Πρόβλημα στη κάρτα γραφικών σε Pavilion DV2000 DV6000 DV9000

Σχετικά με όλα τα Laptop, Netbook και Tablet PCs

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
carib
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2008 10:33

Πρόβλημα στη κάρτα γραφικών σε Pavilion DV2000 DV6000 DV9000

Δημοσίευση από carib » 17 Μαρ 2009 14:04

Μετά από συσσώρευση αρκετών δειγμάτων των παραπάνω μοντέλων στο εργαστήριό μου με πρόβλημα στην κάρτα γραφικών τους νομίζω ότι οφείλω να ενημερώσω τους χρήστες του forum που πιθανόν να έχουν κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα.

Η HP προχώρησε σε επέκταση εγγύησης σε αρκετές εκδόσεις των παραπάνω φορητών υπολογιστών μετά από πρόβλημα υπερθέρμανσης που παρουσίασαν.Το σχετικό link είναι αυτό http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...77&lc=en&cc=us .

Η HP προτείνει σαν λύση την αναβάθμιση του BIOS. Η λύση όμως θα είναι αποδοτική μόνο αν δεν έχουν αρχίσει τα συμπτόματα. Αν έχουν αρχίσει τότε πρέπει ο υπολογιστής να επιστραφεί στην HP για επισκευή με δικά της έξοδα.Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα από όσα HP μου ήρθαν για επισκευή δεν συμπεριλαμβάνονταν στις λίστες των μοντέλων που δέχεται η HP πίσω για επισκευή. Αν έχετε πρόβλημα με το δικό σας ρίξτε μία ματιά στις λίστες του παραπάνω link μήπως είσαστε πιο τυχεροι.....

Τα συμπτώματα:

Στην αρχή : Κολάει ο υπολογιστής μετά από μερικά λεπτά ή έστω και μετά από μερικές ώρες χρήσης. Αν δεν έχετε κάποιο trojan ή άλλο πρόβλημα λογισμικού τότε ο φορητός δεν θα πρέπει να κολήσει ποτέ ανεξάρτητα από τη χρήση....

Σε επόμενο στάδιο η οθόνη λειτουργεί μόνο σε VGA mode ενώ σε υψηλότερη ανάλυση ή κολάει ή βγάζει τετραγωνάκια. Εναλλακτικά μπορεί να μην βγάζει τίποτα ή μονο άσπρη οθόνη στη δικιά του οθόνη και να παίζει κανονικά σε εξωτερική.

Στο τελικό στάδιο ο υπολογιστής δεν βγάζει τίποτα ούτε σε εξωτερική οθόνη, ανάβουν όμως τα λαμπάκια και μπορεί να κάνει μερικά σφυρίγματα (1 μακρύ και δύο κοντά συνήθως).

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να δηλώσω ότι από τα 20 περίπου DV που μου ήρθαν τους τελευταίους μήνες για επισκευή και τα 20 θα είχαν γλυτώσει το πρόβλημα αν είχε γίνει μία σωστή συντήρηση στο σύστημα ψύξης τους. Δυστυχώς η πρόσβαση εκεί είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτείται να λυθεί εντελώς ο υπολογιστής και να βγεί ακόμη και το mainboard από πάνω. Δεν μπορώ να περιγράψω ακριβώς τι συντήρηση απαιτείται όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όσο και να φυσίξετε εξωτερικά τους αεραγωγούς και όσι θερμοαγώγιμη πάστα και να βάλετε πάνω στον επεξεργαστή ή στην κάρτα γραφικών δεν θα πετύχετε ουσιαστικά τίποτα.

Ενημερωτικά από όσα DV μου ήρθαν για επισκευή μόνο 2 δεν κατάφερα να επισκευάσω και το κόστος γενικά ήταν 70-100Ευρώ. Όπότε ακόμη και αν το DV σας έχει αρχίσει να κολάει υπάρχουν ελπίδες φθηνής και αξιόπιστης επισκευής αρκεί να βρείτε κάποιον που να μπορεί να το αναλάβει υπεύθυνα.

Ξέρω ότι πολλοί θα θεωρήσουν το μήνυμά μου αυτό ως διαφήμιση οπότε αν ενοχλεί μπορείτε να το διαγράψετε.Πιστεύω όμως ότι θα βοηθήσει πολλούς κατόχους DV και θα γλυτώσουν από αρκετή ταλαιπωρία. Άλλωστε η πρότασή μου δεν είναι "φέρτε τον υπολογιστή σας σε εμένα να τον φτιάξω" αλλά "αν λειτουργεί ακόμη, κάντε συντήρηση του συστήματος ψύξης του και αν δεν λειτουργεί επικοινωνήστε με την HP μήπως δικαιούσαστε δωρεάν επισκευή".

Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορητοί Υπολογιστές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης