Πώς γίνεται Active????

Ας μάθουμε πως να κάνουμε τις σελίδες μας με στιλ. Τα Cascading Style Sheets είναι ο τρόπος για να το επιτύχουμε.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Πώς γίνεται Active????

Δημοσίευση από mazoulini » 07 Μαρ 2009 16:33

<div id="up_menu">
<table width="100%" height="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" bordercolor="#000000">
<tr>
<td class="up_menu"><div align="center" >$Home</div></td>
<td class="up_menu"><div align="center" >$fafasd</div></td>
<td class="up_menu"><div align="center" >$agesdfad</div></td>
<td class="up_menu"><div align="center" >$gfddff</div></td>
<td class="up_menu"><div align="center" >$ffsse</div></td>
<td class="up_menu"><div align="center" >$contact</div></td>
</tr>
</table></div>

Γεια σας, έχω τον παραπάνω κώδικα... Μπορείτε να μου πείτε γιατί έχουν σπάσει τα νεύρα μου, τι πρέπει να κάνω για να είναι αλλαγμένο το background όταν είναι κάποιο κουμπάκι πατημένο;
Το παραπάνω είναι ένα menu σε ένα site... Δεν χρειάζεται να βάλω <a href...> γιατί είναι κάποιες μεταβλητές απο ένα διναμικό site...
Ευχαριστώ!

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Πώς γίνεται Active????

Δημοσίευση από fafos » 07 Μαρ 2009 17:10

Enas aplos tropos einai na pairneis to path ths selidas kai na allazeis to class sto div..p.x.

me to $_SERVER["PHP_SELF"] pairneis to path ths selidas pou vriskesai.. p.x. tositemou.gr/index.php

feiaxneis 2 css classes.. p.x. up_menu(to kanoniko) kai up_hover_menu(auto pou tha deixnei otan eisai sthn analogh selida)

prin to menu arxizeis to scriptaki opou analoga me thn selida sou dinei to class pou thes:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$selida = $_SERVER&#91;"PHP_SELF"&#93; ;//pairnoume to path
?>

<td class="<? $index = strpos&#40;$selida, 'index.php'&#41;; if&#40;$index  === false&#41; &#123;echo 'up_menu';&#125; else &#123;echo 'up_hover_menu';&#125;?>"><div align="center" >$Home</div></td> 

<td class="<? $allo = strpos&#40;$selida, 'allhselida.php'&#41;; if&#40;$allo  === false&#41; &#123;echo 'up_menu';&#125; else &#123;echo 'up_hover_menu';&#125;?>"><div align="center" >$fafasd</div></td> 

klp klp

olh thn douleia thn kanei to <? $index = strpos($selida, 'index.php'); if($index === false) {echo 'up_menu';} else {echo 'up_hover_menu';}?>

to opoio analoga me thn selida sou dinei kai to class gia to style
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
Sermac
Δημοσιεύσεις: 363
Εγγραφή: 26 Σεπ 2007 21:08

Πώς γίνεται Active????

Δημοσίευση από Sermac » 07 Μαρ 2009 17:43

Αρχείο home.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
define&#40;'THIS_PAGE', 'home'&#41;;
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http&#58;//www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http&#58;//www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <title>Title</title>
    <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
    <?php
    include "menu.php";
    ?>
    <!-- ipoloipo periexomeno selidas -->
</body>
</html>
Στα υπόλοιπα αρχεία (portfolio.php, contests.php κτλ) αλλάζεις μόνο το...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
define&#40;'THIS_PAGE', 'home'&#41;;
?>
Για παράδειγμα στο portfolio.php θα βάλεις...

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?php
define&#40;'THIS_PAGE', 'portfolio'&#41;;
?>
Αρχείο menu.php

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="menu">
    <ul>
        <li class="<?php echo THIS_PAGE == 'home' ? 'current' &#58; 'link'; ?>"><a href="home.php">Home</a></li>
        <li class="<?php echo THIS_PAGE == 'portfolio' ? 'current' &#58; 'link'; ?>"><a href="portfolio.php">Portfolio</a></li>
        <li class="<?php echo THIS_PAGE == 'contests' ? 'current' &#58; 'link'; ?>"><a href="contests.php">Contests</a></li>
        <li class="<?php echo THIS_PAGE == 'about' ? 'current' &#58; 'link'; ?>"><a href="about.php">About</a></li>
        <li class="<?php echo THIS_PAGE == 'contact' ? 'current' &#58; 'link'; ?>"><a href="contact.php">Contact</a></li>
    </ul>
</div>
Αρχείο style.css

Κώδικας: Επιλογή όλων

* &#123;
font-family&#58; Tahoma;
font-size&#58; 12px;
&#125;
#menu &#123;
clear&#58; both;
height&#58; 33px;
&#125;
#menu ul &#123;
float&#58; left;
list-style-type&#58; none;
list-style-image&#58; none;
list-style-position&#58; outside;
padding&#58; 3px 1px;
margin-top&#58; 5px;
margin-left&#58; 18px;
&#125;
#menu ul li &#123;
display&#58; inline;
background-color&#58; #1b70b0;
color&#58; #fff;
padding&#58; 4px 10px;
margin&#58; 0 1px 0 0;
border&#58; 1px solid #0096ff;
&#125;
#menu ul li&#58;hover &#123;
background-color&#58; #217fbd;
&#125;
#menu ul li.current &#123;
background-color&#58; #86bf0e;
border&#58; 1px solid #a4bf37;
&#125;
#menu ul li a &#123;
color&#58; #fff;
text-decoration&#58; none;
&#125;
Εικόνα

mazoulini
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 22 Φεβ 2008 23:40
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Πώς γίνεται Active????

Δημοσίευση από mazoulini » 09 Μαρ 2009 12:07

fafos έγραψε:Enas aplos tropos einai na pairneis to path ths selidas kai na allazeis to class sto div..p.x.

me to $_SERVER["PHP_SELF"] pairneis to path ths selidas pou vriskesai.. p.x. tositemou.gr/index.php

feiaxneis 2 css classes.. p.x. up_menu(to kanoniko) kai up_hover_menu(auto pou tha deixnei otan eisai sthn analogh selida)

prin to menu arxizeis to scriptaki opou analoga me thn selida sou dinei to class pou thes:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$selida = $_SERVER&#91;"PHP_SELF"&#93; ;//pairnoume to path
?>

<td class="<? $index = strpos&#40;$selida, 'index.php'&#41;; if&#40;$index  === false&#41; &#123;echo 'up_menu';&#125; else &#123;echo 'up_hover_menu';&#125;?>"><div align="center" >$Home</div></td> 

<td class="<? $allo = strpos&#40;$selida, 'allhselida.php'&#41;; if&#40;$allo  === false&#41; &#123;echo 'up_menu';&#125; else &#123;echo 'up_hover_menu';&#125;?>"><div align="center" >$fafasd</div></td> 

klp klp

olh thn douleia thn kanei to <? $index = strpos($selida, 'index.php'); if($index === false) {echo 'up_menu';} else {echo 'up_hover_menu';}?>

to opoio analoga me thn selida sou dinei kai to class gia to style
Σας Ευχαριστώ πάρα παρα πολύ όλους..
Πρόκειται για ένα osCommerce.. Τον παραπάνω κώδικα θα τον βάλω σε όλες τις σελίδες ή σε ένα αρχείο απο το οποίο διαβάζει το template?

Απάντηση

Επιστροφή στο “CSS - Cascading Style Sheets”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης