο σκηνικό πάει κάπως έτσι όταν μιλάμε για νέο project και όχι απλώς για στήσιμο ενός site με κάποιο από τα εργαλεία που ήδη έχουμε αναπτύξει (τα δικά μας δηλαδή content management systems).

Έρχεται ο «αρχηγός» για παράδειγμα και σου λέει «πρέπει να φτιάξουμε μια εφαρμογή διαχείρισης ξενοδοχείου» και μοιράζει ρόλους. Δηλαδή ποιοι θα πάνε από τον πελάτη για την ανάλυση που είναι και το Α και το Ω σε οποιαδήποτε νέας custom web εφαρμογή (αν και το ακόμα πιο βασικό είναι αυτός που θα βρει και θα "κλείσει" τον πελάτη :) , αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης). Αυτοί πρέπει να καταλάβουν τι ακριβώς κάνει ο πελάτης και πως θα μπορέσουμε αυτό που κάνει να του το οργανώσουμε σε μια εφαρμογή και να κάνει τη δουλειά του πιο γρήγορα και πιο παραγωγικά.

Έπειτα αναλαμβάνουν ταυτόχρονα designers και SQL analysts / developers, όπου φτιάχνουν templates και σχεδιάζουν την βάση δεδομένων αντίστοιχα.
Μετά ερχόμαστε εμείς που ξεκινάμε τον κώδικα στην ιδανική περίπτωση έχοντας στα χέρια μας μια ανάλυση που περιγράφει μέχρι και σε επίπεδο φόρμας και σελίδων τι πρέπει να κάνουμε. Αυτό δυστυχώς γίνετε σπανίως! Δηλαδή τις περισσότερες φορές ξεκινάμε, θα υπάρχουν παρεμβάσεις του πελάτη και κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης - εφόσον έχει ζητήσει να παρακολουθεί την εξέλιξη - οπότε θα ζητάει και αλλαγές ή στην καλύτερη περίπτωση απλώς θα διορθώνει πιθανή λανθασμένη λογική που έχουμε ακολουθήσει στην εφαρμογή.

Τα μεγαλύτερα λάθη οφείλονται σε λάθη από την ανάλυση και όχι απαραίτητα γιατί αυτοί που αναλάβανε να τις κάνουν δεν κάνουν καλή δουλειά, αλλά γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε οι πελάτες ξέρουν τι ψάχνουν… πρέπει να τους βοηθάς όσο μπορείς ώστε να καταλήξουν σε κάτι, αλλά και πάλι θα έχεις αυτό που σου έλεγα. Θα βλέπουν κάτι και θα σου λένε αυτό δεν το θέλω έτσι ή δεν το κάνατε σωστά ΑΦΟΥ το έχεις κάνει… ακόμα και αν έχεις ξεκινήσει το project με υπογεγραμμένο συμφωνητικό και από τις δυο μεριές που περιγράφει τι ακριβώς πρόκειται να αναπτύξεις και οφείλεις να παραδώσεις...

Αυτά βέβαια ισχύον στην περίπτωση που θα πέσεις σε software house που κάνει όντως ΑΝΑΠΤΥΞΗ εφαρμογών. Γιατί στο λέω αυτό;
Στο χώρο μας το 80% ίσως και παραπάνω το μόνο που κάνουν είναι να στήνουν / φτιάχνουν websites και πολύ λίγες να γράφουν custom εφαρμογές. Τι σημαίνει αυτό; Έχουν ένα CMS ας πούμε το joomla, drupal κλπ ή στην καλύτερη περίπτωση ένα που ανέπτυξαν οι ίδιοι άντε και κάτι αντίστοιχο για να φτιάχνουν ηλεκτρονικά καταστήματα και έπειτα απλώς φτιάχνουν sites που βασίζονται σε αυτά.
Δηλαδή πάνω σε μια έτοιμη εφαρμογή (δική τους ή έτοιμη) κάποιοι από το προσωπικό της εταιρείας αναλαμβάνουν να φτιάξουν το template (αν δεν είναι και αυτό έτοιμο) και κάποιοι να το προσαρμόσουν ώστε να βγει το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή ένα web site που θα παραδώσουν τελικά στον πελάτη. Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις θα καλείσαι να στήσεις ένα site στο CMS / E-commerce και να κάνεις ότι ψιλοαλλαγές θέλει ο πελάτης. Που σημαίνει ο μόνος κώδικας που θα γράφεις είναι κανένα custom module ΑΝ θέλει ο πελάτης κάτι που δεν το προσφέρει ήδη το CMS ή δεν υπάρχει έτοιμο!
Για να το δεις αυτό που σου λέω στην πράξη πήγαινε σε ένα κατάλογο που έχει καταχωρημένες εταιρείες του χώρου και πιάσε και δες στα sites τους τι πουλάνε και δες πόσες εταιρείες στην Ελλάδα κάνουν πραγματικά ανάπτυξη εφαρμογών και έχουν κάποιες εφαρμογές στο portfolio τους και δεν στήνουν απλώς web sites.

---------------------------------------

Θα προσθέσω εδώ και ένα κείμενο που είχα γράψει πριν κάποια χρόνια και αφορούν κάποια στάδια ανάπτυξης εφαρμογών που και πάλι δεν είναι κανόνας γιατί τα πάντα έχουν να κάνουν με το μέγεθος και το αντικείμενο της κάθε εταιρείας:

Φάσεις έργων (web project)
Συλλογή πληροφοριών / διευκρίνιση αναγκών πελάτη (requirements + specifications):
* Επικοινωνία (face to face και τηλεφωνική) με πελάτη για κατανόηση των αναγκών και ανάλυση των τεχνικών προδιαγραφών του έργου. Συμβουλές & προσδιορισμός της καλύτερης τεχνικής λύσης.

Ανάλυση:
* Ανάλυση και καταγραφή του τρόπου δουλειάς του πελάτη, και καταγραφή πρότασης υλοποίησης μέχρι επίπεδο φορμών.
* Γνωστοποίηση πρότασης στον πελάτη, προφορική και γραπτή ανάλυση των δυνατοτήτων που θα παρέχει η εφαρμογή όταν ολοκληρωθεί.
* Αντι-προτάσεις, νέες προτάσεις από πελάτη και ξανά καταγραφή μέχρι την τελική συμφωνία για το τι θα περιλαμβάνει τελικώς το έργο (με σύμβαση μεταξύ εταιρείας - πελάτη)
* Σχεδίαση τεχνικής αρχιτεκτονικής και πλάνου υλοποίησης.
* Ανάλυση χρόνου υλοποίηση και κόστους

Σχεδίαση:
* Δημιουργία γραφικών, animations
* Δημιουργία template
* Δημιουργία λιστών, φορμών, υποσελίδων
* Λογότυπο εφαρμογής και πακέτου (για packaging)

Υλοποίηση (κώδικας):
SQL Server Stored Procedures
* SP’s για κλήση από τον κώδικα

Ανάπτυξη σε scripting language (PHP, ASP, Coldfusion κλπ):
* Πολύγλωσσο;
* Ασφάλεια (security);
* Υπόλοιπος κώδικας

Δοκιμές (testing / debugging):
* Καταχώρηση περιεχομένου (αν απαιτείται)
* Δοκιμή όλων των φορμών και των συνδυασμών για πιθανά λάθη

Documentation:
* Συγγραφή κειμένου χαρακτηριστικών εφαρμογής (features)
* Συγγραφή εγχειρίδιου χρήσης (manual)
* Συγγραφή οδηγιών εγκατάστασης (installation)
* Συγγραφή help file για online help

Packaging:
* Πακετάρισμα εφαρμογής και δυνατότητα εγκατάστασης από τους ίδιους τους πελάτες

Παράδοση:
* Αν δεν κάνει ο πελάτης την εγκατάσταση, χρειάζεται άτομο που θα κάνει remote ή επί τόπου εγκατάσταση.

Εκπαίδευση
* Εκπαίδευση (τηλεφωνική ή face to face) χρήσης εφαρμογής στον πελάτη

Υποστήριξη
* Τηλεφωνική και επί τόπου υποστήριξη μετά την παράδοση

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Τι καλείται να κάνει 1 νέος προγραμματιστής σε μια εταιρεία;

Δημοσίευση από fafos » 26 Μαρ 2009 11:45

@dimsis... ta teleutaia pou egrapses aforoun perissotero ton pelath kai oxi to megethos ths etereias pou tha dhmiourghsei to project... kai sigoura den aforoun enan neo ypallhlo..

Enas neos ypallhlos tha prepei na kserei na feiaxnei kalo kafe kai na einai enhmeromenos gia ola ta nea kai koutsompolia pou kykloforoun sthn piatsa gia na mhn menei ektos syzhthshs :lol:

Pera apo thn plaka... to vasikotero einai na mhn aisthanetai san ypallhlos tou "mhnas mpainei mhnas vgainei"... an to perivallon tou grafeiou ton kanei na aisthanetai san ypallhlos kalytera na thn kanei gia allh paralia... ola ta ypoloipa texnika themata tha ta mathei kathodon..

den nomizo oti yparxei ergodoths pou perimenei apo enan newbie na tou kanei ta panta apo thn proth hmera... eksalou oi perissoteroi ergodotes einai asxetoi me thn plhroforikh kai oi gnoseis tous einai se allous tomeis... auto den shmainei oti den mporoun na dioikhsoun mia etaireia plhroforikhs arkei na mhn anakateuontai se texnika themata pou mono enas plhroforikos gnorizei..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Τι καλείται να κάνει 1 νέος προγραμματιστής σε μια εταιρεία;

Δημοσίευση από dimsis » 26 Μαρ 2009 13:01

Σωστός fafos. Το κειμενάκι το τελευταίο όντως αφορά την οργάνωση της ίδιας της εταιρείας και όχι τον υπάλληλο, το πρόσθεσα μόνο για να φανούν ότι υπάρχουν πολλά στάδια στα οποία μπορεί να έχει συμμετοχή κάποιος που εμπλέκεται στο project. Μπορεί να πας δηλαδή σε μια εταιρεία και να σου ζητήσουν να κάνεις οτιδήποτε από αυτά (μέχρι και καφέδες που λες :p )

littleman
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 31 Μαρ 2009 13:52

Τι καλείται να κάνει 1 νέος προγραμματιστής σε μια εταιρεία;

Δημοσίευση από littleman » 04 Απρ 2009 10:45

dimsis έγραψε:Δηλαδή καθόμασταν 3 άτομα που ήμασταν τότε και αποφασίζαμε ότι θέλουμε να βγάλουμε την Χ εφαρμογή.
... 3 άτομα - τυχερός...! που να δεις εδώ που καθόμαστε δύο κάθε φορά! και οτιδήποτε δεν έχει σχέση με επικοινωνία (οπτική/κανονική) με τον πελάτη πρέπει να το βγάζω εγώ από την τρύπα! lol ..και μάλιστα γρήγορα! :Ρ

Χρήσιμο το post σου..!
Θα το αξιοποιήσω προς συζήτηση με δικούς μου.... :D

snik
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 28 Ιουν 2008 12:44
Επικοινωνία:

Τι καλείται να κάνει 1 νέος προγραμματιστής σε μια εταιρεία;

Δημοσίευση από snik » 29 Απρ 2009 16:39

Πολυ καλο το κειμενο dimsis. Λυνει αρκετες αποριες σε μας που ξεκιναμε τωρα στον χωρο. Ομως θελω να ρωτησω καποιες ερωτησεις πανω στο θεμα.

Τελειωνω συντομα ενα ΙΕΚ και η ειδικοτητα μου ειναι πανω στα δικτυα και στις ιστοσελιδες. Μεχρι στιγμης η σχολη δεν νομιζω οτι μπορει να μου δωσει τα εφοδια για να βγω να δουλεψω πανω στο αντικειμενο οποτε αρχισα να διαβαζω μονος μου παραληλα με την σχολη και για να γινω πιο συγκεκριμενος εχω ξεκινησει να μαθαινω CSS και PHP.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι εστω οτι αυριο παω σε καποια δουλεια, υπαρχει περιπτωση να με προσλαβουν και να με εκπεδευσουν πανω στο αντικειμενο η ψαχνουν κατευθειαν ατομα με προυπηρεσια; Δηλαδη με λιγα λογια οι εταιριες του χωρου δινουν ευκαιριες σε νεα ατομα η ψαχνουν καποιον που ειναι ηδη εμπειρος;

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8575
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Τι καλείται να κάνει 1 νέος προγραμματιστής σε μια εταιρεία;

Δημοσίευση από Basilakis » 29 Απρ 2009 16:48

snik έγραψε: Τελειωνω συντομα ενα ΙΕΚ και η ειδικοτητα μου ειναι πανω στα δικτυα και στις ιστοσελιδες. Μεχρι στιγμης η σχολη δεν νομιζω οτι μπορει να μου δωσει τα εφοδια για να βγω να δουλεψω πανω στο αντικειμενο οποτε αρχισα να διαβαζω μονος μου παραληλα με την σχολη και για να γινω πιο συγκεκριμενος εχω ξεκινησει να μαθαινω CSS και PHP.
Σκοπός του ΙΙΕΚ είναι να βγάλει επαγκελματίες, με την άποψη πως σου δίνουν γνώσεις για να ξεκινήσεις.παρόλα αυτά οι γνώσεις δεν προλαβαίνουν να καλυφθούν στις ώρες διδασκαλίας που κάνουν. Για αυτό το λόγο πρέπει να ασχοληθεί ο καθένας σπίτι του, μόνος του, με τις ώρες

snik έγραψε: Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι εστω οτι αυριο παω σε καποια δουλεια, υπαρχει περιπτωση να με προσλαβουν και να με εκπεδευσουν πανω στο αντικειμενο η ψαχνουν κατευθειαν ατομα με προυπηρεσια; Δηλαδη με λιγα λογια οι εταιριες του χωρου δινουν ευκαιριες σε νεα ατομα η ψαχνουν καποιον που ειναι ηδη εμπειρος;
Μερικές φορές ναι, άλλες όχι. Εξαρτάται συνήθως απο το που πάς. Εάν ξεκινήσεις με εκπαίδευση σημαίνει πως έχεις πέσει σε ΟΜΑΔΑ ατόμων και όχι σε έναν εργοδότη. Σκοπός τους είναι να βγάλουν χρήματα αξιοποιώντας καινούργεις τεχνολογίες, ακολουθώντας Standars και δουλεύοντας σε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον. Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Συνήθως τέτοια άνθρωποι δουλεύουν μόνοι τους σαν freelancers γιατί είναι δύσκολο να βρείς τέτοι εργασιακό χώρο.[/quote]

Άβαταρ μέλους
HeRu
Flash Moderator
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 16 Αύγ 2004 10:49
Επικοινωνία:

Τι καλείται να κάνει 1 νέος προγραμματιστής σε μια εταιρεία;

Δημοσίευση από HeRu » 29 Απρ 2009 16:59

snik έγραψε:Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι εστω οτι αυριο παω σε καποια δουλεια, υπαρχει περιπτωση να με προσλαβουν και να με εκπεδευσουν πανω στο αντικειμενο η ψαχνουν κατευθειαν ατομα με προυπηρεσια; Δηλαδη με λιγα λογια οι εταιριες του χωρου δινουν ευκαιριες σε νεα ατομα η ψαχνουν καποιον που ειναι ηδη εμπειρος;
Υπάρχουν κάποιες εταιρίες που ζητάνε άτομα "φρέσκα", πιο πολύ για να τους δίνουν χαμηλό μισθό. Συνήθως είναι μια ευκαιρία να αποκτήσεις πολύ πρακτική εκπαίδευση.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Τι καλείται να κάνει 1 νέος προγραμματιστής σε μια εταιρεία;

Δημοσίευση από dimsis » 29 Απρ 2009 20:09

Ναι υπάρχουν εταιρείες που προσλαμβάνουν άτομα όπου δεν περιμένουν να είναι έτοιμοι για άμεση ανάπτυξη. Στην δική μας εταιρεία για παράδειγμα που δουλεύουμε με Coldfusion, αν ξεκινούσαμε να ψάχνουμε προγραμματιστές που ήδη γνωρίζουν καλά την γλώσσα δύσκολα θα βρίσκαμε.
Αλλά μια βάση πρέπει να έχεις όπου και να πας και πολύ καλά κάνεις και ασχολείσαι μόνος σου με php / css (διάβασε και javascript θα την χρειαστείς).
Δηλαδή αν ξέρεις κάποια scripting language έπειτα όπου και να πας για δουλειά, θα μπορείς να προσαρμοστείς ευκολότερα και ταχύτερα να αρχίσεις να αποδίδεις κιόλας.
Εννοείται όμως πως υπάρχουν και πολλές εταιρείες που ζητάνε έμπειρους προγραμματιστές, πράγμα που θα το δεις και στις σχετικές αγγελίες.
Καλή αρχή και καλή δύναμη.

snik
Δημοσιεύσεις: 57
Εγγραφή: 28 Ιουν 2008 12:44
Επικοινωνία:

Τι καλείται να κάνει 1 νέος προγραμματιστής σε μια εταιρεία;

Δημοσίευση από snik » 29 Απρ 2009 22:45

Καταρχην σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις, με βοηθησατε αρκετα να μαθω τι γινεται στην αγορα εργασιας.
Basilakis έγραψε: Σκοπός του ΙΕΚ είναι να βγάλει επαγκελματίες, με την άποψη πως σου δίνουν γνώσεις για να ξεκινήσεις.παρόλα αυτά οι γνώσεις δεν προλαβαίνουν να καλυφθούν στις ώρες διδασκαλίας που κάνουν. Για αυτό το λόγο πρέπει να ασχοληθεί ο καθένας σπίτι του, μόνος του, με τις ώρες
Συμφωνω και εγω οτι αυτος ειναι ο σκοπος του ιεκ αλλα απεχει πολυ η θεωρια με το τι γινεται στην πραγματικοτητα. Στα 4 εξαμηνα που ειναι η διαρκεια του δεν θα ελεγα πως εχω αποκτησει αρκετες γνωσεις. Παρολα αυτα εχω μαθει απο εκει html και καποια βασικα πραγματα στην mysql και μονος μου εχω μαθει να χρησιμοποιω photoshop (ειτε για χρηση templates ειται για καποια γραφικα και λογοτυπα) και εχω κατασκευασει 2 σελιδες σε joomla για γνωστους μου.
HeRu έγραψε: Υπάρχουν κάποιες εταιρίες που ζητάνε άτομα "φρέσκα", πιο πολύ για να τους δίνουν χαμηλό μισθό. Συνήθως είναι μια ευκαιρία να αποκτήσεις πολύ πρακτική εκπαίδευση.
Καλα σιγουρα σαν πρωτη δουλεια πανω στο αντικειμενο δεν ειναι λογικο να ζητησω υψηλους μισθους γιατι την 1η μου δουλεια δεν την βλεπω σαν ευκαιρια να βγαλω χρηματα αλλα ευκαιρια να μαθω 5-10 πραγματα παραπανω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης